nevinost...

A smatras li TI da si kompetentna da donosis zakljucke o ljudima koje ni ne poznajes, samo na osnovu svojih uverenja, iskustava i licnih afiniteta?

Citiram:

"А што су нагони нешто лоше? И што треба да се чека брак за тако нешто? Не видим никакву везу! Што он себе малтретира ''строгошћу према нагонима''? То је насиље над природом и над самим собом!
И замисли једног дана : он тако чедан, ожени се исто тако чедном двадесетпетогодишњакињом која му у мираз доноси невиност...Јаооооо на шта ће личити тај секс пун фрустрација, комплекса и страхова....
И онда, после пар година брака схвате да им је сексуални живот ужасан...и растуре се окрећући се промискуитету да би надокнадили све пропуштено у животу... Или заувек остану заједно тако несрећни и ускраћени...а да никада заиста не упознају тај аспект љубавног односа!
Тужно!"

Tuzna je to sto imas potrebu da omalovazavas izgradjen sistem vrednosti kod ljudi koji su drugaciji od tebe.. zbog cega mislis da su svi ljudi toliko optereceni seksom kao i ti? Ne dozivljavaju svi ljudi seks isto.. za neke je to najveci cin ljubavi koje ne zele tek tako sa svakim da rade, dok za druge seks predstavlja puko fizicko uzivanje.. ostali su tu negde izmedju.. :wink: ocigledno je da se Snezna i ti po tom pitanju dijametralno razlikujete, mene jedino zanima zasto tebi to toliko smeta.. :D

Ako smatras da si zrelija i iskusnija od nje i ako mislis da je u zabludi, onda postoji mnogo bolji nacin od vredjanja njenog drugara da joj to sve objasnis.. drugim recima Hellen, bila bi ocajan pedagog.. :P

Kako vidim da Hellen i njena svita prejudiciraju pricom o uzdrzavanju od sexa kao potiskivanju osnovnih ljudskih nagona, da napomenem da sex nije nagon, vec potreba proistekla iz nagona ka produzetku vrste. Ali je verovatno teze izgovoriti nesto poput "...kresnula sam se sa njih 100 i pevam od srece svaki dan, a za decu ima vremena, jos sam mlada, tek mi je 45...". Slazem se da, da bi bili svesni onoga sto imamo, treba da steknemo prethodna iskustva i upoznamo i druge stvari, ali zasto onda unapred sumnjati u mogucnost da neko stekne iskonsku srecu sa sebi odgovarajucom osobom, cak i bez tih iskustava. Ili mozda ovde neko zavidi drugima na takvoj mogucnosti.

Ona može da zamišlja kako je to, da želi...ali ne da joj to bude potreba.
Na primer ja nikada nisam probala drogu. I ona mi NE NEDOSTAJE(jer je nisam probala, logično), mogu da želim da je probam ali ne i da osećam potrebu da mi ona fali, ili da stalno razmišljam o tome i MISLIM DA MI TREBA STRUČNA POMOĆ JER JEDNOSTAVNO NEMAM POTREBU ZA NJOM :!: :x Ja više zaista ne znam način kojim bih ti objasnila pa moram ovako da koristim primere za nivo ineligencije deteta prvog razreda osnovne. (Ne kažem da je tvoja inetligencija na tom nivou, već samo objašnjavam primer koji jeste malčice glupav ali jednino tako se može dočarati), pošto vidim da se explozivna i da ćeš se uhvatiti za svaku moju reč, jer si očigledno željna svađanja. :wink:

DisMisaL:
Slazem se da, da bi bili svesni onoga sto imamo, treba da steknemo prethodna iskustva i upoznamo i druge stvari, ali zasto onda unapred sumnjati u mogucnost da neko stekne iskonsku srecu sa sebi odgovarajucom osobom, cak i bez tih iskustava. Ili mozda ovde neko zavidi drugima na takvoj mogucnosti.
E, upravo tako.
No, dobro, to je greska koja se provlaci cesto, upravo zato sto ljudi u seksualne odnose ulaze nedovoljno zreli i sto nemaju vremena da razmisljaju.

