Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
th_kolo.gif
th_kolo.gif

Dvije svecanosti za Novaka u Kanadi:heart::heart::heart:

Na specijalnoj ceremoniji koju na glavnom terenu u ponedeljak 8.avgusta priredjuje Asocijacija teniskih profesionalaca bice odata pocast Novaku, kao novom vodecem teniseru na listi.
Direktor turnira Ezen Lapjer izjavio je da je odusevljen što ce Novak proslaviti vodecu poziciju bas u Montrealu.

19795415924e31418b2187c099519358_orig.jpg

"On je ovdje prvi put cijelom svijetu pokazao svoj raskosni talenat 2007. godine pobijedivsi tada vodecu trojku Federera, Nadala i Rodika.
Njegovi ovogodisnji zadivljujuci rezultati svrstali su ga u red velikih sampiona".

NOVAK spreman za Montreal :heart::heart::heart:

Prvi reket svijeta Novak Djokovic spremno ceka izazove koji ga ocekuju narednih nedelja, a prvi je Rodzers kup u Montrealu...
133794_djokson_f.jpg

“Trudim se da ništa ne menjam, trudio sam se da sve bude jednostavno, od načina na koji sam trenirao do generalnog pristupa mojoj teniskoj karijeri do trenutka kada sam postao broj jedan. I do sada je sve ostalo isto. Jeste, neke stvari se menjaju, ljudi širom sveta na mene gledaju drugačije, ali ja imam isti pristup, kao i moj tim”
Rakao je Nole pred sam pocetak t u r n i r a radoznalim novinarima ...

"Znate kako, pauza je dosla u pravo vreme jer sam imao veoma iscrpljujućih sest meseci. Igrao sam mnogo meceva ove godine i ne mogu da se pozalim zbog toga, ali napunio sam baterije i spreman sam za sledećih nekoliko meseci",

Rakao je Nole pred sam pocetak t u r n i r a radoznalim novinarima ...

Poslednja izmena:
Sa srecom i Novaku i Viktoru i Tipsi!
I Nenadu, naravno, da ponovi uspeh :vatromet: iz Vasingtona, nije njegova tema, ali morala sam :) :)
Dugo na temi nije bilo vatrometa, ali ce ga biti uskoro :)
Pozdrav i :kiss: za sve sa teme.
Lepu radnu ili neradnu nedelju zelim svima! :heart:

Директор турнира Ежен Лапјер изјавио је да је одушевљен што ће Ђоковић прославити водећу позицију баш у Монтреалу.

"Он је овде први пут целом свету показао свој раскошни таленат 2007. године, победивши тада водећу тројку: Федерера, Надала и Родика и освојивши Роџерс куп. Његови овогодишњи задивљујући резултати сврстали су га у ред великих шампиона", закључио је Лапјер у изјави објављеној на званичном сајту турнира.

У посебној сали за високе званице, организатор такмичења Тенис Канада, захваљујући иницијативи и уметничком раду једне Канађанке српског порекла, приредиће у понедељак свечаност каква досад никада није приређивана на АТП турнирима.

Академска сликарка из Монтреала Марина Гавански-Зисис поклониће Новаку велику уметничку слику, његов портрет, који је сама насликала техником уља на платну. Биће то други портрет, после Теслиног, који је Марина Гавански насликала у серији великана који су прославили српски народ у матици и дијаспори.

Novak-portret.jpg

Nole: Svet me možda gleda drugačije, ali...

Najbolji teniser sveta, Srbin Novak Đoković, postavljen je za prvog nosioca na turniru Masters serije koji u ponedeljak počinje u Montrealu. Đoković će prvi meč kao svetski "broj 1" odigrati u drugom kolu protiv boljeg iz duela između Rusa Nikolaja Davidenka i kvalifikanta.

Uprkos slavi koju je stekao popevši se na tron, trenutni vladar svetskog tenisa otkrio je u razgovoru sa kanadskim novinarima da ga status prvog tenisera planete neće promeniti.

- Sve je isto, ništa se nije promenilo. Trudim se da sve radim što jednostavnije, kao i što sam činio do trenutka dok nisam postao prvi teniser sveta. Svet me možda gleda drugačije, ali moj tim i ja se nismo promenili - rekao je Đoković.

Ајмо Ноле :super:

Vladaru svetskog tenisa:

Novak Djokovic je na svecanoj ceremoniji u Montrealu dobio pehar za najboljeg igraca.

Najboljem teniseru svijeta trofej je urucio predsednik Asocijacije teniskih profesionalaca ATP Adam Helfant.Tom prilikom Novak se zahvalio rijecima...

