Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Треба чика Срђан да поново покрене "Отворено првенство Србије" како би његов син успео да освоји бар нешто ове године...:)

:hahaha:

- - - - - - - - - -

ipak mislim da se Nole propisno obrukao ovog puta...........

Pa nije bruka kad te Kralj ponizi :D Bolje nije mogao, jer je Federer prikazao svoju igru iz recimo 2008-9 godine. A tu Novak nema sta da trazi, pogotovo na ovoj podlozi. Takvog Federera jedino Nadal moze da pobedi, i to na sljaci.

Nesto se desava sa Noletom i u Noletovom stabu.
I treba da se Nole ``uzme u pamet``, ako hoce i dalje da bude medju prvima (ako vec ne moze da bude prvi), da mora ostale stvari da batali koje mu uopste nisu potrebne.
Mozda sam sada previse bila gruba, ipak je on deo dzet-seta, ali nije mu bas bila bas tolika nuzda da simulira pad iz aviona, npr...
Mislim da mu je Juzni napravio ``medvedju uslugu`` time sto se razboleo, ovako na terenu Nole nije licio na sebe.
Ne znam, ali ja mislim da je Beker mnogo doprineo Noletovim slabim partijama, ili se Nole malo previse opustio u svom tom svetu dzet-seta, gde je sve moguce dobiti ili kupiti. I on je covek, mozda ga je sve to sto mu se desava malo udarilo u glavu. Mada ne zivi on tako od juce... Otkud znam.
I ono skandiranje u Dubaiu njegovog imena, pa ja sam bas bila iznenadjena i odmah mi se upalila lampica da to nije nikako dobro, (priznajem - malo sam sujeverna kao i za sivu boju njegove opreme), cim mu strana publika klice, bez obzira koliko nasih ljudi bilo tamo...
Nije on navikao da navijaju za njega.
Lepo je krenuo, ali odjednom se iskljucio i samo je statirao. Kao da mu nije bilo vazno, kao da je mislio da ce neko odozgo da ga pogleda i pomogne, kao da se uplasio kada je Rodzer poceo da ga kaznjava na mrezi. Mozda i jeste. Mozda i nije. To niko ne zna, do Nole sam.
Ipak ostaje gorak ukus u ustima posle ovog poraza. Ne mogu da gledam Bekera u Novakovoj lozi. Nikada nisam ``mirisala`` tog coveka, ne zato sto je Nemac, ne... nikad mi se nije dopadao ni kao teniser, a kamoli kao trener.
Pa on se neposredno pre nego sto ga je Novak angazovao druzio sa casicom malo vise nego sto bi trebao normalan covek.
Mislim da Noletu Beker ne treba, jer od njega nikakve ``vajde``.
Ne znam sta se dogadja sa Vajdom, Nole decidirano govori da mu je Vajda i dalje trener, ali tu mi nesto ne stima pa bog...
Nole kao da je na prekretnici. Ipak Nole nije ono sto je nekada bio, da se izvuce kada je najvaznije, nije napredovao, vec naprotiv. Moje misljenje. Nemojte da se ljutite...
Sta je uradio Marej u odnosu na Novaka, bilo je 5-0 za Marejevog protivnika i on je uspeo da se vrati i pobedi. To je nekada i Nole radio. Sada... to ne radi.
Za sve treba da postoji granica. I za zezanje sa trbusnim plesacicama i da sad ne nabrajam sta jos sve nije radio... dobro, teraju ga organizatori na razne stvari... treba znati reci - dosta!
Da se zna, kao sto je Sibirski napisao na temi ATP - ja navijam za Novaka i uvek cu biti uz njega i u pobedi i u porazu, ali treba dooobro da porazmisli sta ce i kako ce dalje.
Ako ga vise tenis ne ispunjava, neka prestane da ga igra.
Ja sam uvek bila za to da sportista treba da ``ode`` kada je na svom vrhuncu, da ne dozvoli sebi da se bruka porazima, kad krenu, sto je naravno neminovno. Mozda se necete sloziti sa mnom, ali tenis je u danasnje vreme postao i nesto vise od sporta.

