Nista ne bih menjao

Yes, covek je stvorio google ali ne jedan covek vec mnogo covekova :lol:
Znaci ti si inteligentniji od tih "mnogo" covekova" cim imas drugacije tumacenje mitarstva od ostalih :think:
Ucitelju nas :ok:
:D

Окани се буквализма, сваки човек може све оно што је већ урађено од стране људи, свако по својој способности... :)

Hoces reci da su neuki oni koji su sastavljali google ?
Не, не изврчи значење мојих речи... :)

Рекао сам да сваки човек може урадити све што је већ урађено.

Да те подсетим, иако сам више пута указао на то од кад је позната информатика у глобалу. Прочитај у Светом Писму ''Златну Азбуку'', и ако имало познајеш гране иформатике и рачунарства, аски код, машински језик, спозначеш Христову Науку и Божију Промисао... :)

Не, не изврчи значење мојих речи...

Рекао сам да сваки човек може урадити све што је већ урађено.
Ne izvrcem znacenje a ti ne skreci temu kad smo vec poceli.

Google nisu sastavljali neki kao ja i ti. Ako oni kazu da je mitarizam nesto posle smrti onda je to verovatno tako.

Ja ne znam ni sta je to ali ti tvrdis da svaki covek kroz zivot prodje kroz taj mitarizam.

Znaci, ili za zivota ili posle smrti, sta je istina ?

U Hriscanstvu se kaze da postoje telesna smrt i ona duhovna , tako da izraz "svaki covek kroz zivot prodje taj mitarizam" , moze da znaci da nakon "telesne smrti nastupa onaj drugi deo , deo duhovnog zivljenja i da se u njemu dogadja - mitarenje" .
Jedni veruju u "zivot i ovaj sad i onaj nakon ovoga " , a opet , neki ne .
Svako je sa svoje tacke gledista u pravu , a pravu istinu ce mo saznati kad - tad .
Neki moze biti na radost , a neki mozda i ne .

Nevernik sam, okoreli ateista koji ne veruje ni u sta, olajava boga i truje crkvu na svakom koraku.
Nista mi ne fali, svega imam u dovoljnim kolicinama, porodica dobro tj savrseno, svi u porodici zivi i apsolutno zdravi, oboje dece skoro vukovci, razumevanje, sloga i ljubav su zastupljeni u najvecoj mogucoj meri a zadjoh u "neke" godine.

Nek mi neki vernik pojasni zasto da verujem u boga kad i bez njega imam sve :think:

Sura 18
One koji budu vjerovali i dobra djela činili – Mi doista nećemo dopustiti da propadne nagrada onome koji je dobra djela činio – (30)
čekaju sigurno edenski vrtovi, kroz koje će rijeke teći, u njima će se narukvicama od zlata kititi i u zelena odijela od dibe i kadife oblačiti, na divanima će u njima naslonjeni biti. Divne li nagrade i krasna li boravišta! (31)
I navedi im kao primjer dva čovjeka; jednom od njih smo dva vrta lozom zasađena dali i palmama ih opasali, a između njih njive postavili. (32)
Oba vrta su davala svoj plod, ničega nije manjkalo, a kroz sredinu njihovu smo rijeku proveli. (33)
On je i drugog imetka imao. I reče drugu svome, dok je s njim razgovarao: "Od tebe sam bogatiji i jačeg sam roda!" (34)
I uđe u vrt svoj nezahvalan Gospodaru svome na blagodatima, govoreći: "Ne mislim da će ovaj ikada propasti, (35)
i ne mislim da će ikada Smak svijeta doći; a ako budem vraćen Gospodaru svome, sigurno ću nešto bolje od ovoga naći." (36) I reče mu drug njegov, dok je s njim razgovarao: "Zar ne vjeruješ u Onoga koji te je od zemlje stvorio, zatim od kapi sjemena, i najzad te potpunim čovjekom učinio? (37)
Što se mene tiče, On, Allah, moj je Gospodar i ja Gospodaru svome ne smatram ravnim nikoga. (38)
A zašto nisi, kad si u vrt svoj ušao, rekao: 'Mašallah! – moć je samo u Allaha!' Ako vidiš da je u mene manje blaga i manje roda nego u tebe, (39) pa – Gospodar moj može mi bolji vrt od tvoga dati, a na tvoj nepogodu s neba poslati, pa da osvane samo klizava ledina, bez ičega, (40) ili da mu voda u ponor ode pa da je ne mogneš pronaći nikada." (41)
I propadoše plodovi njegovi i on poče kršiti ruke svoje žaleći za onim što je na njega utrošio – a loza se bijaše povaljala po podupiračima svojim – i govoraše: "Kamo sreće da Gospodaru svome nisam smatrao ravnim nikoga!" (42) I nije imao ko bi mu mogao pomoći, osim Allaha; a sam sebi nije mogao pomoći. (43)
Tada može pomoći samo Allah, Istiniti, On daje najbolju nagradu i čini da se sve na najbolji način okonča. (44)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

