nezavisnost CG

lepetanac:
i sto mislite o tome? zasto NE i zasto DA

Лепетанац, то је питање за вас у Црној Гори...

... ја чујем овде следеће:

1. У случају да власт у ЦГ одлучи да одржи реферндум и грађани Боке ће тражити плебисцит о стварању аутономије... а после тога ће одлучити да ли ће остати у ЦГ или ће живот наставити са Србијом, овај захтев проследили су и Венецијанској комисији (Мирослав Телебак)...и наводе историјске чињенице о плебисциту из 1918.године када је Бока одлучила да буде у заједници са Србијом а не са ЦГ...

2. Извршни директор албанске НВО Унитас Ник Дељошај каже да су Албанци свој захтев за аутономију такође проследили Конгресу САД још прошле године јер од 650 000 становника у ЦГ 42 000 чине Албанци...

3. Хрвати уз границу такође размишљају о припајању матици...

ето... па ви сад видите какво сра*е правите... али то је ваша ствар... ми у то не треба да се мешамо...

Bice dragi moj eremito, cirkus par excelence kad pocne cepanje. Predlazem ti da spremis dosta pitja, grickalica i uzivaj na TV sta ce se sve desavati. I na kraju nasa delegacija dodje na pregovore u belom odelu i daju nam skoro sve sto smo trazili... ne daju sve da ne bude sumnjivo :lol::lol::lol:

Da, moze nezavisnost, ukoliko se, naravno, tako odluci na demokratski odrzanom referendumom. Ali, zar nikome ne pada na pamet sta bi se desilo sa cgorcima "iz Beograda", pogotovo studentima. Oni bi tada bili strani drzavljani, pa bi placali velike pare za skolarine...

marlon:
Bice dragi moj eremito, cirkus par excelence kad pocne cepanje. Predlazem ti da spremis dosta pitja, grickalica i uzivaj na TV sta ce se sve desavati. I na kraju nasa delegacija dodje na pregovore u belom odelu i daju nam skoro sve sto smo trazili... ne daju sve da ne bude sumnjivo :lol::lol::lol:

да,да,да биће забавно... треба набавити и кис'о купус салатицу... па пик'тије... ма има да буде пичвајз незапамћени... замисли само када се дигну разна племена у ЦГ и разна братства... ејјјјј... па кад крене намиривање старих рачуна... још оних за "пасја гробља"... јооооооооојјјј... па када до'вате Мила и брата му... ево већ су почели јер није унео имовину у картон а преко свог брата је покуповао пола ЦГ... :confused: :confused: :confused: ... ма биће занимације до пролећа... до Ђурђевдана... а ондаК ... Ђурђевданак - хајдучки састанак... :razz: :razz: :razz:

markoni4s:
Da, moze nezavisnost, ukoliko se, naravno, tako odluci na demokratski odrzanom referendumom. Ali, zar nikome ne pada na pamet sta bi se desilo sa cgorcima "iz Beograda", pogotovo studentima. Oni bi tada bili strani drzavljani, pa bi placali velike pare za skolarine...
E sad sam se bas potresao...:lol: A koji su bre moj dolazili ovde, a? Sto su im pravili onolike fakultete dole... da gaje sampinjone u njima? :lol:

Владика Василије посвећује, у Историји о Црној Гори доста пажње српском царству, па наводи:

За велике гријехове наше, а особито за убиство младога цара Уроша, Бог се разгњевио и допуштио те су Турци завладали готово цијелијем српскијем царством.

Црна Гора насељена је већином досељеницима, који у ове горе добјежаше послије пропасти царства српскога. Свако племе памти и свога родоначелника који се је преселио у Црну Гору; свако племе има, у народном предању, своју историју; свако прича кад су се доселили у Црну Гору његови стари, ко су они били, одакле су доселили.

Владика Василије у својој 'Оди Немањи' вели:

Сербски свети краљи вастаните,
Цару Христу молбу сатворите,
Мухамедску вјеру изложите,
От вашего отачества иждените!
Христијанском цару помогните,
Отчество ваше обновите!
Архијереји сербски не лезите,
Но всу ношт Бога молите,
Царско сербско паки ваставити,
Правдоју и благочествијим прославити!

