Ни песма Евровизије не може проћи без политике

• Začetnik teme Začetnik teme RIA77
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije problem u tome sto je balada, i dobro je sto devojka ima skolovan glas i nadams e da ce imati i jos mnogo svetlijih trenutaka, nego jednostavno tako peva da se nista ne razume ni na srpskom a i scena je vrlo mracna, takoreci darkerska. Lici na neko cudoviste koje samo sto je izaslo iz reke, tipa kao u filmu "Magla". Takve kanidate salju obicno neke banana zemlje a ne treba mi koji smo na Evroviziji od pocetka. Posalji nesto originalno i lepo, pa makar bio i zadnji, ne kopiraj tudje.

Ili makar da razumljivije peva, opet bi bilo malo bolje bar.

Ne valjaju ni jedna ni druga, pogresan su izbor iako same reci pesme verovatno da kod obe imaju neko dublje znacenje i poruku, ali sta je pesma bez osmeha i bez lepe melodije?
Керки, то је увек питање укуса - шта је коме лепо. Разумем да волиш веселе песме, али не могу све бити такве.

Керки, то је увек питање укуса - шта је коме лепо. Разумем да волиш веселе песме, али не могу све бити такве.
Ma volim ja itekako balade i sklonija sam im, samo volim da ta balada ima svoj ili tekst dobar i jasan, ili melodiju.

Ma volim ja itekako balade i sklonija sam im, samo volim da ta balada ima svoj ili tekst dobar i jasan, ili melodiju.
Е сад зависи и како се представи. Она је то отпевала на овакав начин, а могла је и другачије, наравно. Међутим, видео сам коментаре странаца, они не разумеју језик, али је она интерпретацијом и наступом успела да "испровоцира" оно што је вероватно желела. Уосталом, ово и није песма за нас, већ за Европу која гласа.

Послушај како је овај момак отпевао.
Vidim da jutjuberi koji komentarišu našu pesmu govore da su ove godine sve neke brze pesme i da je samo naša ovoliko spora. To u smislu izdvajanja i nije loše.
Неки је већ и певају:

Е сад зависи и како се представи. Она је то отпевала на овакав начин, а могла је и другачије, наравно. Међутим, видео сам коментаре странаца, они наравно не разумеју језик, али је она интерпретацијом и наступом успела да "испровоцира" оно што је вероватно желела. Уосталом, ово и није песма за нас, већ за Европу која гласа.

Неки је већ и певају:
Ma dobro, kad vec ide, sigurno cu da navijam za nju da se sto bolje plasira, da ne budemo bas medju zadnjima, samo sam realna, pesma je nikakva.

Ali ko zna, sada Evropa ima promenjen etnicitet ukus i mozda se i bolje plasira nego sto bi inace? A mozda i ne gledam, ja to inace ne pratim pod "obavezno".

Е сад зависи и како се представи. Она је то отпевала на овакав начин, а могла је и другачије, наравно. Међутим, видео сам коментаре странаца, они не разумеју језик, али је она интерпретацијом и наступом успела да "испровоцира" оно што је вероватно желела. Уосталом, ово и није песма за нас, већ за Европу која гласа.

Неки је већ и певају:
Da strancima se jako svidja pesma

Ma dobro, kad vec ide, sigurno cu da navijam za nju da se sto bolje plasira, da ne budemo bas medju zadnjima, samo sam realna, pesma je nikakva.

Ali ko zna, sada Evropa ima promenjen etnicitet ukus i mozda se i bolje plasira nego sto bi inace? A mozda i ne gledam, ja to inace ne pratim pod "obavezno".
Знамо и да је ту политика одавно умешала прсте.
Што се мелодије тиче, зависи и од аранжмана. Иначе, има ту и наших етномотива.

Poslednja izmena:
A da vidimo sta narod ima da kaze.

Evo ja mislim da cim Tramp opet dodje na vlast i cim pohapsi tu ekipu iz podruma picerije i razbuca tu duboku drzavu ja mislim da prvo sto ce da uradi je da preko americke ambasade ovde krene da pritiska vlast ovde i institucije da Mariji Serifovic oduzmu pravo na mesto ucesnika zirija u Grandu, jer to mu je inace ovako prioritet i nece imati mira dok ne resi to, znaci cim se Tramp vrati u Belu kucu Serifovicka momentalno leti iz zirija u Grandu. 😂😂

lil-peach-rant-v0-rzq2oj8talmc1.jpeg

Pjesma uopste ne govori o Kosovu, ne znam odakle narodu to.
Pjesma jasno i nedvosmisleno govori samo o jednoj stvari, a to je Bombardovanje SRJ.
Crne price su NATO avioni, a gnezdo orlovo je Srbija (i Crna Gora) koje ti avioni "ruse".
Jasno se kaze da su ptice u oblacima.

