Neverending SF, F & H kviz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, Suzan. Već smo ti rekli da mi u slikama ne ostavljamo podatke (osim namjerno) :lol:

Ok! Ovaj hint obara kategoriju pitanja. A baš sam se nadao...

Traži se naziv jednog hard SF filma, dijela ............. Fuj, ovo je sada prelako! Obrisaću par riječi i staviti tačkice, čisto da ne bude tako lako.

Da bi se uradila sinteza prvo treba uraditi analizu.
Da vidimo šta imamo...
Gomilu istih čovečuljaka koji razdragano, trčeći, izlaze od nekuda ili hrle ka nečemu.
Svi su cvikeraši, u džemperima, proćelavi (aaaa... trče ka leku protiv ćelavosti... :lol: )
U pozadini su vrata (automatska? metroa?).

Meni ništa ne pada na pamet. :-(

ac-1.jpg

Mislim da je prva potpuno tačan odgovor dana Suzan, pa njoj pripada čast i slava.

Da bi se uradila sinteza prvo treba uraditi analizu.
Da vidimo šta imamo...
Slažem se, samo što si ti previdio ovu moju rečenicu
Imate dovoljno podataka u slici, vašim i mojim postovima...
znači, trebalo je uključiti i podatke do kojih ste došli u svojim postovima (jer sam rekao da su ti podaci relevantni).

Za Suzan. Svima koji su učestvovali u ovom pitanju ovo je poznato, osim tebi, pa da te ne ostavimo zbunjenu. Na mjestu kome ti nemaš pristupa postoji nekakva poludogovorena klasifikacija težine pitanja. Prema toj klasifikaciji pitanja su razvrstana u šest kategorija, od veoma lakih (K1) na koje može svako odgovoriti iz rukava, preko pitanja koja sadrže više ili manje podataka koji se mogu iskoristiti za guglanje do veoma teških (K6) koji zahtijevaju veoma dobro poznavanje tematike. Postoji takođe i posebna kategorija, KX, u koju spadaju pitanja kakvo je, mislim, bilo ovo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back