Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
novak-djokovic.jpg

Cekam da pocne finale u Rimu, razmilsjam o proslim mecevima Novaka, glatkim pobedama, demoliranju protivnika koje je nekad izgledalo tuzno po Novakove protivnike, stekao sam osecaj da bi mozda bilo bolje da veceras izgubi mec.
Jeste, znam da je to jeres reci za nekoga ko je navijac Djokovica, ali za tu konstataciju imam nekoliko razloga.
-Ovoliki napori, na granici izrzljivosti ljudskog organizma mogu zarad jedne pobede doneti mnogo stete njegovom jos uvek mladom organizmu.
Setite se samo koliko smo svi zajedno bili proslih godina skepticni prema Nadalovoj fizickoj spremnosti, cak ga sa nipodastavanjem zovuci" hemijski"...
-Drugi razlog je pritisak koji je svakim dnaom sve veci, od strane medija, javnosti, sa cime se veoma tesko nositi toliko dugo vreme, a takodje utice na promenu psihologije, koja pomalo pocinje da iskace van granica sporta, i sama po sebi postaje patologija.
-Na kraju treci i meni licno najvazniji razlog je taj, sto ja Djokovica volim i navijam za njega kao TENISERA, ljudsko bice na terenu, a ne kao masinu koja melje sve redom.Cini mi se da se sve manje smeje, sve manje igra, sve manje takmici......Svakom novom pobedom postaje sve vise RADNIK, a to ne treba da bude cilj jednog sportiste.
Novak je popularan zato sto je dobar teniser, ali i vise zato sto je simpatican, ekolventan, sarmantan......Gledajuci ga kao gladijatora sinoc, nije mi nimalo licio na tog Novaka, kojega vole na svim meridijanima.

Znam šta hoćeš da kažeš, ali mislim da ovo nije pravi momenat da izgubi. Imam neki lud osećaj da je ovo meč na kome se lomi Nadal. Ako ga Novak i danas pobedi na šljaci, Nadal će ući u Rolan Garos sa mnogo manjim poletom. Opterećivaće ga misli tipa: "Čemu, kada će ovaj opet da me zbriše u finalu".
E, sada sve zavisi i od Novaka. Ako bi ta bobeda značila da pomisli da je apsolutni bog tenisa, otići će u ******. Mada, čini mi se da je Nole veoma zrela i svesna osoba, koja sa obe noge čvrsto stoji na zemlji, i neće sebi dopustiti da upadne u stanje izvitoperene samosvesti.

Dakle, kako bi razoružao Nadala pred RG, mora ga pobediti danas, a onda će to na RG biti lakše, i sasvim izvesno. A, ako uzme RG, sešće na tron najboljeg definitivno. Ne mioslim samo u bodovnom smislu, nego uopšte.
E, posle dobijenog RG bi trebalo da izgubi na nekom od pripremnih turnira pred Vimbldon. Taman da skonta da je Vimbldon nešto što je iznad svakog drugog takmičenja, i da se na njemu svi teniseri bore kao zveri, ne respektujući prethodne uspehe protivnika, i da će tu trebati debelo da se pomuči. A, uzme li i Vimbldon, onda nema kraja sve dok ga godine ne zgaze.

Ja Novaka gledam na sledeći način:
Imali smo do nedavno neprikosnovenu vladavinu hladnokrvnog "ubice" tehničara Federera. Njega je na tronu smenila "životinja" na terenu, brzi i fizički superioran Nadal.
Novak kao da je u tehnici dostigao i pretekao Federera, i u fizičkoj spremnosti i brzini Nadala, to dvoje ukomponovao u jedno, i u sve to dodao primesu onoga što ova dvojica po prirodi stvari ne mogu da imaju, srpski inat. To je dobitna kombinacija. Jedino je bitno da on, i ljudi oko njega, ne dozvole da mentalno flipne od tolikog uspeha, i to je to...