zvezdica**:
Zdravo. Zanima me vase misljenje. Imam 24 godine, i nikada nisam vodila ljubav. Nije da imam neka konzervativna shvatanja, vec jednostvano nije naisao onaj pravi. Imala sam ja dosta veza (privlacna sam), ali nisu trajale dugo jer bih se uvek razocarala u momka iz ovih ili onih razloga. U nekoliko navrata mi se desilo da zamalo spavam sa momkom, ali uvek bi se suzdrzavala jer nisam bila kompletno sigurna u momka. Istina je da se plasim trudnoce i bolesti, ne verujem u potpunosti kondomu. Valjda mi zato i treba sigurnost u partnera. Sta da radim? Da li da se lakse upustim u sledecu vezu, ili da jednostavno i dalje cekam na onog pravog?
pa,ne znam bas koliko ja mogu tebi da pomognem(ipak je to nesto sto ti moras u svojoj glavi da sredis),ne znam i ja sam ranije imala takve tripove,ali sam ih prevazisla.....idealan ne postoji,princ na belom konju ne postoji(kao ni Deda Mraz),pravi ne postoji(verovala ili ne),samo polako...

Ne zavidi nego sazaljeva.I ne napada, nego iskazuje svoje misljenje.Sad to sto neki dobronamernu kritiku shvataju kao napad i kao zavist to je vec njihov problem.

A ti DisMisal si se mnogo nalupetao i ne znam odakle ti misljenje da iko ovde ima stav kakav si ti opisao u svom postu.Ne znam samo kojom si logikom izveo takve zakljucke.Meni to deluje...pa pomalo i maliciozno...Mada ces Nedu tesko moci da prevazidjes.Njena logika nema premca;)

Neko rece da ovde ima mali milion mikro-psihologa.Ja bih bas volela da se pojave i oni pravi ako ih ima i da iskazu svoj stav posto ce ovde i neko ko jede kamenje braniti to sto radi kao ispravno i normalno a one koje su misljenja da nije proglasiti za zavidne.

Da porediti zelju za sexom i za drogom... nije to bas adekvatno.

Inace ljudi na ovom forumu ne mogu da prihvate GG (Generation gap) ili ti razliku u godinama, a samim tim i u razmisljanjima. Ja bi rekao razliku zrelih i nezrelih.

Ni jedni ni drugi nece prihvatiti razmisljanja suprotnih. Ostaje samo da vreme i majka priroda odrade svoj posao...postepeno.

Citao sam pazljivo i vidim da je Helena samo objasnjavala ono poznato sa pitanjem: zasto odvajate ljubav od seksa i seks od ljubavi?

Ovi sto tako odvajaju, jedinu bezgresnu ljubav mogu "mozda" dobiti u nekom manastiru.

A ima i jedna prica u kojoj se kaze: kako se neka stara zena hvalisala da je nevina, na toj joj mlada odgovorila: "pa kad te niko nije zeleo"!
Da ju je neko stvarno zeleo (zvezdicu), da je ona stvarno toliko privlacna (a da nije i jezicara)... ne bi ni postojala ova tema.

Devojka koja je postavila temu, ima probleme socijalne prirode ili... mozda je uobrazena, sto je najcesci slucaj kod takvih.

Ili najverovatnije misli da ce ovako upecati ovde mnogo brze nekoga ponudjaca razdevicenja, nego na "ona trazi njega".

zvezdica**:
Zdravo. Zanima me vase misljenje. Imam 24 godine, i nikada nisam vodila ljubav. Nije da imam neka konzervativna shvatanja, vec jednostvano nije naisao onaj pravi. Imala sam ja dosta veza (privlacna sam), ali nisu trajale dugo jer bih se uvek razocarala u momka iz ovih ili onih razloga. U nekoliko navrata mi se desilo da zamalo spavam sa momkom, ali uvek bi se suzdrzavala jer nisam bila kompletno sigurna u momka. Istina je da se plasim trudnoce i bolesti, ne verujem u potpunosti kondomu. Valjda mi zato i treba sigurnost u partnera. Sta da radim? Da li da se lakse upustim u sledecu vezu, ili da jednostavno i dalje cekam na onog pravog?
Trebala bi da se snimis kad budes vodila ljubav, pa da zaradis para kao cudo!

