Nešto razmišljam

Razmišljam o stvaralaštvu i egu. Danima.
I mislim da ću još razmišljati na zadatu temu. Danima.

„Svaki zamišljeni doživljaj sopstvenog Ja, doživljavanje sebe na ovaj ili onaj način, jeste ego, bez obzira na to da li je pozitivan ili negativan. Iza svake pozitivne ideje o sebi postoji skriveni strah da niste dovoljno dobri. Iza svake negativne ideje, postoji skrivena želja da se bude najbolji ili bolji od ostalih.“

Ekart Tol – Nova zemlja

O opet će me zaboleti glava :think: :lol:

" Mnogo je otelotvorenog bola među ljudima, uzrokovanog neprepoznatim egom koji divlja “kako hoće”. Prepoznavanje i svest o egu, upoznavanje sa njim, vodi oslobađanju od njega. To nam pak neće otkriti tajnu o tome ko smo, već o tome ko nismo. A kada shvatimo ko nismo, imamo šansu za istinskim spoznavanjem sebe. " ~ Anđela Ignjatović

Gde je krtica? Ima li ih još u bašti? Ko zna koliko ljudi je danas u onom kafeu popilo kafu... srkalo. Ma, šta, popilo ih je 5-6.
Svet je puk'o.
Treba okrečiti sobu. Najbolje nešto na cik-cak. Na cik-cak je put do te ulice, da. Ne, ne, ne...
Krugovi?
Vreme danas je divno... mada nije ni divno. Bezveze je. Ne zna se da li će kiša ili...
Ma, ne treba mi kišobran.
Ali poneću.
Obići krug.
Pazi, obići krug, a nije ni pun krug nego neka ameba i to bez sastava da sačini celu amebu. Pola amebe.
Amebe su...
Ne, šta beše ono iz 8. razreda...srednje škole, kako se zvalo... Ciklops! Kako mi se svideo taj ciklops. Zašto razmišljam o ciklopsu?

Eto.
Tok misli. Automatski.
Nema tu ulepšavanja.
Zapisuješ misli bez fiktivnog cilja da ispadne sve idealno.

Poslednja izmena:
" Mnogo je otelotvorenog bola među ljudima, uzrokovanog neprepoznatim egom koji divlja “kako hoće”. Prepoznavanje i svest o egu, upoznavanje sa njim, vodi oslobađanju od njega. To nam pak neće otkriti tajnu o tome ko smo, već o tome ko nismo. A kada shvatimo ko nismo, imamo šansu za istinskim spoznavanjem sebe. " ~ Anđela Ignjatović
tol u celofanu :O

Zašto svi stisnu gas kroz naselje,nikad ne znaš tko ti može izletiti na cestu.Sinoć sam prošetala se sa psom kroz mjesto i izleti lopta na cestu za loptom dite do 5-6g za tom loptom,moj pas odmah da bi poletio za tom loptom odmah mi padne na pamet zamisli da je auto tako naišlo u pm strašna slika u mojoj glavi se stvorila.Maloga toliko zadivio pas da ga je tio milovati koliko mu se svidio....

Back