NLO-i - Posetioci iz svemira

Al ne, bez zezanja: stvari su tu vrlo precizno definisane, cak i matematicki, i necemo se sad gadjati tramvajima zbog toga.:) Dakle, po cistoj logici, ili nema nikoga zivoga u citavom kosmosu beskrajnom ogromnom sem nasih zalosnih gu..ca, ili pak postoji mogucnost da fraktalna forma razvija svoje akomodacije na razlicitim stencugama sirom vaseljene.:) Ko veruje u prvu stvar, molim lepo. To je realna opcija.:) Ukoliko se nabasa na bilo sta sto ide u prilog drugoj opciji, jos bolje, samo da ne zavrsimo u tudjoj supi, sto rece Hoking.:cool: Glavni problem ove teme, ovog pdf-a, pa i foruma, da ne sirim dalje, je sto se stalno gleda izboksovati jedno ili drugo, ali ne polazeci stameno sa te dve osnove, vec bukvalno iz svega i svacega sto se moze potrpati izmedju, a sto spada u takozvanu sivu zonu: spekulacija, nepromisljenih lupetaranja, mastarija, baljezganja....u oba pravca, da se razumemo!:) Nema nista bolje od prave misterije...al valja je prepoznati.;) A to ne ide bez apsolviranja radikalno drugog pojma i njegovog uzimanja u obzir. :) To vam je bukvalno kao Jin i Jang. Ali, druze, to su samo dve boje, crna i bela! Ako pokusavas da mi mazes oci nekim sharenishom izmedju, kao ovaj Openbox (jos malo prozvace ga Sareni) s njegovim slovima, dobice trajan ban zdravoga razuma...:) i to tudjega, ako vec svoj nije uspeo da progoni niz livadu i osisa makar taj korov, ako ne i travu svuda po njoj/njemu.:) Pametan covek zna da nije bitno kako mu se nesto predstavlja vec STA mu se zapravo predstavlja, u oblande pakuju zeljni paznje...mislim, nije to problem, al hajde, kroz zdravu diskusiju dobices jednom hranu i za svoju paznju, samo se prethodno udostoji.:) Prosto i jednostavno, kako je oduvek i bilo, da bi sve islo kako valja, jedna slika mudroga coveka:
Ne lupaj.jpg
:D

Moramo imati razvijenu toleranciju prema osobama koji veruju da vanzemaljci ne posećuju planetu Zemlju,kao što tolerišemo bilo kog iz mentalne ustanove.
Stavljaš reči u moja usta,manipulacija i tvoja želja da sam to hteo da kažem.
Ne nego si to i rekao. Sad ne mogu da trazim drugu temu gde je to takodje bilo naglaseno.
Pazi, ja se ne osecam licno uvredjenim, ja sam i na pocetku teme naglasio da verujem da Zemlja nije jedina naseljena planeta,ali isto tako ne verujem da oni otimaju iskljucivo Amere (zemlja gde na svakoj gluposti moze da se zaradi) i da zive u supljoj zemlji.
Samo sam skrenuo paznju na perfidan i prefrigan nacin ponizavanja nekih sagovornika. Ja kad za nekog mislim da ima problem kazem- paranoja (ili bilo koji drugi poremecaj) se leci ili ne.

Ne nego si to i rekao. Sad ne mogu da trazim drugu temu gde je to takodje bilo naglaseno.
Pazi, ja se ne osecam licno uvredjenim, ja sam i na pocetku teme naglasio da verujem da Zemlja nije jedina naseljena planeta,ali isto tako ne verujem da oni otimaju iskljucivo Amere (zemlja gde na svakoj gluposti moze da se zaradi) i da zive u supljoj zemlji.
Samo sam skrenuo paznju na perfidan i prefrigan nacin ponizavanja nekih sagovornika. Ja kad za nekog mislim da ima problem kazem- paranoja (ili bilo koji drugi poremecaj) se leci ili ne.
Pa moraš da imaš razvijenu toleranciju kad upadaš u razgovor sa neistomišljenicima,inače ćeš se u većini slučajeva se svadjati i ta razvijena tolerancija može da se uporedi sa pristupom osobi koja je u mentalnoj ustanovi. To je uvredljivo,ali eto. Ignoriši me,molim te,da prekinemo sa ovim.

