NLO-i - Posetioci iz svemira

то да би се могли крити је идеја из стартрека. што не мора бити стварност, чак и да ванземаљци постоје... то је обичан филм, маштарија неког јевреја из холивуда.

него са друге стране шта ако смо ми на земљи заправо у једном "акваријуму" творца??
а да заборавих наука је не признаје твораца - да није то опет неки покушај манипулације људи? да склоне тај "акваријум" да људи не виде?

видели смо (већ 100тинак година) да ван земље нема ништа нити можемо напоље!
Ajoj brate...
U star treku, jedini razlog zasto ih nekad provale vanzemaljci, tipa hologram se pokvari i sl je da bi bilo akcije u seriji. Imace bi bila dosadna vecini...
Nauka ne ne priznaje boga, vec kaze da nema dokaza za boga. Onog momenta kada veliki bradati covek bude dosao s neba i rekao ja sam onaj koji je Ja i iz kojeg je sve Ja, tada ce nauka biti zainteresovana.

што би било панике да сазнамо да имамо комшије?
.. неће да саопште јер су ванземаљци били планирани за непријатеља човечанстава (као терористи, вируси...) који би требало да буде окидач за уједињење планете (што им је и циљ). идеју имаш обрађену у јапанском цртаном филму "robotech"

има доказа - днк је исти (само различитог садржаја), симетрија и златни пресек за све што мрда на земљи - наука то игнорише намерно и циљано!
Waataa faaak? Svi disu kiseonik, kiseonik je nevidljiv s toga postoji bog. Kako si ti zakljucio da postoji bog zato sto postoji simetrija u prirodi i sl geometrijske zanimljivosti?

Na protiv, simetrija je veoma prakticna. Prakticnost i efikasnost se ceni u evoluciji. Simetrican si zato sto se tako lakse kreces, koordiniras sobom. Zamisli da imas desnu ruku a levo da imas pipak. I dok hodas desna ide uz korak a pipak mlati i saplice te.

има доказа - днк је исти (само различитог садржаја), симетрија и златни пресек за све што мрда на земљи - наука то игнорише намерно и циљано!
Nauka je tu da laze i krije sve sto moze da se sakrije. Ali osvrnimo se na filozofiju. Filozofija (mislim i ezoterija) smatra da je bog univerzalna energija, koja je inteligentna zivotvorna itd. sto moze da objasni to o cemu pises.

Medjutim pravo pitanje se odnosi na organizovane religije? Ko je ili sta je njihov bog?

Poslednja izmena:
Waataa faaak? Svi disu kiseonik, kiseonik je nevidljiv s toga postoji bog. Kako si ti zakljucio da postoji bog zato sto postoji simetrija u prirodi i sl geometrijske zanimljivosti?
постоји творац, јер рецимо камење које настане услед ерозије и кристализацијом, илити случајним процесима није симетрично.
ако постоји творац онда ће он циљано да прави своје творевине. један од знакова је симетрија.
ако не верујеш у творца Бога, ево објаснићу ти на простијем примеру, рецимо творац аутомобила (је човек). аутомобил је углавном симетричан да би се уштедело на ресурсима. исти принцип и код животиња.
друго днк и шта он ради је толико прецизан и високоумни дизајн да је немогуће да со то тако случајно спојило и ћирибу-ћириба "ево живота".

постоји творац, јер рецимо камење које настане услед ерозије и кристализацијом, илити случајним процесима није симетрично.
ако постоји творац онда ће он циљано да прави своје творевине. један од знакова је симетрија.
ако не верујеш у творца Бога, ево објаснићу ти на простијем примеру, рецимо творац аутомобила (је човек). аутомобил је углавном симетричан да би се уштедело на ресурсима. исти принцип и код животиња.
друго днк и шта он ради је толико прецизан и високоумни дизајн да је немогуће да со то тако случајно спојило и ћирибу-ћириба "ево живота".
Ta univerzalna energija jeste tvorac ali ne bukvalan, kao Jehova iz Biblije. Ko je on po tebi?

