Nikotinski zavisnik,da ili ne?

• Začetnik teme Začetnik teme PRCKO
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li pušite?

• Da

• Ne

• Ponekad zapalim

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
i moje ostavljanje prvi put je uspelo samo zahvaljujući ekipi sa nepušačkog kutka na pdf-u "zdravlje"...i to na suvo...
...preporučujem ostavljanje uz pomagala, kao što su nikotinske žvake recimo...mnogo je lakše...

...da...pušač sam...od 1990...

Pušim već 13 godina i nikada nisam pokušala da prestanem. Uglavnom naveče pomislim da bi trebala prestati da pušim a ujutro palim cigaretu :roll:
Jedini napredak je prelazak na blaže cigarete 0.4/4 mg ako to uošte ima nekog efekta
:neutral:
I da, od jednog jutarnjeg padanja u nesvjest imam fobiju da će mi opet pozliti pa ne palim prije doručka :)

Isto..:lol:.....Svako veče prestajem sa pušenjem, do jutarnje kafe.....

Kriza me je uhvatila kada sam prestala da treniram ples (nuzno, jer sam se odselila), a kroz igranje sam kanalisala negativnu energiju.

Pocela sam da trcim i na taj nacin sam dobila to sto mi treba - da se izmorim fizickom aktivnoscu i posle tusa sam kao nova :)

Cula sam da ima neka knjiga nakon koje ljudi ostavljaju pusenje, valjda toliko psihicki utice na tebe da se prestravis od samog sebe kao pusaca i momentalno prekines za svagda :)
ovisnost se ne moše izlečiti čitajući knjige ili koristeći raznorana pomagala za odvikavanje.
jedini način da prestaneš pušiti je da to sama sa sobom raščistiš, jer problem je u glavi.
moja devojka je par puta pročitala tu istu knjigu i svaki put je rekla: čim isčitam knjigu, prekidam!
jer takva su valjda upustva u knjizi, ali se uvek vraćala nakon nekoliko dana apstinencije ponovo svom uživanju u pušenju.
koristila je i flastere, ali ništa joj nije pomoglo.
na kraju je uradila ono od čega je bežala celo vreme, da rasčisti svoju ovisnost sa samim sobom.
uspelo je i sad već ima više od godinu dana kako ne puši. ovisnost je u tvojoj glavi, a ne u knjigama (tuđim glavama).

Prvi put sam zapalio sa 18 godina, iz ciste radoznalosti :P Nikad se nijesam navukao na cigare, ne bih mogao to da svaki dan pusim, nemam zelju, volim da zapalim ponekad uz pivo obicno tad zaredjam 3-4 cirare, jer toliko i piva zaredjam :P Ali dan poslije toga ne osjecam nikakvu npotrebu da zapalim opet. Moja oba roditelja su strastveni pusaci, udisem stalno njihov dim, pa valjda zbog toga ne pusim.

Cula sam da ima neka knjiga nakon koje ljudi ostavljaju pusenje, valjda toliko psihicki utice na tebe da se prestravis od samog sebe kao pusaca i momentalno prekines za svagda :)

I ja sam čula za tu knjigu i moj jedan rođak pročitao ali nije ostavio pušenje, inače sam je reko da svi pre njega što su je pročitali su navodno ostavili.
Inače pušim za sada jednu paklu dnevno a nekada i malo manje, i nešto ne razmišljam o ostavljanju, ne znam ni sama zašto , a evo mm već dva meseca ne puši , umesto toga gricka suncokret ko kanarinac.:mrgreen:

Back