Hrvatska ideja je nastala pocetkom 20-og veka ona je nastavak ilirske ideje
Као национална идеја, од 1840-тих на овамо, уосталом исто као и српска. Срби и Хрвати као народи (насупрот нацијама) су нешто друго.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hrvatska ideja je nastala pocetkom 20-og veka ona je nastavak ilirske ideje
Stojko Vranković i njegovi preci su Hrvati, neka te ne buni njegovo ime. Radovani, Stoje, Stojani i slična imena su bila česta u Hrvatskoj u starijim vremenima (Radovanov portal na trogirskoj katedrali).
Tu je link: http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j...14HABA&usg=AFQjCNHBc9WrxG4ddgrrR-C1z2_OU4juSg
Ako ti je wiki nepouzdan izvor, možeš proguglat za prezime Vranković na ozbiljnijim stranicama pa ćeš dobit isto. Komazec i Petrović su iz miješanog braka a za Pršu ni ne znam kako se izjašnjava te je li izmiješanog braka. Zanimljivo je jedino kako je dobio ime Dado - Adolf (Dado Topić - hrv. kantautor u stvari pravo njegovo pravo ime je Adolf)).
Cijela ova vaša tema je jedna teška srpska frustracija. Nas uopće nije briga zašto su sada neki Matići, Antići, Stjepanovići, Draškovići, Šešelji,... Srbi.
Da nije SPC osnivanjem kraljevine SHS dobila nadležnost nad pravoslavnim pukom u HR, etničkih Srba ne ni bilo puno u Hrvatskoj. Jer, mnogi su se prije smatrali Hrvatima pravoslavcima (istina, i mnogi se jesu smatrali pravoslavnim Srbima ili Srbima katolicima na područjima na kojima je djelovala srpska agentura novostvorene srpske države). Sad taj broj hrvatskih pravoslavaca, sudeći po novom popisu, opet lagano raste.
Uglavnom, da meni netko nekom najnovijom genetskom metodom dokaže da sam izravni potomak samog Cara Dušana, ja bih opet bio jednako Hrvatom i jednako volio svoju prekrasnu zemlju a prema Srbiji i Srbima ne bi osjećao ništa. Bitan je osjećaj i mentalitet (u mom slučaju dalmatinski ali poštujem i divim se zagorskom, slavonskom, istarskom,...)..
Stojko Vranković i njegovi preci su Hrvati, neka te ne buni njegovo ime. Radovani, Stoje, Stojani i slična imena su bila česta u Hrvatskoj u starijim vremenima (Radovanov portal na trogirskoj katedrali).
Tu je link: http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j...14HABA&usg=AFQjCNHBc9WrxG4ddgrrR-C1z2_OU4juSg
Ako ti je wiki nepouzdan izvor, možeš proguglat za prezime Vranković na ozbiljnijim stranicama pa ćeš dobit isto. Komazec i Petrović su iz miješanog braka a za Pršu ni ne znam kako se izjašnjava te je li izmiješanog braka. Zanimljivo je jedino kako je dobio ime Dado - Adolf (Dado Topić - hrv. kantautor u stvari pravo njegovo pravo ime je Adolf)).
Cijela ova vaša tema je jedna teška srpska frustracija. Nas uopće nije briga zašto su sada neki Matići, Antići, Stjepanovići, Draškovići, Šešelji,... Srbi.
Da nije SPC osnivanjem kraljevine SHS dobila nadležnost nad pravoslavnim pukom u HR, etničkih Srba ne ni bilo puno u Hrvatskoj. Jer, mnogi su se prije smatrali Hrvatima pravoslavcima (istina, i mnogi se jesu smatrali pravoslavnim Srbima ili Srbima katolicima na područjima na kojima je djelovala srpska agentura novostvorene srpske države). Sad taj broj hrvatskih pravoslavaca, sudeći po novom popisu, opet lagano raste.
Uglavnom, da meni netko nekom najnovijom genetskom metodom dokaže da sam izravni potomak samog Cara Dušana, ja bih opet bio jednako Hrvatom i jednako volio svoju prekrasnu zemlju a prema Srbiji i Srbima ne bi osjećao ništa. Bitan je osjećaj i mentalitet (u mom slučaju dalmatinski ali poštujem i divim se zagorskom, slavonskom, istarskom,...)..
