Nov zivot

• Začetnik teme Začetnik teme sinty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sinty

Početnik
Poruka
1
Pozdrav svima,

Naime, imam par pitanja na koje ne znam odgovor i zato se obracam vama.

Ja sam u braku 5 godina, neuspesnom. Imamo jedno zajednicko dete. Ja se vodim kao nezaposlena, jer naravno radim na crno. Muz je zaposlen sa resenim stampenim pitanjem.
Zelim razvod, ali ja ne mogu izdrzavati svoje dete :(

Ukazalo mi se drugo resenje. Resavam papire za pasos EU, izlazim u inostranstvo. Bice nemoguce u prvih tri do sest meseci da iznesem dete. Muz je toliko smotan da zaista nece moci da se stara o njoj za to vreme.
Zato mi je potrebna necija pomoc i u finansijskom smislu da se sto pre stabilizujem i izvedem dete i da dam razvod braka.

Imam jednog prijatelja u Austriji koji radi na crno. Nudi mi opciju da ce mi dati 10.000-15.000 eura na tekuci racun i da ce mi naci posao. Nakon sto izadjem kod prijatelja, mogu odmah i dete povesti sa sobom i da sto pre dam razvod braka.
Cena svega je uci u brak sa prijateljem da on dobije na osnovu mene papire i da ne radi vise na crno. Njegova zarada je velika i zadovoljan je. Ne bi se hteo vracati u njegov rodni kraj, ali ako ga uhvate da radi na crno, upravo ce tamo i zavrsiti.

Ne interesuje me sta drugi misle na temu, jer bi mislili da sam sa kruske pala. Nego me interesuje...

Koliki period treba da prodje izmedju razvoda i novog braka?
Drzavljanstvo bi dobio posle dve-tri godine braka... ali nesto sam citala da vec posle 30-60 dana od sklapanja braka moze da dobije boravisnu i radnu vizu... Da li ima iko pojma o ovome?

A i koji te je kurčev bes naterao da odvajaš dete od oca?
Onda kad kažem da ne treba svako da pravi decu svi se nešto nadure ko da sam opsovala :neutral:

Jao ja nisam srećna u braku a muž mi je smotan da bude otac jer sam ja najpametnija i najsuperiornija, divna sjajna i ne zaslužujem takvog muža. Hajde da odvedem dete zauvek od njega da bih brisala klozete u austriji na crno dok me trpa dobronamerni "prijatelj". Jesam mu pokazala, a? :per: Pokazala sam tom... nesposobnjakoviću od muža.

A dete?
Dete ko ebe...

Očigledno je da niko pojma nema :mrgreen:
Ja najmanje.

Nego, eto, kad pročitam 'vako nešto, prestanem da se žalim da sam jadna jer živim u Srbiji.
Država je takva kakva je, ima boljih, ali ima i gorih.
A ja ovde imam uspešan brak, dobrog čoveka za muža, zlatnu bebu, divan hobi i para za isti, dok se ne zaposlim (ako se zaposlim) i još neke sitnice.
I treba da budem presrećna.

Ja ništa ne razumem.... da li planiraš da prvo odeš u inostranstvo, razvedeš se, a da dete uzmeš kad se stabilizuješ?
Ili planiraš da zajedno sa detetom odeš u inostranstvo, pa da se onda razvodiš?

U prvom slučaju postoji velika šansa da sud dodeli dete ocu na čuvanje, a u drugom slučaju postoji velika šansa da fasuješ tužbu sa privremenom merom.

Poslednja izmena:
Ne znam na koji nacin ces dobiti EU pasos, ali nije ni bitno. Pretpostavljam slovenacki ili neke leve zemlje. Nebitno, ti koja nemas prebivaliste u Austriji tj tek dolazis sa tim pasosem neces imati bas neka prava, samo da znas. A on na osnovu tebe da dobije dozvolu za rad tako brzo....hm...necu da te obeshrabrujem, ali ne ocekuj mnogo i budi oprezna

Kažeš da ti je muž smotan i nesposoban nakon što si rekla da ima stabilan posao i rešeno "stampeno" pitanje... :think: Hajde još jednom da razmislim... :think: Ne, ne ide mi nikako :(

Za ovo ostalo:
Verovatno možeš da rešiš sve, ali se postavlja sledeće pitanje: na koju stalnu adresu treba da se prijaviš da bi pokazala nadležnima da imaš uslova da prihvatiš dete i koje to stalne prihode u brakorazvodnoj parnici treba da prikažeš da bi uverila nadležne da si sposobna da podižeš dete?

