tamyca94
Poznat
- Poruka
- 9.783
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cekam da pocne finale u Rimu, razmilsjam o proslim mecevima Novaka, glatkim pobedama, demoliranju protivnika koje je nekad izgledalo tuzno po Novakove protivnike, stekao sam osecaj da bi mozda bilo bolje da veceras izgubi mec.
Jeste, znam da je to jeres reci za nekoga ko je navijac Djokovica, ali za tu konstataciju imam nekoliko razloga.
-Ovoliki napori, na granici izrzljivosti ljudskog organizma mogu zarad jedne pobede doneti mnogo stete njegovom jos uvek mladom organizmu.
Setite se samo koliko smo svi zajedno bili proslih godina skepticni prema Nadalovoj fizickoj spremnosti, cak ga sa nipodastavanjem zovuci" hemijski"...
-Drugi razlog je pritisak koji je svakim dnaom sve veci, od strane medija, javnosti, sa cime se veoma tesko nositi toliko dugo vreme, a takodje utice na promenu psihologije, koja pomalo pocinje da iskace van granica sporta, i sama po sebi postaje patologija.
-Na kraju treci i meni licno najvazniji razlog je taj, sto ja Djokovica volim i navijam za njega kao TENISERA, ljudsko bice na terenu, a ne kao masinu koja melje sve redom.Cini mi se da se sve manje smeje, sve manje igra, sve manje takmici......Svakom novom pobedom postaje sve vise RADNIK, a to ne treba da bude cilj jednog sportiste.
Novak je popularan zato sto je dobar teniser, ali i vise zato sto je simpatican, ekolventan, sarmantan......Gledajuci ga kao gladijatora sinoc, nije mi nimalo licio na tog Novaka, kojega vole na svim meridijanima.
Da ti dam za pravo ali samo onu polovinu koja nije takmicarska. Sa psiholoskog aspekta tacno je da oseca ogroman zamor, da postaje masina, da se sve manje smeje ali sa sportskog aspekta nisi u pravu. Sport a pogotovu ovaj individualni profesionalni zahteva ogrone napore i odricanja. Zahteva odbacivanje emocija i postavljanje ciljeva na prvo mesto. U svakom sportu cilj je pobediti, biti najbolji. Novak ce itekako imati vremena i za odmor i za razonodu kad osvoji ovaj Rim i Rolan Garos. Vratice mu se i svezina i osmeh. To ne brini.
Hajde Nole, da vidim kako veceras rasturas Nadala!!!
![]()
![]()
![]()
Kako je uporan taj covek. Ne znam koliko su ostali primetili, ali Djokovic je bio vidno iscrpljen i slabo se kretao u drugom setu. I opet je pobedio. Razume li se neko u one ATP poene? Poslednji put kad sam gledao Nadal je dosta bezao ispred Djokovica. Nemoguce je da ne dodje do promene posle jos jedne uzastopne pobede nad Nadalom.
čini mi se da ga čak ne mora ni dobiti u finalu da bi bio prvi, jer nadal brani veliki broj poena od prošle godine, a nole je ispao, čini mi se, u 1/4 finalu.Pa, promene ima, ali još ne dovoljno da zvanično sedne na tron. Ako dobije RG, onda, taman da Nadal opet stigne do finala, što sada već nije izvesno, jer mu je samopouzdanje razbijeno, Nole ga smenjuje na mestu br.1.