Niš, kako ga vidimo

Ljudi su izuzetno siromasni, vecina...
Jeste, ali "elite" su problematicne. Mozda uostalom, kao i u celoj Srbiji. Na prste da se nabroje ljudi sa stavom, koji zaista nesto i urade; vecina njih samo gleda da se "uklopi" u tu baru i zabokrecinu. Mozda i zbog toga sto je Nis grad pridoslica, a ne toliko ili ne vise starosedeoca (mada i oni su pasivni po prirodi).

Opet i medju pridoslicama ima raznih, ali zaista slobodni ljudi, sirih vidika, su retkost.

Jeste, ali "elite" su problematicne. Mozda uostalom, kao i u celoj Srbiji. Na prste da se nabroje ljudi sa stavom, koji zaista nesto i urade; vecina njih samo gleda da se "uklopi". Mozda i zbog toga sto je Nis grad pridoslica, a ne toliko ili ne vise starosedeoca (mada i oni su pasivni po prirodi).
Beograd je vise grad pridoslica..
Ne znam. Ja ne zivim bas u Nisu, u okolini sam. Ali znam sta se desava, bar okvirno. Sto je manje mesto, gradski idioti su mocniji ..tako to kod nas ide.

Beograd je vise grad pridoslica..
Ne znam. Ja ne zivim bas u Nisu, u okolini sam. Ali znam sta se desava, bar okvirno. Sto je manje mesto, gradski idioti su mocniji ..tako to kod nas ide.
Upravo to. Ali u njima i nije toliki problem, koliko u onima sto su uvek "iza scene" i sa svima dobri, prezive razne "idiote" ulizujuci im se, a samo gledaju kako da opstane njihovo bogatstvo, a neretko sumnjivo steceno cak i kad su "intelektualci" u pitanju.

Da skratim, grad mediokriteta i beskarakternih ljudi, i na prste da se nabroje (nije da ih nema) zaista slobodni ljudi, i pravi intelektualci.

Pa evo cak i sada, Niski univezitet je zadnji i najmanje dao doprinosa protestima studenata u Beorgadu i Novom Sadu...to samo govori o duhovnoj teskobi koja vlada gradom, o sitnim interesima cak i kad ne bi smelo da postoje.

Upravo to. Ali u njima i nije toliki problem, koliko u onima sto su uvek "iza scene" i sa svima dobri, prezive razne "idiote" ulizujuci im se, a samo gledaju kako da opstane njihovo bogatstvo, a neretko sumnjivo steceno cak i kad su "intelektualci" u pitanju.

Da skratim, grad mediokriteta i bezkarakternih ljudi, i na prste da se nabroje (nije da ih nema) zaista slobodni ljudi, i pravi intelektualci.
sve je to bas tako ...

sve je to bas tako ...
...ali da ne bude da je bas sve tako "crno" i lose, evo nekih lepih stvari koje primecujem po Nisu, konacno kaldrma oko Tvrdjave i uredjen taj deo.

Tvrdjava 1.jpg Tvrdjava 2.jpg

Nije Nis depresivan :D, a tek ti tada mlad u njemu sigurno nisi bio, ..jesi li dosao posle toga nekad?
Imao sam 24 godine kada sam pocetkom septembra 2004. stigao tamo. Svakog "gustera" uhvati depresija na pocetku, odes od kuce, besmislene duznosti i gubljenje vremena, svako malo na pozarstvima u gluvo doba noci vreme sporo protice, svakakve misli ti se vrzmaju kroz glavu, zapitas se sta ces tu, gde si sve u zivotu pogresio i mogao bolje da odigras... Bogme, znam da su se pojedini momci zalili, isli na preglede kod psihologa, i da su cak i dobijali prekid odsluzenja vojnog roka (mada ako su se posle uopste i vracali, mislim da bi im to bilo jos veca muka).

Bio sam poslednji put pre par godina, prosetao centrom, bio do bivse kasarne na Bubnju (nazalost, totalno je zbrisana sa lica zemlje, samo je moj paviljon kao novija zgrada ostao na mestu :().

Imao sam 24 godine kada sam pocetkom septembra 2004. stigao tamo. Svakog "gustera" uhvati depresija na pocetku, odes od kuce, besmislene duznosti i gubljenje vremena, svako malo na pozarstvima u gluvo doba noci vreme sporo protice, svakakve misli ti se vrzmaju kroz glavu, zapitas se sta ces tu, gde si sve u zivotu pogresio i mogao bolje da odigras... Bogme, znam da su se pojedini momci zalili, isli na preglede kod psihologa, i da su cak i dobijali prekid odsluzenja vojnog roka (mada ako su se posle uopste i vracali, mislim da bi im to bilo jos veca muka).

