Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
622987_20150603reutersjeanpaul-pelissierparisdi007755691_ig.jpg

NOVI KRALJ SLJAKE JE NAS NOVAK - NOLE :heart::heart::heart:
15_3_40.gif
15_3_40.gif
15_3_40.gif

623011_20150603reutersjeanpaul-pelissierparisdi007755841_ff.jpg

622963_20150603reutersjeanpaul-pelissierparisdi007755423_ff.jpg

"Svestan sam da ću već sutra morati na ovo da zaboravim.
Borim se da ne padnem u nesvest od zadovoljstva jer je četvrtfinale.
Odigrao sam savršen meč, ali ima još dva meča i onda ćemo u nedelju da slavimo"...

"Nije mala stvar pobediti Nadala na Rolan Garosu.
Izuzetno sam zadovoljan i srećan što sam ovo postigao.
On je najdominantniji igrač u istoriji tenisa na ovom turniru i to dovoljno govori o njegovom kvalitetu.
Nije igrao na svom nivou, ali mislim da i ja imam zasluge za to, igrao sam veoma koncentrisano, staloženo i agresivno...

623041_novak-rafa-foto-tanjug-ap_f.jpg

"Marej je unapredio igru na šljaci, bolje se kreće, dobro servira, a uvek je posedovao osećaj i njegovi udarci sa osnovne linije su među najboljima u tenisu.
Veoma je talentovan, takođe je i veliki borac i neko ko ima iskustva u velikim mečevima", N O L E ...

"Želim da čestitam Stanu, njegovom timu i porodici.
Meni nije lako da govorim u ovom trenutku, ali ...
U životu ima i važnijih stvari od pobeda.
Osećam veliko poštovanje prema tebi, Stane.
Ti si veliki šampion i zaslužio si ovu pobedu.
Moram da se zahvalim i svojoj supruzi, mom timu...
Vama, publiko, kao i svima koji su stvorili ovaj neverovatan ambijent.
I, za kraj, mogu samo da kažem - nastaviću ja da se borim za ovaj trofej.
Vraćam se sledeće godine!"...
:heart::heart::heart:

624808_20150607aptanjugmichel-eulerparisdi007776545_ff.jpg

Ovo je stvarno teško bilo za gledati. Novak je sve učinio da izgubi.

Ne znam šta je pametno reći posle ovoga, videlo se po njemu koliko je razočaran, ali nije ovo smak sveta, ovo je samo jedan turnir, a i najveći svih vremena imali su slemove koje nikada ili su samo jednom-dvaput osvajali, jer jednostavno to nije bilo to.

Ovo je definitivno prekretnica karijere za Novaka. Nakon ovakvog turnira mora se podići poput Feniksa i mora ići dalje, ne posustavši ni trenutak. RG mu ne gine, ako ne 2015, onda 2016, 2017, 2018. Ali sledi Vimbldon, sledi US Open. On kao danas najbolji teniser sveta mora potvrditi tu dominaciju.

A uradiće to jedino ako postane mnogo manje emotivniji i beskrupulozniji teniser. Vavrinka nije bolji od njega, ali je danas bio ˘nemilosrdniji˘ od njega. Mora Novak odlučiti da li će mu publika, protivnikove provokacije, medijski pritisak krojiti karijeru i rezultate ili će se jednostavno isključiti iz svega i raditi ono što mu je Bog dao - da igra tenis najbolje što ume i nemilosrdno melje svakog protivnika na svakom turniru.

Ovo nije kraj, može biti samo novi početak.

624729_20150607reutersjason-cairnduffdi007775854_f.jpg

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku najboljem teniseru svijeta.... :heart::heart::heart:

"„Poštovani Novače, čestitam Vam u ime svih građana Srbije na izvanrednoj borbi, na hrabrosti i posvećenosti, kojom ste na Rolan Garosu predstavljali, ne samo sebe, već našu Srbiju. Mi, građani Srbije, beskrajno smo Vam zahvalni na svemu što ste činili i činite za našu zemlju“", navodi se u čestitki premijera Vučića.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back