Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo meneeeeeee, jako sam ponosna na sebe jer evo 11 dana od kako nisam zapalila ni jednu jedinu:super:
Mislim da nikada ne bih mogla to po koju na dan. Nisam probala ali mislim da i necu. Da sada pocinjem da pusim po prvi put drzala bih dozu na 5 kom dnevno kao jedna moja koleginica, znaci pusi samo uz kaficu. Medjutim, sada mi to ne pada na pamet, pa ja sam gutala i dve kutije na dan, sprzim grlo i valjda je dosta sa tim.
Javnu cu vam se nadam se sa lepim vestima i da, sada je mnogo lakse nego prvih 5 dana koji su bili katastrofa
Kiiiissskoooo
To mora da se podvuče! (A i yaya se sprže a ne samo grlo).

Evo meni je pre neki dan bilo 2 meseca!
I stvarno se osecam sjajno!!!
Zdravstveno,mislim blistam!:D
Al avaj!!!:roll:
Mene muce druge neke muke...po koja svadja sa deckom:shock:,par nepolozenih ispita(koje sam iz aprilskog uspesno prebacila u junski ispitni rok):shock::shock:, par kilograma viska(a ja mislila da pokazujem moje gipko telo ovog leta na moru):shock::shock::shock:...Stasno!!!Mislim,imala sam ja i pre takve probleme,ali uz pusenje mi sve delovalo nekako lakse....:sad2:
Moram da izdrzim!!!!:heart:

Pre neki dan sam dobila blagi napad panike.Srce mi je lupalo 200 na sat,dlanvi se znojili..ma bilo je uzasno...povod je sasvim banalan,ali ono sto je zapravo uzrok je naravno nedostatak cigarete.
Kao sto W.W.kaze"Put je tezak i zahteva mnogo volje, napora, energije i pomoc okoline.".
Mislim da sam ja ceo ovaj proces ostavljanja shvatila previse olako.
Ma,sve u fazonu ovo i nije bilo tako tesko.Dva meseca ne pusim i naravno da necu vise nikada!
Ha!Naivne li mene!!
Hoce li mi neko zapravo reci istinu?
Koliko dugo ce trajati ova borba?
I da li su ovakvi napadi normalni,cak i posle 2 meseca?

Pre neki dan sam dobila blagi napad panike.Srce mi je lupalo 200 na sat,dlanvi se znojili..ma bilo je uzasno...povod je sasvim banalan,ali ono sto je zapravo uzrok je naravno nedostatak cigarete.
Kao sto W.W.kaze"Put je tezak i zahteva mnogo volje, napora, energije i pomoc okoline.".
Ma,sve u fazonu ovo i nije bilo tako tesko.Dva meseca ne pusim i naravno da necu vise nikada!
Ha!Naivne li mene!!
Koliko dugo ce trajati ova borba?

Naravno da su normalni, 2 meseca i nije tako dugo vreme - mozda se receptori (nikotinski) i desenzitivizuju kolko tolko ociste u tom periodu ali ostaje psiholoski momenat - oanj isti koji te je i gurnuo u zavisnost - sa kojim ce ti trebati daleko vise vremena da se izboris. Drzi se, trazi pomoc, i bori se. To je sve sto mogu da ti kazem. Uz napomenu da nista drugo sem pukog postovanja ne mogu imati prema ljudima koji su stisli petlju da se cupaju i izvlace iz zavisnosti - jako hrabar gest i za svako postovanje.

Molim WW da me ispravi ako su ovo gluposti, ali ja na sebe gledam kao na hroničnog bolesnika po tom pitanju. Izlečenja nema, jer ja nisam nepušač već bivši pušač, tj, svakako nisam kao neko ko nikada nije pušio. Terapija je potpuna apstinencija i to prihvatam kao zakon.

Valleri4, pitaš koliko će trajti borba. Evo posle pet godina i dalje želim da zapalim cigaretu. Ima ljudi koji propuše i posle više od deset godina (moj dragi divni tata, koliko mi nedostaje :sad:...)
Da skratim, nije poenta da čekaš da želja prestane već da se trudiš da jačaš svest o potrebi da ta odluka bude trajna. Nije loše uvek se setiti svog razlogada se prestane. Meni je pomoglo to što sam dobro zapamtila krizu i odlučila da to istrpim tada i nikad više

Pozdrav!:kiss:.

Pre neki dan sam dobila blagi napad panike. Srce mi je lupalo 200 na sat, dlanvi se znojili..ma bilo je uzasno...povod je sasvim banalan,ali ono sto je zapravo uzrok je naravno nedostatak cigarete.
Ha!Naivne li mene!!
[/B]Koliko dugo ce trajati ova borba?

(Valjda 200 u minuti). Mislim da to nije posledica nedostatka nikotina, nego pre neke nervne krize ili čak nervnog sloma. No, nemaj brige. Neće se više ponoviti.

A koliko će trajati? Iščitaj temu od početka.

birthday%20cake.jpg

meni je danas, godinu dana od ostavljanja te prljave, odvratne navike :grin::)
obecao sam tortu:)

drugovi nepusaci, i buduci nepusachi,
ziveli:)
zivelo nepusastvo, zivela ova tema :D
Champaigne%20Glasses%20REduced.jpg

Evo ja sam nepusac vec mesec i sest dana i nije lako na pocetku, a danas... pa malo je bolje, ali jos uvek veoma cesto pomislim na cigarete i ne znam do kada ce to da traje. Ono na sta nisam ponosna jeste to da sam zapalila dve cigarete, drugarica se udala i tu sam pukla, prva mi je bas legala, a drugu sam na pola bacila, bila mi je bzv.
Idemo dalje !!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back