Naprotiv, ne samo da moja teorija nije ustaška nego je tvoja teorija rasistička kao i kod skoro svih srpskih diskutanata na ovoj temi. Nacije i jesu rezultat emotivne i mentalitetne povezanosti neke skupine i osjećaja svakog od te skupine. Da sam na tvom mjestu i da sam pristalica tvoje teorije, bio bih okrenut prema Turcima a ne prema Hrvatima. Stvarno je odvratno kad netko, čiji su preci bili krotki skoro 500 godina pod turskom čizmom i bili seksualno izrabljivani pravom prve bračne noći, prebrojava krvna zrnca susjedima.
Stvarno je odvratno kad netko ... prebrojava krvna zrnca susjedima.
Zanimljivo je jedino kako je dobio ime Dado - Adolf (Dado Topić - hrv. kantautor u stvari pravo njegovo pravo ime je Adolf)).
Cijela ova vaša tema je jedna teška srpska frustracija.
samo slijepac ne primjećuje da je RKC nadnacionalna i da je njoj nacionalnost njezinih sljedbenika nebitna.Tako izgledaju stvari kada Vatikan preko svojih emisara pokusava da stvori svoju pesadiju za kretanje prema istoku. To je razlog zasto su Poljaci i Hrvati najveci mrzitelji svoje krvne brace druge provencijencije i razlog zasto je mrznja prema Srbima najzesca u onim podrucjima gde je najveci procenat konvertita.
Samo slep covek ne primecuje ove stvari.
samo slijepac ne primjećuje da je RKC nadnacionalna i da je njoj nacionalnost njezinih sljedbenika nebitna.
bitno joj je da si katolik.
nema potrebe za stvaranjem nove nacije za kretanje prema istoku, već pokrštavanjem prema istoku.
što se nemože reći za SPC...
Naprotiv, ne samo da moja teorija nije ustaška nego je tvoja teorija rasistička kao i kod skoro svih srpskih diskutanata na ovoj temi. Nacije i jesu rezultat emotivne i mentalitetne povezanosti neke skupine i osjećaja svakog od te skupine. Da sam na tvom mjestu i da sam pristalica tvoje teorije, bio bih okrenut prema Turcima a ne prema Hrvatima. Stvarno je odvratno kad netko, čiji su preci bili krotki skoro 500 godina pod turskom čizmom i bili seksualno izrabljivani pravom prve bračne noći, prebrojava krvna zrnca susjedima.
Poznati hrvatski pisac Ante Alupović, sveštenik, upravnik Hrvatske asocijacije „Napredak“ iz Sarajeva, najmoćnije hrvatske kulturne asocijacije u Bosni
i Hrcegovini, priča da je ime Hrvat bilo nepoznato širokim masama. On spominje slučaj
njegove rođene majke, koja ga je pitala kakva je to nova vera Hrvati. Ona je čula do oni
treba da se od rimokatolika pretvore u Hrvate i pitala se šta je to. Tako su se bosanskohercegovački rimokatolici, koji su se od Srba razlikovali samo po veri, od vremena austrougarske okupacije, 1878. godine, polako pretvorili u Hrvate
samo slijepac ne primjećuje da je RKC nadnacionalna i da je njoj nacionalnost njezinih sljedbenika nebitna.
bitno joj je da si katolik.
nema potrebe za stvaranjem nove nacije za kretanje prema istoku, već pokrštavanjem prema istoku.
što se nemože reći za SPC...
Ali gde su onda katolici iz srpskog naroda.Zar nije "malo" čudno da jedan narod koji sedi na razdeonoj liniji dve hrišćanske crkve nema praktično ni jednog katolika.
Eno u Poljskoj pravoslavaca, eno među Albancima i katolika i pravoslavaca, eno među Mađarima i katolika i protestanata, Ukrajinci i pravoslavni i (grko)katolici....
Dobio je ime po kumu, zidovu.
Jeste, mi smo frustrirani sto ne prolaze nase velikosrpske sovinisticke podvale jednom tako homogenom narodu tisucljetnje kulture i tradicije.
