Nikola Jokic

Nemoj vise pisati, ocigledno je da se ne razumes u sport zvani kosarka.
Jeste covek je bio najgori na danasnjem mecu, shvatili smo da si bolestan, da mrzis nekoga bez razloga.

I opet posle svega ne shvatas da su ti ljudi argumentima (koje ti nikada ne iznosis) pobili sve sto napises, samo nisi dovoljno inteligentan da ukapiras, vec teras istu pricu...

17 poena je malo? Posebno za centra koji razigrava i igra ceo mec. Eno imas postavljenju statistiku Jokica, Bogdanovica, Avramovica i Micica, pa pogledaj, mozda ti bude nesto jasnije. Postigao je Jokic 17p bez forsiranja, dobio nekoliko krompira pri isteku napada, otud i losiji procenti suta. A da je forsirao i postigao 50p opet bi pisao kako ne valja. Odluci se sta hoces od njega...
Mislis da Ker ne zna od koga zavisi igra, pa ga je udvajao non stop cim pridje kosu. I sad je trebao da ide preko dvojice iili trojice kako bi ugurao 30+ poena? Za razliku od tebe Jokic ima mozak i koristi ga...

Obzirom da ti je najveci uspeh "peni iz kraja" razumemo zasto mislis da se razumes u kosarku... Da se iole razumes video bi:
- koliko je losiji napad kad je u igri Micic
- zaboravljenog Avramovica na klupi
- zakasneli tajmaut kada nas SAD stize i prestize, a igra nam bila u rasulu

Sve ovo ide na dusu senilnog Pesica koji je ipak za penziju, a ne za selektora. Kako god da je postavio mec, upropastio ga je u poslednjoj cetvrtini pogrešnim odlukama.
Meni je čoveče tebe jako žao.
Ja nisam odgajan da nekoga mrzim, niti da nekoga vređam svaki put kao ti mene.
Kroz tvoje pisanje osećam stalno zlobu, pohlepu, ograničenost i indoktrinaciju.
Ja pišem kako mi srce nalaže i znam da ono što iznosim je većinom istina.
Preteram nekada, napišem nešto čega se ne ponosim, ali ovo kako ti i pojedini branite jedan mit, kako idolizujete samo jedno ime nije normalno.
Nema nikakve razlike između mržnje i bolesne opsesije, a ovo je opsesija.
Opsesija da je neko bezgrešan, najbolji, dok su svi drugi oko njega nebitni.
Kao što sam ranije napisao, ne borim se ovde protiv Jokića, već protiv armije hipnotisanih fanova koji u svom idolu ne vide precenjenost.
Jokić je poprilično precenjen igrač i to se videlo na EP, SP, OI.

Preteram nekada, napišem nešto čega se ne ponosim, ali ovo kako ti i pojedini branite jedan mit, kako idolizujete samo jedno ime nije normalno.
Kao što sam ranije napisao, ne borim se ovde protiv Jokića, već protiv armije hipnotisanih fanova koji u svom idolu ne vide precenjenost.
jbg realno nemamo boljeg.. on i Bogdanović a ostali su dobri ali sve se vrti oko ove dvojice..
dobro smo igrali sinoć..falilo je malo sreće i bolje suđenje.. i avramović u poslednjoj četvrtini..al šta je tu je.. bronza je isto ok ako uspemo da se mentalno vratimo do sutra ujutru
ti likuješ sinoć ko ......drago ti je što smo izgubili??