Bio sam poslednji put pre par godina, prosetao centrom, bio do bivse kasarne na Bubnju (nazalost, totalno je zbrisana sa lica zemlje, samo je moj paviljon kao novija zgrada ostao na mestu :().

Ta vojska je tesko njesra.

Bio sam tamo, lep gradic...
Lose iskustvo jer sam morao nazad posle nedelju dana zato sto su nam nabavili smestaj gde su teli nocu da nam provale u sobu i opljackaju cigani, romi i to znajuci da smo unutra.Policija dosla tek posle 3 ipo sata.Nisu hteli da nam promene smestaj pa smo morali nazad.A za cimere nam agencija dala plus jos dva bivsa robijasa pa ne znas da li da se pazis i cimas iznutra ili od spolja!

Ja kad se setim tog naziva ja pomislim prvo umesto imena Pardubice par ubice...

Da pogađam, Manuvija te dovela u Hurku da radiš za Panasonic ili KYB.

...ali da ne bude da je bas sve tako "crno" i lose, evo nekih lepih stvari koje primecujem po Nisu, konacno kaldrma oko Tvrdjave i uredjen taj deo.

Pogledajte prilog 1655072 Pogledajte prilog 1655073

Aha, i otvorena je kapija prema stanici/pijaci.. Puno klupa.

Stvar je sa svakim mestom takva da na naš utisak najviše ostavlja s kim smo bili, šta smo radili, kakvog smo bili raspoloženja... Pa tako ako nam je bilo izuzetno lepo onda tako i pamtimo neko mesto, i obrnuto.

Tako sam ja imala lepe trenutke, ali sad se setih i koncerta Riblje Čorbe negde u proleće ako se ne varam, na trgu u Nišu. Došlo dosta finog sveta, bilo je hladno, ali lepo, i dugo je koncert trajao :). To mi je eto bilo poslednje slušanje Čorbe.

Aha, i otvorena je kapija prema stanici/pijaci.. Puno klupa.

Stvar je sa svakim mestom takva da na naš utisak najviše ostavlja s kim smo bili, šta smo radili, kakvog smo bili raspoloženja... Pa tako ako nam je bilo izuzetno lepo onda tako i pamtimo neko mesto, i obrnuto.

Tako sam ja imala lepe trenutke, ali sad se setih i koncerta Riblje Čorbe negde u proleće ako se ne varam, na trgu u Nišu. Došlo dosta finog sveta, bilo je hladno, ali lepo, i dugo je koncert trajao :). To mi je eto bilo poslednje slušanje Čorbe.
Mesta i pamtimo po ljudima, ne po zgradama ...

Ovo mi svidelo kada sam bio poslednji put tamo, steta sto su odmah pored napravili stetu sa mostom.
Kakvu stetu s mostom?
Grad moje mladosti. Odlične kafane, ukusna hrana, kafica u Ambasadoru, ali pored toga ništa drugo. Evidentan je nedostatak arhitekture koja bi privukla pažnju turista.
Pa da zalici na Dubai hahaha, ne, ne ,,,

Aaa, da burek je dobar.. ali ja nemam pojma kakav je npr. u Bg, nama je to normalan burek :D
Pitam jer sam procitao da si iz okolice Nisa. Gledao sam pred godinu dana na Yt neka videa i svidjela su mi se. Rastezu, bacaju tijesta, cudesa. Ja ko seljacina radim od gotovih kora :)

Trebao sam se spustit do Nisa prije 2 godina, ali sam "zaglavio" u Smederevskoj Palanci i to je bio kraj puta.

Pitam jer sam procitao da si iz okolice Nisa. Gledao sam pred godinu dana na Yt neka videa i svidjela su mi se. Rastezu, bacaju tijesta, cudesa. Ja ko seljacina radim od gotovih kora :)
Postoje burekdzinice u Nisu koje su bas na dobrom glasu, ali generalno, svako ko dodje u Nis i bilo gde kupi tu burek, odusevljen je.
I prodaje se na 1/4, 2/4 ... ne na kg, kao u BG..

Postoje burekdzinice u Nisu koje su bas na dobrom glasu, ali generalno, svako ko dodje u Nis i bilo gde kupi tu burek, odusevljen je.
I prodaje se na 1/4, 2/4 ... ne na kg, kao u BG..
I u Bosni se tako prodaje. Mozda jednom prodem. Imao sam namjere ove godine ici ponovo za Srbiju, ali sam odustao. Onda bi se spustio skroz do juga.
Vidio sam ti na profilu da ti je macka zagrebacka stavila sliku mjesta gdje moji zive.

Back