Nikola Jokic

...Денвер је градић који није атрактиван, сигуран сам да многе звијезде уопће не желе живјети ту (мада је и то дискутабилно, кад се онолико игра, питање је гдје уопће живиш, у кући или у авиону/дворани).
Ово је и тачно и изузетно важно код састављања тима. Није то само живот у велеграду који нуди бројне могућности, а Денвер je за америчке стандарде провинција, већ и само играње у дворани гдје су "повлаштени гледаоци" Џек Николсон и највеће фаце из свијета шоз бизниса није исто као у Денверу пред неким "локалцима". Зато је играчима не ријетко пожељнија дестинација "град анђела" или Њујорк од неког по америчким схватањима провинцијског градића, без иобзира на скромнији уговор.
Узмимо примјер задње сезоне. У Лејкерсима су за строги инималац играли Кристијан Вуд, у сезони 2022/23 трећи по учинку играч Даласа, као и Спенсер Динвиди којег су потписали за минималну цркавицу у јеку сезону, играч који је имао уговор са Бруклином односно Торонтом 20,5 мил.$.
Реално нема шансе да ће играчи такве репутације, осим ако баш не превагне нада да би се могли домоћо прстена, играти у Денверу за строги минималац

То мора да му је АВ средио, он има јаке везе у САД, тамо га изузетно цијене и поштују. :lol:
brt dobar je igrač ali za nba cirkus
zaslušio je mvp u cirkus ligi..
aj da vidimo da l će biti mvp u Parizu na Olimpijadi ??
ako je bio mvp nba lige logično je da mu to neće predstavljati nikakav problem.. ;)
već vidim polufinale sa Grcima i Špancima npr kako mu se sklanjaju, čuvaju ga spuštenih ruku a on iza leđa nabacuje 15 asista i ubacuje 30 lakih poena svakome..

brt dobar je igrač ali za nba cirkus
zaslušio je mvp u cirkus ligi..
aj da vidimo da l će biti mvp u Parizu na Olimpijadi ??
ako je bio mvp nba lige logično je da mu to neće predstavljati nikakav problem.. ;)
Е то је већ друго, ту бих се могао сложити с тобом. Дакле, само мало мање жучи и то је то. :ok:

Е то је већ друго, ту бих се могао сложити с тобом. Дакле, само мало мање жучи и то је то. :ok:
druže kod mene nema žuči..
ja u leru sa osmehom na licu pišem sve ovo zato što znam da je istina.. ja ne mrzim Jokića.. simpatičan mi je ali budimo realni.. lik nije za ozbiljnu košarku
ne znam da l si čuo za Harlem Glob Troterse.. ono indijanci i klovnovi koji dodaju iza leđa, pasovi kroz noge itd.. fejk košarka koja je zabavna samo za neuke.. e tako i Jokić.. odličan u ligi cirkuzanata

pa kako da nazovem ligu gde imaš ovaj rezultat:

LA Clipers : Sacramento Kings 176:175

Poslednja izmena:
druže kod mene nema žuči..
ja u leru sa osmehom na licu pišem sve ovo zato što znam da je istina.. ja ne mrzim Jokića.. simpatičan mi je ali budimo realni.. lik nije za ozbiljnu košarku
Слажем се да је имао невиђену срећу да умјесто у Барсу оде у Денвер, да га ту сачека Мелоун... Да му се нису тако сложиле коцкице, била би сасвим друга прича, али то је што је. Јесте се и усвињио потписом, то му баш није требало, ал јбг, да је сасвим посебна и необична појава у кошарци, то јесте.

ali ako ga poredimo sa Divcom npr priznajem da je bolji
ono je tek bila neviđena prevara.. ako si gledao finale OI 1996 kad mu Meloun spustio ruku na rame a on se koprca ..ceo svet se smejao
Мени је Тони био бр. 1 све до појаве Јокића, а и даље нисам сигуран како бих њих двојицу поредио... Око Јокића се све врти, он носи тим, све му је подређено и он то не злоупотребљава (е, то му је највећи плус!), а Тони није био ни близу првог играча ондашњег Чикага, али добро памтим доста утакмица у којима на егалу промаши пред крај, а Фил га ипак не вади из игре. Да не помињем и ону чувену „свађу” с Пипеном која је завршила Тонијевим одлучујућим кошем.

