Nikola Jokic

Prvo prestanes da pises gluposti, jer si opsednut jednim covekom... Zar nisi shvatio da ti to ne prolazi, a takve stvari moze da uradi samo ko?
Nikada nemaš argument, samo omaložavaš i vređaš nestomišljenike.
Postavio sam ti pitanje na mestu, koje nema veze sa tim da li ja volim ili ne Jokića, prosto pitanje o utakmici.
Ko je na kraju izgubio utakmicu?

Evo statistike

Snimak ekrana 2024-08-08 235819.png

Dakle, ne baš sjajno. Promašio svih šest šuteva za tri.

Ali onda pogledaš ovo

Snimak ekrana 2024-08-08 235846.png

Snimak ekrana 2024-08-08 235905.png

Ljudi kojima je zadatak da ubacuju trojke podbacili.

Dosta trojki dao Avramović ali čitavo drugo poluvreme na klupi. Zato je prespori Micić bio glavni. Posle neko dodje i kaže Micić bolji od Avramovića koji jurca. Video sam da je i onaj Pantić jutjuber napljuvao Avramovića zbog onog nebitnog faula protiv Australije ali zato nikada neko da napljuje Micića, možda će konačno sada.

Kada mi posle svake utakmice moramo da gledamo statistiku da nam ona kaže kako je Jokić igrao, jer se na terenu to ne vidi, kakav je to onda igrač.
Divimo se jednom Sombor-Shuffle šutu, koji uspeva protiv Portorika, a Novicki je takve šuteve i teže pogađao svaku utakmicu.
Gasol je ovakve utakmice završavao sa 20+ poena, Bodiroga rešavao a Jokić beži od odgovornosti.
Opet jadnim fanovima krivi drugi, Pešić, Micić.
Gde vam je bio mvp drugo poluvreme, Sombor Shuffle, neviđene asistencije, gde?

Izmilele bubašvabe da napljuju najboljeg košarkaša planete. Bio je potreban tim najboljih igrača NBA, sudije i desetominutni brain fart Pešića da bi ga pobedili.
Najbolji košarkaš planete u najvaznijoj utakmici ubacio 17p za 38min?
Tu se svaka priča o njegovoj veličini završava. Nivo Gasola, Novickog nikada neće dostići.

Trebao je valjda sam da pobedi Lebrona, Durenta, Karija, Embida i Dejvisa, pošto od Micića i Bogdana pomoć nije stizala. Ipak je on najbolji igrač planete i ako nije u stanju to da učini, onda ni kujcu ne vredi.

Čekaj, gde su to Novicki, Gasol i Bodiroga rešavali utakmice protiv drim timova?

A gde je bio igrač od 300miliona dolara kada se utakmica lomila?
Gde je bio u celom drugom poluvremenu?
17p za 38min.
Bio je na terenu radio nenormalan posao koji tvoj blistavi um nikada nece moci da razume.

Jokic je imao ubedljivo najbolji indeks korisnosti kod nas kao i uvek.Dakle nauci vec jednom sta je taj famozni index korisnosti zbog cega je uvek mvp.

Dakle sve ono sto radi na terenu tvoj um ne moze da skonta,jer prosto nemas pojma o kosarci i to ti je receno vec koliko puta.

Podelio je izmedju ostalog krsa asistencija ubedljivo najvise kod nas,a imao bi i vise da recimo Milutinovu ne ispade lopta itd.

Kad je Jokic na terenu svima ostalima je mnogo lakse da igraju,to je jedan ugao gledanja koji ti nikada neces moci da razumes,pa makar Jokic ne dao ni jedan jedini poen,zato sto je ceo fokus odbrane na njemu svi ostali zbog toga profitiraju dok on pravi blokove tuce se bije,mlati ispod kosa,navlaci protivnike na sebe.

Inace Pesic je konacno usvojio kritike pa ga nije onako debilno vadio iz igre kao prosli put,jer bi izgubili daleko pre.

Jokic je na ovoj utakmici takodje najvise fauliran nas igrac medjutim ono sto je bilo vidljivo je da je konstantno bio visoko i daleko od reketa...to je ujedno i odgovor zasto nije postigao vise poena.

