Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nizak mi je mnogo, i koliko znam jedini nacin (pripodni bez tableta) je unos tecnosti. Nekako mi se tesko regulira, valjda jer sada pijem i manje kafe i u stanju sam da spavam 15 sati. Ali mozda imate pravo, verovatno je faza neka oporavka pa ce se stabilizirati. Takodjer nemam redovnu stolicu otkad sam prestala da P****, jeli to normalno i dali znate neki prirodan lek (osim suvih sljiva, to sam probala ali se uzasno nadimam i dobijem kontraefekt)

Nizak mi je mnogo, i koliko znam jedini nacin (pripodni bez tableta) je unos tecnosti. Nekako mi se tesko regulira, valjda jer sada pijem i manje kafe i u stanju sam da spavam 15 sati. Ali mozda imate pravo, verovatno je faza neka oporavka pa ce se stabilizirati. Takodjer nemam redovnu stolicu otkad sam prestala da P****, jeli to normalno i dali znate neki prirodan lek (osim suvih sljiva, to sam probala ali se uzasno nadimam i dobijem kontraefekt)

Proveri da nisi u drugom stanju.

A možda ti prestanak deluje stresno pa se spavanjem braniš... i meni je bilo mrsko da ustanem prvih 10ak dana jer znam da me ne čeka cigara uz kafu, omiljena mi navika :)
A za opstipaciju - pij puno tečnosti, probaj sa voćem na prazan želudac a ako se baš ''začepiš'' mene je uvek spasavao sok od paradajza, domaći ili Tomatino, Tomatelo.. kako god...

Hvala vam ljudi...sada ste me nekako ohrabrili. Ne znam da li znate, koliko u ovakvim situacijama znachi podrshka...Hvala vam!

Najbolja stvar protiv opstipacije su tablete...verujte mi. Popijete jednu (kupuje se u apoteci) i posle 20 min. se .... i onda vam je mnogo lakshe. Voda jeste korisna, ali ponekad ne moze da pomogne. Ja sam jednom imala opstipaciju 5 dana, mogla sam da umrem i tableta mi je pomogla, jer ni voda, ni sok od paradajza nije pomogao...

Sada, kada sam ostavila cigarete...(nadam se uspeshno) nastavila sam da pijem kafu...a to je smrt. Imam problema sa stolicom, ali kafu ne mogu da ostavim.Ona mi je neophodna u ovo vreme. Razbudi me, drzi me budnom, obozavam kafu....pa sad...ne mogu se svega odreci...hehehe

Organizam se chisti od toksina i zbunjen je. Mozze da se desi da te zadesi i depresija u sledechoj fazi, za to je dobar kantarion. Ima u apoteci u kapsulama - kao prirodni antidepresiv.
Svaka od tih faza- nadimanje, oticanje, zatvor, depresija su kod mene trajali oko 10 dana a zatim prolazili.

E Barbi...ja malpre pricham sa cherkom...kako to da sam proshli put nekako lakshe ostavila cigarete a ovog puta me povuche taman kad mislim da je gotovo sa krizama...( ne pushim preko 20 dana) i shta je to shto je bilo razlichito, i ona mi reche:"Proshli put nisi pila kafu, pa ti je bilo mnogo lakshe"
I u pravu je. Sad chu popiti ovu kafu do kraja i onda chu da batalim kofein do daljnjeg, bez problema ako che mi to olakshati stvar. Javichu ti rezultate eksperimenta za nedelju dana.

Evo ja recimo ni kafu ne pijem. Nikada je nisam ni pio, niti me je privlacila.
I to je razlog sto osecam superirnost u odnosu na ljude koji ujutru kada ustanu nisu ni za sta dok ne popiju kafu. Ne gubim ni vreme u tom ritualu kuvanja i ispijanja kafe, kao ni pranja soljica i dzezve.
Ni alkohol ne pijem nikada i ni u jednoj prilici, mada nemam nista protiv ljudi koji piju u umerenim kolicinama. Ipak je bolje ne piti. Znate ono kad negde odete kolima, a vozac ste, pa bi kao pili, a ne smete, ili popijete, ali vodite racunu. Ma nije to to. Mada ko ume da popije umereno i bez preterivanja, svaka mu cast.
Medjutim, ni na pakovanjima kafe, ni na flasam sa alkoholnim picima ne pise ono sto pise na paklama cigareta.

Mislim da je u svakom sluchaju potrebno neko vaspitanje. Ja sam propushila iz inata roditeljima zato shto su mi branili. Ko ima decu...mora da im u startu sve lepo objasni o tom poroku i lepo ih posavetuje.
Kako sam ja mogla da budem dobro posavetovana, kada mi otac sa cigaretom u rukama kaze: "Nemoj da te sluchajno vidim sa cigaretom. Ushi cu da ti pochupam. Ona nije zdrava." Uvlachi i izvlachi dim, a onda odlazi napolje i ostavlja me da razmishljam o onome shto je rekao. Divan savet zar ne?

