Nikotinski zavisnik,da ili ne?

• Začetnik teme Začetnik teme PRCKO
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li pušite?

• Da

• Ne

• Ponekad zapalim

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Juce sam,posle skoro godinu dana kupio paklu cigareta i za prethodna 24h popusio celu.:(
Sada cu verovatno izaci napolje po jos jednu. :(
Da li Vi pusite?Da li ste pokusavali da ostavite ili razmisljate o tome?

Не пушим...
Али знам да је никотинска зависност једна до најјачих...
И трудим се да не судим пушачима мада морам да признам да ме изнервирају они који кажу да могу да оставе кад хоће...
Тад се обично посвађам с њима...
Иначе, у питању су моји пријатељи па можемо да се свађамо... :)

ja sam jedino uspela da malo smanjim cigarete...da kad otvorim oci ne zapalim odmah, ne razmisljam o prestajanju, niti sam pokusavala, to ocu pusim necu pusim me nervira....ne znam da li mogu da prestanem..verovatno uz puno nervoze ..nemam pojma......jednostavno volim da zapalim cigaretu, prija mi...imam ritualesvoje za kafu, na terasi, posle rucka, uz neki odmor i predah....prosto..prija mi..i znam sve te price oko zdravlja...i nekad kad me steze srce pomislim da bih mozda mogla da prestanem..al od neceg se mora umreti

Ostavite pusenje sto pre mozete ,ja nisam pusio nego sam jeo cigarete po 2,3 kutije dnevno rezultat su moje ogromne muke jer sam operisan od raka grla tako da su mi pola izvadili, sada mogu da govorim ali u pola glasa ,o bilo je u bolnici jos gorih slucajeva, zato savetujem svakog da se sto pre odrekne da ne bude kasno.

Kao srednjoškolac probao, fore radi, ali bavio se sportom pa se to osetilo na kondiciju (ne možeš doći do vazduha), i tada prestao. A kao prosvetni radnik prenosim đacima samo činjenicu da u duvanskom dimu ima 4000, raznih vrsta otrova, pa ko voli nek izvoli. Samo je problem što stradju pasivni pušači ni krivi, ni dužni!

Kao srednjoškolac probao, fore radi, ali bavio se sportom pa se to osetilo na kondiciju (ne možeš doći do vazduha), i tada prestao. A kao prosvetni radnik prenosim đacima samo činjenicu da u duvanskom dimu ima 4000, raznih vrsta otrova, pa ko voli nek izvoli. Samo je problem što stradju pasivni pušači ni krivi, ni dužni!

to da stradaju pasivni pusaci je glupost..
neko ko pusi 2 pakle dnevno ceo zivot i umre sa 85 godina..
sad ce neko od pasivnog pusenaj da dobije rak il da umre..ma da..

to da stradaju pasivni pusaci je glupost..
neko ko pusi 2 pakle dnevno ceo zivot i umre sa 85 godina..
sad ce neko od pasivnog pusenaj da dobije rak il da umre..ma da..

To ti je naučno dokazano, a imaš i primer u svojoj sredini, gde se kod nepušača vide tragovi čađi na plućima i iskašljavanje. Ja u osnovnoj školi nisam zapalio ni jednu cigaru , ali u kući je tada stanovao teča- vojno lice koji je puišio kao Turčin. Na snimanju pluća vide se tragovi ili ako hoćeš posledice udisanja duvanskog dima! A taj što je doživeo 85, i to ti je genetika, samo ko zna kakva su mu bila pluća, zubi, grlo, krvni sudovi, ili da li je bio sposoban i da hoda a da se ne zakašlje. Ipak izbor je tvoj!

Pusila sam negde, grubo gledano, oko 22 godine.
Pocela sam da razmisljam o ostavljanju,
onda je kao grom iz vedra neba moj otac (strastveni pusac) dobio rak pluca,
i nije vise bilo mnogo premisljanja.
Vrag je odneo salu.
Birala sam izmedju bolesti i zdrvlja.
I izabrala zdravlje.
Evo vec 3,5 godina ne pusim.

Ja sam protiv tih sranja...pa dzoint jedan je zdraviji(manje steti) od 2-3 cigare...aj pali, sve to je sranje...
Pa i od njega isto se sve počinje. Neko se obuzda, a neko počne da traži i nešto jače. A posledice se na kraju znaju. Klinci u školi ga nabave za lovu koju dobiju za užinu. A to je sedmi ili osmi razred, mada se sada to spušta i na šesti osnovne. Sve su to vrste zavisnosti. Ali uvek je izbor na samoj osobi. Tu ti saveti ne pomažu. Sve zavisi od tebe. Neko želi sve da proba, a naš narod kaže:,, Pametan se uči na tuđem iskustvu a budala na svom". Ne mislim lično na tebe, da se ne uvrediš!!!

I ja sam isto posle nekih godinu zapalio cigaru, al me uopste nije privuklo da popusim celu paklu. Bilo mi muka posle prve cigare, pa sam drugu posle dva dima bacio... Od tada zapalim vikendom i tad mi ode cela pakla, sto zato sto se stekaju, sto zato sto od rakije ne osecam da mi je muka zbog tog dima... Nisam nikotinski zavisnik... Bio sam nekad....

Njah.... pojeo sam go*no...

ostavila sam cigarete 2000godine, a ponovo zapalila u martu prošle godine, i ponovo sam ih ostavila prije mjesec dana definitno mi smetaju i mogu bez njih i prvi put sam ih lako ostavila a evo i ovaj put nemam neki problem samo što puno pijem tekućine, sokovi, voda, čaj,a najviše voda

Funny-Quotes-quotes-327691_578_605.jpg

:rumenko: :mrgreen:

Pocela sam sa 17 i do sada nisam pokusavala da prestanem. Desilo se jednom da prestanem zbog kaslja na 5 dana. Ako cu vec da prestanem da pusim, hocu da istrajem u tome. Jos uvek nisam spremna za taj podvig :D, mada smanjujem polako... Pocinju da me bole pluca...

Back