NLO slike

Titulu "autoritet" moze ti dati samo znanje a ne vreme, starost, cin, polozaj ili nesto slicno. A obzirom na staticnost tvojih pogleda na svet svo to vreme je verovatno bilo samo vrcenje u mestu..

Znanje iz 'ufologije', kao pseudonauke, je pespredmetno i teško proverljivo (zato što se ne može standardizovati). Mislim da greši svako ko tvrdi da poseduje sistematično 'znanje' o 'NLO-ima'. Informisanost je, međutim, nešto drugo. Tvrdim da sam veoma dobro informisan o predmetnoj temi.

Skepticizam kada je filozofija u pitanju je opravdan i istinit ali naucni skepticizam koji od prostog naucnog metoda od apsurda ...aksioma Svet je realan i zakljuciavanja na temelju indukcije pravi dogmu, ne da nije opravdan, vec je jedna ruzna i besmislena pojava, prinos opstoj dekadenciji sadasnjeg drustva i ljudskog misljenje uopste

Koješta. Nauka počiva na skepticizmu i permanentom kritičkom preispitivanju! Da nema njega, astrologija, ufologija, kriptozoologija, kreacionizam i druge pseudonauke bi se infiltrirale u obrazovni sistem, pod firmom 'prave i ozbiljne' nučne discipline. Rezultat takvog stanja bio bi poguban po čovečanstvo.

Pa kako moze da potkrepi kada su vlade sveta odavno dobile naredbu da nikakvu mogucnost postojanja vanzemalajca ne objavljuju masama jer bi to katastofalno uticalo na sadasnji poredak sveta, religiju itd. to se ne sme dozvoliti.

Teorije zavere koje se ne mogu dokazati i dokumentovati ne vredi komentarisati. Po toj analogiji, na primer, ko može da dokaže da je Zemlja okrugla!? Možda vlade sveta ne žele da znamo da je Zemlja u stvari ploča. Niko, sem astronauta, nije video kako izgleda naša planeta iz svemira. Dakle, ideja o globalnoj, medjuvladinoj zaveri je:
1. nedokaziva,
2. naivna,
3. nepotrebna

na stranu sto univerzum nije onakav kakav ti mislis da jeste zalepljen realizimom vec je njegova sustina nesto sasvim drugacije.

Univerzum je onakav kakvim ga opisuje savremena nauka (astronomija, fizika, i dr.), dok se ne dokaže suprotno. Naravno, ima mnogo osobenjaka koji misle da su pronašli tajnu svemira, vremena i prostora. Takvima se, međutim, ne bavim. Za njih postoje stručnjaci i stručne ustanove.

Pozdrav Goxy.

Slučaj u Rozvelu je rešen početkom 1990-ih, kada su deklasifikovana relevantna vladina dokumenta. Pokazalo se da je strogo čuvani vojni projekat, pod nazivom 'Mogul' prouzrokovao izveštaje o observaciji olupine. Radilo se, zapravo, o meteorološkom balonu sa uređajem za špijuniranje raketnih lokaliteta na teritoriji SSSR-a.

Znanje iz 'ufologije', kao pseudonauke, je pespredmetno i teško proverljivo (zato što se ne može standardizovati). Mislim da greši svako ko tvrdi da poseduje sistematično 'znanje' o 'NLO-ima'. Informisanost je, međutim, nešto drugo. Tvrdim da sam veoma dobro informisan o predmetnoj temi.

Ne bih rekao jer nisi ni cuo za sve te godine za dokument CIE ..UN ili tako nesto u kome se preporucuje vladama sveta da svako saznanje kada je vanzemljaski zivotu u pitanju drzi u tajnosti.

Koješta. Nauka počiva na skepticizmu i permanentom kritičkom preispitivanju! Da nema njega, astrologija, ufologija, kriptozoologija, kreacionizam i druge pseudonauke bi se infiltrirale u obrazovni sistem, pod firmom 'prave i ozbiljne' nučne discipline. Rezultat takvog stanja bio bi poguban po čovečanstvo.

U tom postu ako nisi primetio ukazao sam ti ne na ufologiju , astrologiju i slicno vec na FILOZOFIJU...kuc.kuc.. BUDJENJE!!! Ako nisi znao postoji na ovim svetu nesto sto se zove "filozofija" a od cega bi ti sa svojim materjalstickim pogledom na svet trebao da bezis kao djavo od krsta.

Teorije zavere koje se ne mogu dokazati i dokumentovati ne vredi komentarisati. Po toj analogiji, na primer, ko može da dokaže da je Zemlja okrugla!? Možda vlade sveta ne žele da znamo da je Zemlja u stvari ploča. Niko, sem astronauta, nije video kako izgleda naša planeta iz svemira. Dakle, ideja o globalnoj, medjuvladinoj zaveri je:
1. nedokaziva,
2. naivna,
3. nepotrebna

Izvoli...moja tema .. UZIVAJ !
http://forum.krstarica.com/threads/347015&highlight=ravna

Univerzum je onakav kakvim ga opisuje savremena nauka (astronomija, fizika, i dr.), dok se ne dokaže suprotno. .

