oziman
Veoma poznat
- Poruka
- 11.965
.. pitam ozimana .. on to postavlja na samom početku .. meni to ide na ***** iz ovije razloga ..
.. postavlja sve važno preko crte .. na volji i metafizici ..
.. preko crte se ništa ne može znati ..
.. ali .. to mu je argument da s ove strane sve proglasi neznalicama .. (.. osim nekog mrtvog švapca .. valjda .. .. i sebe .. valjda .. ali ako ga tjeraš neka postoji .. tada pobjegne .. u ništa .. makar .. .. ***** takvu filozofiju .. )
.. pa koja mu je to kurčeva logika .. ?
Logika nad logikama. Razotkrivanje NISTA kao pseudopojma bez znacenja predstvlja veliki napredak u svacijem misljenju. To je jos jedan uvid u filozofiji koga bi svako morao da bude svestan.
Pre nego sto sam se susreo sa tim znanjem svaka rasprava o pitanjima egzistencije posle smrti zavrsavala se argumentom suprotne strane koji glasi. "Za nas je posle smrti NISTA". Posle toga meni je ostajalo samo da se pozivam na protest koji svako intuitivno oseca pred time ali nije u stanju da to obrazlozi. Medjutim, kao sto svi mogu videti, ta tvrdnja ima snagu samo argumenta vecine ili tkz.sirovog "zdravog razuma" a u stavri je APSURD i rusi se kao pseudopojam kada se samo malo promisli. Pri tome se mora imati na umu subjektivna egzistencija a ne objektivna (koja je pitanje druge teme.) A kada je subjektivna egzistencija u pitanju onda ovo znanje skoro da razotkirva navece pitanje svih pitanja "Sta nas ceka posle smrti?" Odgvor je ne znamo jer je pitanje transcendnentno (izvan mogucnosti ljudskog saznanja) ali ono sto znamo, ono sto filozofija zna jeste da posle smrti za nas nema nikakvog "nista" vec nesto. Nesto izvan bilo cega sto poznajemo ali ..nesto.(Nista nema znacenja ..prazan pojam) A to nesto ne mozemo sazanti ali koliko toliko ipak mozemo naslutit stvar po sebi koja je bliska onom sto u sebi nalazimo kao volju.