Ma zakoni prirode govore o uzorku i posledici. Onde gde cinjenice staju, tu i nauka staje. Dalje je sve nagadjanje. Pogotovu kada se radi o religiji. Jako opasan put. Sto se mene tice:
-Bog nije sisao na zemlju i rekao ja sam Bog. Postoje proroci i zapisi ali to nije to. Dakle bog ne zeli da postoji dokaz za njega. Ako postoji. Mozda zeli da naucimo nesto sami bez njegovog autoriteta. Mozda voli da nas zeza, smisao za humor. Mozda je ljut na nas zbog necega, ko zna...
-Bog ostavlja dokaze sebe. Pa zasto ne ostavi konkretan dokaz nego neke veeeooomaaa tanke dokaze. Cak ti takvi dokazi govore o tome da zeli da preskocimo razmisljanje koje nam je sam podario i logiku. Opet, postojanje simetrije, asimetrije, kamenja i elegantnih zakonitosti prirode ne govore o tome da na nebu zivi bradati covek. Kapiras? Gde je tu spona. Evo na pr logickog primera:
Recimo nauka napravi super ekstra giga mega mikroskop i zaviri u najsitnije. I tamo vidi pise: Made by God. E to bi bio poprilicno interesantan dokaz. Samo se nadam da ce ostaviti i svoju email adresu radi reklamacija.

Tebi je nauka zamenila religiju. Moras da shvatis da je ona isto sto i politika, pravi naucnici rade ispod zita, samo mali deo cinjenica koje se otkriju postaje dostupan javnosti.
Brate bolje sto je zamenila. Inace bi palili ljude na trgu sto se ne slazu sa nama. Uvek cu pre nauku prihvatiti nego religiju.
Jeste, stoji, religija pruza odusak, utehu. Znas da ima tamo neko gore ko se brine o tebi.
Medjutim ima veliki problem sa njom. Kroz ljudsku istoriju, uvek su bile neke neobjasnjene stvari i covek je nastojao da ih ili istrazi i shvati kako one funkcionisu ili da objasni svevisnjim. E tu je problem. Nije problem u Bogu samom, vec u ljudima koji bi da budu bozji ambasadori. To je munja, elektricitet, ne nije nego Bog, gnevan je, ljutit, slusaj ovamo, slusajte mene ja znam.

Brate bolje sto je zamenila. Inace bi palili ljude na trgu sto se ne slazu sa nama. Uvek cu pre nauku prihvatiti nego religiju.
Jeste, stoji, religija pruza odusak, utehu. Znas da ima tamo neko gore ko se brine o tebi.
Medjutim ima veliki problem sa njom. Kroz ljudsku istoriju, uvek su bile neke neobjasnjene stvari i covek je nastojao da ih ili istrazi i shvati kako one funkcionisu ili da objasni svevisnjim. E tu je problem. Nije problem u Bogu samom, vec u ljudima koji bi da budu bozji ambasadori. To je munja, elektricitet, ne nije nego Bog, gnevan je, ljutit, slusaj ovamo, slusajte mene ja znam.
Pa stvar je u tome da ne prihvatis ni jedno ni drugo, ne treba ti drugi autoritet osim istine.
Organizovana religija je kroz istoriju bila institucionalni oslonac raznih izrabljivacko-satanistickih rezima, isto kao sto je i nauka danas.

Pa stvar je u tome da ne prihvatis ni jedno ni drugo, ne treba ti drugi autoritet osim istine.
Organizovana religija je kroz istoriju bila institucionalni oslonac raznih izrabljivacko-satanistickih rezima, isto kao sto je i nauka danas.
Pa ja jedino da uzmem i sam da se bavim svim naukama. Pa kad odem kod lekara i on kaze prehlada pij caj, ja kazem, neka neka sam cu ja videti sta je. Pa onda kupim teleskop, pardon sam ga napravim jer ne verujem ovima sto prave teleskope, pa sam krenem da crtam, aha merkur, venera, mars, jupiter... Pa onda izucim metalurgiju, da bih napravio zicu da bih je postavio na vrh nekog poplanka da cekam grom da vidim sta je i to. Pa onda da uzmem i sam iskujem parnu masinu, pa onda sazidam branu da imam struje i tako..

98.jpg

Taj Jehova iz Biblije je jedini Pravi Bog Stvoritelj svega univerzuma i nas.
prema bibliji univerzum ne postoji, zvezde su prikacene na nebeski svod i mogu da padnu sa njega*, nebesa se nalaze iznad njih. ne postoji nista sto je tu napisano a da se uklapa u savremenu astronomiju (uklapa se u anticku astronomiju koja je delila slicne poglede).
*sunce i mesec su takodje prikaceni na svod.

Poslednja izmena:
prema bibliji univerzum ne postoji, zvezde su prikacene na nebeski svod i mogu da padnu sa njega*, nebesa se nalaze iznad njih. ne postoji nista sto je tu napisano a da se uklapa u savremenu astronomiju (uklapa se u anticku astronomiju koja je delila slicne poglede).
*sunce i mesec su takodje prikaceni na svod.
Naravno da postoji Univerzum.

Back