Niš, kako ga vidimo

Kako ne ide?
Upravo zato sto su autobusi puni je i problem.
Ipak je daleko pesaka kad moras do posla ili na drugi kraj grada.Niko ne zeli da trosi vreme i noge a ni novac na taksi.

Udjes ono oun bus ko sardine a vozac uzasni vozi.Uvek zakoci naglo da ti sve iz ruku ispadne nedju gomilu ljudi i sve to zgaze!
Leti je haos kad je vrucina.Ove godine od posla do stana je bilo uzas, em smlacen od posla em ovaj koci ko blesav da nekoliko puta dobijam modrice udarajuci od neke ivice u guzvi i masi ljudi od sipki, autobusi puni do centra ne dise se.Cuo sam da su namanjili broj autobusa i sad je jos gore.Kad nosim gitaru izbegavam pun autobus ako nema dobrog mesta i pozicije jer neki vozaci koce ko blesavi.
Ti zivis u Nisu..?
Uglavnom se zaista ide pesaka.. ukoliko nije baas daleko, a taksi nije mnogo skup, ali za svaki dan do posla i jeste..RAdis u Nisu?

Ti zivis u Nisu..?
Uglavnom se zaista ide pesaka.. ukoliko nije baas daleko, a taksi nije mnogo skup, ali za svaki dan do posla i jeste..RAdis u Nisu?

Radio sam ove godine tri meseca a pre toga sam bio pola godine i isto radio 2022/2023.
Imao sam dobar taj period, dobre izlazke i sto se tice sviranja.

Cesto dolazim i svracam.Mozda sad manje jer nesto nemam potrebe trenutno.

Moj rodjeni brat zivi sa porodicom u Nisu.
Nis mi je skoro ko moj drugi grad.

Kako ne ide?
Upravo zato sto su autobusi puni je i problem.
Ipak je daleko pesaka kad moras do posla ili na drugi kraj grada.Niko ne zeli da trosi vreme i noge a ni novac na taksi.

Udjes ono oun bus ko sardine a vozac uzasni vozi.Uvek zakoci naglo da ti sve iz ruku ispadne nedju gomilu ljudi i sve to zgaze!
Leti je haos kad je vrucina.Ove godine od posla do stana je bilo uzas, em smlacen od posla em ovaj koci ko blesav da nekoliko puta dobijam modrice udarajuci od neke ivice u guzvi i masi ljudi od sipki, autobusi puni do centra ne dise se.Cuo sam da su namanjili broj autobusa i sad je jos gore.Kad nosim gitaru izbegavam pun autobus ako nema dobrog mesta i pozicije jer neki vozaci koce ko blesavi.

Kako se sve promeni, meni je u secanju od pre 20 godina ostalo bas to kako u niskim busevima nije velika guzva i kako vrlo cesto idu, za razliku od beogradskih...
Doduse, prednost je svakako sto grad i nije toliko veliki u odnosu na Beograd, tako da neko ko je u formi i ima slobodno vreme, on u principu moze peske da stigne relativno brzo po sirem gradskom centru. Secam se da je meni od kasarne na Bubnju do Cele kule trebalo nekih 50min hoda, a to je fakticki s jednog kraja grada na drugi.

Kako se sve promeni, meni je u secanju od pre 20 godina ostalo bas to kako u niskim busevima nije velika guzva i kako vrlo cesto idu, za razliku od beogradskih...
Doduse, prednost je svakako sto grad i nije toliko veliki u odnosu na Beograd, tako da neko ko je u formi i ima slobodno vreme, on u principu moze peske da stigne relativno brzo po sirem gradskom centru. Secam se da je meni od kasarne na Bubnju do Cele kule trebalo nekih 50min hoda, a to je fakticki s jednog kraja grada na drugi.

U nekim periodima kad se deca vracaju i idu u skolu i kad ljudi idu i vracaju se s posla sa autobusima je haos.Van tih udarnih perioda u toku dana i nije strasno i ima mesta.

