Nevakcinisani sedmogodišnjak oboleo od tetanusa u Beogradu

E pa vidiš.. ja sam baš ovde srela ljude koji su se deklarisali kao profesionalci po pitanju medicine, a nisu dali tačne informacije ljudima, nego pogrešne. Kada sam ih suočila sa tom činjenicom, obrisali ste te postove sa obrazloženjem "rasprava" -- što je valjda normalno da se radi na forumima, čemu oni služe? Takođe, već sam rekla na prethodnoj temi ovog tipa, da ja imam visoko obrazovanje iz ovih oblasti, a ne tabloidno. Dakle, vrlo dobro znam o čemu pišem. I vrlo dobro znam kad neko nešto ne zna. A osoba koju sam pozvala na raspravu je pokazala da ne zna, i to ne jednom... i ne samo na ovoj temi... mesecima je pratim i ne mešam se, ali je sad stvarno preterala sa greškama + nadmenošću da kojom opovrgava tačne informacije koje daju obični članovi (obični, u smislu da nisu stručno obrazovani u ovim oblastima i da stoga podležu njenom autoritetu lakše).

I takvih osoba ima jako puno, i to Lagerta, to dobro znaš - navijaš mesecima za blokadere upravo da bi se Srbija pročistila od neznalica na ključnim pozicijama.

To ne bi trebalo da se menja ni kada je takva neznalica tvoj prijatelj ili prijateljica. I naročito ne tada. (Jer upravo takva "lojalnost" nam je i dovela zemlju i društvo tu gde smo, je l' se slažeš s time?)
Mislim da si donela pogrešan zaključak. Jedno je ne hteti da odgovaraš na nečiji post ovde a sasvim drugo je nečija profesionalnost koju ne možeš procenjivati na osnovu pisanja po forumu, neozbiljno je. U redu je da izneseš svoje argumente ali svako ovde ima prava da iznese i protivargumente. To ne daje za pravo nikome da vređa sagovornika jer ne misle isto. Posebno ne umanjivati nečiju profesionalnost na taj način.

Nije problem u vakcinaciji , nego ko nam garantuje ko je napravio i gde vakcine .
Da li daju atest i izbor vakcina roditeljima .
Drugi problem su davanje vakcine za više od jedne bolesti u dozi .
Ne postoji stručjak koji će to reći da je dobro , ako kaže onda nije stručnjak .
To vam je poput umotavanja dece u pelene kao veknice , da bi se posle ispostavilo da to nije zdravo za oblik tela i slobodu deteta .
A tvrdili da se tako mora .
Dete slobodno pluta 9 meseci , a posle vezivanje , čemu onda čudjenje za kasnije nervoze odraslih. .

Nije problem u vakcinaciji , nego ko nam garantuje ko je napravio i gde vakcine .
Da li daju atest i izbor vakcina roditeljima .
Roditelji nemaju nikakvo znanje da bi načinili taj izbor, vakcine nisu igračke u prodavnici pa da ih roditelji biraju.

Drugi problem su davanje vakcine za više od jedne bolesti u dozi .
Ne postoji stručjak koji će to reći da je dobro , ako kaže onda nije stručnjak .
Gluposti, nemaš nikakav osnov da to tvrdiš.

Gnjavite me... otišla sam..
Dala sam vam validne, tačne informacije.. najvišeg ranga obrazovanja..
Na vama je kako ćete da ih koristite..

Ali ne gnjavite sve ljude da budu kao vi. To nije ok.. jednoumlje nikada ničemu dobrom nije odvelo.

Ćaos.. :D
Ništa nisi dala, nikakve dokaze nisi iznela i sada ne želiš da nastaviš diskusiju sa ljudima koji o vakcinama znaju mnogo više od tebe jer nemaš nameru da menjaš svoje religijsko uverenje.

Razumljivo. Ćaos :bye:

Roditelji nemaju nikakvo znanje da bi načinili taj izbor, vakcine nisu igračke u prodavnici pa da ih roditelji biraju.

