- Poruka
- 604
Naravno da ih ujedinjuje ako netko na Hrvata digne ruku. I zbog terora u prvoj Jugoslaviji i u zadnjoj agresiji 90-ih godina na RH.
Najbolje da ce gledat kako Srbin vozi tenkove po RH, pali, pljacka, protjeruje, ubija...
Hrvati su od Avara, a od toga mozda rijec havarija. Sto se tice terora u 1.YU njega je nesumnjivo bilo,ali Zagreb je morao u YU jer je Dalmacija ucijenila Hrvatsku,da ako nece s njom da ce ona sama,zbog sigurnosti od Italije. I Pribicevic Svetozar se pokajao sto su Srbi iz Hr i BiH usli u tu i takvu YU gdje palanacki duh Karadjordjevica zavodidiktaturu. Bio je u koaliciji sa HSSom sto podrzavam. I sada isto mislim,da bi Srbima bilo bolje,ako bi Hr bili normalni,a ne indoktrinirani od jezuite,da zive u jednoj drzavi SHS kakva je bila i ranije,dakleSLO,HR,BIH,VOJVODINA I CG. A sto je usljedilo NDH zanemarujes! monstruozno iskorjenjivanje jdnog anroda,ali fizicki je bilo nemoguce sasvim. a kada se povampirilo ustastvo devedesetih zar da Srbi opet budu ovce za klanje? morali su se samoizolirati pa je Subar dobro rekao: nisu Srbi mogli okupirati sami sebe,pa tu zive vjekovima! cak u slavoniji dalkeo duze od hrvata,jer u Osijeku npr 1530 se pominju Srbi a Hrvatima nikakvim ni traga do kraja 19.v.
Antun Radić piše u “Domu“ od 10.11.1904:
“Lako vam je danas govorit moj gospodine! Ali da ste vi samo prije 20 godina dosli tamo u Vinkovce, pa da ste rekli da ste Hrvat, i da su oni ljudi tamo Hrvati – vi biste sretni bili kad bi vam se sav svijet smijao, jer biste lako bili dobili i batina. Ali nije tako bilo samo među gospodom, nego još više među seljacima: i to su bili “Raci“ i “Šokci“- a Hrvatima kakovim ni traga. A tko je to učinio, da su danas gospoda po Slavoniji većinom Hrvati, te ima i seljaka, koji ponosno kažu da su Hrvati, hrvatski seljaci? Tko je to učinio? Tko je te Hrvate tako reći ,,stvorio“?
To je učinila Stranka prava. Nauka Ante Starčevića, ona je od nesvjesne mase stvorila Hrvate! Tako je to moj gospodine, a lako vama danas govoriti!”