Nevakcinisani sedmogodišnjak oboleo od tetanusa u Beogradu

Negde rece romsko dete, a kako njegovi drugari koji isto nisu vakcinisani ne dobijaju tetanus? isto poderu kolena, i kako je uopste ovo dete dobilo tetanus, zasto se precutkuje?
Gde sam rekao da je romsko dete?

Znamo samo da je iz Beograda, što je urbana sredina, pa kako je onda gradsko dete dobilo tu bolest od koje nam ne treba zaštita?

5 od 6 igrača ruskog ruleta ne pogine, jel to znači da ruski rulet nije opasan? Zašto da rizikuješ zdravlje deteta ako postoji zaštita? Vezivanje u kolima, dečija sedišta, sve je to glupost, evo sinoć izginu cela familija u sudaru, možda su bili vezani, jel to znači da su pojasevi glupost? Ovaj ludak je bio pijan, ali mnogo ljudi vozi pijano pa ne naprave sudar, jel to znači da je pijanstvo za volanom ok?

Normalna i racionalna osoba gleda da smanji rizik ako je to moguće, budala će uvek reći to je bezveze, lakše mi je da rizikujem.

pa jel samo to jedno jedino dete nije vakcinisano? kako je onda samo 1 dobilo tetaunus, deca se ogrebu svaki dan, koleni ili slicno? ti dezavuises, greska roditelja je sto nisu obratili paznju kada je dete povredjeno, a ja pricam o statistici, da ipak vecina roditelja obraca paznju, i deca cak i nevakcinisana ne dobijaju tetanus.
Dece koja nisu vakcinisana protiv tetanusa je jako malo jer je ta vakcina obavezna. To je razlog zašto je on izuzetno redak (uz to što nije zarazan tj. ne prenosi se s osobe na osobu) a ne to što ga je teško dobiti.

o cemu se zapravo radi? o sanitarnim uslovima u zemljama treceg sveta koje se targetiraju za vakcinaciju - znaci, mi koji zivimo u zemljama razvijenog zapada, urbano, imamo sve sanitarne uslove, nas gubite, mi smo antivakseri, i onda navodim primer tuberkuloze, ovde se ne vakcinise, pa nismo u ratnim uslovima?
Uzročnika tetanusa ima SVUDA. Nemoguće ga je ukloniti, otporan je i na većinu klasičnih metoda dezinfekcije. Neuporediv sa TBC-om i sl.

Normalna i racionalna osoba gleda da smanji rizik ako je to moguće, budala će uvek reći to je bezveze, lakše mi je da rizikujem.
ne, ja samo kazem za tetanus da nemamo njegovo znacajno smanjenje kao sto imamo za druge dve bolesti
  • Initial impact:
    The DTP vaccine led to a dramatic decrease in diphtheria and whooping cough cases in the U.S.
možda su bili vezani, jel to znači da su pojasevi glupost?
ako nemaju nezeljena dejjstva i ne dovode do smrtnih ishoda, onda nisu glupost; nazalost to nije slucaj sa vakcinama, zakletva je : ne naskodi

Poslednja izmena:
Dece koja nisu vakcinisana protiv tetanusa je jako malo jer je ta vakcina obavezna. To je razlog zašto je on izuzetno redak (uz to što nije zarazan tj. ne prenosi se s osobe na osobu) a ne to što ga je teško dobiti.
zasto se onda revaklcinise kasnije na 10 godina, i sta ako prodje 30, zasto ga starci ne dobijju cesce, ili sredovecni? meni je sigirno proslo tih 30 godina, znaci da nemam vise antitela, da li sam u riziku onda, vecem nego potpuno vakcinisana deca?

Poslednja izmena:
Mislim da svako mora da posluša svoj instinkt i postupi prema njemu.

aa8bn8.jpg

ne, ja samo kazem za tetanus da nemamo njegovo znacajno smanjenje kao sto imamo za druge dve bolesti
  • Initial impact:
    The DTP vaccine led to a dramatic decrease in diphtheria and whooping cough cases in the U.S.
I iz ovoga si zaključio da nije uticala na tetanus?

ako nemaju nezeljena dejjstva i ne dovode do smrtnih ishoda, onda nisu glupost; nazalost to nije slucaj sa vakcinama, zakletva je : ne naskodi
Antivaksersko lupetanje bez osnova u stvarnosti. Izjednačuješ naučno dokazane efekte sa vašim baljezganjima.

