Ако је Новак решио да више времена посвети другим стварима које живот чине, то је одлука коју сви морају да поштују. Мислим да не може одједном да престане да игра тенис јер вероватно има обавезе и према организацији и према спонзорима, па би то морао жестоко да плати.
Као непоправљив Ђоковићев навијач и због силних пробдевених ноћи уз "мали екран" могу да кажем где сам се, ван тениса, највише нервирао.
Прво, од када је почео редовно да побеђује најјаче играче кренула је идиотска прича "зашто Новака публика не воли".
Није та прича настала без разлога и негде се видело да би Новак желео да није тако. Новак је шоумен и воли да је у центру "позитивне" пажње, али то је ОК када после меча имитира Надала и/или Шарапову или гостује у ТВ забавним емисијама или у егзибицијама у добротворне или већ које сврхе.
И то је све.
На терену је борба и ту су карте биле подељене пре ного што се Новак умешао и покварио тениску идилу Федерер/Надал. Федерерова и Надалова публика седи у првим редовима, а Новакови навијачи на местима одакле терен изгледа као кутија шибица.
Уместо да се држи енергије својих навијача и не обраћа пажњу на друге, почео је да се удвара навијачима својих противника и изгубио све.
Изгубио је енергетску везу са људима који би "живот дали" да му поогну, а од других добио само додатну количину "спортске" мржње.
Моја теорија завере је, с друге стране, да му је предочено да његова владавина наноси туру огромну штету јер "масна" публика губи интерес за тенис ако не побеђују Надал, Федерер и сада Мари. Мислим да је Мари најкомичије постао бр. 1 када му је ничим изазван предао Раонић. Мислим да су били у страху да неће моћи психички да поднесе терет тог меча. Крај теорије завере.
Друга ствар је када је почео да "дели" позитивну енергију са противнцима. Да ли је то идеја којом је требало да окрене публику себи остаће вероватно вечна тајна, али је потпуно погрешно. Поготово у тако интензивним спортовима какав је тенис, где до последње лоптице резултат може да се окрене. Ту се користе све физичке и психичке слабости не само да се противник победи него да меч што краће траје.
Нпр. ја нисам могао да гледам његов меч са Дел Потром на Олимпијади. Дел Потра највише волим да гледам, после Новака, али у том мечу га је Новак буквално враћао у живот. После тога све је кренуло низбрдо и мислим да је поставио негативан рекорд у брзини којом је губио бодове.
Упозорење: Ко ми помене порезе и Новака у истој реченици, боље да се одмах испише са Крстарице.