Neverending SF, F & H kviz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo jednog K5
1198:
"...Zvezde bi onda bile osvojene i ljudski rod bi se rasprostro pogalaksiji. Mi bismo bili prvi.
-I sta bi se time dobilo? Da li bismo bili srecniji?
-Na koga to mislis kad kazes 'mi'? Covek ne bi bio samo jedan svet, vec milon svetova,milijardu svetova. Imali bismo beskonacnost u rukama.Svaki svet posedovao bi vlastiti raspon stoleca, vlastite vrednosti, priliku da se da u potragu za srecom na sopstveni nacin, mnogo dobara, beskrajna raznovrsnost...To je Osnovno Stanje covecanstva. ..."

Iz koje knjige je citat?

Hint:
"....Broj stvarnosti je beskonacan.Broj bilo koje podklase Stvarnosti takodje je beskonacan. Na primer, broj Stvarnosti koje sadrze Vecnost beskonacan je; broj u kojima Vecnost ne postoji isto je tako beskonacan; broj u kojima Vecnost postoji, ali je odstranjena, takodje je beskonacan....."

Jos jedan citat iz iste knjige.

Posto sam siguran u ispravnost svog odgovora, postavicu sledece pitanje...
1200.

Dzordz Lukas je trebao da snimi jedan poznati SF film, ali mu je Dino DeLaurentis uzeo prava ispred nosa, i jadni Dzordz je morao '77 snimiti "Rat zvezda-poslednja nada"

Koji to film Dzordz nije snimio, a hteo je?

Miki 13991:
1199.

У песми To tame a land од Iron Maiden-a говори се о једном СФ серијалу. Ком, и ког писца?
Znate li da su oni Herbertu trazili da se pesma zove po knjizi, ali je njegov menadzer odbio uz komentar da g. Herbert ne voli rock bendove, posebno hard rock, a narocito ne takve bendove kao Iron Maiden.

1201. Pitanje

album6-1.jpg

Na slici je dio omota almuma jedna Power Metal grupe, a na tom albumu, među ostalim, nalaze se i pjesme Man & Machine, Walk The Earth, Point Of No Return.

Kako se zove grupa?

dan555:
Mastere, ažurirao sam i tabelu na prvoj strani i malo je poravnao, pa ako ti nije teško, prebaci samu tabelu u onaj tvoj post, da i tu bude poravnata.

Pa, daj tu statistiku. :D
Tabelu ću prebaciti čim se otvori nova strana, da bude na početku.
Što se tiče statistike, ona je lična i neću je ovdje pokazivati. Uostalom, svako može izračunati ono što mu treba. Kako ono kažu: statistika je matematički oblikovana laž

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back