X02
Zainteresovan član
- Poruka
- 264
ImAM decka tako da zasad brak po strani ali ako slucajno prekinem-javicu se
\Btw, ja nisam iz Srbije

\Btw, ja nisam iz Srbije

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Džordž, ljudi osim što su nekada skloni da padnu, skloni su nekada i da ustanu! Pokušavamo da se fokusiramo na ovo drugo.![]()
posle otcepljenja krvnih sudova joj lekar otvoreno kaze ako se zeli ubiti da nastavi sa takvim navikama..prepise dijetu..pod 1 da ostavi pusenje..ona kao sve cu vas slusati..pa i mene..nije proslo ni nedelju dana zapalila je opet..pod izgovorom da ne moze i ne sme naglo ostaviti pusenje
prica kako je smanjila na par dnevno..a ja znam da laze..nema sanse da komunicira sa nekim..da li uzivo ili preko telefona da ne zapali..laze sebe
Vazi..ja sam odrastao u dimu..da se ne bavim sportom osecao bih se kao da mi je 80..alergije na cigarete imam 300%..posto na prvi dim pocnem teze disati..preznojavam se ako duze boravim u zagusljivoj prostoriji..osecam da mi srce ubrzano lupa..suvi kasalj je standardna pojava koja me prati jedno 3 dana posle tog 'tretmana' kao i malaksalost..da napomenem da nisam kenjkav i bolesljiv nikad u toku godine.
Pedjaza..moja majka je imala 1 infarkt i jedno predinfarktno stanje..ima bronhijalnu astmu..svojevremenio zacepljenje krvnih sudova..visok prtisak..ponekad joj skoci secer..holesterol..operisala kamen u bubregu i ima pesak u drugom..to je ukratko i pije pola apoteke lekova..ali na sta god da joj ukazes kao problem pusenje..losa ishrana i ne kretanje to nema ama bas nikakve veze sa njenim stanjemposle otcepljenja krvnih sudova joj lekar otvoreno kaze ako se zeli ubiti da nastavi sa takvim navikama..prepise dijetu..pod 1 da ostavi pusenje..ona kao sve cu vas slusati..pa i mene..nije proslo ni nedelju dana zapalila je opet..pod izgovorom da ne moze i ne sme naglo ostaviti pusenje
prica kako je smanjila na par dnevno..a ja znam da laze..nema sanse da komunicira sa nekim..da li uzivo ili preko telefona da ne zapali..laze sebe
![]()
Najgore je prošlo, pa ako se neka "krizica" i pojavi, sada već znaš kako ćeš sa njom.

vidis da ide

Izvinite ako sam dosadna...ali danas me uhvatila kriza uffffffffffffffffffff
6 dan mi je, nisam ocekivala da moze...pa ni drugi ni treci mi nije dosao ovakav nagon. Mislim sve OK drzim se, pijem vodu ko luda, neke glupe bombone, ustajem perem ruke...sve to ali daj mi recite pa zasto sada???????Do kada bre ovo ludilo taje????????![]()
Izvinite ako sam dosadna...ali danas me uhvatila kriza uffffffffffffffffffff
6 dan mi je, nisam ocekivala da moze...pa ni drugi ni treci mi nije dosao ovakav nagon. Mislim sve OK drzim se, pijem vodu ko luda, neke glupe bombone, ustajem perem ruke...sve to ali daj mi recite pa zasto sada???????Do kada bre ovo ludilo taje????????![]()

Izdrzacu ne brinite. Samo sam psihicki pala danas jer sam citala one tekstove...za 24 sata nikotin izlazi, za 72 sata ugljen monoksid izlazi...i mislila sam da je gotovo..kad me danas uhvatila kriza, jedno 3 put sam izlazila s posla i vrtila krugove kao neki manijak.
Ali sada sam OK, vezbala na orbitreku pola sata i dosla sebi.
Nadam se da ce sve manje biti ovih ispada!
I onda moram na forum, nemam gde, svi oko mene puse, kolega curi ko lud, mamam kuci isto tako, cak i trener na fitnesu! Jos me trener ubedguje da neko tamo odbojkar (zaboravila sam mu ime) kao poznat pusi po kutiju i po na dan i eto kako je dobar sportist. Mislim to stvarno ne verujem ali ajde...

