Novak Đoković _II

Има и једног и другог.
Сећам се кад је прошле године после Вимблдона испалио "бућкалицу за сомове"...
Неко га је питао за Олимпијске игре у Паризу, а он рекао да ће играти и у Лос Анђелесу.
Наравно да од тога нема ништа.
Освојио злато у Паризу или не, све је јасно.
Ако, не дај Боже, ове године не освоји ни један Гренд слем, објавиће повлачење.
На крају, најмање је битно да ли ће играти још само ову годину, или још једну или две.
Човек је пефекциониста и неће себи дозволити да га неко "омалти" као Хуркач ономад Федерера...
Кад осети да је крај, он ће то и да каже, и НЕЋЕ се предомишљати.
У сваком случају, заслужује честитке за комплетну каријеру, кад год и како год је завршио.

Pa ako je Federer sa 38 godina bio u finalu Vimbldona onda se i od Novaka očekuje da može da traje bar još dve godine.

Ништа он лоше није одрадио, него је Синер био феноменалан.

Ne slažem se da je Siner bio fenomenalan. Jeste danas vrlo dobro igrao ali ni blizu nekog vrhunca igre u tenisu. Tu reč fenomenalno bih pre upotrebio za recimo Vavrinku kada je dobio Novaka u finalu Roland Garosa 2015. godine. Sinerova pobeda nad Novakom danas nije u istoj ligi sa Vavrinkinom tada.
I mislim da bi onaj stari Novak iz 2015. bez neke muke pobedio Sinera danas.

Poslednja izmena:
Gledao sam mec i niti u jednom trenutku nisam poverovao da se moze Novak vratiti u meč.Jednostavno Siner je ostro igrao.Brze i niske lopte teske.Novak je zaista morao da odigra spektakularne poene da bi dobio gem.I kad je dobio set nisam verovao da moze.Siner nije trepnuo vec i dalje bio agresivan,hladan,pozitivan.1 koplje iznad u ovom mecu.
Sve je stizao,trcao kao najbolji bek u bundesligi.Istracao bi on 100 metara i 10 sekundi.Tako je spreman.To Novak nije mogao ispratiti.Da li zato sto je vrucina,sto mu nije bio dan,da li zbog umora,bilo cega drugog.Ali deluje mi da nije mogao jer mu Siner nije dao.Ne zato sto Novak nije u formi.
Ovo nije onaj Siner pre 1/2/3 godine ovo je ljudi drugi Siner.Mnogo je napredovao.Potpuno smiren momak cvrsto na zemlji.Verujem da ce dobiti Medvedeva.Svaka cast Medjedu kako napravi preokret.

Meni je delovalo da nije hteo da igra po suncu.
Kao da je bio ljut zbog dnevnog termina.
Svaku priliku je koristio da stane u hlad u prva dva seta.
Nije igrao uopste.
Nije hteo u razmene, neobicno za njega je skracivao poene i pokusavao vinere bez potrebe.
Cak i kad je mogao lake poene da pogodi i to je promasivao.

Onda kad je zaslo malo sunce za oblake poceo je da igra i dobio 3. set.
Ne znam sta je tu bio plan, da mu da dva seta fore i onda da ga oladi kao Meda Zvereva.

Ne bih se zaletao odmah sa pricom o kraju karijere.
No1e je broj 1. Nema potrebe ni zurbe za tim.

Sta da radi onda Alkaraz koji nije dosao ni do polufinala.
Da se ubije odmah na mestu.

Polako, ide USA turneja gde sigurno zeli da igra posle toliko godina i dobice jos bodova.

Onda ide sljaka gde je Siner veoma los. A i Meda.

Opet ce biti No1e u prvom planu.
Mislim da su namerno namestili da se odigra taj mec kada je najveca vrucina, to Djokovicu bas ne odgovara.

Evo u finalu Meda u 10 gemova 10 brejk lopti, dva brejka. Sinerovi servis gemovi traju po 10 minuta.
A Novak koji je najbolji reterner na svetu nijedna brejk lopta.
Vrlo cudne stvari.
Zasto Novak nije hteo da igra polufinale.
Синеру свака част на побједи против Новака, чиста је ко суза, али Новак је тај меч одиграо стварно веома, веома лоше. Ни много бољи сервери од Синера нису му правили такве проблеме колике је правио сам себи огромним бројем промашаја и то у прилично чистим ситуацијама, дакле не „вадећи” неке Синерове ванземаљске лопте, него избацујући у аут или у мрежу чисте, „обичне” лопте.

Синеру свака част на побједи против Новака, чиста је ко суза, али Новак је тај меч одиграо стварно веома, веома лоше. Ни много бољи сервери од Синера нису му правили такве проблеме колике је правио сам себи огромним бројем промашаја и то у прилично чистим ситуацијама, дакле не „вадећи” неке Синерове ванземаљске лопте, него избацујући у аут или у мрежу чисте, „обичне” лопте.
Znaci poklonio mu pobedu bukvalno.

Mislim da je Novak i pre meča bio umoran a i nije bio u formi tokom celog turnira iako je pobeđivao.
Nema veze što je izgubio ali će mu bit sve teže sa pratiocima.37 god telo sporije radi.A ova ekipa mlada zeljna pobeda.

Back