1611945915912.png

Profesor Avi Leb, predsedavajući odseka za astronomiju na Univerzitetu Harvard, tvdio je da je objekat Oumuamua, koji je prošao kroz naš Sunčev sistem i blizu Zemlje, vanzemaljska tehnologija. Zbog toga se našao na udaru kolega koji su pokušali da ga ućutkaju.
Oumuamua, neobičan izduženi objekat, proleteo je blizu naše planete 2017. godine. Objekat sličan njemu nikada nije viđen, a čak je i ubrzao kretanje kada je izlazio iz našeg Sunčevog sistema, što je takođe nezabeleženo.
To je izazvalo senzaciju u naučnoj zajednici jer su, kako tvrdi Leb, njegove kolege „izvedene iz zone sigurnosti“, kaže harvardski profesor u razgovoru za RT, koji je vodio Brajan Mekglinon, poznati britanski novinar.
Međutim, Leb je sada spreman da se još više suprotstavi svojim kolegama, budući da mu krajem januara izlazi knjiga o fenomenu Oumuamua pod nazivom „Vanzemaljsko: Prvi znak inteligentnog života van Zemlje“.
https://www.krstarica.com/zabava/za...ka-koji-tvrdi-da-su-nas-posetili-vanzemaljci/

Poslednja izmena:
Zanimljiva tema.

Vrlo je neverovatno da je od milijardi i miliradi galaksija jedino planeta Zemlja naseljena živim bićima. To bi zaista bila mala verovatnoća. Sa druge strane, mi smo od susednih zvezda, a kamoli od onih dalekih udaljeni dosta svetlosnih godina. Ukoliko bi postojala blizu neka druga bića, i dalje bi njima trebalo nekoliko naših života da odatle dođu do nas, govorim paušalno jer zaista niko ne bi znao gde bi oni bili naseljeni. Tu se postavljaju svakakva pitanja pre svega biološka, fizička, hemijska, da li postoji neki drugi način funkcionisanja osim aerobni, da li složeni organizmi mogu biti anaerobni, da li mogu da podnose veće zračenje od nas, da li imaju bolju konstituciju da mogu da prevale mnogo svetlosnih godina do nas, koliko bi brzo mogli da putuju, da li su dovoljno razvijeni da naprave tehnologiju za tako nešto, itd itd.
I sad, ukoliko bi zaista i napravili tehnologiju da dođu do nas, zašto neko misli da bi se šunjali tako po njivama, školama, selima, zašto ne bi došli u velikom stilu...

U svakom slučaju, nisam srela ni jednog ozbiljnog astrofizičara niti astrobiologa koji veruje da su nas posećivala neka bića, jer bi se to u svakom slučaju registrovalo naučno, barem te letelice. Ja sam bila na sijaset astrofizičarskih konferencija, gde sede ljudi koji mere svašta u svemiru, i nikada nisam čula za tako nešto. To ne znači da ne postoji neka minimalna verovatnoća da je nešto od toga tačno, ali izostaje toliko materijala da bi se sve moglo tvrditi kako neki tvrde.

Naravno da je pozicija skeptika lakša jer prosto odbacuješ razne tvrdnje, a pozicija onih koji misle da su postojali pojedini slučajevi poseta nezahvalnija. Lično ne verujem da se to ikada desilo, jer ne vidim logiku u svemu tome. Ne mislim ni da ne odgovara velikim silama da skrivaju te info ako ih imaju, jer bi hleba i igara voleli da daju ljudima kako bi se oni zadržali na vlasti. Najlakše je biti na vlasti ako nađeš neprijatelja, posebno ako je on realan. I posebno sada kada su svi mediji dostupni moćnicima. Sve je to klimavo.
I, na kraju, ne možete oni koji su skeptični zvati pogrdnim imenima.