Као прво - није ми јасно због чега мислиш да треба самостално да издржаваш дете након развода. Дете је обавеза оба родитеља. Јеси сигурна да желиш да одеш у иностранство зато што не можеш да издржаваш дете или ти је дете само изговор а заправо желиш себи да подигнеш стандард?

Као друго - то што ти не можеш да издржаваш дете у Србији не значи да треба да га траумираш, одвајаш од оца, пријатеља, родбине итд. и селиш у другу државу већ да ће дете у том случају издржавати отац који је у стању под условом да није некакав наркоман или лудак а ниси написала да јесте.

Као треће - не можеш да изведеш дете из Србије без сагласности оца а верујем да ниједан нормалан човек неће дозволити да му одведеш дете ко зна где зато што ти је досадио. Припази да због оваквих планова не останеш без старатељства ;)

И за крај - припази да те тај пријатељ не прода у бело робље ... ово ти озбиљно кажем. Мени је то сумњиво да нуди толико тога за склапање брака теби која ем имаш дете које није лако преселити у другу државу ем си тренутно удата за неког другог. Да му само треба формални брак могао би за дупло мање пара да нађе неку која је већ слободна и да се не цима.

definitivno mi od svega bode oči,to što on treba da na osnovu tebe dobije papire,kako ako ih ni ti nemaš?nije ti to ni malo sumnjivo?stranci se venčavaju sa domorodcima,za legalizaciju svog statusa......aj malo razmisli kod koga hoćeš da odeš i gde svoje dete da vodiš???? bilo bi lepo kad bi bar nešto napisala

Pa dobro, da sam htela samo da postavim ovako odvratno pitanje, sigurno ne bih pripremala teren na forumu, družeći se sa "ekipom" kako bih bila dobar forumaš :neutral:

Očigledno je interesuje ono što je pitala, a ne da se druži sa nama.

Imam jednog prijatelja u Austriji koji radi na crno. Nudi mi opciju da ce mi dati 10.000-15.000 eura na tekuci racun i da ce mi naci posao. Nakon sto izadjem kod prijatelja, mogu odmah i dete povesti sa sobom i da sto pre dam razvod braka.
Ja bih na tvom mestu tražio najmanje 20.000 evrića.

Pozdrav svima,

Naime, imam par pitanja na koje ne znam odgovor i zato se obracam vama.

Ja sam u braku 5 godina, neuspesnom. Imamo jedno zajednicko dete. Ja se vodim kao nezaposlena, jer naravno radim na crno. Muz je zaposlen sa resenim stampenim pitanjem.
Zelim razvod, ali ja ne mogu izdrzavati svoje dete :(

Ukazalo mi se drugo resenje. Resavam papire za pasos EU, izlazim u inostranstvo. Bice nemoguce u prvih tri do sest meseci da iznesem dete. Muz je toliko smotan da zaista nece moci da se stara o njoj za to vreme.
Zato mi je potrebna necija pomoc i u finansijskom smislu da se sto pre stabilizujem i izvedem dete i da dam razvod braka.

Cena svega je uci u brak sa prijateljem da on dobije na osnovu mene papire i da ne radi vise na crno. Njegova zarada je velika i zadovoljan je. Ne bi se hteo vracati u njegov rodni kraj, ali ako ga uhvate da radi na crno, upravo ce tamo i zavrsiti.

Ne interesuje me sta drugi misle na temu, jer bi mislili da sam sa kruske pala. Nego me interesuje...