Nesto se desava sa Noletom i u Noletovom stabu.
I treba da se Nole ``uzme u pamet``, ako hoce i dalje da bude medju prvima (ako vec ne moze da bude prvi), da mora ostale stvari da batali koje mu uopste nisu potrebne.
Mozda sam sada previse bila gruba, ipak je on deo dzet-seta, ali nije mu bas bila bas tolika nuzda da simulira pad iz aviona, npr...
Mislim da mu je Juzni napravio ``medvedju uslugu`` time sto se razboleo, ovako na terenu Nole nije licio na sebe.
Ne znam, ali ja mislim da je Beker mnogo doprineo Noletovim slabim partijama, ili se Nole malo previse opustio u svom tom svetu dzet-seta, gde je sve moguce dobiti ili kupiti. I on je covek, mozda ga je sve to sto mu se desava malo udarilo u glavu. Mada ne zivi on tako od juce... Otkud znam.
I ono skandiranje u Dubaiu njegovog imena, pa ja sam bas bila iznenadjena i odmah mi se upalila lampica da to nije nikako dobro, (priznajem - malo sam sujeverna kao i za sivu boju njegove opreme), cim mu strana publika klice, bez obzira koliko nasih ljudi bilo tamo...
Nije on navikao da navijaju za njega.
Lepo je krenuo, ali odjednom se iskljucio i samo je statirao. Kao da mu nije bilo vazno, kao da je mislio da ce neko odozgo da ga pogleda i pomogne, kao da se uplasio kada je Rodzer poceo da ga kaznjava na mrezi. Mozda i jeste. Mozda i nije. To niko ne zna, do Nole sam.
Ipak ostaje gorak ukus u ustima posle ovog poraza. Ne mogu da gledam Bekera u Novakovoj lozi. Nikada nisam ``mirisala`` tog coveka, ne zato sto je Nemac, ne... nikad mi se nije dopadao ni kao teniser, a kamoli kao trener.
Pa on se neposredno pre nego sto ga je Novak angazovao druzio sa casicom malo vise nego sto bi trebao normalan covek.
Mislim da Noletu Beker ne treba, jer od njega nikakve ``vajde``.
Ne znam sta se dogadja sa Vajdom, Nole decidirano govori da mu je Vajda i dalje trener, ali tu mi nesto ne stima pa bog...
Nole kao da je na prekretnici. Ipak Nole nije ono sto je nekada bio, da se izvuce kada je najvaznije, nije napredovao, vec naprotiv. Moje misljenje. Nemojte da se ljutite...
Sta je uradio Marej u odnosu na Novaka, bilo je 5-0 za Marejevog protivnika i on je uspeo da se vrati i pobedi. To je nekada i Nole radio. Sada... to ne radi.
Za sve treba da postoji granica. I za zezanje sa trbusnim plesacicama i da sad ne nabrajam sta jos sve nije radio... dobro, teraju ga organizatori na razne stvari... treba znati reci - dosta!
Da se zna, kao sto je Sibirski napisao na temi ATP - ja navijam za Novaka i uvek cu biti uz njega i u pobedi i u porazu, ali treba dooobro da porazmisli sta ce i kako ce dalje.
Ako ga vise tenis ne ispunjava, neka prestane da ga igra.
Ja sam uvek bila za to da sportista treba da ``ode`` kada je na svom vrhuncu, da ne dozvoli sebi da se bruka porazima, kad krenu, sto je naravno neminovno. Mozda se necete sloziti sa mnom, ali tenis je u danasnje vreme postao i nesto vise od sporta.

Uglavnom se slazem sa gore napisanim. Samo bih dodao da su ove godine i Vavrinka i Federer odigrali neverovatno dobre partije protiv Novaka, tako da sada mnogi sticu utisak da je Novak pao. Mozda i nije toliko pao, koliko su oni dobro odigrali. Jeste da je vise gresio nego inace, ali to je sasvim normalno, ne mozes da ocekujes partije bez greske iz sezone u sezonu... U jednom momentu dolazi do zasicenja.