Posto je evropska kosarka potpuno gubitaski sport, mozda i sport koji gubi najvise para u Evropi; bukvalno i niza srednja klasa profesionalaca ce da ide u NBA ako mogu. NBA je i jedini razlog zasto evropska kosarka postoji na ovom nivou, jer te pare koje pojedinci zarade u toj gubitaskoj semi, zarade iskljucivo i samo zbog NBA-a.

Srpska basketaska misljenja ionako nisu bitna, ionako imaju sada onaj 3 na 3, gde je filozofija igre mnogo bliza klasicnom srpskom shvatanju kosarke, pa treba da gledaju vise to.

Када су у питању нови уговори, Денвер је продужио сарадњу са ДиАндре Џорданом који ће у наредној сезони играти за минималац те су потписали Дариа Шарића на двије године за 10,6 мил.$, 5,3 мил.$ по сезони.

По порталима неки љубитељи кошарке шаљу поруке зашто Денвер не ангажује нека атрактивнија имена, елитне ен.би-еј играче. Но они се равнају са ситуацијом која влада у европској кошарци и гдје најбогатији бирају и узимају себи најскупље и најбоље. У ен-би-еју важе другачија правила. Једини начин да дођете до квалитетног играча јесте да слободном играчу понудите уговор који његова репутација захтијева ако имате простора у селери кепу, а Денвер нема. Или да кроз размјену дођете до рјешења које тражите, Али у размјени да би добили нешто, нешто морате дати. А Денвер нема шта дати. Истина размијенио би Денцер Портера за Џејдена МекДанијелса из Минесоте, дао би још што шта приде, и неког играча и избора на драфту, када би Минесота пристала, али неће пристати ни у лудилу.

Денвер нема простора у селери кепу, прије потписа са овом двојицом имао је 11 играча под уговором са збирним платама 170 мил.$. Потписивањем нових уговора, сасвим извјесно пребациће други праг пореза на лусуз који у сезони 2024/25 износи 189 мил. $ (први је 178 мил.$).

И у проблему су. Јасно је да ће дебело загазити у зону пореза на луксуз, но важно је не загазити што више јер сваки долар који загазе плаћа се још 3 пута више на основу пореза на луксуз.

А морају комплетирати тим. Јер су остали без изузетно важног играча стартне петорке, Кентавиуса Колдвела-Поупа, његов допринос у дефанзиви бјеше од огромне важности. Који је изабрао веће паре у Орланду (3 године 66 мил. $) које му Денвер није могао понудити.
И ту морају наћи и замјену за Кеј-Си-Пија и још једног играча, комбо бека, који ће бити бек-ап опција на поз. 1-2 и који би преузео улогу коју је имао Брус Браузн у сезони 2022/23. А то неће бити лако. Тренутнио од слободних играча као замјена за Кеј-Си-Пија у опцији би могао бити Гери Трент из Торонта, који је још млад (26 година), могао би се уклопити у систему Денвера, но питање је да ли би пристаио на мањи уговор од претходне сезоне, 18,6 мил.$, Денвер би му могао понудити око 15ак мил.$ по сезони.

Стидљиво се помиње и Расел Вестбрук, који има у Клиперсима + 1 "играч опцију" за 4 мил.$. Ако би за те или нешто веће паре пристао играти у Денверу и поред чоњенице да је то ризик јер Вестбруков проблем је "у глави" (и задњи плеј-оф против Даласа би знао упасти у црне минуте када је све чинио на штету свог тима), ризик би се могао исплатити. Наравно ако Расел има уопште жељу доћи у Денвер.

Проблем Денвера је што су велике наде полагали у Зика Наџија и да би могао бити то бек-ап рјешење на поз. 4-5. Који има уговор до 2028.године. И чији напредак не иде према очекивањима, није се наметнуо да је играч на којег се могу ослонити у плеј-офу. Код процјена шта очекивати од младих играча некад погодите, некад машите, код Наџија су машили. Зато су и потписали Шарића, који ако би добро одрадио улогу коју је у сезони 2022/23 имао ветеран Џеф Грин, биће то добро уложене паре.