Koliki period treba da prodje izmedju razvoda i novog braka?
Drzavljanstvo bi dobio posle dve-tri godine braka... ali nesto sam citala da vec posle 30-60 dana od sklapanja braka moze da dobije boravisnu i radnu vizu... Da li ima iko pojma o ovome?
Shvatam tvoju potrebu da promenis zivot u kome nisi sretna,ali ne shvatam ideju da ostavis svoje dete,jer ma koliko vremena da prodje njen otac ce zauvek biti njen otac a ti je nikada ,do njenog punoletstva,neces moci izvesti iz zemlje bez njegovog pismenog i overenog odobrenja.Ako on to i uradi,a ti je ne vratis do naznacenog roka,smarace se da si dete otela.Ipak ce jedan iskren razgovor s'njim(ma koliko da je smotan) resiti mnoge probleme koji postoje i koji bi tek mogli da nastanu.Takve odluke se ne donose na precac.

Уз помоћ којих трикова палиш кад си у браку и имаш дете, ко ће да те прими?
Има пријатеља, брак је неуспешан и онда ће она у полиандрију, у Џибутију?
И на крају, пријатељ гастос хоће наш пасош.
И уз све те небулозе, она се распитује о тех. детаљима њеног непостојећег брака на крстарици.
Хаха

Pa dobro, da sam htela samo da postavim ovako odvratno pitanje, sigurno ne bih pripremala teren na forumu, družeći se sa "ekipom" kako bih bila dobar forumaš :neutral:

Očigledno je interesuje ono što je pitala, a ne da se druži sa nama.

Zato lepo napraviš klon nalog i ne remetiš prijateljske odnose :hahaha: A sa ekipom pišeš na LjiS-u ili na Politici gde ionako niko ništa ne pita sem da te opljuje ako mu dođe :flert:

@ Tema.
Samo ti idi kod prijatelja. Pusti dete. Ostavi ga . Detetu ce biti mnogo bolje sa njegovim nesposobnim ocem, u Srbiji, nego sa tvojim drugarom, u Austriji. A i sta ce ti tamo,.. Nije to za tebe.

" Imam jednog prijatelja u Austriji koji radi na crno. Nudi mi opciju da ce mi dati 10.000-15.000 eura na tekuci racun i da ce mi naci posao. Nakon sto izadjem kod prijatelja, mogu odmah i dete povesti sa sobom i da sto pre dam razvod braka.
Cena svega je uci u brak sa prijateljem da on dobije na osnovu mene papire i da ne radi vise na crno. Njegova zarada je velika i zadovoljan je. Ne bi se hteo vracati u njegov rodni kraj, ali ako ga uhvate da radi na crno, upravo ce tamo i zavrsiti."

Ako on u Austriji ne moze da dobije papire NECE ih dobiti ozenivsi se tobom - cak i ako sredis pasos EU. Za to mora da se ozeni zenom koja ima drzavljanstvo Austrije .

Po mojim pojmovima ovo jako miriše na belo roblje! S tim što rob neće biti taj koji ti nudi pare!
Ne bih se iznenadio kada bi se pokazalo da para i nema!
Preporučujem ti da ne preduzimaš baš ništa dok ne vidiš tih deset ili petnaest hiljada evra.
Dok te pare stignu imaćeš vremena da završiš dva ili tri fakulteta pa ćeš tamo imati bolju platu.

људи воле драму изгледа узмимо за претпоставку да је прича тачна од речи до речи

клишеј који је и црна хроника у најави чак да протагонисткиња и не буде бело робље биће баба сера, лмфао, грцаће за зајам по западу у рецесији, дете ће вуцара ко стигне где стигне, није битно мајци јер она жели развод са разлогом да се вероватно није пронашла у улози мајке и жене, или шта већ, да јој је муж социопата психопата алкохоличар и неки шовиња што прво бије па онда поставља питања не би јој ни на памет пало, не би имала времена од пајања паучине или смишљања зашто су јој очи плаве а размазана маскара овако он смотан је а она жели...

значи брате горих шпанско турких мекиња нема ни на б92...

Back