Poslednja izmena od moderatora:
ne slažem se sa kolegom da je Jokić bio loš..
odigrao je tačno onako kako i treba.. odigrao je za kolektiv.. nije srljao, racionalna košarka..u odbrani sasvim solidan dok ga nisu napunili sa 4 penala.. .. u napadu- gura se dole pod koš, kad može ubaci, kad ne može vrati i pljusne trojka
upravo sam o tome pisao ranije pa ste me pljuvali.. ne treba nam Jokićevih 30 poena ako ćemo izgubiti.. i Bogdan je taj koji treba da bude prva violina na terenu a Jokić da ga prati a ne obrnuto.. ok izgubili smo i sinoć ali ne zbog Jokića..razloge našeg poraza sam napisao na temi o reprezentaciji.. evo jedan kopi pejst..

morali smo ovo da dobijemo... nekoliko faktora se poklopilo da se to ne desi
1) Kari Pešić.. Avramović, naš najbolji odbrambeni igrač i igrač koji je imao svoje šutersko veče celu poslednju četvrtinu na klupi..
2) očajan šut u zadnjoj četvrtini za 3 poena.. 0 od 9... tu se vraćamo na Aleksu koji bi ubacio makar jednu a možda i dve
3) 4 lične Jokića i laganih nekoliko poena Embida kada nije smeo da ga pipne
4) sudije.. nekoliko odluka koje su pogurale Ameriku.. da su poništile onu trojku posle faula niko im ne bi zamerio.. 4 faula Jokića a njega i Bogdana tukli celu utakmicu.. Jokić 4 bacanja , Bogdanović jedno ili dva..očigledni koraci Embida, tri čista faula nesvirana na Milutinovu , Jokiću i Bogdanoviću itd..
5) faktor sreće... jbg i kad smo vodili 13 razlike na početku četvrte znalo se da će Amerikanci da se vrate i da će u nekom trenutku biti potrebna doza sreće da bi ih dobili.. nismo je imali.. Dobrić na dva razlike na 2,30 do kraja sam na šutu za tri.. njegova pozicija, momak uzima šut i promašuje.. Amerikanci u kontri daju dvojku ili trojku više ni ja ne znam al taj šut nije značio tri nego 5 ili 6 poena i tu je već bilo završeno.. kažu da sreću treba da zaslužiš.. jbg ako je sinoć nismo zaslužili onda da ga jbm
6) baksuz Vučić.. psihopata je pred put izmalerisao sve sportiste sa svojom projekcijom od 10 medalja ... tako da je njegov baksuzlug jači od faktora sreće koju smo svakako zaslužili
7) stef kari.. jbm li mu mater

e sad jbg treba se spremiti za sutra i za bronzu.. da makar malo ublažimo tugu.. biće zaje bano..momci su i mentalno i fizički istrošeni.. ali ja verujem u njih.. da se vratimo kao pobednici i da ih dočekamo sa Noletom i ovim strelcima..

što se tiče trojki i 0 od 6.. tri od 6 je šutnuo u zadnjim sekundama napada kada mu je uvaljen vruć krompir u ruke.. znači realno tri je promašio..promašivao je i Bogdan jbg.. fizički zahtevna utakmica, teške su ruke a ne ko u NBA cirkus od utakmice, imaš lake ruke i pogađaš..
dakle Jokić je po meni bio dobar..ne mogu da kažem odličan ali dobar.. da je pogodio i koju trojku bio bi odličan.. e sad nek bude takav i sutra i nek počne da dolazi i na Euro i na WC... kao Bogdan...
Vidiš, nije problem što preko noći promeniš mišljenje, već je veliki problem društva taj, što te istomišljenici začas prihvate.
Nije bitno šta si do sada pisao, u šta verovao, ili kakvu ideologiju branio, bitno je kome si se priklonio.
Ne osuđujem te, čak te i razumem, ali ne razumem one koji su te posle svega tako lako prihvatili i sada ti svaki komentar lajkuju.
Bojim se njihovog karaktera.