Stvarno. Steta samo sto su na ovom svetu postojali neki Dzordz Barkli ili Imanuel Kant.
Tako da ima neceg sto dolazi pre pozivanja na kauzalitet i problematicne sudove "dokaze" izvedene na temelju indukcije . Neposredne cinjenice svesti i postkantovska metafizika..idelasiticka filozofija . Ali mislim da skrecemo sa teme a materijalisti i pozitivisti poput tebe su mi na vrh .... tako molim da se vratimo na temu.

Poslednja izmena:
Pozdrav Goxy.

Slučaj u Rozvelu je rešen početkom 1990-ih, kada su deklasifikovana relevantna vladina dokumenta. Pokazalo se da je strogo čuvani vojni projekat, pod nazivom 'Mogul' prouzrokovao izveštaje o observaciji olupine. Radilo se, zapravo, o meteorološkom balonu sa uređajem za špijuniranje raketnih lokaliteta na teritoriji SSSR-a.

a vanzemaljci u tom "meteorološkom balonu"?

Pozdrav Goxy.

Pozdrav,
Zašto onda čitav cover up;)
U Americi vlada ne može da troši pare poreskih obveznika Baš kao u totalitarizmu koji je nama bio poznat...
Kad smo već kod toga,manje je poznata izjava čini mi se Hruščova koji je bio poznat kao šaljivdžija:)''Neki kažu da je veliki broj viđenja NLO-a iznad SAD posledica prekomernog trošenja škotskog viskija!Ne slažem se sa time,to je zato jer se jedan bacač diska u Sibiru zaneo u vežbanju'':lol:

Ne bih rekao jer nisi ni cuo za sve te godine za dokument CIE ..UN ili tako nesto u kome se preporucuje vladama sveta da svako saznanje kada je vanzemljaski zivotu u pitanju drzi u tajnosti..

Izvor, molim? Rekla-kazala se u nauci ne uzima kao premisa u postupku zaključivanja.

U tom postu ako nisi primetio ukazao sam ti ne na ufologiju , astrologiju i slicno vec na FILOZOFIJU...kuc.kuc.. BUDJENJE!!! Ako nisi znao postoji na ovim svetu nesto sto se zove "filozofija" a od cega bi ti sa svojim materjalstickim pogledom na svet trebao da bezis kao djavo od krsta..

Tvrdnjom o navodnoj štetnosti naučnog skepticizma posredno je data legitimacija pseudonaučnim disciplinama koje sam pomenuo, a koje takođe odriču implementaciju istog.
Filozofija je bila korisna jer je iznedrila većinu drugih nauka. U razvoju savremene nauke (osobito prirodnih nauka), međutim, filozofija postaje sve manje relevantna.

Neposredne cinjenice svesti i postkantovska metafizika..idelasiticka filozofija.

Sa aspekta filozofske rasprave, opravdano, ali sa aspekta praktičnog naučnog postupka dokazivanja hipoteze, upotpunosti irelevantno.

Pozdrav,
Zašto onda čitav cover up;)

Vrlo jednostavno. Na pomolu Hladnog rata, zar bi bilo logično da američka vlada obelodani da je dizajnirala meteorološke balone kojima se vrši osmatranje sovjetske teritorije?! Državna bezbednost jedne zemlje je najveći mogući razlog bilo kojeg 'cover up-a'. Nije li?

Kada je hladnoratovska napetost između dve velesile polako nestala (1990-ih), klasifikacija relevantnih dokumenata postala je izlišna.

Izvor, molim? Rekla-kazala se u nauci ne uzima kao premisa u postupku zaključivanja.

Setio sam sam se. Bruknigov izvestaj:

http://sh.wikipedia.org/wiki/NLO

Filozofija je bila korisna jer je iznedrila većinu drugih nauka. U razvoju savremene nauke (osobito prirodnih nauka), međutim, filozofija postaje sve manje relevantna.

Netacno. Koga ne zanimaju prosti problematicni sudovi nastali iz apsurda ili aksioma naucnog metoda "Svet je realan" ili "Objekat po sebi je moguc" vec sustina sveta i zivota zna gde ce potraziti odgovore i to nieko ne spori. Nauka se ne mesa u rasprave izmedju realista i idealista niti to neko ocekuje nit je to uopste moguce.. I nije mi cilj da ovde sa tobom branim filozofiju(o kojoj ocito nemas pojma) i pravim cirkus na svakoj temi. Samo mi smeta taj vas stav podigntuog nosa a ustvari ste daleko od pravog sustinkog znanja (ovde ne mislim samo na tebe, vec na kamaru nazovi "skeptika" poput Sala, Axi .. Zlotvora .Milice....:)
OK.. To je vasa oblast, vase interesovanje..vase pravo....samo nos malo nize i sve u redu.

Teorije postoje da bi se oborile...

Netačno. Teorije postoje kako bi se na logičan, sistematičan i precizan način dala deskripcija eventualne zakonomernosti ili pojave u prirodi (prirodne nauke) ili društvu (društvene nauke). Naravno, teorija se može zameniti onom koja adekvatnije i tačnije opisuje predmetnu prirodnu ili društvenu stvarnost (odnosno jedan njen deo).

Back