nezavisnost CG

Meni je svejedno da li ce Crnogorci da se odvoje i sa tim nemam nikakvih problema. Licno mi se vise svidja zajednicka drzava, ali sta sad. Ako hoce da idu neka. Ono sto mene nervira je to sto na sve strane kukaju o tome. Kakva god emisija , dogadjaj na RTCG prica se o tome kako ce Crnogorci konacno da povrate svoju nezavisnost. Nisam nijednom video Mila, a da ne spomene to. ec nekih godina od Beograda nema ni reci o tome, a Milo po starom. Napravite vec jednom taj referendum pa da idimo sta cemo i kako.
Inace kao sto sam vec pisao tesko ce taj referendum da prodje. Zasto?
* Montenegrins: 267,669 (43.16%)
* Serbs: 198,414 (31.99%)
* Bosniaks: 48,184 (7.77%)
* Albanians: 47,682 (7.09%)
* Muslims: 24,625 (3.97%)
* Croats: 6,811 (1.10%)
* Roma and Egyptians: 2,826 (0.46%)
i "As of 2003, 63.5% of the population declare Serbian their mother tongue, while almost 22% declare Montenegrin language" - Od 2003 63.5% populacije kaze da je srpski njihov maternji jezik, dok skoro 22% kaze da je Crnogorski njihov maternji jezik.

Dakle prostim sabiranjem ispadne da Crnogoraca, Hrvata, nedefinisanih muslimana i Albanaca ima oko 55%. Oko 44% su Srbi, Bosnjaci, Egipcani i Cigani.
E sad pitanje je koliko ce Crnogoraca glasati za nezavisnost? Nekao od tih 43% 13%(ostalo 30%; da ne idemo u visu matematiku) bude za zajednicu odmah se menjaju strane u korist zajednice na nekih 57% min. Pitanje je koliko ce ljudi izaci, ali svi Srbi garant izlaze kao i Crnogorci (pogotovu iz plemena Scekica, pa onda i plemena kojima pripadaju Bulatovici i Beckovic, a erovatno i nekih drugih). Ono sto bih posebno napomenuo je ona recenica i izglasavnju toga koji je jezik maternji. Neka je to bilo i pre 2 godine, ali brojka od 63% onih koji kazu da govore srpskim jezikom nece da se istopi tako lako.

sklopotnica:
VIJEKOVNI SRPSKI NEPRIJATELJI DIJELE SRBE PREMA TOME NA KOJOJ TERITORIJI ZIVE. ONI HOCE DA STVORE CRNOGORCE, VOJVODJANE, SUMADINCE, BOSANCE ITD..
CIJA JE TO IGRA ?
VATIKANA NARAVNO. NECETE TO NACI DRUGDJE RAZMISLITE ZASTO. IPAK MORA SE PRIZNATI DA NAM JE ZEMLJA PUNA IZDAJNIKA MISLIM ZA PARE, NORMALNO...
KO JE PRAVOSLAVNIM ZEMLJAMA UVALIO KOMUNIZAM I SKORO BIO UNISTIO PRAVOSLAVLJE?
VATIKAN NARAVNO.
ZNATE KAD JE IZMISLJEN KOMUNIZAM? TO NE ZNAJU SAMO NAIVNI.
BILA JE VELIKA AKCIJA UNIJACENJE CIJELE RUSIJE I SVIH PRAVOSLAVNIH ZEMALJA. KADA TO NIJE USPIJELO MUDRO SE PRIPREMAO PLAN , KAKO UNISTITI PRAVOSLAVLJE. I NADJENO JE RIJESENJE. PLACENO JE MARKSU DA SMISLI NEKU FORU. ON JE SMISLIO KOMUNIZAM, ALI ATEIZAM JE BIO CILJ. MARKS INACE NIJE NIKADA ZIVIO KOMUNISTICKI. COVJEKU PLACENO ON NAPISAO I UZEO PARE.

DANAS VATIKAN REVE SA SVIH STRANA NA UNISTENJU PRAVOSLAVLJA, ALI SE DOBRO KRIJU VIDITE NJIH NEMA NIGDJE NA POVRSINI. A ZNA SE ZA NJIHOV PROJEKAT SA MIRASEM U CRNOJ GORI I DRUGDJE. GDJE GOD NESTO SMRDI TU JE VATIKAN , NE BUDIMO NAIVNI...

Da, potpuno si u pravu! Vatikan je osmislio komunizam, Vatikan radi na pokatoličenju pravoslavnih....Klasična teorija zavjere.... :lol: :lol:

lepetanac:
u svemu te podrzavam, samo mi ne kukamo. neka dobiju taj status studenti ionako pola od njih ide da se zajebava a imaju iste te fakultete ovdje i nista gori nisu. nego idu da im ****** vidi put. sto se tice turizma napredujemo lagano valjda se sjecas da smo i mi bili pod sankcijama a za vodu ne pricaj bar meni ja zivim ovdje. da popizdis.ali ja mislim da nam vi necete dati vodu i da nas vi necete razviti ako to sami ne uradimo
ma ne kukate uopste.:roll:
svaki dan se nadje neko na tv-u / rl da mi tupi o crnoj gori.
muka mi je bre vise toga...
dajte taj referendum da glasamo i mi i vi i da se rastajemo once and for all :roll:
cist racun duga ljubav.
ali obala vam je stvarno katastrofalna.