19. a nasljedstvo pohlepno jedete*
20. i bogatstvo pretjerano volite.
21. A ne valja to! Kada se Zemlja u komadiće zdrobi
22. i kad dođe naređenje Gospodara tvoga, a meleki budu sve red do reda,
23. i kad se tog Dana primakne Džehennem; tada će se čovjek sjetiti – a na što mu je sjećanje?! -
24. i reći: “Kamo sreće da sam se za ovaj život pripremio!”

Poslednja izmena:
U Hriscanstvu se kaze da postoje telesna smrt i ona duhovna , tako da izraz "svaki covek kroz zivot prodje taj mitarizam" , moze da znaci da nakon "telesne smrti nastupa onaj drugi deo , deo duhovnog zivljenja i da se u njemu dogadja - mitarenje" .
Jedni veruju u "zivot i ovaj sad i onaj nakon ovoga " , a opet , neki ne .
Svako je sa svoje tacke gledista u pravu , a pravu istinu ce mo saznati kad - tad .
Neki moze biti na radost , a neki mozda i ne .

Тако некако... :)
Дође тренутак кад се заустави ''земаљско'' и крене се са ''небеским'' само, па се савлађивањем/УЧЕЊЕМ небеског усклађује са земаљским, све док се не постигне складност Небеског са Земаљским...

Као што знамо, Исус Христ је имао два лицам једно небеско а друго земаљско, те сваки Хришћанин који прими Христа пролази кроз многе ситуације духовног... :)

- - - - - - - - - -

Tako su govorili i nasi preci pa eto nista......

Ne lipsi magarce do zelene trave :D

Многи као и ја знамо истину, ти је не желиш као и поједини... :)

Ne izvrcem znacenje a ti ne skreci temu kad smo vec poceli.

Google nisu sastavljali neki kao ja i ti. Ako oni kazu da je mitarizam nesto posle smrti onda je to verovatno tako.

Ja ne znam ni sta je to ali ti tvrdis da svaki covek kroz zivot prodje kroz taj mitarizam.

Znaci, ili za zivota ili posle smrti, sta je istina ?
Sada će tvoj kolega po Bogu da ti "održi" predavanje o mirtarstvima. Slušaj pažljivo i da sve zapamtiš jer neću da ponavljam:D
Mitarstva-"carinarnice"koje duša mora da prođe za 40 dana posle smrti. Ona su na nebu i ima ih dvadeset i to:
1. Za ružne reči; 11. Za gordost
2. Za lažne reči; 12. Za gnev i jarost;
3. Za osuđivanje i klevetu: 13. Za zlopamćenje;
4. Za stomakougađanje; 14. Za ubistva;
5. Za lenjost; 15. Za čaranje i bajanje;
6. Za krađu; 16. Za blud;
7. Za srebroljublje i tvrdičluk; 17. Za preljubu;
8. Za kamatu; 18. Za sodomiju;
9; Za nepravdu; 19. Za jeres;
10. Za zavist 20. Za nemilosrđa;

Poslednja izmena:
Izvini, lepo sam složio u dva reda ali se izmešaše. No svejedno, razumećeš.
Ali to nije kraj sa predavanjem. Moram da ti ispričam i kako izlazi duša iz tela kroz primer Blažene Teodore.
Blažena Teodora je na samrti videla demone oko odra i dva prelepa Anđela u vidu mladića. Posle je naišla smrt i dalje moram da citiram:
"I gle smrt naiđe ričući kao lav, veoma strašna po izgledu, nekako je ličila na čoveka, ali nije imala mesa na telu, sva bila sastavljena od golih kostiju ljudskih. A nosila je ranovrsna oruđa za mučenje: mačeve, strele, koplja, kose, srpove, ostane, testere, sekire, tesle, čekiće, udice, i neka druga nepoznata oruđa. Ugledavši to jadna duša moja uzdrhta od straha. A sveti Anđeli rekoše smrt: šta oklevaš? Razreši ovu dušu od tela, razreši je brzo i kratko, jer nema velike terete duhovne. I ona mi odmah priđe, uze mali čekić i stade mi odsecati najpre noge, potom ruke, pa onda mi drugim oruđima oduze sve ostale delove tela. I j ne imađoh ruke ni noge i celo telo mi se umrtvi, te ne mogah više da se pokrenem. Zatim uze teslu i odseče mi glavu, te više ne mogah pokrenuti glavu, jer mi postade tuđa. Posle svega toga ona napravi u čaši neku tečnost prinese mi usnama i natera me da je popijem. No, taj napitak tako gorak, da se duša moja sva ustrese i iskoči iz tela kao silom istrgnuta. Odmah je svetlosni Anđeli uzeše u svoje ruke. I osvrnuvši se nazad ja videh telo moje gde leži mrtvo neosetljivo i nepomično..."
Kraj citata.
I onda je duša išla kroz mitarstva. Svuda je lepo prošla samo na mitarstvu bluda je morala da daa mito da bi prošla.
Kakav horor a?
Sve je preuzeto iz knjige "Pokajanje put spasenja".