Poslednja izmena:
Мени је Тони био бр. 1 све до појаве Јокића, а и даље нисам сигуран како бих њих двојицу поредио... Око Јокића се све врти, он носи тим, све му је подређено и он то не злоупотребљава (е, то му је највећи плус!), а Тони није био ни близу првог играча ондашњег Чикага, али добро памтим доста утакмица у којима на егалу промаши пред крај, а ФИл га ипак не вади из игре. Да не помињем и ону чувену „свађу” с Пипеном која је завршила Тонијевим одлучујућим кошем.
brt ne možemo da poredimo taj NBA i ovaj
vidim da pratiš pa verovatno znaš za čuvenu seriju Detroita i Čikaga kad su 89 te i 90 te Bil Lejmbir, Dumars, Rodman, Ajeza Tomas iskasapili ove iz Čikaga..klanica bato.. da bi dao koš mora da propišaš majčino mleko a ne sad Jokić daje po 30, 40 poena jbt niko ga ne čuva.. u ono vreme ni 15 ne bi dao

Проблем Денвера је што су велике наде полагали у Зика Наџија и да би могао бити то бек-ап рјешење на поз. 4-5. Који има уговор до 2028.године. И чији напредак не иде према очекивањима, није се наметнуо да је играч на којег се могу ослонити у плеј-офу. Код процјена шта очекивати од младих играча некад погодите, некад машите, код Наџија су машили. Зато су и потписали Шарића, који ако би добро одрадио улогу коју је у сезони 2022/23 имао ветеран Џеф Грин, биће то добро уложене паре.
Иако ми се изузетно допао МПЈ кад сам га видио, испоставило се да је то била велика грешка Денвера, без његових 30 милки по сезони, свашта би се могло уклапати, овако... мрка капа.

brt ne možemo da poredimo taj NBA i ovaj
vidim da pratiš pa verovatno znaš za čuvenu seriju Detroita i Čikaga kad su 89 te i 90 te Bil Lejmbir, Dumars, Rodman, Ajeza Tomas iskasapili ove iz Čikaga..klanica bato.. da bi dao koš mora da propišaš majčino mleko a ne sad Jokić daje po 30, 40 poena jbt niko ga ne čuva.. u ono vreme ni 15 ne bi dao
Да не помињем блесавог Родмана који је са својих 2 и ћевап успијевао потпуно „закључати” Шака... Било некад, јбг.

Да не помињем блесавог Родмана који је са својих 2 и ћевап успијевао потпуно „закључати” Шака... Било некад, јбг.
brt živeo sam u USA i baš sam došo one sezone kad je Detroit osvojio NBA..2003 će..
i pričao sam sam sa Amerima koji vole sport..
kažu da je NBA bio sport br 2 do te godine ali da baš tada 2002 ga, treća postaje sport br 4.. da nema više Jordana, Birda, Medžika itd.. jedino su Kobi i Le Bron malo držali NBA a sada kog imaš brt?? Jokića i Adetukombua???!??! NBA kad se povuče i poslednja zvezda Le Bron ima da ide u krac
NFL, MLB,NHL,NBA

ne bi me iznenadilo da MLS bude praćeniji

inače zadnjih 10 godina više se prati Koledž košarka nego NBA
msm na ove prave ljubitelje sporta

ne znam za to al znam da je Dražen davao po 50 Realu.. i sad neki mi neko kaže da je Jokić bolji od Dražena
Нема никакве везе с Јокићем, а веома је занимљиво па ћемо то у спојлер.