i obala koliko je prljava i upropastena pokusajima maksimalne eksploatacije do granica neukusa :roll:

a referendum,znam da necemo mi docekati ali da ga docekamo osecam da bih bila u 7 sati ujutru ispred mog glasackog mesta ko penzioner za vreme milosevica...pazi kada mi se cela ta prica toliko popela na glavu da bih odma otisla da glasam :roll:
a i sve nesto mislim da ce pre dobiti nezavisnost kada bi referendum bio i u srbiji...ali ne...nas niko ne pita :roll:

и да поновим због спама...Е... лепетанац... МНОГО СИ ТИ НАИВАН... али да Те обавестим... ми овде у Србији не пасемо траву и:

1. Покушаваш да ПОТУРИШ Србији РЕФЕРЕНДУМ зато што и Ти и Мило врло добро знате да ће ваш положај (чак и под претпоставком да вам успе реф.) бити веома ЛОШ... јер сте се једнострано "одцијепили" а Србија онда наслеђује СВА ПРАВА и чланство у свим светским организацијама - А ВИ ИДЕТЕ ИСПОЧЕТКА.

2. Мило и његова клика већ сад ЛАЖЕ народ о томе ДА ИМ ТРЕБА 50% од ИЗАШЛИХ НА РЕФ. ШТО УОПШТЕ НИЈЕ ИСТИНА - ВЕЋ ТРЕБА 50% + 1 ОД УПИСАНИХ БИРАЧА. У цифрама то би изгледало овако, ако имате 650 000 бирача за предлог Мила треба да гласа 325 001 - а то ће да буде "на куково лето"...

3. Поздрави Мила и реци му да у Србији НЕЋЕ БИТИ РЕФЕРЕНДУМА, јер за тим нема потребе... а ако се вама не свиђа - извол'те на гласање БЕЗ ВАРАЊА...И ЗАТИМ СНОСИТЕ САМИ ПОСЛЕДИЦЕ СВОЈЕ ОДЛУКЕ... а ако сте се надали да ћете да живите и да пландујете тако што ћете Србији да направите РАМПУ на излаз на море - па удри порез, царину и остала шверц-комерц гребања - и ту се варате... тога неће бити... боље би вам било да смислите да НЕШТО РАДИТЕ... па ЦГ није способна да је*ебне рибице тури у конзерву и направи сардину - ејјјјјј... него морамо да једемо неко ђубре са Тајланда...

п.с. и да знаш Лепетанац, ниси усамљен на овом форуму по том питању... подржаће те, наравно, ови ДС-овци.

[QUOTE1. Покушаваш да ПОТУРИШ Србији РЕФЕРЕНДУМ зато што и Ти и Мило врло добро знате да ће ваш положај (чак и под претпоставком да вам успе реф.) бити веома ЛОШ... јер сте се једнострано "одцијепили" а Србија онда наслеђује СВА ПРАВА и РАДИТЕ... па ЦГ није способна да је*ебне рибице тури у конзерву и направи сардину - ејјјјјј... него морамо да једемо неко ђубре са Тајланда...

u svemu te podrzavam sve smo mi nesposobni i nista ne znamo. da nam nema vas srba ne znam kako bi prezivjeli. MRSH zbog takvog razmisljanja kao sto ti reprezentujes i treba da se ocijepimo, pa hranite tom velikom srpskom politikom nekog drugog. a ta vasa prava koja ce te naslijediti necete moci pocet ostvarivati jos par godina, dokle god postoji Hag-a i ljudi koji su na slobodi. a mi kao NEZAVISNI bicemo tih par godina ispred vas bez naslijedjenih PRAVA I NASLIDJENE PROSLOSTI

lepetanac:
[QUOTE1. Покушаваш да ПОТУРИШ Србији РЕФЕРЕНДУМ зато што -NI-koji su na slobodi. a mi kao NEZAVISNI bicemo tih par godina ispred vas bez naslijedjenih PRAVA I NASLIDJENE PROSLOSTI
i ondak ce vas preCednik moci Slobodno da obilazi susedne vam drzave kroaseriju, Italiju, albaneziju i druge....

Ама, људи, није проблем референдум!
На самосталност имају право и то им нико не може оспорити.
Проблем је што Мило ствара нову нацију, нов језик, нову Цркву! То је ЗЛОЧИН!

Adalv:
Nece daleko dogurati, bar sto se crkve tice.

Adalv:
vi mu sudite a ja cu i dalje da pricam Crnogorski, a naciju niko ne stvara ona je starija i od vase srpske nacije samo ste se vi malo zanjeli. ako smo pravoslavci nismo SRBI kao sto vi mislite. zbog vaseg nepriznavanja crnogoraca i zelim da se odvojimo od vas.

cek da uzmem crnogorsko-srpski recnik da prevedem to sto si napisao jer ovako te ne razumem... :roll:
ipak su to dva razlicita jezika...ma dve grupe jezika :roll:
btw,jel si ti igracina/diocles i ako nisi da li ga poznajes? :mrgreen:

lepetanac:
vi mu sudite a ja cu i dalje da pricam Crnogorski, a naciju niko ne stvara ona je starija i od vase srpske nacije samo ste se vi malo zanjeli. ako smo pravoslavci nismo SRBI kao sto vi mislite. zbog vaseg nepriznavanja crnogoraca i zelim da se odvojimo od vas.
ma putuj igumane,što dalje od beograda...povedi i svetu,vukašina i ostalu bratiju...

lepetanac:
Kuku, koliko gluposti.
Kazi mi ti jednog velikog crnogorca, koji je rekao da je crnogorac pre 1945.

Back