Skvo, ovo je jedna od izjava koje su me navele da ono napišem (druga je od Hellen, koju je i Steffan citirao pa da se previše ne ponavlja)
S_K_V_O:
Ja ne razumem stvarno zasto bi neko trebao da bude strog prema svojim OSNOVNIM PRIRODNIM NAGONOM???
Jednostavno mi se čini da par vas pravite veću famu od te nevinosti autorke teme nego li što to ona sama čini. A i normalno je da postavi takvo pitanje ovde ukoliko ima neku sumnju, ipak ovde stoji na neki način zaštićena iza svog nicka. I ne verujem da i pored svega treba da ide kod psihologa, jer tako postoji opasnost da je kasnije pošaljete za svaki problem koji bi mogao da usledi iz preuranjenih odluka. I nema svako priliku da upozna sebi odgovarajuću osobu koja pritom oseća naklonost prema tebi. Ali to nije razlog da padnu saveti "zgrabi prvog, videćeš kako je to dobro". Ovako ste njena uverenja proglasili za problem. Moguće je da će iz toga proisteći problemi, ali isto tako mogu da proisteknu i iz pogrešnih odluka.

Da postavim jedno fiktivno pitanje, pre svega za tebe i Hellen: šta bi ste pomislili o osobi koja je, i pored promiskuiteta, došla u pozne godine svoga života ne našavši sebi partnera. Da li će ona reći "pa bar sam uživala u životu" ili će svejedno biti nezadovoljna.

Za Kazanovu: ovo nije priča o sexu, ovo je o vođenju ljubavi. Iako se slažem sa izjavama koje ste ti i Snoshaj dali na sve one nebuloze koje se pojavljuju na ovom podforumu, ovaj put si pogrešio. Prvo što je rasprava prešla odavno preko onoga što je autorka postavila, a drugo što mi se čini da je Hellen ta koja razdvaja sex od ljubavi. I čini mi se da je to zbog toga što ona, sa svojim iskustvima, prodaje potpuno drugačiju robu od zvezdice. I svesna je da će ova druga uvek moći da dosegne nju, ali se niti jedna neće vratiti na nešto oko čega se ovde i previše palamudilo. Kao da one koje su izgubile svoju nevinost zavide na tome, a da budem iskren, i ne razumem najbolje zašto, osim onoga iz prethodnog posta.

Ponoviću i izjavu koja je, po mom mišljenju, dala najbolji odgovor na ovu temu
Omen:
Teško da bi iko, ma koliko iskreno želeo, mogao da ti pruži neki konkretan savet. Iz tvoje priče ne vidim da, iz bilo kog znanog ili neznanog razloga, imaš averziju prema fizičkoj intimnosti, niti da kod tebe postoji jednostavan nedostatak želje. Psihijatar tu zaista nema posla. A, da li će prvi fizički, seksualni kontakt da se dogodi u 14-oj, 24-oj ili kojoj već godini nečijeg života... niko ne može da predvidi i uopšte nije važno. Tačno je da svako mora da oseti da je i telesno, i umno, i duhovno i emotivno spreman... ali, važno je i da bude siguran da to želi upravo sa osobom sa kojom to čini. Ne boj se da nećeš prepoznati onog koji će biti vredan toga da sa njim podeliš svoje prvo seksualno iskustvo. Taj instinkt svi nosimo u sebi. Nepogrešiv je. Kad taj neko bude pored tebe... nećeš se pitati... znaćeš

Neda Bg:
Ona može da zamišlja kako je to, da želi...ali ne da joj to bude potreba.
Na primer ja nikada nisam probala drogu. I ona mi NE NEDOSTAJE(jer je nisam probala, logično), mogu da želim da je probam ali ne i da osećam potrebu da mi ona fali, ili da stalno razmišljam o tome i MISLIM DA MI TREBA STRUČNA POMOĆ JER JEDNOSTAVNO NEMAM POTREBU ZA NJOM :!: :x Ja više zaista ne znam način kojim bih ti objasnila pa moram ovako da koristim primere za nivo ineligencije deteta prvog razreda osnovne. (Ne kažem da je tvoja inetligencija na tom nivou, već samo objašnjavam primer koji jeste malčice glupav ali jednino tako se može dočarati), pošto vidim da se explozivna i da ćeš se uhvatiti za svaku moju reč, jer si očigledno željna svađanja. :wink:

