Niš, kako ga vidimo

Evo nova sam na forumu citam koliko ne znate o Nisu, vrlo malo informacija imate... Nis je pre svega istorijski grad i ima dosta toga da se vidi.. Vrlo ziv grad, vrlo... Neko je rekao da je grad siromasan sto nije tacno, bio je neko vreme kao i svi gradovi uostalom.. Vrlo je vazno kad prvi put dodjete u grad.. Nije isto u poznu jesen kad je sve uglavnom ruzno ili leti ili u prolece... Ljudi su ukras ovog grada, da ima pridoslica i to se vidi ima ih puno i treba vremena da se uklope ali uklopice se... Najvise volim centar gde i sama zivim i tu vam ne treba bus ja ga nikad ne koristim.. Za dalje pa imate i bicikl meni najdrazi, ok bus ali taksi na svakom koraku.. Nis ne mozete prepesaciti, to uze gradsko jezgro da ali recimo nova naselja na Pantaleju itd to je vec daleko, Nis se gradi i raste tacno je da je turistička ponuda nekako slaba ali to je zbog nestručnosti a to je promenjlivo zar ne.. Nis ima kazandzijsko po meni puno lepse od beogradske Skadarlije.. Ima kej prepun kafica, glavna ulica sa puno kafica ma Nis je grad za ljude meraklije, glasne, bucne, temperamentne, ko to voli nek izvoli... Pisacu jos o Nisu, pitajte sta vas interesuje, sad pisem ovako na
brzaka

96 si studirala i uporedjujes te najbednije godine sadasnjim stanjem... Nije realno stvarno, odlično se secam tih godina i te bede... Ne povratilo se... Ja zivim u Nisu i znam kako je...Nis ne napreduje kao npr Bg i Novi sad ali to je do vlasti i ambicija niskih politicara da dodju do Bg... I bez toga Nis je veseo grad jer takvi ljudi zive u njemu...

96 si studirala i uporedjujes te najbednije godine sadasnjim stanjem... Nije realno stvarno, odlično se secam tih godina i te bede... Ne povratilo se... Ja zivim u Nisu i znam kako je...Nis ne napreduje kao npr Bg i Novi sad ali to je do vlasti i ambicija niskih politicara da dodju do Bg... I bez toga Nis je veseo grad jer takvi ljudi zive u njemu...
Meni je to "bedno" bilo super vreme.
Po tebi Beograd napreduje?
A tek Novi Sad?

Mentalitet Nislija je veseo, tu se potpuno slazem...

Meni je to "bedno" bilo super vreme.
Po tebi Beograd napreduje?
A tek Novi Sad?

Mentalitet Nislija je veseo, tu se potpuno slazem..
Neponovilo se opet ti kazem, nikakve plate, posla ni za lek, restrikcije itd itd... Po meni da Beograd veoma napreduje posto cesto putujem svaki put me iznenadi... Za razliku od nekih Bg na vodi je meni prelep.. Takvi moderni delovi grada se grade u svim metropolama.. U Parizu, Minhenu, cak i Istanbulu..sto se tice Novog Sada ne smatram ga nikako lepsim od Nisa meni licno monoton i dosadan grad... kao sto rekoh dosta sam van zemlje i kad dodjem u moj lepi Nis kazem kakav je takav je nas je i ima nesto posebno i drugacije u njemu, kad neko kaze dto juznije to tuznije to je samo rima.. Ja kad pomislim da je jos juznije Grcka najlepsa zemlja smatram da smo u prednosti sto živimo ovde... Svakako nije tuga...

Da malo ozivim temu, da li neko od Nislija ko se razume moze da mi objasni zasto je profesionalni sport u Nisu u duzem vremenskom periodu na relativno niskom nivou?