Pogledajte prilog 849403
Profesor Avi Leb, predsedavajući odseka za astronomiju na Univerzitetu Harvard, tvdio je da je objekat Oumuamua, koji je prošao kroz naš Sunčev sistem i blizu Zemlje, vanzemaljska tehnologija. Zbog toga se našao na udaru kolega koji su pokušali da ga ućutkaju.
Oumuamua, neobičan izduženi objekat, proleteo je blizu naše planete 2017. godine. Objekat sličan njemu nikada nije viđen, a čak je i ubrzao kretanje kada je izlazio iz našeg Sunčevog sistema, što je takođe nezabeleženo.
To je izazvalo senzaciju u naučnoj zajednici jer su, kako tvrdi Leb, njegove kolege „izvedene iz zone sigurnosti“, kaže harvardski profesor u razgovoru za RT, koji je vodio Brajan Mekglinon, poznati britanski novinar.
Međutim, Leb je sada spreman da se još više suprotstavi svojim kolegama, budući da mu krajem januara izlazi knjiga o fenomenu Oumuamua pod nazivom „Vanzemaljsko: Prvi znak inteligentnog života van Zemlje“.
https://www.krstarica.com/zabava/za...ka-koji-tvrdi-da-su-nas-posetili-vanzemaljci/
Tu bi sad trebalo videti koji su njegovi dokazi da tvrdi da je u pitanju neka tehnologija, a ne samo nebesko telo. Ukoliko ih ima, mogao bi obrazložiti, da li se telo kretalo neobičnim brzinama, koje se ne mogu objasniti drugačije nego nekim navođenjem, itd. Mada, takve stvari mogu biti zanimljive i zasigurno su zanimljivije od posete čudnih bića po njivama i selima.

Tu bi sad trebalo videti koji su njegovi dokazi da tvrdi da je u pitanju neka tehnologija, a ne samo nebesko telo. Ukoliko ih ima, mogao bi obrazložiti, da li se telo kretalo neobičnim brzinama, koje se ne mogu objasniti drugačije nego nekim navođenjem, itd.
Sigurno da je obrazlozio cim je napisao knjigu o tome.
Zanimljiva tema.
Vrlo je neverovatno da je od milijardi i miliradi galaksija jedino planeta Zemlja naseljena živim bićima. To bi zaista bila mala verovatnoća. Sa druge strane, mi smo od susednih zvezda, a kamoli od onih dalekih udaljeni dosta svetlosnih godina. Ukoliko bi postojala blizu neka druga bića, i dalje bi njima trebalo nekoliko naših života da odatle dođu do nas, govorim paušalno jer zaista niko ne bi znao gde bi oni bili naseljeni.
Nisi u toku sa nasim analizama. Naime kao sto logika namece broj povrsinskih civilizacija u ovakvom svemiru je veoma mali. Zato svi razumno zive ispod povrsine svojih planeta, bilo da prave podzemne gradove /ili u unutrasnjoj supljini sa jegrom kao suncem sto @Trust no one neprekidno naglasava z:lol:/.
U blizini Zemlje imamo Mesec, zatim Mars, i neke satelite gasnih dzinova koji su sigurno naseljeni (dokazano je za Titan i Fobos, verovatno i Evropa, Ganimed)

Sam ovaj pomenuti asteroid je odlican primer kako se zapremina nebeskog tela koristi na pravi nacin.

Poslednja izmena:
Sigurno da je obrazlozio cim je napisao knjigu o tome.