Alo bre lik, ti prichash o sexualnom nagonu :!:
jel tebe nisu uchili u shkoli shta su osnovni ljudski nagoni :?:
...a u ostalom...kako kontash stvari i sa chim ih poredish...ochigledno nisu.. so never mind... :roll:

Da postavim jedno fiktivno pitanje, pre svega za tebe i Hellen: šta bi ste pomislili o osobi koja je, i pored promiskuiteta, došla u pozne godine svoga života ne našavši sebi partnera. Da li će ona reći "pa bar sam uživala u životu" ili će svejedno biti nezadovoljna.

Naravno da ce biti nezadovoljna, otkud ti ideja da iko ovde propagira takav zivot???Ali da li ce ostati zadovoljne dve osobe koje su obe nevine usle u brak u vreme koje se to danas obicno cini?Mozda, ali mislim da je verovatnoca jako mala.Nas profesor psihologije je u okviru predavanja na faxu umeo da provuce neki i poneki savet za studente.Jedan od njih se odnosio bas na to da nikada ne ulazimo u brak sa osobom sa kojom nismo probali sex.Ja ne bih sad da davim sa objasnjenjem ali nije on to bezveze rekao, sad ako neko ne veruje nego veruje da se dvoje moraju uklopiti i da eto i nije bitno kakav ce im sex biti potcenjuje njegov znacaj.A mozda ovde ima i aseksualnih, za sta se takodje ne moze reci da je normalno.

Drugo, nije na meni da dajem odgovor na deo tvog posta koji se tice toga da ce autorka uvek moci da dostigne Hellen a Hellen nju nece.Ta izjava kada se prevede na srpski zvuci-mi svoju nevinost nikada ne mozemo vratiti a ona svoju jos nije izgubila kao da je sad to neka vrednost i kao da iko ko je izgubio i zeli da je vrati.Ja za takav slucaj jos nisam cula.Ali, veruj mi da je iz ovih postova jasno da ona zna da uziva, da se prepusti i preda a za neke je pak diskutabilno da li ce TO ikada moci da dostignu.A to je vaznija stvar od nevinosti.
A da neko ovde striktno razdvaja sex od ljubavi, to je takodje tvoja pausalna ocena,za mene je sex vrhunac ljubavi.Mada sa druge strane ne verujem da ga iko ko ga upraznjava u toj meri povezuje sa ljubavlju da je spavao samo i iskljucivo sa nekim koga je iskreno,ali bas iskreno voleo i da je sa tom osobom spavao tek kad je istu zavoleo.Mozda bi najbolje bilo da kazem da sex povezujemo sa emocijama, sad da li je u pitanju ljubav ili zaljubljenost, ili neke emocije nize razine-svejedno je-sigurno da ne spavamo sa nekim, eto tek tako, i sigurno da bar meni nije namera da zivim promiskuitetno do 45 godine.Naprotiv, imam izrazen majcinski nagon, ne bi za sebe rekla da sam promiskuitetna, zelim neke druge stvari ali ih nema a ja necu sebe da lazem da ih ima kako bi sebi dala alibi za sex, vec jednostavno radim ono sto zelim i sa osobama u koje sam recimo samo zaljubljena.I trenutno apstiniram od sexa, pa sta?Nije to neki prioritet u mom zivotu,(pobogu nisam ninfomanka ;) ) ali je njegov sastavni deo i to jedan od jako lepih delova a ne greh ili nesto cega se treba bojati i od cega treba svesno ili nesvesno bezati i to je ono na sta je ovde ukazana paznja.