Njemu nije problem da postigne poene ispod kosa ili kad je blize kosu...ali ne moze kada covek stoji na trojci....nije njegovo da sutira trojke...eto jedino je tu podbacio u sutu za tri i to je jedina kritika koja moze da mu se dodeli sve ostalo je radio odlicno.

Zasto je Jokic toliko visoko stajao valjda je to tako u nekim zamislima Pesica te bi on mogao da odgovori na to pitanje,ali Pesicu nije poenta da Jokic natrpava poene zarad statistike,vec da igra racionalno za tim sto je maestralno radio.

Cesto smo pokusavali kao neki pik da radimo Jokic sa Bogdanom i Micicem,ali to bas nije prolazilo ne zato sto je Jokic promasivao ili zato sto nema pojma,vec sto nismo mogli to da izvedemo kako treba,a valjda se nesto pitaju i odbrambeni igraci amerike...koji su jel po tebi cisti nemaci pojma i cirkusanti koji ne igraju odbranu mislim tebi nesto objasnjavati.

Poslednja izmena:
Ljudi, ne budite smešni.
17p u ovakvoj utakmici je jako malo.
Od toga je postigao većinom otpadke, kada je ostao protiv nižeg igrača ili bacanja.
Nijedan teži šut nije ubacio, ništa specijalno napravio. Od 11as imao je 3-4 prave asistencije i to je to. Ostalo bunarski pasovi koji na kraju zavise više od onoga koji šutne, i nisu nikakva kreacija.

Bez obzira da li sam u pravu ili ne, niko normalan ko se razume u košarku ne može da kaže da je ovo dobra partija Jokića.
Čovek je nestao na terenu u drugom poluvremenu, praktično bio najgori.

Embiid ga po običaju nadigrao, i vidi se iz aviona da ga se Jokić boji.

Bilo kako bilo, moramo se složiti da je u evropskom stilu košarke Bogdan bolji igrač od Jokića.

Ljudi, ne budite smešni.
17p u ovakvoj utakmici je jako malo.
Od toga je postigao većinom otpadke, kada je ostao protiv nižeg igrača ili bacanja.
Nijedan teži šut nije ubacio, ništa specijalno napravio. Od 11as imao je 3-4 prave asistencije i to je to. Ostalo bunarski pasovi koji na kraju zavise više od onoga koji šutne, i nisu nikakva kreacija.

Bez obzira da li sam u pravu ili ne, niko normalan ko se razume u košarku ne može da kaže da je ovo dobra partija Jokića.
Čovek je nestao na terenu u drugom poluvremenu, praktično bio najgori.

Embiid ga po običaju nadigrao, i vidi se iz aviona da ga se Jokić boji.

Bilo kako bilo, moramo se složiti da je u evropskom stilu košarke Bogdan bolji igrač od Jokića.
Nemoj vise pisati, ocigledno je da se ne razumes u sport zvani kosarka.
Jeste covek je bio najgori na danasnjem mecu, shvatili smo da si bolestan, da mrzis nekoga bez razloga.

I opet posle svega ne shvatas da su ti ljudi argumentima (koje ti nikada ne iznosis) pobili sve sto napises, samo nisi dovoljno inteligentan da ukapiras, vec teras istu pricu...

17 poena je malo? Posebno za centra koji razigrava i igra ceo mec. Eno imas postavljenju statistiku Jokica, Bogdanovica, Avramovica i Micica, pa pogledaj, mozda ti bude nesto jasnije. Postigao je Jokic 17p bez forsiranja, dobio nekoliko krompira pri isteku napada, otud i losiji procenti suta. A da je forsirao i postigao 50p opet bi pisao kako ne valja. Odluci se sta hoces od njega...
Mislis da Ker ne zna od koga zavisi igra, pa ga je udvajao non stop cim pridje kosu. I sad je trebao da ide preko dvojice iili trojice kako bi ugurao 30+ poena? Za razliku od tebe Jokic ima mozak i koristi ga...