Nisi u toku sa nasim analizama. Naime kao sto logika namece broj povrsinskih civilizacija u ovakvom svemiru je veoma mali. Zato svi razumno zive ispod povrsine svojih planeta, bilo da prave podzemne gradove /ili u unutrasnjoj supljini sa jezgrom kao suncem sto @Trust no one neprekidno naglasava z:lol:/.
U blizini Zemlje imamo Mesec, zatim Mars, i neke satelite gasnih dzinova koji su sigurno naseljeni (dokazano je za Titan i Fobos, verovatno i Evropa, Ganimed)
Hvala na odgovoru. Nisam imala zaista predstavu da se tvrdi da postoje i u našem Sunčevom sistemu oblici života, posebno inteligentni.
Dakle, postoji neka logika da broj "površinskih" civilizacija bude mali? Jel se misli da oni žive anaerobno? Kako onda preživljavaju u aerobinim uslovima na Zemlji? Pretpostavljam da postoje smišljeni odgovori na sva pitanja. ... Zašto kažete da svi "razumno" žive ispod površine. Što je to razumnije ? Jer, na površini imaš više manipulativnih mogućnosti, ispod zemlje je teže i graditi i živeti... Zatim, biologija je tu bitna. Ukoliko ne koriste kiseonik na kom principu im se odvija metabolizam? Da li i tu postoje neke naučne tvrdnje?
Uputite me na neku literaturu za Titan. Znam za mnoge procese koji se tamo odvijaju, mislim na hemijske, ali da postoje biološka inteligentna bića prvi put čujem. Tamo ima puno radikala, itd.

Istom kao mi. Mozda udisu ugljen-dioksid, zavisno odakle dolaze. Ako bi mi pravili baze u tunelima Meseca one bi imale istu funkciju kao povrsinske kupole sa vestackim vazduhom.
Ne znam da li si svestan, ali ovo pišeš paušalno. Verujem da bi neko to mogao i bolje... "Možda" udišu ugljen dioksid? Onda bi im metabolizam bio potpuno drugačiji! To bi značilo da oni nisu prirodno iznikli na Mesecu nego da su pobegli od Zemlje? Jer bi prirodno iznikla bića koja ne koriste kiseonik. Ko zna kako bi izgledala i da li je takav život moguć... puno pitanja.

Ne znam da li si svestan, ali ovo pišeš paušalno. Verujem da bi neko to mogao i bolje... "Možda" udišu ugljen dioksid? Onda bi im metabolizam bio potpuno drugačiji! To bi značilo da oni nisu prirodno iznikli na Mesecu nego da su pobegli od Zemlje? Jer bi prirodno iznikla bića koja ne koriste kiseonik. Ko zna kako bi izgledala i da li je takav život moguć... puno pitanja.
Ne verujem da su iznikli na Mesecu, ako su sa Marsa udisu ugljen-dioksid, ako su odavde kiseonik. Nista neocekivano. Moguce je da sam Mesec ima prirodnu atmosferu u tim svojim prazninama kojoj su se dosljaci prilagodili.
Ima i teorija da je Mesec zapravo vanzemaljski brod dovucen u proslosti na isti nacin kao Oumuamua, mada nije to ono sto je bitno.

Ne verujem da su iznikli na Mesecu, ako su sa Marsa udisu ugljen-dioksid, ako su odavde kiseonik. Nista neocekivano. Moguce je da sam Mesec ima prirodnu atmosferu u tim svojim prazninama kojoj su se dosljaci prilagodili.
Ima i teorija da je Mesec zapravo vanzemaljski brod dovucen u proslosti na isti nacin kao Oumuamua, mada nije to ono sto je bitno.
Izvini, ali govoriš kao da se radi o nekom romanu ili umetničkom doživljaju: možda ovo, moguće ovo, deluje logično da ovo, očekivano, neočekivano, verujem, ne verujem, ima teorija...

Negde sam pročitao ili čuo ili šta već,ne secam se,da živi organizam ili biće koje bi koristilo ugljen dioksid umesto kiseonika,bi trebalo prirodno da bude sporije,ne bi mogao da pravi brze pokrete. To bi trebalo da ima veze sa tim što kiseonik daje više energije nego ugljen dioksid.

govoriš kao da se radi o nekom romanu ili umetničkom doživljaju: možda ovo, moguće ovo, deluje logično da ovo, očekivano, neočekivano, ima teorija...
Pa zato sto se informacije drze u strogoj tajnosti, do podatka ko su stanovnici Meseca (i da li su stalni) je vrlo tesko doci. Jedino sto se zna pouzdano je da je svakako naseljen.
Tako da ono na sta se mozemo osloniti je upravo logika. z:lol:

(dokazano je za Titan i Fobos, verovatno i Evropa, Ganimed)
Kako je dokazano? Klipom na YT?
Istom kao mi. Mozda udisu ugljen-dioksid, zavisno odakle dolaze.

