Nesumnjivo Hrvati

А зато ове што се тисућљећима сагињу не погађају никакви аргументи! :D

Sakrivaju se u tuđoj debelokožnoj guzici.

- - - - - - - - - -

Evo o čemu razmišljaju dok igraju fudbal u Splitu sa Rumunijom:

Mf7KeoY.jpg

Frojd bi imao mnogo toga da kaže.

- - - - - - - - - -

jVYlr03.jpg

- - - - - - - - - -

PS.
Mora se i definisati o čemu se priča.

Većina diskutanata ne razume jedne druge iz razloga što i o drugačijim stvarima pričaju. To je opšte mesto zadnjih 10-15 strana ove teme.

Možda ne bi bilo loše da se odlepi poslednjih 17 strana na posebnu temu: "1000-godišnji kontinuitet države Hrvatske?"

- - - - - - - - - -

Tema suštinski počinje od Slavenovog prvog posta na 198. strani, ali mislim da se post gosn. Pilipende https://forum.krstarica.com/showthr...ivo-Hrvati?p=36069254&viewfull=1#post36069254
Može uzeti kao prekretnica u raspravi i dobar početak te teme.

Evo o čemu razmišljaju dok igraju fudbal u Splitu sa Rumunijom:

Mf7KeoY.jpg
Јесте тема одавно скренула са свог првобитног тока, тисућљетност се размилила на гомили страна, али ајде да и ја скренем са теме на кратко. Наиме, занима ме када и гдје је Оливер изјавио ово што пише на транспаренту. Осим што не знам да је икад изравно пљунуо по Србима, знам и да је цили живот говорија спли’скон икавицон, па ово што пише овако како пише сасвим сигурно никад није изговорио (барем не у облику који је написан).
Наравно, питање није (само) за Мркаља, питам да ли ико зна за извор, ја га нисам пронашао.
(Има нека тема о Оливеровој смрти, али је закључана, па сам се зато овдје удјенуо подстакнут транспарентом.)

i da se onda ta tema prebaci u adekvatan deo krstarice ,
toplo preporucujem podforum "zabava" , e sad za sta se odluciti "humor" , "estrada" ili pak "igre bez granica" ???
Отворена је нова тема па се разговор о државности Хрватске може наставити тамо а овде да се држимо само ове теме убудуће, објаве са ових неколико страна неће бити пребачене тамо јер је овде доста тога поменуто а нема везе са "државношћу" па би се расправа исцепкала и била незазумљива.
У сваком случају сваки аргумент поменут овде може да се разради и тамо.Поз.

PS.

Možda ne bi bilo loše da se odlepi poslednjih 17 strana na posebnu temu: "1000-godišnji kontinuitet države Hrvatske?"

- - - - - - - - - -

Tema suštinski počinje od Slavenovog prvog posta na 198. strani, ali mislim da se post gosn. Pilipende https://forum.krstarica.com/showthr...ivo-Hrvati?p=36069254&viewfull=1#post36069254
Može uzeti kao prekretnica u raspravi i dobar početak te teme.

Претпостављам да си мислио заправо на нешто ранији упис, овај:
https://forum.krstarica.com/showthr...ivo-Hrvati?p=36069184&viewfull=1#post36069184

Јесте тема одавно скренула са свог првобитног тока, тисућљетност се размилила на гомили страна, али ајде да и ја скренем са теме на кратко. Наиме, занима ме када и гдје је Оливер изјавио ово што пише на транспаренту. Осим што не знам да је икад изравно пљунуо по Србима, знам и да је цили живот говорија спли’скон икавицон, па ово што пише овако како пише сасвим сигурно никад није изговорио (барем не у облику који је написан).
Наравно, питање није (само) за Мркаља, питам да ли ико зна за извор, ја га нисам пронашао.
(Има нека тема о Оливеровој смрти, али је закључана, па сам се зато овдје удјенуо подстакнут транспарентом.)

U susjednoj Srbiji postoje slične emisije u kojima kandidati također s velikom radošću pjevaju vaše pjesme i ističu da ste im velik uzor. Tamošnja vas publika već godinama željno očekuje. Postoji li mogućnost da im ipak zapjevate?
To sam već rekao i smatram završenom pričom. Ne znam što bi se trebalo dogoditi da promijenim svoje mišljenje. Jednostavno, tamo mi se ne ide. A i sam bih sebe time jako iznevjerio.

Unatoč publici koja vas silno želi vidjeti?
Znam da oni dolaze na moje koncerte izvan Srbije. Oni koji me baš toliko žele čuti, naći će me.

Iz intervjua 2015.

Ne znam za ovaj transparent

Када год будеш имао времена нема проблема, мада сумњам да ће то да се деси.Тему не да сам прочитао него на њој учествујем од почетка.
Постоји још једна тема можда и боља по том питању, https://forum.krstarica.com/showthread.php/508072-Hrvatski-kraljevi
али ја не видех ништа од тога, празне приче без историјске подлоге углавном.