P.S.Ja se izvinjavam Hellen ako sam nehajno rekla u njeno ime nesto sto ona ne misli,mada ne verujem, ponela me tema :)

OK, i mene je sve ovo ponelo i previše, mada mi i dalje zvuči glupo izjava da dvoje imaju jako male šanse za uspešan suživot ako nisu imali prethodna seksualna iskustva. Ako neko ima želju, maštu i osećajnost, biće mu dovoljna i samo ta jedna osoba. Sada da li je opravdano povezivati fizičku i emotivnu nevinost, ne znam. Neko drugi misli drugačije, i teži da upozna mogućnosti koje mu se nude, sa željom da se osloni na iskustvo, a ne instikte u trenutku kada bude trebao(la) da bira sebi odgovarajuću osobu. Mislim da ne možemo presuditi ko je u pravu, jer svako misli da oni drugi greše.

Problem je i što ste malo previše navalili sa tim da treba da traži stručni savet, i kako je sex mnogo gotivna stvar. To jeste tačno, ali ona to ne zna, jer nije ni probala. I kada vidi kako neki navaljuju na nju, može da se uplaši, i da pomisli, u stvari čini mi se da već previše razmišlja o tome kako poseduje nešto neprocenjivo. Što možda i jeste, za nekoga ko to ceni. Za nekog drugog to može biti bezvredno, a trećem sasvim obično. Ali sa tom navalom na najgori mogući način je nagonite da pomisli da je do sada bila u pravu.

Kada vidim koliko su svi ovde utrošili vremena na raspravu, čini mi se da se umesto toga mogao pronaći ne jedan, već deset prince charming, sa sve omanjim kraljevstvom pride. Pa da ih iznajmljujemo damicama u ovim situacijama.

Poznajem odlicno devojku koja je isla tom logikom i cekala onog pravog sve do 30-te godine...i znas sta je bilo sa njom? Spavala je prvi put sa najvecim kretenom na svetu i posle toga je postala psihicki skroz nesposobna za seks....jako tuzno, veruj mi, dzabe sto je Ona jedna neverovatno dobra osoba kad nema srece u tome...
Mogu danima da ti pisem i da te savetujem oko toga...ako hoces, javicu ti se na mail, da ne duzim vise ovde....sve u svemu, cuvaj se.... :roll:

Kazanova:
Citao sam pazljivo i vidim da je Helena samo objasnjavala ono poznato sa pitanjem: zasto odvajate ljubav od seksa i seks od ljubavi?
Devojka koja je postavila temu upravo to i govori – ne moze da nadje nekog koga ce VOLETI. Sta je problem? Ti zelis da ona RAZDVOJI ljubav od sexa i da se kresne sa bilo kim, jer to, navodno nije vazno? Kao sto je rekao DisMisal – VI ste ti koji radvajate ljubav od sexa. (t.j. moramo razdvojiti pojmove “sex” i “vodjenje ljubavi”)
Ovi sto tako odvajaju, jedinu bezgresnu ljubav mogu "mozda" dobiti u nekom manastiru.
A otkud ti znas to, duso moja? Zivis medju ljudima koji ne zive na taj nacin. Da li to znaci da takvi ne postoje?
A ima i jedna prica u kojoj se kaze: kako se neka stara zena hvalisala da je nevina, na toj joj mlada odgovorila: "pa kad te niko nije zeleo"!
Da ju je neko stvarno zeleo (zvezdicu), da je ona stvarno toliko privlacna (a da nije i jezicara)... ne bi ni postojala ova tema.
Ne ulazimo u to da li je privlacna ili ne.
Cinjenica je da, ponavljam po pedesethiljaditi put – SVAKA ZENA moze naci nekog za kres. APSOLUTNO SVAKA! I dovoljno je da izadje na ulicu i kaze “Ko hoce da se kresne sa mnom”, garantujem da bi bar poolovina muskaraca pristala na to. Za jednu noc muskarcu najcesce i nije bitno kakva je ta devojka, ni mentalno, a, vala, ni fizicki, ako mu je “prigustilo”.
U svakom klubu, ako se ponasas slobodnije i otvoreno, mozes naci nekoga.
E, sad – posto su stvari vec tako jednostavne – postavlja se KRITERIJUM: SA KIM? NE SA BILO KIM! NE SA SVAKIM KO TE POMAZI PO KOSICI I KAZE TI “Maco kuco, pile”! Tu vec dolazimo do pitanja ODABIRA.
A zvezdica trazi od muskarca – ODANOST. POSVECENOST. I – takvog jos nije nasla.