Tako da ono na sta se mozemo osloniti je upravo logika. z:lol:
Sam sebi si odgovorio...Logika,dokazi i mozda ne idu zajedno.
Negde sam pročitao ili čuo ili šta već,ne secam se,da živi organizam ili biće koje bi koristilo ugljen dioksid umesto kiseonika,bi trebalo prirodno da bude sporije,ne bi mogao da pravi brze pokrete. To bi trebalo da ima veze sa tim što kiseonik daje više energije nego ugljen dioksid.
Zavisi, to je verovatno na osnovu nasih saznanja o zivotu i kako funkionisu zivi organizmi. Moguce je da neki drugi vid zivota koristi azot kao osnovu prenosa energije u organizmu, nekome ce mozda kiseonik biti fatalan kao nama radioaktivni elementi. Previse je verovatnoca koje mogu da se dese u formiranju zivota da bi mogli da tvrdimo da bilo koji oblik zivota ako postoji van Zemlje funkcionise kao nas.
Ko zna koliko ima elemenata u svemiru koje mi i ne znamo,ili nismo otkrili a da mogu biti izvor energije neke vrste zivih organizama.

Izvini, ali govoriš kao da se radi o nekom romanu ili umetničkom doživljaju: možda ovo, moguće ovo, deluje logično da ovo, očekivano, neočekivano, verujem, ne verujem, ima teorija...
Čovek živi u svetu bajki. Nema nikakvog inteligentnog oblika života u Sunčevom Sistemu osim kod nas na Zemlji. Podzemni gradovi i šuplja zemlja su priče za malu decu, neko fantazira kao da živimo u dobu Star Treka. Naš deo svemira je dosta dobro istražen tokom proteklih decenija uz pomoć raznoraznih teleskopa, optičkih, radio, infracrvenih, sa zemaljskih opservatorija, kao i iz teleskopa lociranih u svemiru legendarni Hubble i mnogi drugi, pa onda roveri na Marsu, svemirske sonde u orbitama planeta i tome slično.......sve u svemu prazne priče za zamajavanje ovih UFO fanatika.

Čovek živi u svetu bajki. Nema nikakvog inteligentnog oblika života u Sunčevom Sistemu osim kod nas na Zemlji. Podzemni gradovi i šuplja zemlja su priče za malu decu, neko fantazira kao da živimo u dobu Star Treka. Naš deo svemira je dosta dobro istražen tokom proteklih decenija uz pomoć raznoraznih teleskopa, optičkih, radio, infracrvenih, sa zemaljskih opservatorija, kao i iz teleskopa lociranih u svemiru legendarni Hubble i mnogi drugi, pa onda roveri na Marsu, svemirske sonde u orbitama planeta i tome slično.......sve u svemu prazne priče za zamajavanje ovih UFO fanatika.
Mene druga stvar interesuje kod tih tvrdnji.
Da uzmemo u obzit da u supljim kometama zive inteligentna bica.Znaci da su daleko ipred nas u svemu,i da mi nasim uredjajima i ne mozemo da ih otkrijemo.
Ali sta ce njima u tom slucaju ljudi? Oteli nekoliko,izucili i pustili.Kakva je svrha da godinama otimaju po Americi narod,i to svi do jednog svesni gde su bili,ko ih je secirao...I sta ce im krave ili delovi krava??
Mi smo u tom slucaju za njih kao nama kolonija mrava u vrtu,ne smetaju neka ih.

