Hrvati kajkavci govore srpski jezik isto.
Kad bi Austijanci tvrdili da govore Austrijski jezik bila bi druga situacija, dok se forsira anti-srpska politika da Hrvati, Bosnjaci, Crnogorci govore posebnim jezicima.
99% "naucnih saznanja" su lazi i anti-srpska propaganda, politika, neverovatne lazi i spinovi da se jedan narod vestacki razdeli na sto manje drzavice torove za stoku...
- - - - - - - - - -
Hrvati i Bosnjaci su narod Srbi, tj. genetika i jezik...
Austrijanci su narod Nemci.
- - - - - - - - - -
Nemacka je pre 350 godina bila podeljena na 300 drzava u kojima je ziveo narod Nemci, a ne 300 naroda. Nemacka drzava je nastala u 19 veku, Nemacki narod postoji hiljadama godina.
Narod Srbi postoji hiljadama godina.
Nemci su bili podjeljeni na sase,bavarce,švabe,franke,alemane,pruse,itd. i jezik im se dosta razlikovao.Tako da još 70ih i 80ih godina nemci iz različitih dijelova Nemačke jedva da su se mogli donekle sporazumiti.Postojala je ideja ujedinjenja unatoč velikim razlikama u jeziku,krenula je standardizacija jezika koja je sve te skupine ujedinila.
Slično je i sa drugim državama,npr Italijom,Albanijom,Velikom Britanijom.
Dok kod nas je situacija suprotna,unatoč istom jeziku stvaraju se male toponimske nacije,koje rastu na mitološkoj istoriji,lažima i amneziji.A ko je kriv?Vatikan i strana politika.
A to da je ruski=srpski jezik.
Mislim rusa se može razumijet koju rečenicu,ali je komunikacija jako otežana.Pokušo sam komunicirat sa rusima,nisam se mogao posve sporazumiti.Srbin i rus kad se nađu,ako obojica znaju engleski onako školski za neku trojku rađe će se sporazumiti engleskim nego materinjim.Bliski jezici jesu,ali mislim da su daleko od istog.
Mada komotno je mogla zaživjet ideja standardizacije jezika i pravljenja jedne nacije svih slavena.Jer svuda u evropi se to radilo pa i tamo gdje su puno veće razlike u jeziku.