Da pisem esej, ne mogu umorna sam i bojim se da bi potrajalo...
Vidis, ****, sve van nas jeste merljivo. U nama, osim organa i propratnih tkiva i celija i svega, koji traju koliko traju, stare, bivaju bolesni pa ozdrave, neke neki skalpel izbaci (daleko bilo), dakle, oni su kao i zivot merljivi.
Sta je onda u nama nemerljivo,odnosno BESKRAJ?
Nas um, secanja, zelje, nadanja....
Vidis, cak su i poplave merljive, pa ne mogu odjednom da potope citav svet, ne mogu da traju vecno, ne mogu - osim onoga sto mogu u nekom trenutku, satu, danu, mesecu...a to je velika nesreca, steta...
Tamo negde (ili tu blizu) postoje neke ljubavi koje dolaze, prolaze, postoje zvezde koje se vide i ne vide, sunce koje sija i ne sija, sneg.............Postoji mnogo toga za sta cak i ne znamo da postoji, onda nam nije ni bitno, postoji...
U nama sve je beskrajno. U svakom momentu zamisli nebo zvezdano i tu je, sunce da sija, sija, zamslis kako neka ljubav traje (a odavno je prestala) i secas se sati, dana, trenutaka, i tako mozes da dodajes i oduzimas, sta bi bilo da je bilo, sta nije trebalo...
Zamisli kako je jednoga dana jedan decak na pragu zivota otisao niz ulicu nasmejan sa svojom majkom u neki drugi grad, kod svog oca, da zivi s njim, da ga ne vidja samo kada....i zamisli sad kako taj covek tog dana izenanada na rukama decaka umire, mlad covek, on nestaje, decak je u šoku, bol...Izgubljeno zavuek za njega, ali, bol je tu, bol ce trajati i proci ali secanje nikad...Taj covek je omedjen, on vise ne moze nigde, tamo je gde je, ali, u decaku on ce s vremena na vreme igrati lopte s njim, ici na sladoled, na more, on ce se s njim brati prve jagode, on ce sve to u njegovom secanju...
Pricace svojoj deci........
Zasto bas ovaj primer, pa ima stotine takvih, ima i gorih...Postoji jedna vencanica recimo od miliona drugih, odavno je izbledela, mozda je i bacena, na slici je mozda ima neokoj, ali zena koja ju je nosila, nosice je i onda kad se smrt polako bude prikradala i davala znake svog dolaska (nekad nema znaka, nekad je tren..............)....
Bila jednom jedna pticica koja je uveseljavala ukucane, s kojima je "pricala", odavno je nema, a oni i dalje pricaju o njoj: Secas se sta je onoga dana, a onoga, haha, joj zasto.......
Postojao je tamo negde neki put kojim su isli zeteoci, svatovi, volujska kola, i nema vise nicega, ne zna se ni trag tome,ali u nekome ko se seca i dalje postoji, zivi kao da nikad nestao nije....
I, tako, ima mnogo toga..........
P.S. Nisam pila nista, majke mi, ja sam antialkoholicar, zakleti
Ako nisi razumeo, nista, ti mozes dati stotinu drugih dokaza da gresim, ja cu svaki postovati, ali ostajem kod svog uverenja