Владика Данило
1697-1735
Владика Данило написао је својом руком на рукописном јеванђељу, израђеном на пергаменту (Љубомир Стојановић је објавио штампану верзију у својој збирци "Стари српски записи и натписи"):

Данил владика цетињски Његош, војеводич српској земљи купи ово светоје јевангелије ценоју златиц 5 у Ивана Калуђеровића с Рисна, принесено от земљи молдавскије некоторим купцем и сему ми от нашега труда управисмо сребро образ Христов и четири јеванђелиста и с друге стране печах от сребра пет, у све печах 10, и приложих га у Патријаршији пецкој, храму Вазнесенија Христова, и да не будет никим отимљено от сего храма. Да јест просто.
1732, мр. 12 - Цијена књиги и сребру у све златиц 24

А пише, у Бечу, владика Данило, 2. децембра 1714, Гаврилу Головкину, представнику руског цара, Петра Великог, код аустријског цара, те вели и ово:

Не знам шта ће бити од мог живота у туђем царству, јер ја бих прво себе обешчастио, а затим наша српска племена, када бих молио помоћ од других држава, а ругале би нам се друге вјере.

На Митровдан 1714. године, владика Данило упућује поруку Црногорском збору и главарима:

Мила би ми била смрт да сте ви хтјели да сви уједињени изгинемо часни и славно, као што је то учинио сам Кнез Лазар и Милош Обилић који уби цара на Косову, па најзад и сам погибе са својим господаром и свих седам хиљада бораца, - што нас Црногорце довело у ове крше, - оставивши послије себе славу и част.

Elvin:
e bl...ne bi ni milo toliko opstao da nema solidnu podršku u biračkom telu...
možeš ti da pišeš o 80%,ali džaba kad oni ne misle da su srbi...
МА мисле, него им прете отказима, сачекују по улазима.
Скоро бих у Никшићу да видиш муке, а за Подгорицу да не спомињем

Dobro je da odu ali jos bolje je da ostanu. Oni su Srbi sta god mislili ali su i teret ovoj Srbiji. Ako odu, onda ide carina na sve pa neka kupuju hleb u Albaniji i Italiji. Milo je takodje placen da ovo radi a oni neka vide kad kako neko rece, siptari i hrci krenu da kidaju komad po komad...

King 7:
Dobro je da odu ali jos bolje je da ostanu. Oni su Srbi sta god mislili ali su i teret ovoj Srbiji. Ako odu, onda ide carina na sve pa neka kupuju hleb u Albaniji i Italiji. Milo je takodje placen da ovo radi a oni neka vide kad kako neko rece, siptari i hrci krenu da kidaju komad po komad...
Жена му латинка, полако комада ватикан СРБИЈУ:
Далмација, Епир, Македонија, Црна Гора, КиМ, Војводина, једино ми у РС и РСК смо му уј*бали рачуне

Бл:
Далмација, Епир, Македонија, Црна Гора, КиМ, Војводина, једино ми у РС и РСК смо му уј*бали рачуне
Krajnje je vreme da oduvamo placenike, minut do dvanaest. Sve.

Бл:

Јеси ли чуо Бл саопштење Ватикана са састанка који су одржали са свим хришћанским црквама о екуменизму...:

... следећи састанак одржаће се 2006. године у Србији... :evil: :evil: :evil:

... хоће срчка да ме лупи...плете мрежу Сатана...

eremita:
Јеси ли чуо Бл саопштење Ватикана са састанка који су одржали са свим хришћанским црквама о екуменизму...:

... следећи састанак одржаће се 2006. године у Србији... :evil: :evil: :evil:

... хоће срчка да ме лупи...плете мрежу Сатана...
Шути!!! молим БОГА да до тада неко нешто УРАДИ.
Владика Артемије нам је једини спас.
Али на крају ИСТИНА ПРАВОСЛАВЉА ЋЕ НАДВЛАДА САТАНУ

King 7:
Mora se reagovati na vreme povodom ove vesti. Da se preispitaju oni koji su za ekumenizam i da se da do znanja da taj sastanak nije pozeljan u Srbiji.
То су већ покушали СОПОЋАНСКА ДЕКЛАРАЦИЈА, али замало не сменише Владику Артемија и учеснике.

markoni4s:
Za studente sam se posebno nasekirala.. Pa ako mogu Srbi iz Bosne da plaćaju školarine kao strani studenti tim pre bi trebalo Crnogorci.
Ja sam za razdvajanje. Iako bih volela da se Srbija već jednom reši Crne Gore (jer su ovi u večitom ''Odosmo!'' statusu) , mislim da će ona država koja bude inicirala ''razvod'' biti u negativnijem kontekstu prikazana u Evropi kojoj je, je li, stalo da se mi 'volimo'. Zato bolje da to budu oni nego mi.
;-)

crow:
odma, sad odma!!!
dokle vishe neko da se ocepljuje od nas ko da smo najgori pa da se predomisli?!

ja bre necu u istoj drzavi s vama!!! kao i 70% srba u srbiji!
dajte nama referendum, a vi GIT!

Па нека се људи оцепе,можда ће се припоје хрватима, и онако се доста њих изјашњавају као хрвати...па нека иду у лјепу њихову...

Back