Zasto je blatite?
Ti, Kazanova, uvlacis se Helleni, jer, da nije takvih (ne kazem to u losem smislu), ti verovatno ne bi imao sta da kreses.
A ti, Hellen, pljujes po svakome ko je imao drugacije kriterijume od tebe.
U redu – to je tvoja stvar po cemu ti odredjujes da li hoces spavati sa nekim, ili ne, i kada – ali – MORAS SHVATITI – svi mi ZIVIMO sa SVOJIM a ne TUDJIM principima!!! I tvoja licnost je super prilagodjena tvojim kriterijumima u biranju muskaraca. Neka druga devoka sasvim super zivi sa drugacijim kriterijumima. Ono sto hocu da kazem je – da li bi ti volela da te neko ogranicava u sexu? Ne, naravno. E, isto toliko stranim se cine i tvoji saveti devojci koja drugacije razmilja.

Naravno, onda dolazimo do pitanja – zasto je devojka uopste postavila ovu temu? To joj bas i nije trebalo…

Ili najverovatnije misli da ce ovako upecati ovde mnogo brze nekoga ponudjaca razdevicenja, nego na "ona trazi njega".
Jadna ona ako takvog misli da nadje ovde. Odvratno. Ali, ne verujem da joj je to cilj.

A tvoj prethodni post se uopste ne uklapa sa tvojom religioznoscu i imidzom kojim se predstavljas u javnosti, i mislim da je Hellen daleko kulturnija od rtebe i da mnogo manje pljuje tebe nego sto ti pljujes nju.Ne slaze se ona sa tobom, ne slazes ti sa njom, mada si ti mnogo ostrija i bezobraznija a da to i ne vidis.Recimo,i to sto si napisala da Kazanova brani Hellen zbog toga, sto ne bi imao koga da krese da nema takvih je jako nisko i ruzno i pokazuje nesto sto se vidi kada se malo zagrebe po povrsini.

S_K_V_O:
A tvoj prethodni post se uopste ne uklapa sa tvojom religioznoscu i imidzom kojim se predstavljas u javnosti, i mislim da je Hellen daleko kulturnija od rtebe i da mnogo manje pljuje tebe nego sto ti pljujes nju.Ne slaze se ona sa tobom, ne slazes ti sa njom, mada si ti mnogo ostrija i bezobraznija a da to i ne vidis.Recimo,i to sto si napisala da Kazanova brani Hellen zbog toga, sto ne bi imao koga da krese da nema takvih je jako nisko i ruzno i pokazuje nesto sto se vidi kada se malo zagrebe po povrsini.
Da, bezobrazna sam, jer mi se ne dopadate i muka mi je od vecine ljudi ovde.
Prezirem vasu, nazovi, otvorenost ka svojoj seksualnosti i vasu NEtoleranciju. JA sam izgubila zelju da budem tolerantna prema vama. A vi ne vidite dalje od svog nosa. Povrsni ste i plitki. Prosecni i osrednji.
Malo ljudi ovde zaista postujem.
A jako mali broj tih osoba su zene.

Zbogom.

Lepo vi mene isprozivaste... Ma opušteno, neću uopšte više da se raspravljam. Moji primeri jesu malo glupi i jeste da sam doooosta mlađa od svih vas ovde, ali to ne znači da zaostajem s pameću. Ali ja jednostavno ne vidim kako objasniti osobama koje su prošle već pola svog života da sex nije najbitniji, i da ga nikada ne treba stavljati ispred osećanja. Nažalost, neki ljudi ovde ne prihvataju tuđe mišljenje i idu po principu "tvrdoglavost je vrlina" i teraju po svom ne obazirući se na to da tako samo više zakopavaju sebe. Pošto mene uče da treba slušati starije izvela sam zaključak:DEVOJKE GUBITE NEVINOST ŠTO PRE.NEMA VEZE SA KIM.BLAM JE BITI NEVIN.TO NIJE U MODI.SEX JE SAMO SEX I UOPŠTE NEMA NIKAKVE VEZE SA LJUBAVLJU.VAŽNO JE DA GA JE ŠTO VIŠE, I DA ŠTO VIŠE PARTNERA PROMENITE,JER ĆETE TAKO BITI ZADOVOLJNE I ISKORISTIĆETE ŽIVOT NA NAJBOLJI NAČIN.Bože Gospode, ne mogu da verujem :roll: :( :( :( :( :( :( :(