O tome i govorim, sam kažeš da sudjeluješ od početka na svim temama koje se tiču Hrvata ili Hrvatske već godinama. Prezentirano je mnoštvo materijala od forumaša koji imaju znanje za diskusiju o povijesnim temema, onaj koji to samo čita i sam potraži dodatno nešto oko toga može puno naučiti ili barem dobiti spoznaju kako su stvari tada funkcionirale u relativno kratkom vremenu.
Kod tebe i sličnima tebi se vidi da vam nije do stvarne diskusije, čim vas se pritisne argumentima mijenjate temu, vrijeđate ili jednostavno počinjete ispocetka zanemarivajuči diskusiju vođenu do tada.
Ne mislim da ste glupi, ali ovo vam dođe kao zajebancija gdje se možete ispuhati u nadmudrivanju i živciranju sugovornika. Pošto vi to tako shvačate, takve će biti i diskusije.

Mene stvarno zanima kakve vi argumente imate za svoje tvrdnje, ali prave ne nešto izvan konteksta ili izmišljeno.
Nekad pokrenete zanimljive teme o kojima sam baš ne razmišljam poput "hrvatskog pletera" i slično gdje mislite da možete poentirati u svojim stavovima i kroz diskusiju se dosta nauči. Samo zbog takvih stvari sam ovdje, ali stvarno mi se neda po stoti put čitati i pisati o stvarima koje su već toliko puta prežvakane. Osim ako ima nešto stvarno novo.

Poslednja izmena:

Ne znam odakle je taj citat, niti da li je autentičan. Oliver je nekoliko puta rekao da neće ići u Srbiju, ali nije govorio o "zlu koje je Srbija nanela" "njegovom narodu".

Citat je dat u sklopu ciklusa "Užičko kolo u Hrvata" da pokaže o čemu oni razmišljaju dok... dok imaju seks sa svojim ženama.

Ne znam odakle je taj citat, niti da li je autentičan. Oliver je nekoliko puta rekao da neće ići u Srbiju, ali nije govorio o "zlu koje je Srbija nanela" "njegovom narodu".

Citat je dat u sklopu ciklusa "Užičko kolo u Hrvata" da pokaže o čemu oni razmišljaju dok... dok imaju seks sa svojim ženama.

Vise od decenije pises gotovo iskljucivo o Hrvatima po forumu...

Poslednja izmena od moderatora:

Ајде да онда транспарент повежем с темом па да закључим да оригинала нема, а да је транспарент преписан са листа уметнутог у дневник неког савременог Томе Архиђакона. ;)

O tome i govorim, sam kažeš da sudjeluješ od početka na svim temama koje se tiču Hrvata ili Hrvatske već godinama. Prezentirano je mnoštvo materijala od forumaša koji imaju znanje za diskusiju o povijesnim temema, onaj koji to samo čita i sam potraži dodatno nešto oko toga može puno naučiti ili barem dobiti spoznaju kako su stvari tada funkcionirale u relativno kratkom vremenu.
Ја учествујем на овом пдф-у на већини тема тицале се оне Хрвата или не, то ми није неки параметар.Презентовано јесте доста тога само је проблем што то не потврђује твоју причу него је оповргава ако ниси приметио.А пошто си ти очигледно упознат са тим шта се писало и како, очекујем да нам овде бар један део презентујеш, а то је и сврха дискусије.Не знам само шта чекаш.
Kod tebe i sličnima tebi se vidi da vam nije do stvarne diskusije, čim vas se pritisne argumentima mijenjate temu, vrijeđate ili jednostavno počinjete ispocetka zanemarivajuči diskusiju vođenu do tada.
Ne mislim da ste glupi, ali ovo vam dođe kao zajebancija gdje se možete ispuhati u nadmudrivanju i živciranju sugovornika. Pošto vi to tako shvačate, takve će biti i diskusije.
Мени јесте до дискусије, зато сам овде, али теби очигледно није, јер ја још нисам видео никакве аргументе са своје стране па не знам како си ме то "притиснуо" аргументима и којим, на сва питања ти одговараш то се зна, неко је негде то написао, неки паметни људи то већ доказали, на шта то личи и каква је то дискусија?
Mene stvarno zanima kakve vi argumente imate za svoje tvrdnje, ali prave ne nešto izvan konteksta ili izmišljeno.
Nekad pokrenete zanimljive teme o kojima sam baš ne razmišljam poput "hrvatskog pletera" i slično gdje mislite da možete poentirati u svojim stavovima i kroz diskusiju se dosta nauči. Samo zbog takvih stvari sam ovdje, ali stvarno mi se neda po stoti put čitati i pisati o stvarima koje su već toliko puta prežvakane. Osim ako ima nešto stvarno novo.
Аргументе мора да изнесе онај који тврди нешто а онај који то оповргава износи контра аргумент.Проблем је што ти овде ниси изнео ниједан.
Ја рецимо тврдим да Хрватска није била у персоналној унији са Угарском зато што за то не постоје историјски докази, ти би ако сматраш да то није тачно требало да поставиш неки доказ који то оповргава.Просто и једноставно.
Па због дискусије очигледно ниси овде, због чега си осталог то ми је мање битно.