Tema je u stvari fantasticna stvar koja na jednom mestu skuplja informacije o drzavotvornom karakteru Hrvata, Narodu o kome je najmanje onih po kojima je on dobio ime a najvise onih koji su u poslednjih 200 godina prekalemljeni u Hrvate.
Tako izgledaju stvari kada Vatikan preko svojih emisara pokusava da stvori svoju pesadiju za kretanje prema istoku. To je razlog zasto su Poljaci i Hrvati najveci mrzitelji svoje krvne brace druge provencijencije i razlog zasto je mrznja prema Srbima najzesca u onim podrucjima gde je najveci procenat konvertita.
Samo slep covek ne primecuje ove stvari.
Odakle ti to da nema Srba katolika. Pa po zadnjem popisu stanovništva Hrvatske iz 2011., u Hrvatskoj živi:
a)16.647 Hrvata pravoslavne vjere, 9.647 Hrvata islamske vjere
b) 2.391 Srba katoličke vjere, 350 Srba islamske vjere
c) 317 Bošnjaka katoličke vjere, 293 Bošnjaka pravoslavne vjere
http://www.dzs.hr/Hrv/censuses/census2011/results/htm/H01_01_12/H01_01_12.html
Osim toga, baš je na ovom podforumu bio forumaš s nickom Godfroa, koji živi u Srbiji, i za sebe kaže da je Srbin kaoličke vjere.
Vrijedi sinko i obrnuto. Odakle su Šešelj, Drašković, Karadžić? Iz Šumadije? Malo morgen. Oni su iz krajeva gdje se pravoslavlje širilo pod zaštitom sultana, kao što reče srpski akademik Ćubrilović - pećki patrijarsi imali su ličnu stražu sasatvljenu od janjičara.
Posto znam jednog "Srbina katolika" iz Hrvatske, znam i sistem po kojem su isti postali.
Tip se pokatolicio da bi smanjio pritisak koji je svakodnevno dozivljavao u jednoj od najvecih planetarnih demokracija. Ime i prezime nije menjao i iz toga se jasno vidi ko je i sta je. Ali eto.... do tada nije bio vernik a sada ide na mise.
"Hrvati pravoslavne vere" su isto to samo na drugu foru.
Sve je to proizvod kriminalnog pritiska na ljude koji tamo zive i koji da bi opstali u bolesnom i krvnicki rasplozenom okruzenju moraju da se prilagodjavaju ili da se sele.
Upravo o tim stvarima i govori ova tema
Odakle ti to da nema Srba katolika. Pa po zadnjem popisu stanovništva Hrvatske iz 2011., u Hrvatskoj živi:
a)16.647 Hrvata pravoslavne vjere, 9.647 Hrvata islamske vjere
b) 2.391 Srba katoličke vjere, 350 Srba islamske vjere
c) 317 Bošnjaka katoličke vjere, 293 Bošnjaka pravoslavne vjere
http://www.dzs.hr/Hrv/censuses/census2011/results/htm/H01_01_12/H01_01_12.html
Osim toga, baš je na ovom podforumu bio forumaš s nickom Godfroa, koji živi u Srbiji, i za sebe kaže da je Srbin kaoličke vjere.
Vrijedi sinko i obrnuto. Odakle su Šešelj, Drašković, Karadžić? Iz Šumadije? Malo morgen. Oni su iz krajeva gdje se pravoslavlje širilo pod zaštitom sultana, kao što reče srpski akademik Ćubrilović - pećki patrijarsi imali su ličnu stražu sasatvljenu od janjičara.
Posto znam jednog "Srbina katolika" iz Hrvatske, znam i sistem po kojem su isti postali.
Tip se pokatolicio da bi smanjio pritisak koji je svakodnevno dozivljavao u jednoj od najvecih planetarnih demokracija. Ime i prezime nije menjao i iz toga se jasno vidi ko je i sta je. Ali eto.... do tada nije bio vernik a sada ide na mise.
"Hrvati pravoslavne vere" su isto to samo na drugu foru.
Sve je to proizvod kriminalnog pritiska na ljude koji tamo zive i koji da bi opstali u bolesnom i krvnicki rasplozenom okruzenju moraju da se prilagodjavaju ili da se sele.
Upravo o tim stvarima i govori ova tema
300 Bošnjaka pravoslavaca dokazuju tvoju srbonacističku tezu.