Vidiš, nije problem što preko noći promeniš mišljenje, već je veliki problem društva taj, što te istomišljenici začas prihvate.
Nije bitno šta si do sada pisao, u šta verovao, ili kakvu ideologiju branio, bitno je kome si se priklonio.
Ne osuđujem te, čak te i razumem, ali ne razumem one koji su te posle svega tako lako prihvatili i sada ti svaki komentar lajkuju.
Bojim se njihovog karaktera.
koje mišljenje sam promenio??
samo sam napisao da je Jokić juče bio dobar.. stvarno tako mislim.. kad mislim da je loš to i napišem..
naravno da menjam mišljenje u odnosu na ono šta vidim i zaključim..pa nisam debil jbt

Poslednja izmena:

Au sada vec prelazis na neki novi nivo. Ne ti ne preterujes, ti se samo ponavljas sa jednim te istim pisanjem i iznova pokazujes tu zavist i mrznju. I sad si je ponovio opet.

Trazio si da ti neko napise index korisnosti Za Jokica. Upucen si na FIBA sajt i kada si video da je njegov index najveci u nasoj reprezentaciji, ti napises kako je Embid postigao 2 poena vise i eto tebi dokaza da je Jokic lose odigrao (isto kao sto si se uhvatio za jednu utakmicu u kojoj je Embid dao preko 40 u Fili). To su te tvoje istine, znanje i ispoljavanje zavisti prema jednom igracu.

Ti ne pokusavas da se boris da nam pokazes kako je on prosek igrac (jer da je prosek sigurno bi neko u NBA ga provalio), vec pokusavas sebi da opravdas svoju mrznju.

Od velikog "strucnjaka" kako sebe predstavljas dosli smo do toga da ti utakmice i ne gledas, jer da gledas video bi neke druge stvari koje ljudi koje se stvarno razumeju u ovaj sport vide vec godinama unazad. I ne nisu to mediji pod SNS koji kako ti kazes moraju da pisu o Jokicu, jer AV sigurno nema uticaj nad medijima u SAD, kao sto nema uticaj na njihove trenere, stručnjake, novinare...

Prilicno je iznenadjenje da i mnogi koji nisu sa engleskog govornog podrucja niti srpskog vec oko sveta po negde znaju ko je Jokic i da ga prate bas u ovoj meri,napišu,ispod je prevod.

Poslednja izmena:
Ne verujem do kojih granica ide ljudska glupost. Sada se citiraju ovde neki ljudi, žene, babe sa društvenih mreža, njihove izjave o Jokiću košarci. Malopre čitam neki lik napisao kako je Jokić dokazao na OI kako je najbolji na svetu? Šta je dokazao?
Šta onda da kazemo za Bogdana, šta je on dokazao i pokazao?

A ovo kukanje na sudije stvarno je bedno i žalosno. Kada smo protiv Sudana imali 31sb naspram 6 njihovih niko se nije bunio.
Kada smo protiv Australije trebali pre početka produžetka da dobijemo čistu tehničku zbog traženja tajmauta na koji nismo imali pravo, što bi odlučilo utakmicu, opet se niko nije bunio.
Čak su mnogi ismevali i napadali Gidija, koji je izjavio da mu nije jasan takav sudijski propust.
To sto Amerima ne sviraju korake to je tako na svakoj Olimpijadi, SP nista novo.
Što se neko ne buni što je Jokić zaštićen kao beli medved, što svaki put kada ide na silu u napadu dobije bacanja umesto faul u napadu.

Većina navijača u ovoj zemlji su navikli na otimanje pobeda, na košarku 3-5, drmanje koševa ili krađu titula kako godinama rade Crvena Zvezda i Partizan.
Takvi ovo i pišu, kao i prost narod koji sedi ispred pinka i ponavljaju vesti kao papagaji.

Au sada vec prelazis na neki novi nivo. Ne ti ne preterujes, ti se samo ponavljas sa jednim te istim pisanjem i iznova pokazujes tu zavist i mrznju. I sad si je ponovio opet.

Trazio si da ti neko napise index korisnosti Za Jokica. Upucen si na FIBA sajt i kada si video da je njegov index najveci u nasoj reprezentaciji, ti napises kako je Embid postigao 2 poena vise i eto tebi dokaza da je Jokic lose odigrao (isto kao sto si se uhvatio za jednu utakmicu u kojoj je Embid dao preko 40 u Fili). To su te tvoje istine, znanje i ispoljavanje zavisti prema jednom igracu.