Vrlo je neverovatno da je od milijardi i miliradi galaksija jedino planeta Zemlja naseljena živim bićima. To bi zaista bila mala verovatnoća. Sa druge strane, mi smo od susednih zvezda, a kamoli od onih dalekih udaljeni dosta svetlosnih godina. Ukoliko bi postojala blizu neka druga bića, i dalje bi njima trebalo nekoliko naših života da odatle dođu do nas, govorim paušalno jer zaista niko ne bi znao gde bi oni bili naseljeni. Tu se postavljaju svakakva pitanja pre svega biološka, fizička, hemijska, da li postoji neki drugi način funkcionisanja osim aerobni, da li složeni organizmi mogu biti anaerobni, da li mogu da podnose veće zračenje od nas, da li imaju bolju konstituciju da mogu da prevale mnogo svetlosnih godina do nas, koliko bi brzo mogli da putuju, da li su dovoljno razvijeni da naprave tehnologiju za tako nešto, itd itd.
A zasto mislis da njihov tehnoloski vrhunac bio takav da koriste brodove kojima trebaju vekovi za tako nesto? Cak I ako nije moguce putovanje brze od svetlosti ko sa sigurnoscu moze da tvrdi da nisu na takvom tehnoloskom nivou pa da mogu da putuju 10% brze svetlosti ili cak 99%?

I sad, ukoliko bi zaista i napravili tehnologiju da dođu do nas, zašto neko misli da bi se šunjali tako po njivama, školama, selima, zašto ne bi došli u velikom stilu...

A zasto neko misli da bi dosli u velikom stilu? Zasto bi razlog njihove posete morao da bude da takve prirode gde je pod obavezno da pokazu svoje prisustvo?

U svakom slučaju, nisam srela ni jednog ozbiljnog astrofizičara niti astrobiologa koji veruje da su nas posećivala neka bića, jer bi se to u svakom slučaju registrovalo naučno, barem te letelice.

Opet nema logike, jaki mi astrofizicari kada misle da smo dovoljno tehnoloski napredovali da detektujemo letelicu civilizacije koja je u stanju da predje ko zna koliko svwtloanih godina ili da putuje izmedju galaksija.

Ja sam bila na sijaset astrofizičarskih konferencija, gde sede ljudi koji mere svašta u svemiru, i nikada nisam čula za tako nešto. To ne znači da ne postoji neka minimalna verovatnoća da je nešto od toga tačno, ali izostaje toliko materijala da bi se sve moglo tvrditi kako neki tvrde.
Sve to nije dokaz za postojanje istih ili pak da ne postoje....