Кораћ је годинама држао рекорд од 74 поена у једној утакмици, регуларној утакмици лиге (без трица, наравно). Почиње сезона 1985/86, иначе педантни Словенци у Олимпији праве глупост и касне с лиценцирањем играча и у првом колу (против Цибоне у ЗГ) не могу играти с нелиценцираним тимом, шаљу клинце умјесто њих. Цибона у то доба машина за мљевење, неком падне на памет да се та утакмица искористи за рушење Кораћевог рекорда, то се објави, дворана пуна... и почиње шоу. Сви играју за Дражена, он сипа ли га сипа... Већ у првом полувремену је био близу тих Кораћевих 74, а почетком другог га стиже... и на крају се уписује његових 112 поена.
Многи су му замјерили то иживљавање на јуниорима (пола их није било ни пунољетно) и ту почиње спектакл... Тих дана Задар игра с кипарским Апоелом, одрасли људи али аматери, неупоредиво лошији од Задра... и у првој утакмици Задар добија 121:40, а Кипрани одлучују да умјесто наредне утакмице на Кипру скрате муке и смање трошкове и да се и узвратна одигра у Задру на којој би Апоел формално био домаћин. Е, тад неком пада на памет за изјебу Дражена тј. његов рекорд постављен свега пар дана раније. Но, Поповић неће да се лудира с тим, неће Матуловић, неће Пахлић... и сам се јави Зденко Бабић, љута клупа, једва да је улазио понекад у игру... и наспе 144 поена ту утакмицу. Тако су запишали Драженов рекорд направљен на јуниорима, трајао му рекорд седмицу дана. :lol:

brt živeo sam u USA i baš sam došo one sezone kad je Detroit osvojio NBA..2003 će..
i pričao sam sam sa Amerima koji vole sport..
kažu da je NBA bio sport br 2 do te godine ali da baš tada 2002 ga, treća postaje sport br 4.. da nema više Jordana, Birda, Medžika itd.. jedino su Kobi i Le Bron malo držali NBA a sada kog imaš brt?? Jokića i Adetukombua???!??!
А Вемби? :lol:

NBA kad se povuče i poslednja zvezda Le Bron ima da ide u krac
NFL, MLB,NHL,NBA

ne bi me iznenadilo da MLS bude praćeniji

inače zadnjih 10 godina više se prati Koledž košarka nego NBA
msm na ove prave ljubitelje sporta
Е, сад имамо Кетлин Кларк. Направила је хаос већ као руки. ;):lol:

de je diskutant @Muad'Dib da nam kaže kako nemamo pojma o košarci i kako bi Mr Slanina izdominirao Bad Boyse iz Detroita iz 1989 te i ubacio im 30 laganih poena ;)
A ti kao stručnjak znaš šta bi se dogodilo u toj situaciji i kako bi se igra odvijala? Jel bi sudile današnje sudije po trenutnim pravilma ili bi sudile sudije iz 1989 po tadašnjim pravilima?

Tada su važila jedna pravila, danas se igra po drugim, Jokić je najbolji po ovim pravilima i to je to. Taj Detroit bi bio nemlosrdno gažen u današnjoj NBA jer se ne bi tolerisalo to što su oni radili. Naravno, to nema veze, ali bi ti "dokazao" da Jokić nema pojma tako što bi ga ubacio na jednu utakmicu po pravilima starim 40 godina, on se naravno u tvojoj mašti ne bi snašao i ti bi imao dokaz da je on truba.

Kao što rekoh, nezreo si i previše napaljen za objektivnu diskusiju.

Smejurija.

A ti kao stručnjak znaš šta bi se dogodilo u toj situaciji i kako bi se igra odvijala? Jel bi sudile današnje sudije po trenutnim pravilma ili bi sudile sudije iz 1989 po tadašnjim pravilima?

Tada su važila jedna pravila, danas se igra po drugim, Jokić je najbolji po ovim pravilima i to je to. Taj Detroit bi bio nemlosrdno gažen u današnjoj NBA jer se ne bi tolerisalo to što su oni radili. Naravno, to nema veze, ali bi ti "dokazao" da Jokić nema pojma tako što bi ga ubacio na jednu utakmicu po pravilima starim 40 godina, on se naravno u tvojoj mašti ne bi snašao i ti bi imao dokaz da je on truba.

Kao što rekoh, nezreo si i previše napaljen za objektivnu diskusiju.