Poslednja izmena:
Sada će tvoj kolega po Bogu da ti "održi" predavanje o mirtarstvima. Slušaj pažljivo i da sve zapamtiš jer neću da ponavljam:D
Mitarstva-"carinarnice"koje duša mora da prođe za 40 dana posle smrti. Ona su na nebu i ima ih dvadeset i to:

Све сам ово прошао пред Богом, и небројано пута од стране разних секти и других наводних верских заједница кој су покушавали небројано пута да ме лише живота....

Захваљујем Свецима и Анђелима који ме спасавали и враћали у живот, као и наша Света Апостолска Православна Црква, и Православно Свештенство... :)

Poslednja izmena:
Све то иде једно са другим...
Кад човек пролази митарства и то жив, као ја на пример, и не само ја, онда замисли шта се дешава са зовезанством, у овом случају у Србији, и колико је велико зло и опасност за сам Народм државу и Цркву...
Њво и теби ћу предложити да погледаш филм ако ниси гледао: http://www.imdb.com/title/tt0970452/

Тренутно је ситуација у Србији и шире на самој ивици да се почне одвијати као на филму, само на нивоу садашњег времена. Иначе се одвија у позадини, ''невидњиви свет'', да послужим тим термином...

Mitarenje je za ptice,a ovaj iz filma je skoro na granici da dostigne nebo.Pa vidis pravoslavci su se Dosetili, kako da im se dusa ne vrati Bogu, prvo mitarstva, pa onda cistiliste, pa pred lice Bozije.E moj Lave, pa lepo ti pise u Otkrivenju da postoji knjiga Zivota, i ko je zapisan u knjizi ode u Raj.Batali se pravoslavnih dogmi citaj Boziju rec, moli se Bogu da ti grehe oprosti.

Pa ovde nema najvaznijeg mitarstva: za hulu na Bozijeg duha;

Mitarenje je za ptice,a ovaj iz filma je skoro na granici da dostigne nebo.Pa vidis pravoslavci su se Dosetili, kako da im se dusa ne vrati Bogu, prvo mitarstva, pa onda cistiliste, pa pred lice Bozije.E moj Lave, pa lepo ti pise u Otkrivenju da postoji knjiga Zivota, i ko je zapisan u knjizi ode u Raj.Batali se pravoslavnih dogmi citaj Boziju rec, moli se Bogu da ti grehe oprosti.

Опет доказујеш да немаш представу шта је Божија Промисао, и да неразумеш уопште. Извини, али ти указујеш на време пре Постања, и морам ти речи да покушаш да изађеш из ништавила...
Друго, поготово неразумеш Књигу Живота, јер баш она уводи у Митарство кроз комбинације Божије Промисли, као и Божији Суд пред којим стају верници за живота где им се одређују дани на основу оног што су добро или лоше починили у животу... :)

Кроз Митарства пролази свака жива душа, да ли Човек, птица, животиња...

Poslednja izmena:
Опет доказујеш да немаш представу шта је Божија Промисао, и да неразумеш уопште. Извини, али ти указујеш на време пре Постања, и морам ти речи да покушаш да изађеш из ништавила...
Друго, поготово неразумеш Књигу Живота, јер баш она уводи у Митарство кроз комбинације Божије Промисли, као и Божији Суд пред којим стају верници за живота где им се одређују дани на основу оног што су добро или лоше починили у животу... :)

Кроз Митарства пролази свака жива душа, да ли Човек, птица, животиња...