Velika je greska sto je Novak rekao da hoce da osvoji sva 4 GS ove godine. Fatalna. Jer je na startu odmah poklekao i cela ideja mu je pala u vodu.

Uglavnom se slazem sa gore napisanim. Samo bih dodao da su ove godine i Vavrinka i Federer odigrali neverovatno dobre partije protiv Novaka, tako da sada mnogi sticu utisak da je Novak pao. Mozda i nije toliko pao, koliko su oni dobro odigrali. Jeste da je vise gresio nego inace, ali to je sasvim normalno, ne mozes da ocekujes partije bez greske iz sezone u sezonu... U jednom momentu dolazi do zasicenja.

Velika je greska sto je Novak rekao da hoce da osvoji sva 4 GS ove godine. Fatalna. Jer je na startu odmah poklekao i cela ideja mu je pala u vodu.
Sad je savrseno jasno zasto Novak nije smeo da igra u davis cupu :D

Drugi reket sveta Novak Đoković od početka godine igra daleko ispod nivoa na koji je navikao navijače, ali je uveren da će preokrenuti stvari na prvom mastersu sezone u Indijen Velsu. . Srpski teniser nastupio je ove godine na samo dva turnira, a po opštem utisku igra daleko ispod svog nivoa.
Na Australijan openu poražen je u četvrtfinalu od Stanislasa Vavrinke, a u polufinalu Dubaija opet je bio koban Švajcarac po njega – poražen je od Rodžera Federera.

CONAN_080311_Novak.jpg

„Nisam ponovio uspeh od prošle godine i godine pre toga, ali to je normalno u sportu. Ne možete uvek da igrate dobro na nekim turnirima. Kada izgubite od boljeg igrača, rukujete se i to je to. Nastavljate i pokušavate da izvučete pokue iz poraza. U ovom trenutku, znam na čemu moram da radim. Pokušaću da treniram što više mogu i nadam se da ću već u SAD napraviti dobre rezultate“, rekao je srpski teniser.

Prošle godine Novak je pretrpeo neočekivane poraze u Indijan Velsu (Del Potro u polufinalu) i Majamiju (Has u osmini finala). Sada na prve Masterse ove godine ide nakon poraza od Rodžera Federera u Dubaiju u polufinalu.

„Izgubio sam od Rodžera. To nije loš poraz. Uvek postoji tenzija kada igramo jedan protiv drugog. Dosta sam trenirao u poslednje vreme i siguran sam da će se to pre ili kasnije isplatiti.“

Mnogi Novaku zameraju što ne igra dovoljno mečeva.

„Drugačije je kada trenirate i kada igrate ne poene pred hiljadama ljudi. Mentalno je drugačije. Obično sam između Australijan opena i Dubaija igrao Dejvis kup duele, ali ove godine sam iosetio da mi je potrebno vreme bez tenisa kako bih napunio batrerije.“

Novak je početkom godine iznenadio sve kada je odlučio da angažuje Borisa Bekera za svog trenera.

„Svi me stalno pitaju šta sam unapredio sa Bekerom. Mislim da ljudi očekuju da počnem da igram levom rukom ili nešto tako, ne znam. Radimo na određenim detaljima u mojoj igri, ali neću ništa značajno menjati. Neću početi da igram servis-volej igru. I kao što sam od početka godine ponovio stotinu puta, potrebno je određeno vreme da se upoznamo.“

Masters u Indijan Velsu počinje šestog marta, a titulu brani Rafael Nadal.
Arveni za utehu. :hvala:

