Nikotinski zavisnik,da ili ne?

• Začetnik teme Začetnik teme PRCKO
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li pušite?

• Da

• Ne

• Ponekad zapalim

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Moj je stari pusio 35 god. ja 12god.Prestala sam pusiti posle svega sto je on doziveo i mi sa njim,
verujte nebih pozelela te muke ni najgorem dusmanu.Dobio je rak pluca i to najtezi oblik sa metastazama
i svim ostalim patnjama,ugusio se jer su mu se pluca pretvorila u nesto drugo.Zato bezite sto dalje od duvana iako je on tu najmanji krivac.

Ja prestala da pušim pre nekih 4- 5 god.
I nisam više počinjala..al meni je smetalo i shvatila da mi to ama baš uopšte ne treba u životu.
Pre sam se čudila prijateljici što se žali na zadimljene prostorije.. sada je shvatam.
Smetaju mi zadimljeni kafići, čak mi suze idu.
I izbegavam da, kada je veće društvo, sednem pokraj pušača.
Sigurno bi veliki problem bila veza sa pušačem, zapravo sam sigurna da ne bi bila moguća.
Eto dokle je to kod mene otišlo :dash:

Ja prestala da pušim pre nekih 4- 5 god.
I nisam više počinjala..al meni je smetalo i shvatila da mi to ama baš uopšte ne treba u životu.
Pre sam se čudila prijateljici što se žali na zadimljene prostorije.. sada je shvatam.
Smetaju mi zadimljeni kafići, čak mi suze idu.
I izbegavam da, kada je veće društvo, sednem pokraj pušača.
Sigurno bi veliki problem bila veza sa pušačem, zapravo sam sigurna da ne bi bila moguća.
Eto dokle je to kod mene otišlo :dash:

Kako si uspela.Ja sebe ne mogu da prepoznam kao ne pusaca.Placam paklicu 6,5eur i ne razmisljam o prekidanju-prokletstvo zavisnika.Sada razmisljam da ostavim cigarete i posvetim se novom poroku; Ispijanju guinness-a petkom uvece.Da li je to bolja varijanta??????

Pušim k`o nenormalan..počeo sam u sedamnaestoj..i sve više i više pušim..trenutno sam na nekim 100s, i pucam preko dvije pakle dnevno..:neutral: mislim da više to nije tolika strast spram pljuge, nije ni neka vajna potreba..jednostavno, prazna mi ruka bez cigarete..nesvjesno ih konzumiram..doručkujem kafu i pet-šest cigareta, za ručak kifla, jogurt i šest-sedam cigareta..večera vino i bar desetak ovih..a ne treba ni da spominjem šta radim u medjuvremenu..zgadio sam se samom sebi, aromom duvana mi je natopljena soba, odjeća..

Stoga, ko je pametan, nek` nikad ne počne da puši..ozbiljno, čika dess zna šta govori :)

Ne pusim. Par puta sam uvukla dim, ali mi ne predstavlja nikakvo zadovoljstvo. Znam dosta osoba koji su pokusavali da ostave, ali im nije uspelo. A sad druge strane tu su i oni koji zavaravaju sami sebe govoreci da mogu da prestanu kad hoce. Koga oni zapravo obmanjuju? Da li pokusavaju da sebi priznaju da ne mogu bez duvana ili je pak nesto drugo u pitanju? To mi nikad nije bilo jasno...:think:

I ja sam isto posle nekih godinu zapalio cigaru, al me uopste nije privuklo da popusim celu paklu. Bilo mi muka posle prve cigare, pa sam drugu posle dva dima bacio... Od tada zapalim vikendom i tad mi ode cela pakla, sto zato sto se stekaju, sto zato sto od rakije ne osecam da mi je muka zbog tog dima... Nisam nikotinski zavisnik... Bio sam nekad....

Jesam pusac nekih 10ak godina,nisam pokusavala da prekinem,jer nisam zelela :)
Zavisnik sigurno jesam,ali ne preterujem,dakle,jedna paklica traje nepuna dva dana :think:
Ne volim onaj ustajali smrad od cigareta,tako da je pusenje u mom stanu samo u kuhinji i na terasi :),sa strogim provetravanjem :)
Ne valja preterivati,mora da postoji neka mera,i kada paljenje cigarete predje u naviku,a ne u zadovoljstvo,vreme je da se alarm upali :)

Juce sam,posle skoro godinu dana kupio paklu cigareta i za prethodna 24h popusio celu.:(
Sada cu verovatno izaci napolje po jos jednu. :(
Da li Vi pusite?Da li ste pokusavali da ostavite ili razmisljate o tome?

Pušim. Razmišljam da se ostavim kad(ako) zatrudnim, al ne garantiram da necu opet kasnije propušit. Znaci za definitivan prestanak moram imat cvrstu cistu svoju VOLJU . Zasad je nemam.

Back