U čemu je tu problem? To nije nikad bila tradicija u Petrinji, lijepo ti piše, bila je u Jabukovcu ili Blinji, ne u Petrinji. Nitko to ne zabranjuje, ali neka bude tamo gdje je bilo i prije, u selima na Banovini, a ne u Petrinji.

A zar Petrinja nije originalno bila u Jabukovcu (ako ćemo prema "povijesti")? Te ako ova što ju je 1592. osnovao Srbin Nikola Predojević (potomnji muhamedanski Hasan-paša) "povijesno" baštini nasledstvo neke imaginarne i nikad pronađene Petrinje u Jabukovcu, zašto ne bi baštinila i ojkanje iz tog istog Jabukovca? :think:

U čemu je tu problem? To nije nikad bila tradicija u Petrinji, lijepo ti piše, bila je u Jabukovcu ili Blinji, ne u Petrinji. Nitko to ne zabranjuje, ali neka bude tamo gdje je bilo i prije, u selima na Banovini, a ne u Petrinji.

A šta je sa "Oj petrinjske uske staze ruzmarinom sađene". Znam da vi dotepenci iz Bosne i Pokuplja nemate pojma o tradiciji krajiškog municipijuma Petrinje, ali dajte se malo informirati:hahaha:

A zar Petrinja nije originalno bila u Jabukovcu (ako ćemo prema "povijesti")? Te ako ova što ju je 1592. osnovao Srbin Nikola Predojević (potomnji muhamedanski Hasan-paša) "povijesno" baštini nasledstvo neke imaginarne i nikad pronađene Petrinje u Jabukovcu, zašto ne bi baštinila i ojkanje iz tog istog Jabukovca? :think:

A možda zato što ti koji su naseljavali tu prvi Petrinu na mjestu današnjeg Jabukovca sigurno nikad nisu ojkali. :per:

- - - - - - - - - -

A šta je sa "Oj petrinjske uske staze ruzmarinom sađene". Znam da vi dotepenci iz Bosne i Pokuplja nemate pojma o tradiciji krajiškog municipijuma Petrinje, ali dajte se malo informirati:hahaha:

Daj ne lupetaj, molim te. Kako ojkača može biti isto kao i "Oj petrinjske uske staze".

A možda zato što ti koji su naseljavali tu prvi Petrinu na mjestu današnjeg Jabukovca sigurno nikad nisu ojkali. :per:

1. Upravo tako, ako dokažeš da je ta Jabukovačka "Petrinja" postojala.

2. S druge strane, sunarodnici Srbina Nikole Predojevića, osnivača Petrinje, jesu ojkali.

3. Čekaj, zar ojkanje nije UNESCO-u od zvanične Hrvatske prijavljeno kao hrvatsko nematerijalno nasleđe? :think:

- - - - - - - - - -

Daj ne lupetaj, molim te. Kako ojkača može biti isto kao i "Oj petrinjske uske staze".

Pa, i nije isto, Petrinjci su dodali samo ono "Oj" na postojeću pesmu koja se u varijantama pevala širom slovenske Panonije. To oj jeste petrinjski specifikum.

Tu, derane, na početku imaš "Oj" a ti misli kako ćeš ga opravdati

- - - - - - - - - -

2. S druge strane, sunarodnici Srbina Nikole Predojevića, osnivača Petrinje, jesu ojkali.

3. Čekaj, zar ojkanje nije UNESCO-u od zvanične Hrvatske prijavljeno kao hrvatsko nematerijalno nasleđe? :think:

.

U tome i jeste stvar, a najbolje je kad hrvatski mediji moraju da vade kestenje iz vatre podučavajući svoje građane kako je ojkanje hrvatska tradicija ili kako su Hrvati pisali ćirilicom ili da je štokavica hrvatski dijalekt koji su Srbi preko Vuka ukrali

https://www.tportal.hr/vijesti/clan...ranitelji-u-petrinji-ne-zele-slusati-20180816

Po ovom ispada da Banija, Lika i Dalmacija nisu Hrvatska. Zvučaće Čudno ali i ja se slažem s tim, a dodao bih i još par krajeva

- - - - - - - - - -

Znaju dobro da je to srbsko kulturno naslijeđe.Neugodno ljudima što kradu ili što kriju svoje genetsko porijeklo.

Pa, i nije isto, Petrinjci su dodali samo ono "Oj" na postojeću pesmu koja se u varijantama pevala širom slovenske Panonije. To oj jeste petrinjski specifikum.

Da zaključimo: Svuda Srbi.

Meni nije jasno što se hrvatski branitelji bune protiv hrvatskog nematerijalnog kulturnog dobra zaštićenog u Unesku:dontunderstand:

http://portal53.hr/koordinacija-udr...rotiv-odrzavanja-festivala-ojkaca-u-petrinji/
То ти је исто као оно са ћирилицом, док се у Вуковару бесомучно лупају ћириличне табле од стране Хрвата, припадници истог народа у Херцеговини подижу споменик ћирилици, док чак шта више у истом месту фарбају ћириличне саобраћајне знакове.Један свеопшти лом у главама, није и њима лако.

Back