_guru_
Primećen član
- Poruka
- 674
Meni je svejedno da li ce Crnogorci da se odvoje i sa tim nemam nikakvih problema. Licno mi se vise svidja zajednicka drzava, ali sta sad. Ako hoce da idu neka. Ono sto mene nervira je to sto na sve strane kukaju o tome. Kakva god emisija , dogadjaj na RTCG prica se o tome kako ce Crnogorci konacno da povrate svoju nezavisnost. Nisam nijednom video Mila, a da ne spomene to. ec nekih godina od Beograda nema ni reci o tome, a Milo po starom. Napravite vec jednom taj referendum pa da idimo sta cemo i kako.
Inace kao sto sam vec pisao tesko ce taj referendum da prodje. Zasto?
* Montenegrins: 267,669 (43.16%)
* Serbs: 198,414 (31.99%)
* Bosniaks: 48,184 (7.77%)
* Albanians: 47,682 (7.09%)
* Muslims: 24,625 (3.97%)
* Croats: 6,811 (1.10%)
* Roma and Egyptians: 2,826 (0.46%)
i "As of 2003, 63.5% of the population declare Serbian their mother tongue, while almost 22% declare Montenegrin language" - Od 2003 63.5% populacije kaze da je srpski njihov maternji jezik, dok skoro 22% kaze da je Crnogorski njihov maternji jezik.
Dakle prostim sabiranjem ispadne da Crnogoraca, Hrvata, nedefinisanih muslimana i Albanaca ima oko 55%. Oko 44% su Srbi, Bosnjaci, Egipcani i Cigani.
E sad pitanje je koliko ce Crnogoraca glasati za nezavisnost? Nekao od tih 43% 13%(ostalo 30%; da ne idemo u visu matematiku) bude za zajednicu odmah se menjaju strane u korist zajednice na nekih 57% min. Pitanje je koliko ce ljudi izaci, ali svi Srbi garant izlaze kao i Crnogorci (pogotovu iz plemena Scekica, pa onda i plemena kojima pripadaju Bulatovici i Beckovic, a erovatno i nekih drugih). Ono sto bih posebno napomenuo je ona recenica i izglasavnju toga koji je jezik maternji. Neka je to bilo i pre 2 godine, ali brojka od 63% onih koji kazu da govore srpskim jezikom nece da se istopi tako lako.
Inace kao sto sam vec pisao tesko ce taj referendum da prodje. Zasto?
* Montenegrins: 267,669 (43.16%)
* Serbs: 198,414 (31.99%)
* Bosniaks: 48,184 (7.77%)
* Albanians: 47,682 (7.09%)
* Muslims: 24,625 (3.97%)
* Croats: 6,811 (1.10%)
* Roma and Egyptians: 2,826 (0.46%)
i "As of 2003, 63.5% of the population declare Serbian their mother tongue, while almost 22% declare Montenegrin language" - Od 2003 63.5% populacije kaze da je srpski njihov maternji jezik, dok skoro 22% kaze da je Crnogorski njihov maternji jezik.
Dakle prostim sabiranjem ispadne da Crnogoraca, Hrvata, nedefinisanih muslimana i Albanaca ima oko 55%. Oko 44% su Srbi, Bosnjaci, Egipcani i Cigani.
E sad pitanje je koliko ce Crnogoraca glasati za nezavisnost? Nekao od tih 43% 13%(ostalo 30%; da ne idemo u visu matematiku) bude za zajednicu odmah se menjaju strane u korist zajednice na nekih 57% min. Pitanje je koliko ce ljudi izaci, ali svi Srbi garant izlaze kao i Crnogorci (pogotovu iz plemena Scekica, pa onda i plemena kojima pripadaju Bulatovici i Beckovic, a erovatno i nekih drugih). Ono sto bih posebno napomenuo je ona recenica i izglasavnju toga koji je jezik maternji. Neka je to bilo i pre 2 godine, ali brojka od 63% onih koji kazu da govore srpskim jezikom nece da se istopi tako lako.
tako ti stoje stvari.