Smejurija.
brt pa slažem se..po sadašnjim pravilima kada pipneš igrača, odma ide faull i tu Jokić dominira..zato mu svi igraju odbranu 5 metara od njega da ga slučajno ne dodirnu..
zato i propada NBA.. ljudi ne vole da gledaju takvu gej košarku jbg
zamisli da ga čuvaju Bil Lejmbir i Rodman.. pa jbt osakatili bi mu one atrofirane ručice.. momentalno bi tražio izmenu i molio trenera da ga ne vraća u igru

brt pa slažem se..po sadašnjim pravilima kada pipneš igrača, odma ide faull i tu Jokić dominira..zato mu svi igraju odbranu 5 metara od njega da ga slučajno ne dodirnu..
zato i propada NBA.. ljudi ne vole da gledaju takvu gej košarku jbg
zamisli da ga čuvaju Bil Lejmbir i Rodman.. pa jbt osakatili bi mu one atrofirane ručice.. momentalno bi tražio izmenu i molio trenera da ga ne vraća u igru
Sada ga čuvaju jači od Lejmbira i Rodmana, ali su i pravila strožija da se ne bi ponašali kao uličari, jer su pravi košarkaši previše vredni da bi ih neki drvoseča osakatio od besa i frustracije.

Jokić svakako utakmice završava sa tonom ogrebotina i modrica, ali se barem igra košarka a ne hrkljuš.

Да се разумијемо, уопће нисам љубитељ те „банде Пистонса” и толико не само тврде него баш прљаве кошарке. Нисам љубитељ ни нпр. Шака који (попут рецимо нашег Стојана) може дати кош само ако поломи обруч са све таблом, слободна је шутирао горе од мене, али ово данас је отишло у другу крајност, избацили центра из рекета, направили ту промају, нападача не смијеш ни попријеко погледати, несвираних корака колико хоћеш, ношена је постала уобичајена... Баш су га претјерали.

Posao lige je da upravlja smerom u kome se liga razvija, dok je posao timova i igrača da se tim pravilima prilagode.

Možemo da se ne slažemo sa smerom koji je liga odredila, ali timove i igrače koji su u bilo kom sistemu najbolji mora da poštujemo.

Jokić ima tri sezonska i jedan MVP finala, naravno uz osvojen prsten. Takva postignuća ne smeju da se omalovažavaju, niko u istoriji nije osvojio takav trofej a da nije bio u tri najbolja igrača lige i sveta. Jokić ih ima 4 i tu je kraj svake diskusije o tome kakav je on igrač.

Sada su popularne retardirane diskusije tipa da li bi Jordan davao 60 u proseku u današnjoj ligi, da li bi današnji drim tim pobedio onaj iz 1992 itd.

To su diskusije za nivo osnovne škole, kada deca još uvek ne razumeju šta je to profesionalni sport. Može biti zanimljivo za razmišljanje, ali niko ozbiljan neće ništa tog tipa da tvrdi i garantuje.

Posao lige je da upravlja smerom u kome se liga razvija, dok je posao timova i igrača da se tim pravilima prilagode.

Možemo da se ne slažemo sa smerom koji je liga odredila, ali timove i igrače koji su u bilo kom sistemu najbolji mora da poštujemo.

Jokić ima tri sezonska i jedan MVP finala, naravno uz osvojen prsten. Takva postignuća ne smeju da se omalovažavaju, niko u istoriji nije osvojio takav trofej a da nije bio u tri najbolja igrača lige i sveta. Jokić ih ima 4 i tu je kraj svake diskusije o tome kakav je on igrač.

Sada su popularne retardirane diskusije tipa da li bi Jordan davao 60 u proseku u današnjoj ligi, da li bi današnji drim tim pobedio onaj iz 1992 itd.

To su diskusije za nivo osnovne škole, kada deca još uvek ne razumeju šta je to profesionalni sport. Može biti zanimljivo za razmišljanje, ali niko ozbiljan neće ništa tog tipa da tvrdi i garantuje.
pa ima u cirkus ligi jbg.. videćemo ga u Parizu

Back