NI NA NEBU NI NA ZEMLJI

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne,ne,ne,ima mnogo gorih slučajeva,pa ne daju ljudima invalidske,ovo je komisija nacionalne službe i oni samo određuju koju vrstu posla
ne mogu da obavljam po njihovoj proceni.Ako to upali,onda idem na Gundulićev venac gde se druga služba brine za ljude sa smanjenom
radnom sposobnošću.

...ahaaa...pa dobro ni to nije lose....ajde bas nas obavesti kako je proslo na kraju.....

...ahaaa...pa dobro ni to nije lose....ajde bas nas obavesti kako je proslo na kraju.....

obavezno javljam,mogla bi i ti to da pokušaš,popričaj sa svojim referentom,ko zna šta može da ispadne..
ne mora ništa konkretno da se desi u pogledu nalaženja posla,ali što ne probati,nikad se ne zna...
rekoh već,ni meni nije sve najjasnije,upetljala se žena u objašnjenje,ja je gledam,rekoh neću te gnjavim,
samo će isplivati kad bude vreme...

kakvo crno hvala,tu smo da dojavljujemo ko šta zna i ispomažemo se,
nego pre nekih pola sata me je zvala žena iz tog odeljenja gde se to radi,
idem sutra na razgovor s njom u 9.30,a lekari će me zvati za nekih deset
dana kako ona reče,pa ću prepričati kako je to teklo,baš sam radoznala :think:

Razgovor je zakazala socijalna radnica.Svodi se na lične podatke,s kim se živi,gde,od čega,
porodični status,koji je zdravstveni problem zbog kog se traži mišljenje komisije,u suštini
ništa bitno.Lekarska komisija će me zvati negde početkom oktobra i to je to.Okreni obrni,
ostaje na snazi da sama tražim posao,kao i do sada.Nema veze,sačekaću i to rešenje i
njihovo mišljenje.
Spomenula je nešto što se zove socijalno preduzetništvo,da su neki zakoni u vezi toga u
proceduri u skupštini,no ja još nisam pogledala o čemu se tačno radi.Da će se dodatno stimulisati
otvaranje radnih mesta za ljude s našim potrebama i to će biti uskoro.Moram da kažem da je gospođa
bila izuzetno prijatna,ljubazna,razbila je moju tremu u tren oka.

...obrni okreni tu si gde si....

...o tom socijalnom programu sam gledala par emisija na televiziji, a hoce li od toga ikad biti ista videcemo,
i koliko ce to biti stvarni socijalni program, a koliko pranje novca nekog ko ima pare da pokrene svoj posao...

Vas dve glavu gore ,dokle god dišemo ima i nade da se iz svega toga čovek izvuče.Možda sutra iskrsne nešto novo itd.želim vam puno uspeha .Ja imam posao ali su me vaše reči nekako pogodile samo hrabro i puno sreće.

...hvala puno na razumevanju i podrsci, iskreno se nadam da ce se nasi, i ne samo nasi problemi nekako resiti, kako ne znam, ali da nemam nadu flipnula bih odavno...
...i tebi takvom kakav si sve najlepse:)

Čovek tokom života svašta nešto proguta i pretovari preko leđa,da mi nije šale mislim da bih i ja flipnula kako Afro kaže.
Bila je to samo šala naravno,da makar malo popusti pritisak.Sad sam se zainatila,nešto će da se nađe,tek da napakostim
državi.Neće me se tako lako rešiti.
Pero,hvala na lepim rečima,sva podrška je više nego dobro došla.

No i to se završilo,juče sam bila na komisiji.Pitali me na šat se žalim,što se žalim i šta želim,trajalo 10 minuta i gotovo.Rešenje će stići na kućnu adresu,a nemam nikakvu predstavu šta su odlučili.Sve u svemu,gubljenje vremena,izgleda mi.

...Nedo, ko zna mozda i bude nesto povoljno za tebe....jesi li im rekla da bi mozda radila?

