Niš, kako ga vidimo

1000001524.jpg

Pratim temu 😏

Svraćam ponekad.

Da li ste bili u Pozornici, kafe-restoranu? Kod letnje pozornice u tvrđavi ,mnogo lep ambijent. Napolju je lepo, ali skoro sam bila sad kad je hladno, lepo je zastakljeno, dobar osećaj 😀
nisam bila ... ni kroz tvrdjavu skoro nisam prosla.. u dane studiranja svakodnevno po vise puta, menza stan menza, daleke lepe godine :heart2:
Gulio sam vojnicke dane u istoj kasarni, mozda davao straze i pozarstva na istim mestima.
Ali mislim da i pored svih muka nisam bio bas toliko depresivan kao ova pesma, a ni sam grad mi se nije cinio takvim.
Nije Nis depresivan :D, a tek ti tada mlad u njemu sigurno nisi bio, ..jesi li dosao posle toga nekad?
verovali ili ne na ovom splavicu nisam bila... Gusar mi je bitan jako...

Nemam slike ali mi je bilo lepo tamo.
Studirao sam u Nisu, skitao malo gradom, jedno vreme je i brat ziveo tamo i radio dok nije kuci doveo snajku.

Kada dodjem u Srbiju obavezno obidjem i Nis, neke stvari mi se dopadaju kako su promenili a neke i ne.

Otisao pre 6 godina, vec 5 sam u Pardubice.
Zavrsio gradjevinu na VTS.

Bio sam tamo, lep gradic...
Lose iskustvo jer sam morao nazad posle nedelju dana zato sto su nam nabavili smestaj gde su teli nocu da nam provale u sobu i opljackaju cigani, romi i to znajuci da smo unutra.Policija dosla tek posle 3 ipo sata.Nisu hteli da nam promene smestaj pa smo morali nazad.A za cimere nam agencija dala plus jos dva bivsa robijasa pa ne znas da li da se pazis i cimas iznutra ili od spolja!

Ja kad se setim tog naziva ja pomislim prvo umesto imena Pardubice par ubice...

Skoro vise niko busom ne ide, jer su jako nesigurni i prljavi.
A i Nis nije tako veliki grad, nekako svuda stignes pesaka..
Ne znam zasto su nesigurni, ali prljavi su onako prosecno, kao i uvek, ne prljaviji od vremena kad je bio Nisekspres.

Ali tacno je da je bolje pesaciti kadgod se moze, i ja pesacim radije.

Nisa je grad izuzetno dobre velicine i polozaja, pa mogu reci i lep, ali su ljudi vecinom skorojevici i/ili pasivni, politicki podobni vecito, i velike ulizice svakom. Nema tu zivota ni aktivnosti, i prava je sreca i izuzetak kako je uopste poteklo iz Nisa otkrivanje kradje glasova 1996/97.

Ne znam zasto su nesigurni, ali prljavi su onako prosecno, kao i uvek, ne prljaviji od vremena kad je bio Nisekspres.

Ali tacno ej da je bolje pesaciti kadgod se moze, i ja pesacim radije.

Nisa je grad izuzetno dobre velicine i polozaja, pa mogu reci i lep, ali su ljudi vecinom skorojevici i/ili pasivni, politicki podobni vecito.
Ljudi su izuzetno siromasni, vecina...

Back