Obzirom da ti je najveci uspeh "peni iz kraja" razumemo zasto mislis da se razumes u kosarku... Da se iole razumes video bi:
- koliko je losiji napad kad je u igri Micic
- zaboravljenog Avramovica na klupi
- zakasneli tajmaut kada nas SAD stize i prestize, a igra nam bila u rasulu

Sve ovo ide na dusu senilnog Pesica koji je ipak za penziju, a ne za selektora. Kako god da je postavio mec, upropastio ga je u poslednjoj cetvrtini pogrešnim odlukama.

ne slažem se sa kolegom da je Jokić bio loš..
odigrao je tačno onako kako i treba.. odigrao je za kolektiv.. nije srljao, racionalna košarka..u odbrani sasvim solidan dok ga nisu napunili sa 4 penala.. .. u napadu- gura se dole pod koš, kad može ubaci, kad ne može vrati i pljusne trojka
upravo sam o tome pisao ranije pa ste me pljuvali.. ne treba nam Jokićevih 30 poena ako ćemo izgubiti.. i Bogdan je taj koji treba da bude prva violina na terenu a Jokić da ga prati a ne obrnuto.. ok izgubili smo i sinoć ali ne zbog Jokića..razloge našeg poraza sam napisao na temi o reprezentaciji.. evo jedan kopi pejst..

morali smo ovo da dobijemo... nekoliko faktora se poklopilo da se to ne desi
1) Kari Pešić.. Avramović, naš najbolji odbrambeni igrač i igrač koji je imao svoje šutersko veče celu poslednju četvrtinu na klupi..
2) očajan šut u zadnjoj četvrtini za 3 poena.. 0 od 9... tu se vraćamo na Aleksu koji bi ubacio makar jednu a možda i dve
3) 4 lične Jokića i laganih nekoliko poena Embida kada nije smeo da ga pipne
4) sudije.. nekoliko odluka koje su pogurale Ameriku.. da su poništile onu trojku posle faula niko im ne bi zamerio.. 4 faula Jokića a njega i Bogdana tukli celu utakmicu.. Jokić 4 bacanja , Bogdanović jedno ili dva..očigledni koraci Embida, tri čista faula nesvirana na Milutinovu , Jokiću i Bogdanoviću itd..
5) faktor sreće... jbg i kad smo vodili 13 razlike na početku četvrte znalo se da će Amerikanci da se vrate i da će u nekom trenutku biti potrebna doza sreće da bi ih dobili.. nismo je imali.. Dobrić na dva razlike na 2,30 do kraja sam na šutu za tri.. njegova pozicija, momak uzima šut i promašuje.. Amerikanci u kontri daju dvojku ili trojku više ni ja ne znam al taj šut nije značio tri nego 5 ili 6 poena i tu je već bilo završeno.. kažu da sreću treba da zaslužiš.. jbg ako je sinoć nismo zaslužili onda da ga jbm
6) baksuz Vučić.. psihopata je pred put izmalerisao sve sportiste sa svojom projekcijom od 10 medalja ... tako da je njegov baksuzlug jači od faktora sreće koju smo svakako zaslužili
7) stef kari.. jbm li mu mater

e sad jbg treba se spremiti za sutra i za bronzu.. da makar malo ublažimo tugu.. biće zaje bano..momci su i mentalno i fizički istrošeni.. ali ja verujem u njih.. da se vratimo kao pobednici i da ih dočekamo sa Noletom i ovim strelcima..

što se tiče trojki i 0 od 6.. tri od 6 je šutnuo u zadnjim sekundama napada kada mu je uvaljen vruć krompir u ruke.. znači realno tri je promašio..promašivao je i Bogdan jbg.. fizički zahtevna utakmica, teške su ruke a ne ko u NBA cirkus od utakmice, imaš lake ruke i pogađaš..
dakle Jokić je po meni bio dobar..ne mogu da kažem odličan ali dobar.. da je pogodio i koju trojku bio bi odličan.. e sad nek bude takav i sutra i nek počne da dolazi i na Euro i na WC... kao Bogdan...

Poslednja izmena:

Back