I nije vrsena nikakva propaganda, narod je jednostavno radila ta emocija.
Niko nema nista protiv Teya Dore, meni samo smeta kradja i mesetarenje.
Polozaj zirija je takav da moze da svom ljubimcu da maks bodova, a glavnom konkurentu da da 0.
A to narod na SMS ne moze, on moze samo da glasa za svog favorita.
U tome lezi glavna prevara. Koju su ikoristile dronfulja pod umjetnickim imenom "Sisaj" i Serifovicka koja je
maksimalno pristrasno glasala, dajuci Zejni dosta bodova (turbo folk), i koja je Romkinja, a protiv koje opet nemam nista protiv i drago mi je da je ucestvovala.
Beoviziju treba ukinuti skroz.

meni se bas svidja Ramonda 🪻

a Dzanum joj je remek delo sa preko 74 miliona pregleda
svetski poznata

Ramonda је добра поп песма. Али чак и да је најгора, односно да у Малмеу буде последња, важно је да на финално такмичење није отишла Бресквицина песма са УКРАДЕНИМ арнаутским мотивом.

Иначе генерално је тзв. world музика passé, и добро је што већ неколико година из Србије на Евровизију не иду песме са етно-мотивима. World музика је била у тренду пре двадесет година.

Знамо и да је ту политика одавно умешала прсте.
Што се мелодије тиче, зависи и од аранжмана. Иначе, има ту и наших етномотива.
Dobro, shvatam, ali dosta mi je toga vise, zamajavaju nas nebitnim stvarima ili mi sami to radimo.

To je jedan kic na kome ne treba ucestvoati vise i gotovo, i to je moje misljenje definitivno.

Vidim da jutjuberi koji komentarišu našu pesmu govore da su ove godine sve neke brze pesme i da je samo naša ovoliko spora. To u smislu izdvajanja i nije loše.
Meni su urnebes ovi naši koji se u komentarima zahvaljuju tim strancima koji kao slušaju i ocenjuju pesme iz raznih zemalja. Objašnjavaju im značenje pesme, sve uz kratke lekcije iz srpske istorije i slanje ljubavi svakom strancu koji je rekao da je pesma dobra ili pozdravio Srbiju. A realno, ovo takmičenje nema nikakav značaj za bilo koju zemlju, već više za neafirmisane izvođače koji će tamo da nastupaju i promovišu se na internacionalnom nivou o državnom trošku. Zato i ovolika galama oko pobednika. A narod se loži da smo sprečeni da objavimo Evropi da je Kosovo srpsko. Ko da tamo one gejeve što dolaze da slušaju to interesuje.

Poslednja izmena:
Meni su urnebes ovi naši koji se u komentarima zahvaljuju tim strancima koji kao slušaju i ocenjuju pesme iz raznih zemalja. Objašnjavaju im značenje pesme, sve uz kratke lekcije iz srpske istorije i slanje ljubavi svakom strancu koji je rekao da je pesma dobra ili pozdravio Srbiju. A realno, ovo takmičenje nema nikakav značaj za bilo koju zemlju, već više za neafirmisane izvođače koji će tamo da nastupaju i promovišu se na internacionalnom nivou o državnom trošku. Zato i ovolika galama oko pobednika. A narod se loži da smo sprečeni da objavimo Evropi da je Kosovo srpsko. Ko da tamo one gejeve što dolaze da slušaju to interesuje.
Постоје ликови који се у коментарима одушевљавају и шаљу љубав свакој будали која дође у Србију или каже нешто иоле добро о њој.

Постоје ликови који се у коментарима одушевљавају и шаљу љубав свакој будали која дође у Србију или каже нешто иоле добро о њој.
Da, i stalno ističu kako su Srbi najgostoprimljiviji narod, a to zapravo nije gostoprimljivost nego kompleks niže vrednosti.

Nije problem u tome sto je balada, i dobro je sto devojka ima skolovan glas i nadams e da ce imati i jos mnogo svetlijih trenutaka, nego jednostavno tako peva da se nista ne razume ni na srpskom a i scena je vrlo mracna, takoreci darkerska. Lici na neko cudoviste koje samo sto je izaslo iz reke, tipa kao u filmu "Magla". Takve kanidate salju obicno neke banana zemlje a ne treba mi koji smo na Evroviziji od pocetka. Posalji nesto originalno i lepo, pa makar bio i zadnji, ne kopiraj tudje.