Tako je.. ja sam nekada iz centra do Cele kule isla skoro svakodnevno pesaka, i to relativno brzo... a busevi i sada cesto idu, nije mi poznato da su guzve, ni da su retki..

U nekim periodima kad se deca vracaju i idu u skolu i kad ljudi idu i vracaju se s posla sa autobusima je haos.Van tih udarnih perioda u toku dana i nije strasno i ima mesta.

Secam se par puta kada sam se vracao ili isao u Nisku Banju busom da se guzva pravila ili cistila kod Trosarine, gde je valjda nekoliko srednjih skola, pa svi klinci odjednom nahrupe ili izadju, tada jeste bilo guzve... Ali secam se da si u niskim prevozima uvek u principu lepo mogao da sednes bez da ti neko visi nad glavom, i da su busevi isli na po par minuta, cesto i bukvalno jedan za drugim.

Da malo ozivim temu, da li neko od Nislija ko se razume moze da mi objasni zasto je profesionalni sport u Nisu u duzem vremenskom periodu na relativno niskom nivou?

Hocu da kazem da od kada pratim sportska desavanja (a to je negde od raspada SFRJ), skoro da ne pamtim da su niski sportski klubovi imali nekog veceg uspeha i zapazenijeg nastupa u domacim takmicenjima. Jedino su rukometasice pre nekih 15ak godina jednom uzele domace prvenstvo i rukometasi jednom ili dvaput domaci kup jos tamo 90ih i to je bilo to. U fudbalu Radnicki nikada nije bio ni blizu konkuretan za sam vrh, u kosarci Nis ako se ne varam nikada nije imao cak ni prvoligasa (sto je neverovatno za zemlju u kojojj se kosarka toliko prati!), u odbojci takodje tavorenje i klackanje izmedju prve i druge lige, vaterpolo takodje nepostojeci, u zenskim konkurencijama sem rukometa Nis bukvalno ne postoji na mapi (mozda su i tu fudbalerke uzimale neke titule, ali koga tek to zanima). Zasto je to tako ako je rec o trecem po velicini gradu u drzavi, univerzitetskom centru, gde se ipak obrcu neke pare i gde ima ljudi? OK, kapiram da Nis ne moze da se poredi sa Novim Sadom, ali mi je neshvatljivo da recimo Kragujevac koji je po svemu manji centar (neka se ne ljute Kragujevcani, ali je tako) kada se sagleda ima vece sportske uspehe (imaju solidan vaterpolo klub, odbojkasi su uzimali domaca prvenstva, kao i rukometasice), a od Nisa su cak i pojedini okruzni centri u nekim momentima iznedrili poneku solidnu ekipu koja je dominirala u domacim okvirima (Uzice, Jagodina, Zajecar, Sabac)? Da li je moguce da je niski sport toliko neorganizovan, da u gradu ne mogu da se skupe pare i da se zalegne iza jedne ekipe koja bi bila sampionska ili sta?

1734084877158.png

Dobro, to je bilo nekada davno i svaka cast na tim postignucima.
Ali fakat je da Radnicki u svojoj istoriji koliko znam niti je bio sampion, niti je uzeo kup. Bio je pre 5-6 godina jednom i viceprvak drzave, ali je ranije znao cak da ispada i u srpsku ligu (treci rang takmicenja). Nekako bas tanko sa postignucima.

Festival "Niš u srcu" ponovo kod "Kalče": 12 dana i 33 muzička nastupa​

Nakon prošlogodišnje pauze, novogodišnji Festival Niš u srcu ponovo će biti održan na Trgu Stevana Sremca u Nišu i trajaće od 21. decembra do 1. januara. Organizatori najavljuju brojne muzičke nastupe, kao i štandove sa hranom, pićem, igračkama za decu, ukrasima i rukotvorinama.

Poslednja izmena:

Back