Neda Bg:
DEVOJKE GUBITE NEVINOST ŠTO PRE.NEMA VEZE SA KIM.BLAM JE BITI NEVIN.TO NIJE U MODI.SEX JE SAMO SEX I UOPŠTE NEMA NIKAKVE VEZE SA LJUBAVLJU.VAŽNO JE DA GA JE ŠTO VIŠE, I DA ŠTO VIŠE PARTNERA PROMENITE,JER ĆETE TAKO BITI ZADOVOLJNE I ISKORISTIĆETE ŽIVOT NA NAJBOLJI NAČIN.
A mogu li ja da budem malo neozbiljan, pa da u praksi probam ove reči večeras, mislim ako preživim ili čak i uspem, to će za mene, a bogami i čovečanstvo, biti velika prekretnica. Pazi kad je stvarno moguće da je to oduvek bila istina, a ja se zanosio sa glupostima. Ma neću, posle bih samo sažaljevao sebe gde mi odoše godine :lol:
Šalim se naravno, mada ovakve reči, doduše malo oblikovanije, se i koriste za osobe koje su razočarane u prethodna iskustva i potrebno im je nešto 'samo da prebole'. A takvoj priči nema mesta ovde. I da, trebalo bi da smo svi pod maliganima da bi tako nešto pričali ili slušali

Snezna_kraljica:
Da, bezobrazna sam, jer mi se ne dopadate i muka mi je od vecine ljudi ovde.
Prezirem vasu, nazovi, otvorenost ka svojoj seksualnosti i vasu NEtoleranciju. JA sam izgubila zelju da budem tolerantna prema vama. A vi ne vidite dalje od svog nosa. Povrsni ste i plitki. Prosecni i osrednji.
Malo ljudi ovde zaista postujem.
A jako mali broj tih osoba su zene.

Zbogom.

yee snezhna , ti mora da si neki zheshci mazohista, chim se tako uporno vracash na ovo leglo 'bluda i razvrata' , btw nije ti to zdravo...

zvezdica**:

DACU TI JEDAN KRAJNJE PRIJATELJSKI SAVET.

UOPSTE NIJE VAZNO DA LI SI IMALA SEKSUALNI ODNOS DO SADA LI NISI,SEKS SA NEKIM DO KOGA TI NIJE STALO VEROVATNO TE NE BI ZADOVOLJIO NA PRAVI NACIN(KAO DA SI JELA SPAGETE BEZ REZANACA :D ).

POSLUSAJ TI SEBE I SACEKAJ PRAVI TRENUTAK I PRAVU OSOBU.A KADA SE TO DESI ZNACES,OSETICES DA JE TO TO.

U SEKSU TREBA UZIVATI,A TO CE MOCI DA TI PRUZI SAMO NEKO KAGA OSECAS...ZNACES NE BRINI.

I NE SLUSAJ NIKOGA KADA TI GOVORI DA JE SMESNO TO STO NISI VODILA NISAKIM LJUBAV DO 24 GODINE,KADA BUDES BICE TI MNOGO LEPSE NEGO STO JE NJIMA BIO PRVI PUT U 16-17 GODINA.

IMACES LEPSE SECANJE.

UZIVAJ.

prijatelj 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Na neke gluposti covek ne bi trebao ni da odgovara... ali eto...

Mislim da moze i musko i zensko da ima isto ili slicno misljenje a da to ne bude uvlacenje (u dupe ili ko zna na sta je doticna buduca Bogorodica mislila), znaci ako se moje misljenje podudara sa Helenino ja se njoj uvlacim?! Pa podudara se i sa SKVO i samo zato sto je nisam pomenuo, njoj se ne uvlacim. Sto ne pomenes nekoga cije se misljenje podudara sa tvojim, kakav je tu odnos? Ali Boze cuvaj me od ovih "devica Marija"!