...ja sam danas isla na "raport" u Biro, ispita me referentica sta bih radila, da li bih radila, i tako svasta nesto,
da bi mi na kraju rekla kako je i njoj, a i vrapcima na grani jasno da se vise niko bez debele veze ne moze da
zaposli ni kao cistacica, u nasim godinama....rece na zalost ali tako je....

...posavetovala me je da ne odustajem i da se ne predajem, jel' nesto se mora desiti....uuuhhhh...mene to
uvek iznervira ali ko mi je kriv kad ne umem da to primim drugacije...

Da,da to im bilo prvo pitanje,da li želim da radim ili ne,
naravno da sam rekla da mi je to cilj i da je rano za povlačenje,
malo su promenili ponašanje posle toga bili prijazniji i opušteniji.
Videću šta će se desiti kad stigne rešenje i kad budem znala
da li je pozitivno ili ne,od toga zavisi rasplet.Ovo mu dođe ko španska serija,
hiljadu nastavaka,kraj se ne vidi .:D
Kako da se ne nerviraš,pa život ti je ugrožen,onaj normalni koji svi želimo,
da imamo svoj dinar i ne zavisimo od nikoga.

Stiglo moje rešenje,pozitivno je i sad sam u prvoj kategoriji nesposobnosti za rad.
Sutra idem kod moje referentkinje da se redovno javim i odnesem joj ovo,pa ću da
vidim šta i kako dalje.Trebalo bi da to proslavim nečim slatkim,al mi zabranjeni svi
kolači,no nisu vama. :)
images

Stiglo moje rešenje,pozitivno je i sad sam u prvoj kategoriji nesposobnosti za rad.
Sutra idem kod moje referentkinje da se redovno javim i odnesem joj ovo,pa ću da
vidim šta i kako dalje.Trebalo bi da to proslavim nečim slatkim,al mi zabranjeni svi
kolači,no nisu vama. :)
images

...ajde neka ti je srecno resenje, jos ako ti ono donese penziju ili neke pogodnosti onda jos bolje...

....ako te ne mrzi napisi mi na pp...sta si tacno radila i kakva je to komisija da probam da izdejstvujem
kod svoje referentice slicno....hvala...

...ajde neka ti je srecno resenje, jos ako ti ono donese penziju ili neke pogodnosti onda jos bolje...

....ako te ne mrzi napisi mi na pp...sta si tacno radila i kakva je to komisija da probam da izdejstvujem
kod svoje referentice slicno....hvala...

hvala ti puno,jedino se nadam da ću dobiti posao,za sve drugo nema šanse,
poslala sam ti pp i želim ti puno sreće :ok:
pisaću sutra opet šta je bilo u birou i šta su mi rekli ..

Za 5000 dinara u kineskom centru može da se kupi oko 200 pari čarapa, dečijih, na primer. Njihova težina je ispod 10 kg, može se nositi autobusom bez problema. Jedan stočić od 50 x 70 cm takođe nije problem nositi jer su oni kampeski sklopivi i lagani. Jedan lep, čist prekrivač i dobra volja. Ispred nekog većeg marketa, pijace ili sl. se stane , raširi stočić, postavi roba , lepo i sa ukusom naređa, napravi ljubazan osmeh i prodaje po 50 dinara.
Tako nekako sam ja počela kada sam shvatila da mi fakultet ništa ne znači i da neću da me gaze neke gazde.
I da se ceo moj posao koji sam sagradila tako počevši, sruši, opet bi isto počela, na isti način. Jer...ima jedna priča...ide ovako:
Jednom rabinu poznatom po mudrosti pričaju da je jedan Jevrej u tom gradu umro od gladi.
- Šta to znači umro od gladi? - pita rabin. - Mogao je da dođe kod mene, ili kod vas, ili kod bilo koga, dali bismo mu da nešto pojede. Pa čak ni goj ne bi odbio da mu da parče hleba, da ga je zamolio.
Odgovarajući rabinu da je pokojnik ranije bio ugledni građanin koji je kasnije pao u bedu i da nije mogao da se odluči da nekoga zamoli za pomoć.
- Ah, tako je to? - veli rabin. - Onda je umro od gordosti, a ne od gladi. Od gladi se ne umire.

Back