Prosto osecam naucni metod u tvom razmisljanju . Onaj naucni metod koji su nam usadili u skole u ranom detinjstvu , a koji nas zatvara za razmisljanja koja pogadjaju u sustinu.
Dakle pusti objekte , opazaje u prostoru, i razmisljanja sta se desava sa njima posle nase smrti. Ta tema je tema Korelativnosti subjekta i objekta (imas je na mom blogu) i ona ima itekako sta da kaze o tome.
Ali kada je NISTA pitanje, onda zanemari takva razmisljanja i obrati paznju samo na sopstvenu svest.
Ti sada JESI ,imas opazaje, misli , neiskazivo osecanje nedeljive celine tvoje proslosti, koje mozes opisati recima JA JESAM ..ja zivim. Sta biva sa tim "ja jesam" posle smrti ? Svi ce ti reci posle smrti za tebe je NISTA. Ali rec "NISTA" nema nikakvog znacenja. Jedino znacenje te reci jeste u zvuku, u slovima ..u ustima koja izgovaraju glasove "n.i.s.t.a" . To je isto kao da si rekao TRALALA.
Znaci sta je posle smrti kao subjektivan osecaj za mene licno...nezavisno od objektivnog sveta ... ne znam. Taj osecaj nije TRALALA (ili NISTA, svejedno kako cemo reci) ..vec NESTO .. nesto .... nama danas toliko nespoznatljivo da jedino mozemo reci "transcendentna vrsta egzistencije" i tu misljenje staje.