Misale, o vodjenju ljubavi sam i ja govorio, samo sam definisao poodvojeno, jer mnogi ovde tako razumeju... pogledaj temu na primer "da li ste za seks bez ljubavi ili ljubav bez seksa" (koja glupost, kao: da li ste za hranu bez vode ili za vodu bez hrane i kako cete ziveti tako?) u kojoj sam isto govorio da i jedno i drugo idu zajedno i sveobuhvatno, mada ljudi jedno gledaju kao ideologiju i samo osecanja a drugo samo kao nesto materijalno... a ne shvataju rec ljubav pa jos idealizuju jedno a drugo smatraju za nesto prljavo... sto rade samo "one"... i pri tome smatrju sebe uzvisenim (budalama). Mnogo citaju romanticne romancice sa kioska a drugi pornografske, kao zensku i musku teznju i fantaziju.

Kada sam rekao da devojka ima socijalnih problema, nisam rekao neuropsihijatrijskih (kada citate neku knjigu, dajte ljudi, pokusajte i da je razumete i pojmove koji u njoj pisu a ne samo da udarite recku kako ste procitali nesto a samo vi znate koliko ste knjiga procitali, ali se to po vama ne vidi) a pojam socijalizacije, mislim da je jasan, da ne bih nasiroko objasnjavao...

Tema je tako formulisana kao neki poziv, nasuprot ovakve teme a slicnog znacenja je: zelim da se *****, dobrovoljci...ima li ih ("ona trazi njega")?

Ja ne propagiram ono danas "moderno" da se neka devojka mora yebati s nekim kako je ne bi smatrali glupom sto je nevina, ali takodje ni nezdravu nevinost koju osim nje, mnoge devojke i nemaju vise sta da ponude... (opet moram da objasnim ovo, jer cu biti bukvalno shvacen - mislio sam na karakter licnosti). Zvezdica, a i mnoge zene koje cekaju na onog pravog (koje se sa muske strane pogresno tumaci), trazi muskarca (muskarcinu, dasu, baju, ali ne siledziju - ako su ovi pojmovi nejasni) koji ce izazvati osecanja kod nje kao zene, uzbudjenje, strast a ne nekog sonjavog romanticara, koji ce okolisati vazda i ona ostade opet hladna i u svom imaginarnom svetu, pitajuci se gde je taj?

Verujem da se ona (a i mnoge) pita u sebi: je li sa mnom nesto nije u redu, sto sam ovoliko dugo nevina ili je to prednost, gde su "oni" muskarci (gde je ta muskost - ne siledzijstvo, ako pojam muskost nije jasan), zar svi oni tako lako padaju na moje telo a zanemaruju moja osecanja, ne umeju da izazovu i u meni, ta ista, koja oni trenutno imaju...

Najvise mrzim kada moram svaku rec i pojam da objasnjavam.

zvezdica**:

Procitala sam sva ova misljenja i neznam sta da ti kazem! Evo mog primera: Izgubila sam nevinost sa 19 godina, sa deckom koga sam mislila da volim. Posle njega sam imala jos puno muskaraca, spavala sam sa nima ali ni jednog nisam volela, cisto zabave radi. ALI, PRVI ORGAZAM sam dozivela sa deckom koga sam stvarno volela, mnogo, i koga i dan danas volim. I tek sa njim dozivela sam pravi sex (vodjenje ljubavi!) iako su neki moji predjasnji muskarci bili mnogo iskusniji od njega.
Ti sad izvuci zakljucak iz svega ovog!

velika je sreca sto nije vise srednji vek i sto vestice ne spaljuju na lomaci..cini se da bi snesna i njena svita( :lol: ) sa zadovoljstvom spalili helen, skvo a sad bogami i mene :lol:
kazanova bi se izvukao jer je musko :lol:
ps.helen poznajem licno, i mogu da kazem da je ona jedno inteligentno, senzibilno i nezno bice, i cast mi je da je mogu nazvati prijateljicom...
pozdrav helen :wink:

Back