Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
10171170_770306776322196_1444001373_n.png

Sto se tice Nolevog igranja na sljaci, videcemo kako ce se pripremiti.
Nadam se da ce biti sve OK. Nole voli sljaku. Moze da proklizava i da se isteze.
Morate priznati da je on najfleksibilniji teniser danasnjice, mozda mu moze parirati jedino Monfils.

KAZE NOVAK...:heart::heart::heart:
Zbog Rafe i Rodzera sam ovo sto jesam.
Veliki izazovi u karijeri su me kao igraca promenili na pozitivan nacin.
Kada sam dosao na trece mesto ATP liste i osvojio svoj prvi Grend slem 2008.
Porazi koje sam od njih dvojice doziveo posle toga, naveli su me da sumnjam u sebe i bilo mi je potrebno vreme da to prevazidjem"

446817_mdf38357_f.jpg

KAZE NOVAK...:heart::heart::heart:
Zbog Rafe i Rodzera sam ovo sto jesam.
Veliki izazovi u karijeri su me kao igraca promenili na pozitivan nacin.
Kada sam dosao na trece mesto ATP liste i osvojio svoj prvi Grend slem 2008.

Porazi koje sam od njih dvojice doziveo posle toga, naveli su me da sumnjam u sebe i bilo mi je potrebno vreme da to prevazidjem"

446817_mdf38357_f.jpg
Ovako govori pravi sportista. Novak i Nadal su po tom pitanju slični. Uvek korektne izjave. Nikoga ne vredjaju niti omalovažavaju. Samo, po nekad mi se čini da su im kurtoazne izjave prenaglašene.

3057733935342696562c32812345486_orig.jpg

„Tenis je u poslednjoj deceniji postao više fizički sport, morate da budete spremni da provedete na terenu pet ili šest sati.
Međutim, većina igrača u Top50 je dovoljno fizički spremna, ali na kraju pobeđuje onaj ko je mentalno jači“

Vajda je više od trenera, on je prijatelj kome mogu da se otvorim i pričam i privatne probleme.
Sa druge strane, Beker je bio najbolji teniser sveta i razume situacije sa kojima se susrećem na terenu.“

„Kada budem osetio da tih stvari više nema, povući ću se.
Ne igram zbog novca i slave, za mene je tenis strast“,

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=04&dd=07&nav_id=833554

446809_mdf38358_ff.jpg

NOVAK kaze...:heart::heart::heart:
"Svestan sam toga da sam imao sreću da treniram sport koji volim, i to u vreme kad nije bilo lako.
Voleo bih da pružim takvu šansu deci koja se suočavaju sa problemima, kako bi uz obrazovanje mogla da ostvare snove.
Kada živiš u ratu i vidiš da se oko tebe sve uništava, shvatiš važnost onog što imaš".

Novak je izjavio da je od velike vaznosti da djeca od malena pocnu da se bave sportom kako bi usvojila zdrave navike.
1525309_762438783775662_358981497_n.jpg

"Vazno je da svoje slobodno vreme malisani, ali i tinejdzeri ispune kvalitetnim aktivnostima.
Osim toga, tako grade karakter, uce se fer-pleju, timskoj igri, igraju se, druze i zabavljaju.
Ako ovakve navike usvojite kada ste mali, rekreacija i sport ce postati stil vaseg zivota i to je ono sto je bitno.
Ne morate biti profesionalni sportista, ali ne zapostavljajte telo, ni zdravlje".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back