Gluposti, nemaš nikakav osnov da to tvrdiš.
Mikrobiologija , virusologija i parazitologija .
Odgovor imunog sistema .
Medjutim , mozda je se nauka usavršila , pa važi maltretiranje imunog sistema .
(Ps , nemam nikakvih dodirnih tačaka sa naukom i medicinom , tako da moj post možete smatrati laički , više metafizički )
Što se tiče izbora , dovoljno je made in Torlak .
Bolje bi bilo da vrate obaveznu vakcinaciju i revakcinaciju protiv tbc.

Poslednja izmena:
Zatim, osobe sa smanjenim imunitetom usled bilo čega, bez obzira na vakcinu mogu oboleti. A sada prebroj sve te grupacije pa donesi zaključak.
Искључиво особе са урођеном имунодефицијенцијом треба да се вакцинишу (наравно, само ако то њихови родитељи дозвољавају). Тест на имунодефицијенцију је једноставан и јевтин. Сву осталу здраво рођену децу треба склонити од игле и силних неуротоксина који се ушприцавају кроз њу. Свако ко није загрижени и радикални ваксер може пронаћи састав вакцина који је декларисао произвођач лично и уверити се у “безбедоносни” профил истих.

Искључиво особе са урођеном имунодефицијенцијом треба да се вакцинишу (наравно, само ако то њихови родитељи дозвољавају). Тест на имунодефицијенцију је једноставан и јевтин. Сву осталу здраво рођену децу треба склонити од игле и силних неуротоксина који се ушприцавају кроз њу. Свако ко није загрижени и радикални ваксер може пронаћи састав вакцина који је декларисао произвођач лично и уверити се у “безбедоносни” профил истих.
A ti razumeš nešto kad čitaš taj sastav vakcina?

Da pogodim, formaldehid koji se koristi za balsamovanje leševa?

Mikrobiologija , virusologija i parazitologija .
Odgovor imunog sistema .
Medjutim , mozda je se nauka usavršila , pa važi maltretiranje imunog sistema .
(Ps , nemam nikakvih dodirnih tačaka sa naukom i medicinom , tako da moj post možete smatrati laički , više metafizički )
Što se tiče izbora , dovoljno je made in Torlak .
Bolje bi bilo da vrate obaveznu vakcinaciju i revakcinaciju protiv tbc.
Vidi se da nemaš dodirnih tačaka sa naukom i medicinom.

Što se tiče Torlaka, poslednji put kad se desio problem sa vakcinama i par desetina dece imalo posledice, te vakcine su bile made in Torlak. Toliko su bili dobri da su između besplatnih Torlakovih i skupih stranih roditelji birali da plate strane.

Vidi se da nemaš dodirnih tačaka sa naukom i medicinom.

Što se tiče Torlaka, poslednji put kad se desio problem sa vakcinama i par desetina dece imalo posledice, te vakcine su bile made in Torlak. Toliko su bili dobri da su između besplatnih Torlakovih i skupih stranih roditelji birali da plate strane.
Pa rekao sam da nemam dodirnih tačaka .
Imam stav i to je tačka .
Navedi nam te posledice , mozda je zanimljivo za javnost .

I šta te briga kad se samo ovo nevakcinisano dete razbolelo? Ti vakciniši svoje i prroblem ne postoji.
dizu frku za jedno jedino dete koje je spaseno, a nije ih briga za mnogu drugu decu koja pate od raznoraznog - licemeri, to se bre kosi sa zdravom pamecu sta oni nama antivakserima prodaju

ubode se radnik na gradilistu, i brze bolje idemo da mu se rana ocisti i primi antitetanus, a ovo dete ko zna kako se INFICIRALO irazbolelo, da je na vreme odvedeno kod lekara NE BI SIGURNO

Poslednja izmena:
dizu frku za jedno jedino dete koje je spaseno, a nije ih briga za mnogu drugu decu koja pate od raznoraznog - licemeri, to se bre kosi sa zdravom pamecu sta oni nama antivakserima prodaju
Dakle ne treba dizati frku oko bilo čega dok god se umire i od drugih stvari? Ovo dete je zamalo umrlo od bolesti koju nije smelo ni da dobije.

ubode se radnik na gradilistu, i brze bolje idemo da mu se rana ocisti i primi antitetanus, a ovo dete ko zna kako se INFICIRALO irazbolelo, da je na vreme odvedeno kod lekara NE BI SIGURNO
A ko je kriv što dete nije odvedeno kod lekara na vreme?

