Evo upravo prolazim kroz tvoj Novi sad, neka raskrsnica Sel pumpa i Eko a pre toga neke ulice stracare, autobus stari u nekom dvoristu ko otpad i kazem to je taj Novi sad navodno lepsi od Nisa..
Novi Sad jeste i dalje najlepsi grad u Srbiji, iako je psolednjih 20 godina unakažen.
Ali i drugi gradovi su unakaženi.
Urbanizam u Srbiji je divljanizam, nema nikakve veze sa zdravoumnim urbanizmom.
Nije dovoljno proci i biti par dana, treba ziveti bar nekoliko meseci u nekom mestu da bi se moglo reci da poznajes to mesto.
U Srbiji sam ziveo duze od 6 meseci, u svim vecim gradovima (Nis, NS, Bgd, Kg), a ziveo i u nekoliko manjih, i mogu da kazem da je NS i dalje broj jedan.
Ali...kada covek krene malo da zivi u zemljama gde je urbanizam zdrav, gde se gradi tako da se gustina naseljenosti ne povecava, nego se gradi u širinu, sa svom pratećom infrastrukturom....onda shvatiš koliko je cela Srbija unakažena užasnim urbanizmom.
Što se tiče Niša, obožavam da dodjem na par dana kao turista, sviđa mi se duh i dinamika, sviđaju mi se ljudi, uvek mi bude mnogo lepo tu
Vidim ga kao grad sa velikim potencijalom, odlicnim geografskim polozajem, prelepom prirodom u okolini, i dobrim i veselim ljudima