Neko je pomenuo probleme i stanja koji se javljaju u toku lechenja od cigareta. Sad mi je jasno zashto su mi nokti na rukama pogrickani, a lice unakazeno, zato shto sam ga chachkala i kopala. Mada mi ni usnica pre neki dan nije izgledala cool, kada je pochela da krvari, nakon shto sam otkinula sloj kozice. Depresija! Naravno! Valjda ce i to proci kad tad?Shta mislite o tome?

Drbobe, ne bih da te vredjam, ali postoji hiljade dokaza da je duvan shtetan. Imash pravo na svoje mishljenje, ali tvoja poruka je totalno nebulozna.
I kanabis se nekada u indiji koristio za lechenje, pa jel hocesh da kazesh da je duvanje trave zdravo? Morfijum je opijat, dobar anestetik, opet lek, pa da li treba da se drogiramo? Postoje neki lekovi koji se neadekvatnom primenom, mogu loshe odraziti na zdravlje. Alkohol je sjajno sredstvo za dezinfekciju, ali alkohol u velikoj kolichini u organizmu, nije zdrav za jetru i ostale organe. Tako i duvan, mozda jeste sluzio za zaceljivanje rana, ali sa pluca i disajni sistem sigurn nije koristan, kao ni za srce i ostale organe. Jer u plucima se oksigenishe krv, u krv se preko pluca ubacuje kiseonik, a iz njih se obrnutim procesom izbacuje CO2. Kiseonik je, ako znash, bitan element da bi celije dobile energiju. Energija celiji treba da bi opstala i da bi se razmnozavala, kretala. Sa propadanjem celija, bez kiseonika, koji ne mozemo uneti u dovoljnoj kolichini, jer pushenjem unosimo sve osim kiseonika (nikotin, katran...), propadaju tkiva, sa propadanjem tkiva organi.
Osim shto se ubijaju celije koje se mogu regenerisati, ubijaju se i celije, nervne celije koje se ne obnavljaju. Bez kiseonika i potrebnih sastojaka, nervne celije se unishtavaju.

Josh neshto, duvanski dim, iz istih razloga, chak i vishe unishtava nepushache, nego pushache, pa ih zato poshtedite tog zla. Nemojte pushiti blizu male dece, jer je to najvece zlo za njih. Ne pushite ispred trudnica. Poshtedite one koji ne pushe. Poshtujte njihovu odluku.

Pušači ne oboljevaju od Alchajmerove bolesti za razliku od nepušača.Ne tako davno,pre dvadesetak godina prvi lek je bio,kada se neko poseče,duvan.
Sada odjednom duvan štetan po zdravlje?!
Da li ste razmišljali ko to propagira i potencira???

Ovo bolodovano je sasvim netacno.

A kada se neko posece, stavi se i stipsa na ranu, pa je neces prozvakati i pojesti, zar ne? I pre dvadesetak godina ja sam vec bila odavno adolescent pa se odlicno secam da nije tacno da su se posekotine lecile duvanom na ranu - cak ni u ovoj bestragiji sveta od Srbije a kamoli po nekim malo civilizovanijim zemljama (sta se sve radi na jugu Srbije i po primitivnim planinskim selima - o tome ne treba ni pricati ali ja govorim o civilizovanim mestima gde se culo za antibiotik i sterilne uslove obrade rane).

Duvan nije 'sad odjednom' stetan vec se o tome govori vise od pola veka. MOzda ti je promaklo...dok si pusio? (lepo se kaze da lose utice na cula)

Antiduvansku kampanju propagiraju i potenciraju oni koji moraju milijarde dolara i evra da utrose na mukotrpno i dugotrajno lecenje posledica duvana (na plucima, srcu, ekstremitetima) koji ubija i osakacuje radno sposobnu populaciju.

Pushachi zaista mogu da se osechaju superiorno u odnosu na nepushache , jer nepushachi nisu nikad uspeli da prevazidju odbojnost i propushe - ako chemo da se igramo neposhteno.

Kada bi neki nepushachi prestali da nadmeno smatraju pushache nizzim bichima, svet bi bio bolji i mnogo vishe onih koji bi uspeli da prestanu pushiti.
Posebno mi je podlo shto se takav stav nepushacha tolerishe u sredini gde duvanska industrija vlada, jer do skoro nisu bile poznate sve shtetne posledice pushenja, nikotin je reklamiran i bio drushtveno prihvatljiv- chak pozzeljan.
Sada imamo posledice i sada smo ih svesni i sada pokushavamo da ih reshimo. Neko propushi neko ne....srechna sam za ove prve shto nikad nisu propushili, srechna sam za ove druge ako i kad smognu snage da se odvikavaju, srechna sam za one koji to sada neche jer se nadam da che i oni promeniti mishljenje o tome kada vide masovnije uspehe bivshih pushacha.