Da nisu možda roditelji retardi za koje znamo da ne veruju lekarima?

Dakle ne treba dizati frku oko bilo čega dok god se umire i od drugih stvari? Ovo dete je zamalo umrlo od bolesti koju nije smelo ni da dobije.
ja sam ti lepo rekao, radnik se ubode na zardjali ekser i ide da primi antitetanus, da li je vakcinisan ili ne i koliko puta kao dete, ko to zna? tako se rade stvari,a ne da ja moje dete vakcinisem, a da me nije briga da li mu se rana ako padne inficirala... a ova logika da se mi pelcujemo protiv infekcija, a da nismo inficirani, i pitanje je da li cemo, pa znas ti koliko patogena postoji? gde je kraj u pelcovanju? 100 vakcina, mozda 200, kao 200 otpalih andjela? van pameti, i onda vi kazete korist prevazilazi stetu, a koja je steta ovde ako je dete spaseno? jedno jedino si naveo, a steta od vaklcina se broji milionima slucajeva, prst na celo, mozda pomogne
A ko je kriv što dete nije odvedeno kod lekara na vreme?

Da nisu možda roditelji retardi za koje znamo da ne veruju lekarima?
aha, sekta neka garant, cudi me da ga nisu odveli kod seoskog vidara rana, ili nekog svog vraca da se bar ta rana ocisti, i onda se dete ne bi razbolelo?
mi ameri smo postavili kenedija juniora, nasih 5 minuta je sada, a tramp sa warp speed za covid pelc vas je lozio kao i ukre za tomahake, tek cemo se cerati, sad se mi malo pitamo, mi sada vucemo nas potez, a vi strpite se malo, vi ste vas potez povukli za vreme kovida

Poslednja izmena:
ja sam ti lepo rekao, radnik se ubode na zardjali ekser i ide da primi antitetanus, da li je vakcinisan ili ne i koliko puta kao dete, ko to zna? tako se rade stvari,a ne da ja moje dete vakcinisem, a da me nije briga da li mu se rana ako padne inficirala... a ova logika da se mi pelcujemo protiv infekcija, a da nismo inficirani, i pitanje je da li cemo, pa znas ti koliko patogena postoji? gde je kraj u pelcovanju? 100 vakcina, mozda 200, kao 200 otpalih andjela?

aha, sekta neka garant
Ako je primio vakcinu u predhodnih 10 godina radnik ne ide da se vakciniše.

Povreda od koje možeš dobiti tetanus može biti naizgled i potpuno bezazlena, poput uboda na trn ruže. Kod dece koja se redovno igraju napolju i grebu kolena i ruke svakako nećeš moći da izbegneš tu vakcinu, pa je logična posledica toga da dete primi vakcinu pre nego što krene da se igra napolju. Prima je u kombinaciji sa drugim vakcinama koje štite od zaraznih bolesti koje mogu da ih ubiju i bez da se povrede.

Ako je primio vakcinu u predhodnih 10 godina radnik ne ide da se vakciniše.

Povreda od koje možeš dobiti tetanus može biti naizgled i potpuno bezazlena, poput uboda na trn ruže.
jeste ja redovno idem da primam antitetanus na svakih 10 godina, posto se redovno ubodem na trnje, samo od kupine iza kuce, ne'am ruze:rotf: - si ti bre citav, zezas me?

jeste ja redovno idem da primam antitetanus na svakih 10 godina, posto se redovno ubodem na trnje, samo od kupine iza kuce, ne'am ruze:rotf: - si ti bre citav, zezas me?
Pravilo je na 10godina, zaštita po nekim studijama dostiže i 30 godina, antitela postoje.

Što se same bolesti tiče nju izaziva bakterija koja živi u zemlji i u Srbiji svake godine ima nekoliko slučajeva kod staraca koji se po selima bave poljoprivredom, dobiju tetanus a antitela su im mnogo slaba zbog starosti i decenija prošlih od poslednje vakcine.