Da ti dam za pravo ali samo onu polovinu koja nije takmicarska. Sa psiholoskog aspekta tacno je da oseca ogroman zamor, da postaje masina, da se sve manje smeje ali sa sportskog aspekta nisi u pravu. Sport a pogotovu ovaj individualni profesionalni zahteva ogrone napore i odricanja. Zahteva odbacivanje emocija i postavljanje ciljeva na prvo mesto. U svakom sportu cilj je pobediti, biti najbolji. Novak ce itekako imati vremena i za odmor i za razonodu kad osvoji ovaj Rim i Rolan Garos. Vratice mu se i svezina i osmeh. To ne brini.
Hajde Nole, da vidim kako veceras rasturas Nadala!!! :rtfm:

:super: :super: :super:
:rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:

:gace::gace::gace::gace::gace::gace::gace::gace::gace::gace:

Novak Djokovic maintained his unbeaten record in 2011 and landed his seventh title in an already astonishing year by defeating Rafael Nadal in the final of the Rome Masters on Sunday evening.

The Serb has now won 39 consecutive matches – 37 this year – and will head to Roland Garros for the French Open in a week's time as overwhelming favourite to add to the Australian Open crown he won in January.

He beat Nadal 6-4, 6-4 in Sunday's final.

Nadal fought valiantly but he has now lost in four finals this year to Djokovic – in Indian Wells, Miami and, last week, on clay in Madrid, as well as Rome.

(The Guardian)

Kratk pregled meca bi bio: VAMOS RAFA, TAMOS RAFA, VAMOS RAFA, TAMOS RAFA!!!

Fenomenalan mec...pogotovo sam iznenadjen sa nekoliko NOLETOVIM udaraca koji su me zaprepastili...jednostavno ostavili bez teksta :super::super::super:!!!

Rafa je usao u mec sa defanzivnom taktikom, namjerom da igra sto duze poene...ne bi li sto vise umorio NOLETA i time mu na samom pocetku oduzeo ono malo snage do koje je uspio doci u poslednjih 20h.
Nakon toga...kad je vidio da time nista ne dobija pokusao je da nastavi sa otvorenom igrom koja takodje nije upalila...

Danas kao i prosli put...stvarno nismo mogli vidjeti mnogo od Nadala...koji je u samom mecu pokazao da nema ni najmanju ideju kako igrati sa cudom koje se zove NOVAK DJOKOVIC!!!

Ono sto me fasciniralo je odabir udaraca i sposobnost promjene ritma koji su jednostavno funkcionisali u svakom segmentu meca. Nema vise glupih neiznudjenih poena, nema vise nesigurnih poteza, nema vise poljuljanog samopouzdanja...to je ono sto je stavilo KRUNU na njegovu karijeru. Pokazao je da je moguce jos vise pomjeriti granice u tenisu i to pokazao svojim tenisom.

Dosadasnji tzv. KRALJ SLJAKE je pao kao Golijat pred Davidom!!!

Trenutno neupitno najbolji igrac danasnjice...dame i gospodo...NOVAK DJOKOVIC !!!

Uploaded with ImageShack.us

25 TITULA u karijeri...!!!
Blizi se i 400-a pobjeda...

Ove godine neporazeni sportista koji je svim gledaocima izmamio PRIZNANJE najboljeg medju najboljima!!!

HVALA TI NOLE!!!

Kako je uporan taj covek. Ne znam koliko su ostali primetili, ali Djokovic je bio vidno iscrpljen i slabo se kretao u drugom setu. I opet je pobedio. Razume li se neko u one ATP poene? Poslednji put kad sam gledao Nadal je dosta bezao ispred Djokovica. Nemoguce je da ne dodje do promene posle jos jedne uzastopne pobede nad Nadalom.

Kako je uporan taj covek. Ne znam koliko su ostali primetili, ali Djokovic je bio vidno iscrpljen i slabo se kretao u drugom setu. I opet je pobedio. Razume li se neko u one ATP poene? Poslednji put kad sam gledao Nadal je dosta bezao ispred Djokovica. Nemoguce je da ne dodje do promene posle jos jedne uzastopne pobede nad Nadalom.

Pa, promene ima, ali još ne dovoljno da zvanično sedne na tron. Ako dobije RG, onda, taman da Nadal opet stigne do finala, što sada već nije izvesno, jer mu je samopouzdanje razbijeno, Nole ga smenjuje na mestu br.1.

Pa, promene ima, ali još ne dovoljno da zvanično sedne na tron. Ako dobije RG, onda, taman da Nadal opet stigne do finala, što sada već nije izvesno, jer mu je samopouzdanje razbijeno, Nole ga smenjuje na mestu br.1.
čini mi se da ga čak ne mora ni dobiti u finalu da bi bio prvi, jer nadal brani veliki broj poena od prošle godine, a nole je ispao, čini mi se, u 1/4 finalu. :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back