....to sto sam pomenula ciscenje snega je bila cista ironija, nema sanse da lopatu punu snega prebacim s' jednog mesta na drugo...sta cu slaba sam po pitanju
saka...ali ozbiljno, sve sto nosim, nosim preko ruke savijene u laktu, sake su mi slaba tacka....ne bezim ja od rada, ali ne mozemo svi da radimo sve, bez zelje
da bilo koga uvredim, ja nisam nikad radila fizicke poslove, a i kad jesam prosle godine ona tri meseca u inostranstvu, izdrzala sam tako sto sam svo ostalo vreme
uglavmom prespavala, i pila po 3 do 4 diklofenaka u toku 24h da bih mogla da savijem sake....izdrzla sam nije da nisam i opet bih, ali sam tad bar znala zasto to
radim i zasto se mucim....ovde se to jednostavno ne isplati, pa ako cu za malo para da radim, onda cu radje naci 2-3 bake kojima cu da skuvam i donesem nesto
iz prodavnice, usisam, obrisem prasinu, oribam kupatilo....nego da nosim gajbice ili sta vec i jos upropastim kicmu pa napravimm invalida od sebe...neka hvala...
...vec sam rekla meni nije problem da cuvam decicu, narocito malecku do 2 godine, ako to budem uspela da nadjem kod nekih normalnih ljudi, bicu zadovoljna,
volim da sam sa bebicama
...ja takodje mogu za sebe da kazem da sam cisto gradsko "dete", u selo sam isla leti, radila po nesto sa tetkom kad sam bila devojcica, vise iz svoje znatizelje
nego sto mi je to bilo potrebno....kad su moji otisli na dedovinu bila sam uzasno ljuta na njih, to njima nije trebalo, i nikad im to nisam oprostila, jer je moj otac
iz tog istog sela otisao zato sto ga nije voleo kao dete, nikad se ni on nije bavio poljoprivredom, a ni mama do penzije....moj otac je ostavio svoj zivot tamo bas
iz razloga sto je pod stare dane poceo da radi te teske poslove koje pre toga nikad nije radio, i to ga je kostalo zivota...nije doziveo ono sto je najvise zeleo, a
to je da vidi svoje unuke kao odrasle devojke, majke

....majku mi je dotuklo to isto selo, postala je invalid....da se ja pitam sve bih to tamo rasprodala bas
iz tih razloga....
...uostalom zasto bismo mi koji smo ovde rodjeni, odrasli, ostarili, isli negde od svoje kuce, a oni koji su od svoje kuce ovde dosli ni ne pomisljaju da se tamo
vrate...meni to nema smisla....
...pruza veliki grad puno mogucnosti, ali isto tako ima i puno prevare, znam prilican broj ljudi koji su radili kod privatnika bez prijave i ostali bez jedne ili dve cak i
tri plate, ako su bili malo naivniji, i poslati kuci jer su se pobunili da nece da rade dzabe, i naravno te pare nikad dobili nisu...zato bih vise volela da me neko prijavi
makar na minimalac...
...ti Domacice mozes sama sebi da uplacujes penziju, sto vecina poljoprivrednika i radi, to je postojalo jos u Titovo vreme, a ima i sada, pa kad vise ne budes mogla
da radis, imaces kakvu takvu penziju, u stvari imala bi onoliko koliko bi uplacivala, kao sto rade zanatlije, i ostali privatnici...nije to nemoguce, bar moji rodjaci vecinom
placaju to....