Odvoji neki sat navecer i procitaj celu temu, tako je meni Harmony savetovala i bila je u pravu. Imas svakakva iskustva i sve informacije i zibanu i drugim pomagalima.
Ja sam u Makedoniji, a mi ovde nemamo ni ziban ni flastere ni nikorete.Imala sam nesto malo nikoreta sto je drugarici ostalo (kupila negde u inostranstvu) i to zna da pomogne u momentu histerije.
Da se ne pravim sada pametna, jos sam pod krizama ali sada za sada se drzim (7 dana) a bila sam bas fin pusac, onaj koji kad otvori oci pali cigateru (dok se kafa kuva), pa druga sa kafom, treca dok se sminkam, cetvrta na prvom crvenom svetlu na semaforu i peta pak stignem na posao. Sta da ti dalje pricam? Moguce je ocito, svako nagje neki svoj mehanizam..ja recimo do sada imam zakljucak da mi navise pomaze fizicka aktivnost, kad sedim na poslu onda me uhvati kriza a popodne odem na vezbalje ili pesacenje ili cistim ili whatever...i ok mi je
Sličan slučaj je bio i meni. Posle 6 g. nepushenja ponovo sam propushio, iz apatije, tokom raspadanja Jugoslavije. Tada sam rekao (iz revolta) da nikad više neću ostaviti. Međutim, posle 13 g. pushačkog, i svakog drugog, preživljavanja ponovo sam ostavio, ali ovaj put sa jasno zacrtanim stavom da je to zauvek. Ako pushač, pa i bilo koji zavisnik, nije izričit po ovom stavu, onda je gotovo sigurno da nije iskren u nameri i da mu sledi recidiv.Ljudi, blago vama koji stre ostavili.
Ja imam 37 godina, a prvu cigaretu sam zapalio sa 12. U srednjoj sam već pušio k'o Turčin.
1998. u avgustu, kada mi se rodila prva ćerka, rekao sam sebi da više neću pušiti. nemam prava da trujem bebu.
I, iznenadilo me je da nisam imao, ama baš nikakvih problema. Uopšte nisam krizirao. Šta znam... Valjda zbog velike promene u životu i preokupljenosti bebom.
To je trajalo do bombardovanja 1999.. Nijednom mi na pamet nije palo da zapalim.
E, onda, dok je neko društvo sedelo uz kafu i pričalo o ratu u kom smo bili, itd., ja odjednom kažem šuri, da mi da jednu cigaru. I sam sam sebe iznenadio time. Nisam bio svestan od kud je to izletelo iz mene. Ali, dok sam ja pokušavao da shvatim taj moj postupak, cigareta se već uveliko dimila između mojih prstiju.
Žena me iznenađena gleda i pitame šta radim. Šta mi bi posle toliko vremena. A, ja se smejem i kažem da je to onako, bez veze, čisto da probam posle tolikog vremena kakav je ukus.
I nije mi bio dobar ukus. I žena mi kaže da to ne radim, jer ću se ponovo navući. Ja sam joj odgovarao da nema šanse.
Ali, ne lezi vraže. Sutradan sam se ogrebao dva puta za cigare. Narednih dana još više. I, već sam primetio da ljudima baš i nije milo da se stalno grebem, te sam otišao i kupio moju novu "prvu" paklicu.
Već za par meseci sam dostigao mojih ranije standardnih paklu i po.
E brate, ja se već 10 godina nakanjujem da ostavim duvan ... sve kao čekam neki specijalni momenat, a ne bih umeo ni da ga opišem. Zapravo, izgleda da nemam prave volje da to učinim.
Ne verujem u lekove i pomagala. Stvar mora da se desi u glavi ... Ne verujem u zavisnost od nikotina. Za mene je ova navika stvar uobičajenih pokreta, radnji. Način da sebi "ugodiš" bilo da se smiriš (poput okretanja brojanice) ili povećaš radost kad si u društvu i priči.
Neki strasni pušači su mi rekli da u momentu ostavljanja pa i dalje nisu imali nikakve organske ni psihičke krize. Dovoljno je bilo što su sebi rekli neću više , ali odlučno. Ne kao ono, da probam da ostavim ... to samo po sebi već govori da nema odlučnosti, nego varanje sopstvene savesti.
Ja znam da volim cigarete, ali već počinju često da mi smetaju. Zato se nadam tom "momentu" kad će moje JA da čvrsto odluči.
Vi koji ste ostavili cigarete na duze vremena najbolje znate koje su dobrobiti ostavljanja. Evo ja jos nisam to iskusila, zato nemojte mnogo da razlisljate nego izvolite da nama taze pacijentima opisete sta se s organizmom desava nakon x vremena nepusenja a ujedno cete se podsetiti pa vam se ucvrsti zelja nakon evociranja uspomena.
Ajmo aktivno, pisite

Sve vise mi deluje da neces uspeti da ostavis pusenje. Mnogo razmisljas i pises o tome.
Hajde pocni opet da pusis, pa da te malo zezam!
Obozavam da zezam one koji pokusaju da ostave pusenje, pa ne uspeju.
A imaju uvek razlog, te poceo rat, te umrla im baba, te sestra im se porodila, te brat im otisao u vojsku, te pali su na ispitu, te sef ih iznervirao, te palo im na pamet da zapale u nekom drustvu a jadni nemaju pojma zasto, te eksperimentisu da li ce ih, ako zapale jednu cigaretu, povuci da puse na dalje i hiljadu drugih razloga, ali je vazno da postoji opravdanje.![]()