Ti ne pokusavas da se boris da nam pokazes kako je on prosek igrac (jer da je prosek sigurno bi neko u NBA ga provalio), vec pokusavas sebi da opravdas svoju mrznju.

Od velikog "strucnjaka" kako sebe predstavljas dosli smo do toga da ti utakmice i ne gledas, jer da gledas video bi neke druge stvari koje ljudi koje se stvarno razumeju u ovaj sport vide vec godinama unazad. I ne nisu to mediji pod SNS koji kako ti kazes moraju da pisu o Jokicu, jer AV sigurno nema uticaj nad medijima u SAD, kao sto nema uticaj na njihove trenere, stručnjake, novinare...
Mislio sam da ćeš razumeti zašto sam tražio indeks korisnosti i poredio Jokića i Embiida, međutim shvatio sam brzo sa kim imam posla i da od toga nema ništa.

Na kraju nas je Embiid pobedio.

Ti sve shvataš bukvalno i pišeš samo kako ti odgovara. Jedini argument ti je šta drugi ljudi kažu, a to znači da nemaš mišljenje.
Ne znam žašto onda opšte diskutujemo oko neke teme.

Eto, posle ovih OI novine, mediji, svi i dalje bruje o Jokiću, hvale ga, uzdižu.
A šta ti oči kažu, odnosno um, da li je on odigrao ovo prvenstvo kao "najbolji ikada"?
Da li su ove partije protiv slabog Portorika, Sudana i neubedljive Australije bile takve da opravdavaju tu veličinu?
Ako je on zaista odigrao fenomenalno, sta je onda sa Bogdanovom igrom, zašto niko u medijima ili kod Amerikanaca ne napiše da je Bogdan bio najbolji?
Ili, čak, misliš da Bogdan nije bio bolji od Jokića?

Jeste jeste, ajde lepo zakljucaj se u sobu...
Moji argumenti su na osnovu onoga sto gledam, statistike, a stručni ljudi koji ga hvale i pricaju pozitivno samo potvrdjuju ono sto vidim.

Da poredjenje posebno poena i minuta provedenih u igri je id....ski, ali si glup da sam shvatis zasto. Mi drugog centra nemamo za razliku od SAD i na Jokicu su smenjivala trojica. Milutinov je skoro pa neupotrebljiv, trudio se ali je to daleko od nivoa Jokica. A mi da imamo pored Jokica i Bogdana jod nekog vrhunskog igraca druga prica bi bila. Mi nemamo luksuz da udvajamo protivnickog centra.

Svi su slabi i Sudan, Australija... Sta sve nece ovde da se cuje...

Ne vidim kako je skola bitna. Jer sigurno skola nije merilo inteligencije, a još manje bitna za shvatanje kosarke.

Bolje je pitanje kada ces da nam obrazlozis kako je to Jokic bio kriv za neuspeh na EP. Kada ces nesto argumentovano da napises?

Evo i za Mareja koga si spominjao. Videli smo svi kako je odigrao prvenstvo, nikako. A u Denveru ima svoje momente zahvaljujuci Jokicu (da bi to razumeo morao bi malo bolje da poznajes kosarku i desavanja na terenu), ali je igrac koji ne vredi max ugovora bez obzira na osvojenu titulu.

Mnogi igraci koji su prosli kroz Denver su potpisali mnogo bilje ugovore nego sto bi inace, opet zbog Jokica koji im pumpa statistiku nesebicnom igrom. Pronadji i pogledaj sta saigraci govore o njemu i njegovoj igri. Da gleda sebe i statistiku imao bi prosek preko 30 poena, ali mnogo manje asistencija, verovatno i skokova. Jbg ne spada u klise NBA superstara, tako igra i to je to.

Sto se tice polufinala dabl dabl ucinak je odlican kada se uzme kako je SAD igrao odbranu na njemu.

Back