Ovde su u pitanju deca koja su potpuno bez zaštite.

Pravilo je na 10godina, zaštita po nekim studijama dostiže i 30 godina, antitela postoje.

Što se same bolesti tiče nju izaziva bakterija koja živi u zemlji i u Srbiji svake godine ima nekoliko slučajeva kod staraca koji se po selima bave poljoprivredom, dobiju tetanus a antitela su im mnogo slaba zbog starosti i decenija prošlih od poslednje vakcine.

Ovde su u pitanju deca koja su potpuno bez zaštite.
aham, trnova ruzica je u pitanju
statisticki, i procenom rizika, nema sanse da ja i razmisljam o tetanusu, a kamoli da se vakcinisem na 10 ili 30+ godina, koza me stiti, ako je probijem, posecem, idem na usivanje, uzmem bolovanje od poljoprivrede, gradjevine, ili zahebancije oko kuce sa ruzama, kupinom i sl., i tek onda mi lupe antitetanus... pa vece su mi sanse da dobijem malariju, ili virus zapadnog nila, nego tetanus

ili kao u americi sto su posumnjali da neki nasi imaju tuberkulozu
masa tih vakcina su za ratne uslove, ne trebaju nama koji zivimo urbano, kao bubrezi u loju, a umrecemo od ko zna cega, veravatnoca da ce nas vakcina neka spasiti je u rangu statisticke greske, naveo si 1 dete, a i ono je spaseno

pa vece su mi sanse da dobijem malariju, ili virus zapadnog nila, nego tetanus

ili kao u americi sto su posumnjali da neki nasi imaju tuberkulozu
masa tih vakcina su za ratne uslove, ne trebaju nama koji zivimo urbano, kao bubrezi u loju, a umrecemo od ko zna cega, veravatnoca da ce nas vakcina neka spasiti je u rangu statisticke greske, naveo si 1 dete, a i ono je spaseno
Naravno da ne treba kad smo svi uredno vakcinisani onda kad je trebalo.
Lako je iz ove perspektive pričati kako ne treba ovo ili ono, pa onda nedužna deca trpe posledice.

Naravno da ne treba kad smo svi uredno vakcinisani onda kad je trebalo.
bez obzira ko se nabode, i povredi opet dobija antitetanus
Lako je iz ove perspektive pričati kako ne treba ovo ili ono, pa onda nedužna deca trpe posledice.
aham, trnova ruzica... jedno dete, to je na nivou statisticke greske, znaci zanemarljivo

bez obzira ko se nabode, i povredi opet dobija antitetanus
Dete nije uopšte vakcinisano, čini mi se da ne pratiš.

aham, trnova ruzica... jedno dete, to je na nivou statisticke greske
Na stranu što nije humano tako pričati o živom biću, o statističkim greškama možemo da pričamo onda kada je dete vakcinisano pa nekim slučajem obolelo. Ako nije vakcinisano a obolelo, to onda nije statistička greška nego greška roditelja ili staratelja.

Na stranu što nije humano tako pričati o živom biću, o statističkim greškama možemo da pričamo onda kada je dete vakcinisano pa nekim slučajem obolelo. Ako nije vakcinisano a obolelo, to onda nije statistička greška nego greška roditelja ili staratelja.
pa jel samo to jedno jedino dete nije vakcinisano? kako je onda samo 1 dobilo tetaunus, deca se ogrebu svaki dan, koleni ili slicno? ti dezavuises, greska roditelja je sto nisu obratili paznju kada je dete povredjeno, a ja pricam o statistici, da ipak vecina roditelja obraca paznju, i deca cak i nevakcinisana ne dobijaju tetanus.

o cemu se zapravo radi? o sanitarnim uslovima u zemljama treceg sveta koje se targetiraju za vakcinaciju - znaci, mi koji zivimo u zemljama razvijenog zapada, urbano, imamo sve sanitarne uslove, nas gubite, mi smo antivakseri, i onda navodim primer tuberkuloze, ovde se ne vakcinise, pa nismo u ratnim uslovima?

Back