Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da vas pitam nesto: pre neku godinu su se potukli u jednom restoranu Nole i spanski igrac Al Magro...

Film sa te tuce je bio jedno vreme na Youtube, a onda je nestao.

Da li zna neko nesto o tome?

Retko ces neku ozbiljnu tucu videti u tenisu (nazalost) :sad2:

Teniseri su fini momci, mogu da sluze mladima za primer.

Ozbiljni, govore jezike, kulturni...Za razliku od recimo fudbalera....

I publika ne moze da se poredi sa fudbalskom.

Tenis je ARISTOKRATSKI sport.

4t-tenis-.jpg

Poslednja izmena:
Nenad Zimonjić je iznova bio akter pobede reprezentacije Srbije u Dejvis kupu kada se radi o nastupu dublova, a sa Novakom Đokovićem u tandemu je u tri seta savladao par Marin Draganja - Franko Škugor, što je donelo pobedu našoj nacionalnoj selekciji u 1. kolu ovog elitnog nadmetanja.

547161_tenis131113rasfoto-marko-metlas11_f.jpg

"Mogu da kažem da je bilo veliko zadovoljstvo igrati pred ovakvom publikom. Sa druge strane, zahvalio bih se Noletu što je sa nama, on nam donosi mnogo sigurnosti, a mogu da kažem da je bilo zadovoljstvo biti deo dubla, baš sa njim. Nadam se da ćemo nastaviti sa ovakvim pobedama i da idemo do same završnice, što bi bila velika želja svih nas", rekao je Zimonjić posle subotnje pobede nad hrvatskim dublom i sticanja nedostižne prednosti u ovom duelu.

http://sport.blic.rs/Tenis/268790/Zimonjic-Bilo-je-zadovoljstvo-biti-u-dublu-sa-Novakom

Hrvati su postupili mudro.

Umesto da postave svoje najbolje, koji bi isto tako bili porazeni, postavili su mlade i neafirmisane da se kale sa najboljima.

Odlican potez sa svake strane! :ok:

- - - - - - - - - -

j3e-novak.jpg

Teniseri su fini momci, mogu da sluze mladima za primer.

Ozbiljni, govore jezike, kulturni...Za razliku od recimo fudbalera....

I publika ne moze da se poredi sa fudbalskom.

Tenis je ARISTOKRATSKI sport.

4t-tenis-.jpg

Danasnji tenis nema veze sa aristrokratijom,globalno gledano preko 90%profesionalnih igraca dolazi iz ``siromasnih getoa`` radnicka klasa.Onaj ko pripada `` pravoj aristrokratiji``ulaze u znanje,a na kraj pameti mu je da udara lopticu po 6 sati dnevno.
Mladima za primer treba da budu naucnici,pesnici,lekari............,i ostali ljudi od etike i morala,a ne dopingovane zveri.

585029_novak-indijan-vels-foto-tanjug-ap_ff.jpg

NOLE MIJENJA STRATEGIJU...:heart::heart::heart:

"Razlika u mom pristupu ciljevima i prioritetima u odnosu na pre dve godine je - da se više ne opterećujem.
Prosto ne bih da trošim previše energije trošeći vreme na razmišljanja poput 'Hoću li uspeti ili ne?'.
Rolan Garos je grend slem koji nikada nisam osvojio, da, ali sam imao mnogo dobrih nastupa tamo"...

"Dvaput sam igrao u finalima i uvek sam bio korak bliže (tituli).
Koristim te poraze kao način da se popravim psihički, fizički i emotivno.
A i kao igrač, generalno govoreći, koristim to da bih razumeo šta bih trebalo da uradim bolje sledeće godine"...

"Ovaj novi pristup mi omogućava da uživam tamo, umesto kao da do sada izlazim na parisku šljaku i razmišljam 'Da li je ovo taj trenutak ili nije?'.
Naravno, sezona vam počne mnogo bolje kada osvojite grend slem u Australiji, a to je sa mnom bio slučaj ove godine.
Jak vetar mi duva u leđa, imam samopouzdanje koje ću, nadam se, poneti na ova dva velika turnira, Indijan Vels i Majami, a onda i dalje...

I S T I N A je nisu slavopoljke Novakovih navijaca ... :heart::heart::heart:

15066238405503113769928053221148_orig.jpg

Teniski stručnjak Tod Martin kaze ubijedjen da ne grijesi .
***U narednim godinama Novak ce dominirati. ***

„Kada gledam Novaka deluje mi da vidim unapredjenu verziju Andrea Agasija, jer je Novak brzi i ima bolju defanzivu od Agasija.
Mislim da ce on u naredne dve ili tri godine dominirati“...

„Djeluje mi kao da smo u jednog generaciji vidjeli razlicite ere tenisa.
Rodzer je dominirao i djelovalo je kao da ga niko nikada nece stici.
Onda ga je neko stigao i prestigao.
Rafa je bio bolji od Rodzera nekoliko godina.
Ali, u preotekle cetiri godine Novak je najbolji igrac“...

„U tom periodu jos nije napravio neki veliki rezultat kao ostali velikani. Sad je sazreo.
Djeluje mi da je odlicno organizovan.
Poceo je više da vjeruje u sebe.
Shvatio je da mu ne treba sjajno disanje da bi pobjedjivao rivale preko puta mreze.“

Martin je sa sa Novakom saradjivao 2010. godine zbog servisa.
Novak je u tom periodu imao dosta problema sa pocetnim udarcem, i disanjem.
Sad je sve na svom mjestu Novak igra i nize pobjede .
Najbolji je kad je napotrebnije ...

Ako Tod Martin kaže, onda to mora da se prihvati :D

Evo ja već mesecima pričam, kao i Dule, da će sa povlačenjem Federera i Nadala ostati samo trećerazredni teniseri i da je sasvim očekivano da ih Novak razbija. Dok se ne pojavi neko na nivou velike četvorke.

NOVAK jeteže nego što se to ocekivalo, odigrao mec u osminu finala, savladavsi Alberta Ramos-Vinolasa sa 7:5, 6:3 ...
Posle sat i 26 minuta prilično zanimljive borbe.
585647_4tanjugap_f.jpg

Novak na svakom turniru odigra po jedan problematican ili naizgled problematican mec .
Neka na Indijan Velsu bude bas ovaj i neka ide dalje ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back