Hocu da kazem da od kada pratim sportska desavanja (a to je negde od raspada SFRJ), skoro da ne pamtim da su niski sportski klubovi imali nekog veceg uspeha i zapazenijeg nastupa u domacim takmicenjima. Jedino su rukometasice pre nekih 15ak godina jednom uzele domace prvenstvo i rukometasi jednom ili dvaput domaci kup jos tamo 90ih i to je bilo to. U fudbalu Radnicki nikada nije bio ni blizu konkuretan za sam vrh, u kosarci Nis ako se ne varam nikada nije imao cak ni prvoligasa (sto je neverovatno za zemlju u kojojj se kosarka toliko prati!), u odbojci takodje tavorenje i klackanje izmedju prve i druge lige, vaterpolo takodje nepostojeci, u zenskim konkurencijama sem rukometa Nis bukvalno ne postoji na mapi (mozda su i tu fudbalerke uzimale neke titule, ali koga tek to zanima). Zasto je to tako ako je rec o trecem po velicini gradu u drzavi, univerzitetskom centru, gde se ipak obrcu neke pare i gde ima ljudi? OK, kapiram da Nis ne moze da se poredi sa Novim Sadom, ali mi je neshvatljivo da recimo Kragujevac koji je po svemu manji centar (neka se ne ljute Kragujevcani, ali je tako) kada se sagleda ima vece sportske uspehe (imaju solidan vaterpolo klub, odbojkasi su uzimali domaca prvenstva, kao i rukometasice), a od Nisa su cak i pojedini okruzni centri u nekim momentima iznedrili poneku solidnu ekipu koja je dominirala u domacim okvirima (Uzice, Jagodina, Zajecar, Sabac)? Da li je moguce da je niski sport toliko neorganizovan, da u gradu ne mogu da se skupe pare i da se zalegne iza jedne ekipe koja bi bila sampionska ili sta?
zato što svako ko je dobar tj talentovan još sa 15,16 ode u Beograd ili Novi Sad ( Radonjić, Živković, Pantić )
pratim fudbal pa zato dajem ovaj primer a isto je i u drugim sportovima vrv

zato što svako ko je dobar tj talentovan još sa 15,16 ode u Beograd ili Novi Sad ( Radonjić, Živković, Pantić )
pratim fudbal pa zato dajem ovaj primer a isto je i u drugim sportovima vrv

To je svugde po provinciji tako, ali me ipak cudi da Nis za vise decenija nije bio u stanju da makar u nekom ekipnom sportu skocka neki sampionski tim iza koga bi ceo grad zalegao u organizacionom i finansijskom smislu. Naravno, iluzorno je razmisljati da to bude fudbal, ali ima puno drugih sportova gde je slabija konkurencija.

To je svugde po provinciji tako, ali me ipak cudi da Nis za vise decenija nije bio u stanju da makar u nekom ekipnom sportu skocka neki sampionski tim iza koga bi ceo grad zalegao u organizacionom i finansijskom smislu. Naravno, iluzorno je razmisljati da to bude fudbal, ali ima puno drugih sportova gde je slabija konkurencija.
Zato sto je organizacija svega bila uvek problem, ne samo tamo, ne samo u toj oblasti.
A finansije, to je tek prica..druga tema.

Neponovilo se opet ti kazem, nikakve plate, posla ni za lek, restrikcije itd itd... Po meni da Beograd veoma napreduje posto cesto putujem svaki put me iznenadi... Za razliku od nekih Bg na vodi je meni prelep.. Takvi moderni delovi grada se grade u svim metropolama.. U Parizu, Minhenu, cak i Istanbulu..sto se tice Novog Sada ne smatram ga nikako lepsim od Nisa meni licno monoton i dosadan grad... kao sto rekoh dosta sam van zemlje i kad dodjem u moj lepi Nis kazem kakav je takav je nas je i ima nesto posebno i drugacije u njemu, kad neko kaze dto juznije to tuznije to je samo rima.. Ja kad pomislim da je jos juznije Grcka najlepsa zemlja smatram da smo u prednosti sto živimo ovde... Svakako nije tuga...
Često boravim u Nišu i mogu reći da ga dobro poznajem. Mnogo lepih iskustava, divnih ljudi i druženja ali mi nikada nije na pamet palo da ga okarakterišem kao lep grad.
Čim se malo mrdne van najužeg centra, ulice izgledaju kao u latino-američkim favelama.
Porediti Niš i Novi Sad po lepoti je stvarno hrabar potez.
Mada, kada vidim da Vam se sviđa Beograd na vodi, jasan je estetski kriterijum.

Često boravim u Nišu i mogu reći da ga dobro poznajem. Mnogo lepih iskustava, divnih ljudi i druženja ali mi nikada nije na pamet palo da ga okarakterišem kao lep grad.
Čim se malo mrdne van najužeg centra, ulice izgledaju kao u latino-američkim favelama.
Porediti Niš i Novi Sad po lepoti je stvarno hrabar potez.
Mada, kada vidim da Vam se sviđa Beograd na vodi, jasan je estetski kriterijum.
Kome se sviđa?

Back