Mislim da je moralo da uzme danak to sto Novak posle Australian opena nije igrao 34 (?!) dana. Jeste da se izmedju Australian opena i Dubajia igraju manje bitni turniri, ali ima tu turnira kategorije 500 i trebalo je da odigra bar jedan. Jedini je teniser koji je napravio toliku pauzu i jedini koji nije igrao nijedan turnir (ne racunajuci egzibicioni) pre Australian opena. Znaci pauzirao je vise od mesec i po dana, pa odigrao Australiju i opet pauza od vise od mesec dana. Sto je mnogo, mnogo je. Uostalom on tokom cele godine van Grand slamova i Mastersa odigra svega dva turnira nize kategorije, Dubaji i Peking. To je bilo ok 2011. godine kada je na skoro svakom turniru igrao finale, ali vise tako ne moze, prosto mu je potrebno vise meceva da bi osvajao titule.

Arveni za utehu. :hvala:

Hvala, Opcijo. :)
Ne znam dal` se Ti i ja znamo, ali ja zaista pisem ono sto se meni ne svidja u Noletovoj igri, kao i kada me odusevljava svojim sjajnim igrama.
Znam da se mora i gubiti, to je prosto naprosto neminovno.
Dobronamerno pisem svoje utiske i samo pisem ono sto mislim da bi trebao da menja i da nadogradjuje, kao kad bih savetovala nekog svog najblizeg.
Hvala ti i na info za pocetak turnira u Indijan Velsu, mislila sam da pocinje danas, ali danas je izgleda Dan tenisa ili tako neka manifestacija. Neki teniseri (Berdih, Hjuit...) i teniserke (Na Li, Stosur...) su igrali u Kini egzibicione meceve...

Izgleda da se svud po svetu igra za Svetski dan tenisa.
I neka...
Samo sto Njujork malo kasni za nasim vremenom.
Verovatno su i igrali nas Nole i Marej, jer postoji razlika u vremenu u plusu za nas...
U Londonu su sinoc igrali bardovi tenisa, gledala sam Lendla protiv Kesa. Interesantno ih je bilo videti ponovo na delu.

Mislim da je moralo da uzme danak to sto Novak posle Australian opena nije igrao 34 (?!) dana. Jeste da se izmedju Australian opena i Dubajia igraju manje bitni turniri, ali ima tu turnira kategorije 500 i trebalo je da odigra bar jedan. Jedini je teniser koji je napravio toliku pauzu i jedini koji nije igrao nijedan turnir (ne racunajuci egzibicioni) pre Australian opena. Znaci pauzirao je vise od mesec i po dana, pa odigrao Australiju i opet pauza od vise od mesec dana. Sto je mnogo, mnogo je. Uostalom on tokom cele godine van Grand slamova i Mastersa odigra svega dva turnira nize kategorije, Dubaji i Peking. To je bilo ok 2011. godine kada je na skoro svakom turniru igrao finale, ali vise tako ne moze, prosto mu je potrebno vise meceva da bi osvajao titule.
za sve je beker kriv:evil:

Đokoviću će partner u Kaliforniji biti Filip Krajinović, a njih dvojica su dobili ’vajld kartu’ za učešće na prvom Mastersu sezone.

Njihovi protivnici u prvom kolu biće Letonac Ernests Gulbis i Miloš Raonić iz Kanade.

U dublu će u Indijan Velsu igrati i Nenad Zimonjić, a u prvoj rundi njega i Kanađanina Danijela Nestora očekuje susret sa Argentincem Huanom Martinom del Potrom i Marinom Čilićem iz Hrvatske.

Đoković je u singlu u prvom kolu slobodan, a u drugom ga čeka duel sa Rumunom Viktorom Haneskuom i Stefanom Roberom iz Francuske.

Drugi reket sveta je, inače, ostao jedini srpski predstavnik u muškom singlu u Indijan Velsu, pošto je protekle noći Dušan Lajović posle preokreta poražen od Čeha Lukaša Rosola. :heart::heart::heart:

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=03&dd=07&nav_id=820607

x1656303_643897699018753_1935251770_n.jpg.pagespeed.ic.7Imo7Pm-cs.webp

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back