Antivaksersko lupetanje bez osnova u stvarnosti. Izjednačuješ naučno dokazane efekte sa vašim baljezganjima.
ma nisam ja antivakser, samo nastojim da vas usmerim, da se sve unapredi, nano-tech, evo vidi
pazi o cemu vam pricam, potpuno nov pristup svemu, evo kakve vakcine sleduju i zasto ce se uvesti:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31279103/
Silver nanoparticle-adjuvanted vaccine protects against lethal influenza infection through inducing BALT and IgA-mediated mucosal immunity

Daniel Sanchez-Guzman 1, Pierre Le Guen 2, Berengere Villeret 1, Nuria Sola 1, Remi Le Borgne 3, Alice Guyard 4, Alix Kemmel 1, Bruno Crestani 2, Jean-Michel Sallenave 1, Ignacio Garcia-Verdugo 5
Affiliations Expand
PMID: 31279103 DOI: 10.1016/j.biomaterials.2019.119308
Abstract
Most of current influenza virus vaccines fail to develop a strong immunity at lung mucosae (site of viral entry) due to sub-optimal vaccination protocols (e.g. inactivated virus administered by parenteral injections). Mucosal immunity could be improved by using locally-delivered vaccines containing appropriate adjuvants. Here we show, in a mouse model, that inclusion of silver nanoparticles (AgNPs) in virus-inactivated flu vaccine resulted in reduction of viral loads and prevention of excessive lung inflammation following influenza infection. Concomitantly, AgNPs enhanced specific IgA secreting plasma cells and antibodies titers, a hallmark of successful mucosal immunity. Moreover, vaccination in the presence of AgNPs but not with gold nanoparticles, protected mice from lethal flu. Compared with other commercial adjuvants (squalene/oil-based emulsion) or silver salts, AgNPs stimulated stronger antigen specific IgA production with lower toxicity by promoting bronchus-associated lymphoid tissue (BALT) neogenesis, and acted as a bona fide mucosal adjuvant.

Neja naprave vakcinu i dokažu da je efikasnija, na ljudima, prvi ću da je primim.
sa mrnom vidis da nema vise nista, to je trebala da bude terapija za rak, a ne na prepad warp speed, mazni pare i bezi, naroicito sto se sve otkrilo, da je vestacki virus itd
a ovo, pa znas engleski, vidis da ima smisla, samo nije jetinije, i onda ti je zarada manja,a pitanje je da li bi se sa njima vise ljudi vakcinisalo svake godine ako su duplo skuplje, zato ih nema jos...
mrna "vakcine"; su bile jeftine, zato i kazem mazni pare i bezi da su napravili, ali nema ih, gde su napravljene mrna vakcine za druge stvari? to ti je jos jedan dokaz da smo mi bili u pravu

Poslednja izmena:
svi sada jure mrna vakcine, ameri, kinezi, one jesu budućnost vakcina
argymentuj, u kom veku su buducnost, mozda u 22.? mastas.
i opet me teras da se suprotstavljam:, jel ovo antivalaksersko stanovise? moje. nego realno, ovo je moje stanoviste

Писмо онкоимунолога Вере Владимировне Городилове: Вакцине слабе имунитет, време је да се испита пораст леукемије код деце. Вера Владимировна Городилова (1915–1996) – професорка, доктор медицинских наука, заслужни научник РСФСР-а, 25 година је била заменица директора за истраживање у Московском институту за истраживање рака „П. А. Херцен“ и аутор преко 200 научних радова.​

Др Городилова: Вакцине слабе организам, да се испита пораст леукемије код деце

To što ti radiš je tipično antivaksersko ponašanje, konkretno logička greška "pozivanje na autoritet". Okačio si mišljenje neke nepoznate doktorke koja je umrla pre 30 godina, što znači da je njeno mišljenje staro barem 40 godina.

Čime je potkrepljeno? Ničim. Nije dokazala svoju sumnju naučnim putem, studijom, samo ju je izrekla. Jesi nekad čuo za "extraordinary claims require extraordinary evidence"?

Ali rekla je nešto što se tebi sviđa, zato si u svojoj glavi ti to nekritički prihvatio, želeo bi da je ona u pravu jer si onda i ti u pravu. Zato je za tebe ona neki mistični ultra ekspert, iako njena biografija kaže da je verovatno onkolog, dakle veze nema sa vakcinama. Kako je došla do svog stava? Ko zna, jedan od najvećih umova u istoriji, Linus Pauling, je skrenuo kada mu je žena umrla od raka i proveo je naredne decenije tragajući za univerzalnom prevencijom za rak, odlučio je da su to megadoze vitamina C i iako su sve studije koje je pokrenuo dokazivale suprotno on je nastavio da tvrdi da je u pravu, srozavajući svoj neverovatni lredibilitet, da bi na kraju umro od raka iako je decenijama bio na megadozama tog vitamina C. Znaš šta je izjavio pred smrt? Da je siguran da bi dobio rak mnogo ranije da nije uzimao vitamin C.