Nema mitarstva u Bozijoj reci, samo knjiga Zivota, zao mi je , ako sam te razocarao.:D

Nema mitarstva u Bozijoj reci, samo knjiga Zivota, zao mi je , ako sam te razocarao.:D

РАСУЂИВАЊЕ

Здање од Бога имамо, кућу нерукотворену, вечну на небесима, говори видовити апостол Павле (II Кор. 5, 1). Сви наши трудови по Богу на земљи имају ту сврху, да заслужимо по сили нашој ту нерукотворену вечну кућу на небу. Неки цар Индијски Гундафор намисли зидати себи предиван двор, каквога нема на земљи. Када његов изасланик Аван тражаше мајстора вештога да сазида цару такав двор, срете по Промислу Божјем, апостола Тому, који му рече, да је он мајстор, и да нико цару не може саградити оно што жели осим њега. Прими, дакле, Тома много злата од цара на зидање тога двора. Но чим изађе од цара, он све злато раздаде сиромасима. После две године посла цар слуге да питају Тому, да ли је двор готов. Јер двор требаше да се зида негде далеко од престонице. Одговори Тома: све је готово осим крова. И потражи још новаца од цара, и цар му даде. А Тома опет раздаде све сиромасима па хођаше по царевини својим послом, т.ј. проповедаше Јеванђеље. Сазнаде цар, да Тома није ни почео двор зидати, ухвати га и баци у тамницу. Те ноћи умре брат царев, и цар паде у велику жалост. Ангел узе душу умрлога и проведе је по Рају, и показа му један предиван двор, какав ни ум људски не може замислити. Пожели душа умрлога да уђе у тај двор, али му ангел рече, да не може, јер је то двор његовог брата што му сазида апостол Тома милостињом његовом. И врати ангел душу опет у тело. Када брат дође себи рече цару: „закуни ми се да ћеш дати што ти иштем." И цар се закле. Тада брат рече: „дај ми двор твој који имаш на небесима". Зачуди се цар, и посумња да може бити двор на небесима. Но када му брат све потанко описа, поверова цар, и одмах изведе Тому из тамнице, и кад чу из уста апостолових речи спасења и живота вечног, крсти се цар и брат његов. И потруди се цар новим милосрдним делима, те и он сазида за себе двор предиван на небесима.

БЕСЕДА

о царевом покајању
Утрудих се уздишући; сваку ноћ
квасим одар свој, сузама својим
натапам постељу своју (Пс. 6, 6).
Дан се смењује ноћу, а ноћ даном. Нека се и наше дневно покајање смењује ноћним, и ноћно дневним. Дневно покајање показује се у главном добрим делима, а ноћно у молитви, уздисању и плачу. Тако се одужујемо данима и ноћима, т.ј. испуњујући их оним што највише пред Богом вреди, и што ће с нама поћи на Суд Божји. Погледај у цара Давида, и види пример истинског покајања. Није довољно исповедити пред свештеником грех свој и одмах сматрати га опроштеним. Гле, и Давид је пред пророком Натаном признао свој грех рекавши: сагријеших Господу (II Сам. 12, 13). Али велики цар није то сматрао довољним, него је непрестано уздисао у молитви пред Богом, и сваку ноћ сузама покајања омивао грех свој. Чак и лежање у постељи није му служило за одмор него за умор од плача покајничког, плача уздисајног. Немој рећи: Давид је убио и прељубио, имао се за шта толико и кајати. А зар ти мржњом не убијаш људе, и нечистим помислима и жељама не чиниш прељубу? Није овај живот за правдање себе, брате, него за обличење себе. Благо само оном кога Бог буде оправдао на Суду Страшном.
Покајање није ствар једнога сата или једнога дана. Оно треба да буде унутрашње занимање наше до краја живота. Сваку ноћ квасим одар свој, говори Давид. Тиме се не каже, да се дању не треба кајати, него да је излив душевног покајања удобнији ноћу него дању. У тишини ноћној и грехови наши и Суд Божји излазе нам јасније пред очи... И не опомиње ли нас ноћ јасније на смрт од дана? И постеља наша на блиски гроб?
О Господе, праведни и дивни, ни покајати се не можемо истински без Твоје помоћи. Помози нам, Свеблаги, да можемо видети греховне ране наше, и осетити смрад од њих, и заридати сами над собом пре него ли сродници наши заридају над мртвом телесином нашом; пре, Господе, пре — него што ангели наши хранитељи не заридају над стрвином душе наше кад се вргне у огањ неугасиви. Помози и спаси, Господе Боже наш. Теби слава и хвала вавек. Амин.

Back