Ili makar da razumljivije peva, opet bi bilo malo bolje bar.

Ne valjaju ni jedna ni druga, pogresan su izbor iako same reci pesme verovatno da kod obe imaju neko dublje znacenje i poruku, ali sta je pesma bez osmeha i bez lepe melodije?

Znas kako, nisam dovoljno strucna da ocenjujem nijanse vec samo mogu da kazem sta je ocigledno.

Meni vec godinama deluje da mi biramo izmedju bogatih cerki oceva povezanih sa drzavom. Deca se igraju. Oni (odnosno, mi) im omogucavamo da se one kao ljute, pa se dure, pa su pametne i tako stvarno godinama.
Koju god sam proverila svaka ali svaka je imala oca bilo u ambasadi neke zemlje ili je tata bio u ministarstvu kao pomocnik itd itd.
Pravi gubitnici su tu zaista talentovani koji ocigledno badava idu na akademije i trose talenat od malih nogu.
Ovoj Teji nisam nasla tatu DB-ovca. Ko zna, mozda ga i ona ima...

Pa se onda kao glasa izmedju Vejsi, Mejsi, Konstre, Majke, Cajke a one kao mudro sede sa eto, prijateljima a sve su prijateljice medjusobno. Nasa vrhuska je celu tu igru lepo uredila.

Ista ali ista slika je prosle godine pa niko nije protestvovao. Bio je onaj lepuskasti Vranjanac koji zapravo dobro peva (i dobro izgleda, za toliko imamo svi oci a imale bi i zene iz Evrope) koji je dobio najvise od publike ali je pobednik bio Konstraktin drug. Misteriozno bogato dete koje se misteriozno naslo u Londonu...

I svi su oni proprali decu kroz inostranstvo i sada su ta deca toboz Mejsi i Sara Jo i ja treba da budem gluva i naglava pa da ne cujem kako to zvuci i koja je to manipulacija nase politike.

Nije pobedio ni onaj simpaticni Finac prosle godine iako je glasala publika za njega.
I pesma mu je slatka.
Ali...niko nije bio sasav da podize pricu vestacki na pitanje opstanka Evrope.

Sve te Breskve su zapravo napravljene...od strane ovih na vlasti. I kao opozit njima imas ove kao Konstrakta. I onda jednu Saru Jo.
A sve iz iste kuhinje izasle.
Uz zadrsku da Konstrakta jeste imala dobru pesmu na kojoj su radili ljudi i ljudi, drugarice i drugarice, nikome od njih ne verujem. Nikome ko je stekao novac i ugled kroz kabinete vlasti. Iskustvo me tome uci.

Ramonda је добра поп песма. Али чак и да је најгора, односно да у Малмеу буде последња, важно је да на финално такмичење није отишла Бресквицина песма са УКРАДЕНИМ арнаутским мотивом.

Иначе генерално је тзв. world музика passé, и добро је што већ неколико година из Србије на Евровизију не иду песме са етно-мотивима. World музика је била у тренду пре двадесет година.
da

Kakvi su ovo naslovi sto mi iskacu po feedu i monastvo se diglo za breskvicu?
Jel me zajebava neko ili je ovo ozbiljno? Otislo je ovo sve predaleko
To je neka novinarska patka, neki klinci pišu svašta a ovi to prenose kao da su lideri stranaka. Verovatno se neće niko okupljati. Breskva sinoć rekla da je u Cirihu te subote i da to ne rade. :lol:

Mlade koleginice se međusobno podržavaju, ali su njihovi obožavaoci ti koji "ratuju".

Njih dve su se danas videle i zajedno se uslikale. Na fotografiji su zagrljene i širokih osmeha.

- Širite samo ljubav - napisala je Teya Dora uz belo i ljubičasto srce, a Breskvica je njenu fotografiju podelila i na svojoj Instagram priči, uz dodatne emodžije srca.

breskvica-teya-dora-selfi-460x0.jpg

printskrin: Instagram/iamteyadora

Mlade koleginice se međusobno podržavaju, ali su njihovi obožavaoci ti koji "ratuju".

Njih dve su se danas videle i zajedno se uslikale. Na fotografiji su zagrljene i širokih osmeha.

- Širite samo ljubav - napisala je Teya Dora uz belo i ljubičasto srce, a Breskvica je njenu fotografiju podelila i na svojoj Instagram priči, uz dodatne emodžije srca.

1709768273376.jpeg

printskrin: Instagram/iamteyadora
Рамонда бресквица. 🌸🍑 :D

Back