Jedna od najruzznijih stvari je vrednovati ljude na osnovu toga da li pushe ili ne.
Ljudi koji pushe imaju problem koji je reshiv ako zzele da ga reshe, a ako ne zzele onda i nemaju problem
Prosto.

Pushachi zaista mogu da se osechaju superiorno u odnosu na nepushache , jer nepushachi nisu nikad uspeli da prevazidju odbojnost i propushe - ako chemo da se igramo neposhteno.

Kada bi neki nepushachi prestali da nadmeno smatraju pushache nizzim bichima, svet bi bio bolji i mnogo vishe onih koji bi uspeli da prestanu pushiti.
Posebno mi je podlo shto se takav stav nepushacha tolerishe u sredini gde duvanska industrija vlada, jer do skoro nisu bile poznate sve shtetne posledice pushenja, nikotin je reklamiran i bio drushtveno prihvatljiv- chak pozzeljan.
Sada imamo posledice i sada smo ih svesni i sada pokushavamo da ih reshimo. Neko propushi neko ne....srechna sam za ove prve shto nikad nisu propushili, srechna sam za ove druge ako i kad smognu snage da se odvikavaju, srechna sam za one koji to sada neche jer se nadam da che i oni promeniti mishljenje o tome kada vide masovnije uspehe bivshih pushacha.

Jedna od najruzznijih stvari je vrednovati ljude na osnovu toga da li pushe ili ne.
Ljudi koji pushe imaju problem koji je reshiv ako zzele da ga reshe, a ako ne zzele onda i nemaju problem
Prosto.

Suvise je gruba odrednica da nepusaci smatraju pusace nizim bicima. Moguce je da ima i takvih fanatika, ali to nije u redu.
Pusac se ne radja, vec se postaje. Dakle svi smo rodjeni kao nepusaci i bioloski smo predodredjeni da budemo nepusaci.
Takodje se pusac ne postaje nekim nesrecnim slucajem i mimo svoje volje, vec svesno i dobrovoljno. Znaci u periodu dok se navikava na pusenje, svako je svestan da to nije zdravo i da ce smetati drugima koji ne puse.
Odavno je poznato da je duvan stetan i koliko je stetan.
Pusenje nije samo problem pusaca licno, vec i onog ko zivi s njim i ko je prinudjen da boravi u njegovom okruzenju. Ja recimo ne mogu dugo sedeti u kafani, jer je tamo pusenje dozvoljeno, mnogi gosti puse i kada je hladnije vreme vrlo brzo se zadimi do te mere da nema dovoljno kiseonika i da je neprijatno tu boraviti. To je i razlog sto je u svim sluzbenim prostorijama zabranjeno pusenje, na aerodromima i mnogim zeleznickim i autobuskim stanicama postoje posebne cekaonice za pusace, a u vozovima i avionima postoje posebne klase za pusace i nepusace.
Pusaci nisu niza bica. Naprotiv, medju njima dosta dobrih, pametnih i humanih ljudi. Medjutim sve to ne opravdava pusace i ne umanjuje stetnost pusenja.

To rade pusaci..zato sto su vecina i jos uvek im se moze..ne mogu naci zajednicki jezik sa nepusacima..prisustvo ih iritira..dok se nepusaci sklanjaju zbog zdravlja i smrada cigareta.
A da li si videla na ulici prosjake..odrpance..cigane koji puse..problem im je prehraniti porodicu ali imaju 2-3 hiljade dati mesecno za cigarete..ili alkohol..i dalje tvrdis da nemaju problema koji zele resiti..oni uopste ne kapiraju da imaju problem..za njih ne postoji opcija ostaviti pusenje kao resenje nekog problema..oni svesno truju svoje ukucane i ne izlaze napolje zbog zdravlja beba.

Pušači ne oboljevaju od Alchajmerove bolesti za razliku od nepušača.

Oboljevaju, ako pre toga ne riknu od pucanja krvnih sudova gdegod u glavi ili okolo sca.

Ne tako davno,pre dvestotinak:mrgreen: godina prvi lek je bio,kada se neko poseče,duvan.

Sada odjednom duvan štetan po zdravlje?!

Gde odjednom? Ti si se tek sad probudio?:?:

A moram i da napomenem da nije reč samo o duvanu kao biljci, već uglavnom i najviše o cigaretama, u kojima ima još svašta, što uz duvan čini cigarete mnogo opasnijim.:!:

I ko pušačima daje za pravo da truju druge ljude, koji nisu odlučili da puše?:?:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back