Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
~Petar~:
tajo,
cekam da vidim tvoj post na forumu, ovde, u kutku
sa datumom ostavljanja;)
ajmoo, nema nazad.............;)
c075.gif

taja!
taja!
taja!
(... publika sa nestrpljenjem skandira...)
taja!
taja!
d040.gif

035.gif

034.gif

033.gif

KRENI!!!

Cao!
Prodje i devet meseci...
Bio sam juce kod sestre, zet pushi, kad sam dosao kuci i skinuo majicu, osetio sam da smrdi na duvan. Do nedavno bih napisao da sam osetio da mirise na duvan. Smrad duvanskog dima mi sve vise i vise smeta, sto smatram dobrim.
Poceo sam polako i da skidam kilograme koje sam nabacio. Nisam vise toliko nervozan, ne jedem samo da bih nesto radio.
Redovno trcim, ne mogu da poverujem koliko mogu da trcim, a da imam dovoljno vazduha.
Ljudi mi kazu da sam se podmladio - nije ni cudo kad nisam vise impregniran katranom.
Kad pomislim da sam se skoro 30 godina dobrovoljno trovao... jbt, stvarno sam bio debil.

~Petar~:
super, fala na pitanju

i sa zibanom sam prestao vec dve nedelje. nije mi vise bio potreban
ne mislim da se opet vratim na pljuge, tako da...
super je ovako; ispalo je chak i mnogo lakse
nego sto postoji trip o tome

Svaka cast, ja sam probala sa Zybanom, ali nisam mogla, uzasno me je boleo zeludac. Inace je fenomenalan, cigarete imaju odvratan ukus. Sad opet pusim, a grozim se sama sebe, ne mogu da verujem da sam tako slab karakter.

pozdrav svima i svaka vam cast.
kutak se prosirio sto mi je mnogo drago.

ja se javljam da sam ponovo pocela da pusim... ne znam sta se desilo, ali posle 9 meseci sam, cini mi se, ponovo pocela. nije kao i pre. pusim samo u retkim prilikama i trudim se da sto redje kupujem cigare, ali opet...
nemojte dozvoliti da vam se desi ovo! drzite se...

Patty:
ja se javljam da sam ponovo pocela da pusim... .

Cestitke na iskrenosti! (ovo je iskrenost prema sebi - mi nismo bitni, naravno)
Nije mi drago sto si ponovo pocela da pushis, ali sam sigurna da nisi jedina.
Ipak, niko drugi nam se nije javio da je ponovo propushio ;)
Cim ti nama ovde javljas da ponovo pushish, (a znas kakvi smo :mrgreen: ), vidim ja da ce
od tebe biti NEPUSHAC! ;)

I ja cu malo da se hvalim... Usla sam u trecu nepusacku nedelju!!! Posto sam prethodne nedelje prezivela, cini mi se najveci stres na poslu, a bez problema sam izdrzala bez cigareta, postala sam pravi nepusac!!! Stvarno je moj savet da kad ostavljate cigarete ne cekate period zivota bez stresa (da li to i postoji?). Jer ako pod snaznim stresom izdrzite, onda je snaga vase odluke testirana. Znaci, zbog tih velikih problema na poslu ja sam histerisala vise nego obicno, nervirala se vise nego obicno, urlala, plakala, pravila scene, itd. vise nego obicno, ALI NISAM ZAPALILA!!! Cak nisam ni imala neku preterano snaznu zelju...
Sto se gojenja tice... Od silnog opreza da se ne ugojim, ja sam smrsala 2 kg :) Stvarno je super savet koji sam citala tu na forumu, da treba piti puno vode i treba jesti puno voca. Ako o tome razmisljate odvojeno, nista strasno, ali pokusajte da zamislite kombinaciju vode i voca... - recept je jasan :)

Da li neko zna gde se mogu naći flasteri za odvikavanje? U apotekama kažu da se više ne uvoze, a par vrsta tableta koje sam probala su grozne. (Nije gadna cigara posle tablete, već sama tableta.) Pušim 20 godina, obožavam duvanski dim, ali sada sam srčani bolesnik, i ovako jedva dišem, i stvarno mislim da je to jedna beskrajno prljava navika. Kako smo se uopšte navukli na to?

K aja:
Da li neko zna gde se mogu naći flasteri za odvikavanje? U apotekama kažu da se više ne uvoze, a par vrsta tableta koje sam probala su grozne. (Nije gadna cigara posle tablete, već sama tableta.) Pušim 20 godina, obožavam duvanski dim, ali sada sam srčani bolesnik, i ovako jedva dišem, i stvarno mislim da je to jedna beskrajno prljava navika. Kako smo se uopšte navukli na to?

uzmi ziban

Poz svim sadasnjim i buducim nepusacima ovde.
Ja debelo razmisljam poslednjih par dana da se resim te bede.
Pusim vec skoro 15 god, a u poslednje vreme osecam ujutru neki pritisak u grudima, ponekad promuklost u grlu (moram da ga procistim kad pricam), podocnjaci poceli...
Imala sam dva pokusaja. Kod mene je najveci problem nervoza, cak imam ceste napade placa tih prvih dana. Inace sam poprilicno nervozna osoba, imam i ruznu naviku da grickam usne.
Problem mi je i sto svi na poslu puse jako mnogo i stalno je zadimljeno, nemam puno posla cak mi je i dosadno..to je takodje problem .
Razmisljam, sad mi je prilika da probam mozda na odmoru, tj na moru - pocetkom jula, dal ce biti lakse? Mada idem u drustvu 3 pusaca - decko koji takodje planira da pretane pa bi mogli zajedno i jos jednog "pusackog para"
Eh sta mi je ciniti? U svakom slucaju, nameravam da ovde podelim muke i iskustva, jer ima dosta ljudi koji su uspeli, svaka cast!!!!

Hej, zdravo Supice! Megi ovde... ako se secas
Drago mi je da zelis da bacis "to smece"
Ja bacila oktobra 2005 i mnogo se bolje osecam i bolje disem, a da ti ne pricam koliko mi je koza zdravija i lepsa.
Imas moju potpunu podrsku. Samo nadji pravi motiv, a mislim da zdravlje moze da ti bude dovoljno jak motiv. Jedi sto vise sveze hrane, voce, povrce, sad je bar ima u izobilju, ne jedi slane i slatke gricikalice, pij sto vise vode i biljnih cajeva, mozes kao ice tea (ali koji pravis sama...)

Dve godine sam pokusavala da ostavim cigarete. Sve sto sam uspela je da ih smanjim na par dnevno ali dan D nikako nije dolazio. Osecala sam se kao luzer , niko oko mene nije pusio. Na kraju sam se cak i krila. Ocaj. A onda je dosao spas! Test za trudnocu je pokazao dve crvene crtice i cigarete su postale proslost! Dva meseca od tada, osecam se fantasticno i puna sam samopouzdanja! To bi bio moj recept , jeste malo zahtevniji ali vredi pokusati

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back