“Izuzetna mi je čast da primim ovaj trofej jer znam koja su velika teniska imena do ovog pehara dolazila u teniskoj istoriji. Naravno da mi je posebna čast to što mi je trofej uručen baš u Montrealu gde sam svojevremeno, 2007. osvojio svoj najveći turnir u to vreme”, .

165466_nole-trofej-montreal-reuters_f.jpg

Nisam gledao mec...ima li neko ko ga ja pogledao!?
Interesuje me kako je igrao?

Posle lošeg starta i 1:4 za Kolju, Nole se prenuo, vratio u prvi set i dobio ga sa 7-5, povevsi sa 1:0. U prvom setu, po mom misljenju bilo je gusto, Nole je trazio ``svoju`` igru, Davidenko je ``cistio`` linije... U drugom setu, Novak se prenuo, kao da je dosao sebi i pregazio Rusa i izborio plasman u treće kolo, 7:5, 6:1.
Znaci, Nole je poceo lose, odmah je izgubio gem, kao da nije imao daha ili se to meni ucinilo. Ne znam da ti kazem.
Izgleda da je pauza od Vimbldona tj. Davis Cup-a, ostavila traga na njemu, pa možda i nije čudno što je od prvih pet gemova Rus osvojio - četiri.
Ali od rezultata 4:1 za Davidenka i 30:0 sve se menja. Nole je osvojio 10 od narednih 11 poena, zaigrao je bolje i izjednačio na 4:4.
I kada sam očekivala da se pronasao, Novak i treći put gubi servis, pa je Davidenko servirao za set.
Medjutim, Kolja je napravio par grešaka. hvala Bogu, pa je Novak ostao u setu 5:5. Nole je uzeo sesti gem, a onda je oduzeo servis Davidenku i prvi set je zavrsen kao sto sam gore napisala 7-5 za Noleta.
Davidenko je hteo u drugom setu da pokusa isto sto i u prvom, ali nista mu nije uspevalo, Novak je napravio dupli brejk i poveo sa 4:0, Rus je smanjio brejkom rezultat, ali je posle izgubio još jedan svoj servis.
Na kraju, Novak ga dobija sa 6:1 u drugom setu i u trecem kolu ce se sastati sa Cilicem koji je pobedio Delpa, na moje veliko razocarenje i iznenadjenje, ali ko zna zna zasto je to dobro.
Postepeno je podizao svoju igru kako vole da kazu nasi komentatori.
Samo da napomenem da nisam mogla da slusam Viskovica na SportKanalu, vec sam morala da prebacim na B92 gde je mnogo bolje prenosio Igor...

Poslednja izmena:
Rodžers kup: Novakova lekcija Čiliću, sledeći je Troicki?

Mašina se zahuktava. Novak Đoković nije briljirao ni u meču drugog kola Rodžers kupa protiv Marina Čilića, ali je rutinski eliminisao Hrvata sa 2:0, po setovima 7:5, 6:2. Najbolji teniser planete u četvrtfinalu će igrati protiv pobednika meča Gael Monfis (Francuska) – Viktor Troicki (Srbija).

Čilić je odlično parirao Novaku u prvom setu. Kvalitet je međutim došao do izražaja kada je bilo najpotrebnije, pri rezultatu 6:5 za Srbina na servis Hrvata. Đoković je stigao do prve brejk lopte na meču i odmah rešio prilično monotni set u svoju korist – 7:5 za 1:0.

Sa izgubljenim prvim setom opalo je i Marinovo samopouzdanje koje je “našpanovano” pobedom nad Huanom Martinom Del Potrom u prvoj rundi. Đoković je sa druge strane ubacio u “petu” brzinu i u četvrtom gemu drugog seta oduzeo servis rivalu za 3:1. To je bio početak Čilićevog kraja. Đoković čeka boljeg iz meča Monfis – Troicki, a predstoji mu u toku noći i meč u dublu. Rivali Đokovića i Tipsarevića u drugom kolu su Firstenberg i Matkovski.

Kralju, Ti i ja kao pravi izvestaci sa Krste!
Trebalo bi da Krstarica da neku kintu, ha - sta mislis?
Ovo je off topic.

Mislim da Nole polako ali sigurno ``podize`` formu i to sto nam pokazuje je u svakom sledecem mecu sve bolje.
A primetila sam da mu je i drop sot mnooogo mnooogo bolji nego pre :)
A stalno sam kukala da mora da poradi na njemu. Kao da me je cuo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back