Vanzemaljske otmice su nesto sto se zaista desava kako u Americi tako i sirom sveta i zaista je zapanjujuce koliko je broj ljudi bio otiman, uostalom za to postoje i fizicki dokazi a ne samo brojne tvrdnje ljudi i gomila dokumenata (kao sto su recimo umetnuti mali metalni implanti u ljudima koji su ispitivani i koji imaju elektromagnetna svojstva i kao da emituju neku vrstu radio talasa a ustanovljeno je da su od neuobicajno cvrstog materijala (cak ni laserom ih nije moguce saseci) i da uglavnom sadrze i neku leguru koja je nepoznata nasem periodnom sistemu elemenata, takodje nikako nisu mogla da uspeju u telo "slucajno" i prirodnim putem jer oko njih nema nikakvih oziljaka, ni tragova a pritom su umotani i u neku vrstu organske caure kako ne bi izazivali upalne reakcije , recimo profesor psihologije sa Harvard univerziteta Dzon I Mek (John E Mack) se veoma ozbiljno bavio ovom tematikom i objavio i knjigu i gomilu radova o tome , takodje i doktorka Karla Tarner je isto objavila knjigu o tome "Oteti" , sad ima ih jos dosta ali nekako njih dvoje mi je prvo palo na pamet kad je fenomen otmica u pitanju).
Takodje recimo i postojanje negativne krvne grupe (Rh -) je isto jedna misterija i prema svim naucnicima to je nesto sto niko ne zna kako je nastalo i nesto "ne bi trebalo" da postoji ali eto jedan mali procenat ljudske populacije je Rh negativan , sto je isto verovatno dokaz da je neko sa strane "cackao" po nasem DNK.
Tako da vanzemaljske otmice su nesto sto se zaista desava, sad u kojoj to tacno meri i koja je zapravo prava agenda toga e to vec manje-vise mozemo samo da nagadjamo, mozda im je potreban nas DNK da sebe "upgrade-uju" (mozda su suoceni sa bioloskim izumiranjem pa im je potreban nas DNK da ocuvaju svoju vrstu) , mozda prave neku hibridnu ljudsko-vanzemaljsku rasu , mozda nas nas zele da "update-uju" kako bi brze evoluirali na neki sledeci nivo (recimo opste je poznato da ljudski DNK ima 10 ili 12 spirala a da su samo 2 spirale otkljucane i da ljudi koriste svega negde oko 8% svog mozga, e sad postavlja se pitanje da li su ostatak spirala mozda "zakljucane" od strane nekog i zasto i sta bi sve bili u stanju da nam je vise spirala otkljucano tesko da mozemo i da zamislimo) i mozda je to nesto sto su oduvek i radili i bili umesani u razvoj nase civilizacije i nadgledali nas svo vreme naseg postojanja, mozda nas samo proucavaju, a mozda i sve od navedenog (sad odgovori na pitanje zasto se te otmice desavaju mozda mogu da se naslute ili pretpostave ali je to uglavnom sve u domenu spekulacija) jer prema nekim informacijama koje ja imam na Zemlji je prisutna ne samo jedna vanzemaljska vrsta vec vise njih i sad neki su dobronamerni i kul i zele da nas poguraju u pravom smeru, neki nisu, neki su samo u ulozi posmatraca i proucavaju nas i ne mesaju se ni u sta, itd.

Inace ti vanzemaljci sto otimaju ljude uglavnom ne dolaze iz dubina svemira, vec uglavnom imaju svoje baze na Zemlji , recimo na dnu ili ispod dna okeana jer cesto su primecivani nepoznati objekti i pod vodom u okeanima sirom sveta (takozvani NPO, nepoznati podvodni objekti) i to nekih nenormalnih perfrormansi , takodje ti objekti su izranjali iz vode ka nebu i nestajali ili obrnuto iz neba bi zaranjali u vodu i nestajali, itd, sto po meni ima logike jer okeani su jos uvek slabo istrazeni i mi nemamo jos uvek tehnologiju koja bi nam omogucila da odemo do tih krajnjih dubina i morskog dna , pa tako da ukoliko bi zeleli da naprave neku bazu boravka na nasoj planeti logicno da bi izabrali okean jer tamo su daleko od ociju radoznalih i znaju da mi nemamo tehnologiju da odemo tako duboko, tako da i ti nepoznati leteci objekti uglavnom ne dolaze iz drugih sazvezdja (neki mozda i da ali vecina ne, pogotovo oni manji objekti) vec su uglavnom ovde jako dugo prisutni (mozda i duze od nas) i dolaze iz tih njihovih skrivenih baza koje imaju na Zemlji (da li na dnu ili ispod okeana , da li pod zemljom ili u unutrasnjosti nekih planina, itd nije sad ni toliko bitno ) ili njihovih baza ili vecih maticnih brodova lociranih blizu nas u nasem suncevom sistemu.

Logika vanzemaljca....prosto nije ljudska.:D
Da sam ja vanzemunac, interesantniji bi mi bio prosecan Dzo od Britni Spirs...upravo stoga sto je prosek vrste.
A iskoristimo li analogiju da su oni ljudi-naucnici, a mi obicni mravi,
verujem da bi im nepogresivo oko sokolovo brzinom svetlosti objavilo da Britni i slicne kraljice popa....neee,uopste nisu Matice...;):p
@Paula, ko zna, mozda si ti ona skrivena matica koju oni traze??:) Don`t loose your hope.:cool::per::lol:

Back