Poslednja izmena:
argymentuj, u kom veku su buducnost, mozda u 22.? mastas.
i opet me teras da se suprotstavljam:, jel ovo antivalaksersko stanovise? moje. nego realno, ovo je moje stanoviste

Писмо онкоимунолога Вере Владимировне Городилове: Вакцине слабе имунитет, време је да се испита пораст леукемије код деце. Вера Владимировна Городилова (1915–1996) – професорка, доктор медицинских наука, заслужни научник РСФСР-а, 25 година је била заменица директора за истраживање у Московском институту за истраживање рака „П. А. Херцен“ и аутор преко 200 научних радова.​

Др Городилова: Вакцине слабе организам, да се испита пораст леукемије код деце

,,,mozhe se zakljuchiti da je ova Vera Gorodilova zachetnik i osnivach antivakserskog pokreta,,,samo me chudi kako se niko nije setio da joj u tu chast podigne spomenik,,,

,,,mozhe se zakljuchiti da je ova Vera Gorodilova zachetnik i osnivach antivakserskog pokreta,,,samo me chudi kako se niko nije setio da joj u tu chast podigne spomenik,,,
izbegao si da mi kazes svoju specijalnost, i sada zenu ovakvog kalibra omalovazavas? bez ljutnje, ali ja mislim da si ti caci
ajde kako je ona antivakser, luperdas samo, zena ima 200 naucnih radova, a ti cak nisi ni naucnik, kao ja!

Čime je potkrepljeno? Ničim. Nije dokazala svoju sumnju naučnim putem, studijom, samo ju je izrekla. Jesi nekad čuo za "extraordinary claims require extraordinary evidence"?
preko 200 naucnih studija? ti si obican prodavac i pr menadzer! ajde reci mi da si procitao tekst, pa onda odgovorio, da znam da si i ti caci
kako nije potkrepljeno, jesi li procitao tekst, i dqa li upste razumes o cemu je rec, da ne gubimo vreme? na primer:
Имунолошки статус особе се тренутно процењује на основу диференцираних индикатора активности Т- и Б-ћелијског имуног система.

Poslednja izmena:
preko 200 naucnih studija? ti si obican prodavac i pr menadzer! ajde reci mi da si procitao tekst, pa onda odgovorio, da znam da si i ti caci
kako nije potkrepljeno, jesi li procitao tekst, i dqa li upste razumes o cemu je rec, da ne gubimo vreme? na primer:
Haha, evo besa. Šta je u tekstu tj njenom pismu? Samo fraze poput "smatram", "verujem", "mislim", "sumnjam" i slično. Kojih 200 studija pominješ, ovde nam treba samo jedna, ona koja dokazuje njena pisanija. A nje nema...

A od ovog njenog pisma je prošlo više decenija, zašto ona ili njene kolege, učenici ili bilo koji drugi naučnici nisu uradili ništa povodom njenih sumnji? Dokazivanje istih bi im donelo Nobelovu nagradu, kad ono cvrčci...

...svi sada jure mrna vakcine, ameri, kinezi, one jesu budućnost vakcina,..
https://forum.krstarica.com/threads...-od-tetanusa-u-beogradu.1042630/post-51827661
Pre nego sto neko ko samo laze, a trazi "dokaze" za sve i svasta, zamisljajuci da je dokazana, ispitana i proverena bezbednost i za trudnice i na fertilitet muskaraca...slaze jos nesto...

MMR "vakcine" ne da niko ne trazi, nego ni u USA ne mogu da ih uvale i poture. Mlado stanovnistvo ih ismeva i menja socijalne odnose i poglede zbog njih.

Poslednja izmena:
Pre nego sto neko ko samo laze, a trazi "dokaze" za sve i svasta, zamisljajuci da je dokazana, ispitana i proverena bezbednost i za trudnice i na fertilitet muskaraca...slaze jos nesto...

MMR "vakcine" ne da niko ne trazi, nego ni u USA ne mogu da ih uvale i poture. Mlado stanovnistvo ih ismeva i menja socijalne odnose i poglede zbog njih.
Evo ga ovaj slepac da piše o meni u trećem licu, još ga boli ego od predhodnog školovanja...

izbegao si da mi kazes svoju specijalnost, i sada zenu ovakvog kalibra omalovazavas? bez ljutnje, ali ja mislim da si ti caci
ajde kako je ona antivakser, luperdas samo, zena ima 200 naucnih radova, a ti cak nisi ni naucnik, kao ja!
,,,i,,,shta sam tu pogreshno napisao,,,
,,,ti si ćaci,,jer celo vreme se pozivash na neke linkove,,,ne misleći svojom glavom,,,
,,,daj bre @bas kao oladi malo,,,

Uzročnika tetanusa ima SVUDA. Nemoguće ga je ukloniti, otporan je i na većinu klasičnih metoda dezinfekcije. Neuporediv sa TBC-om i sl.
,,,tachno,,, :ok:
,,,samo jedan primer,,,
,,,u jednoj tekstilnoj fabrici radnica se bila ubola na iglu od shivaće mashine,,,ta igla je bila tako chista, tako sjajna i neko vreme u upitrebi, da ni na kraju pameti ne ni bilo da je ta igla zarazhena tetanusom,,ali
,,,po protokolu primila je i antitetanusnu vakcinu,,,njoj na sreću i svih,,, jer
,,,igla je bila poslata u specijalizivanu mikrobioloshku laboratoriju /ne obichnu/,,,gde se dokazalo postojanje C.tetani,,,

,,,antivakseri niste u pravu po osnovu vakcina,,,

Back