Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čuo sam od nekih ljudi da nikotin, ustvari, ne izaziva zavisnost. Da ranije ljudi dok su sami gajili i zavijali duvan nisu nikada postajali ovisni o cigaretama. Ali da danas kompanije koje proizvode cigarete u duvan ( osim dodataka za bolje gorenje, lepši ukus itd. ) dodaju i hemikalije na bazi šećera, koje su u stvari i jedini krivci za izazivanje zavisnosti. Jer ljudi ustvari gotovo ni od čega ne postaju zavisni koliko od ugljenih hidrata!

Imali smo slicna iskustva. Ja sam se tako osecala, sa osecajem da nemam dovoljno vazduha (a imala sam dovoljno vazduha sa duvanskim dimom ;))
Isti je itvoj slucaj, dok je bilo dima nije bilo bolova, a sada kada ne trujes vise svoje telo imas smetnje.

To ti telo pati, zavisnost trazi svoje, samo ti i dalje budi karakter :D
Naravno, javljaj se :P

(procitaj celu temu, jeste da je ogromna, ali mislim da ces naci odgovore na sva pitanja. Citaj pazljivo, mislim da nema nicega sto nismo dotakli)

Frka ce trajati jos otprilike 5 dana.

Harmony:
Imali smo slicna iskustva. Ja sam se tako osecala, sa osecajem da nemam dovoljno vazduha (a imala sam dovoljno vazduha sa duvanskim dimom ;))
Isti je itvoj slucaj, dok je bilo dima nije bilo bolova, a sada kada ne trujes vise svoje telo imas smetnje.

To ti telo pati, zavisnost trazi svoje, samo ti i dalje budi karakter :D
Naravno, javljaj se :P

(procitaj celu temu, jeste da je ogromna, ali mislim da ces naci odgovore na sva pitanja. Citaj pazljivo, mislim da nema nicega sto nismo dotakli)

Frka ce trajati jos otprilike 5 dana.

Hvala, videcemo, javicu se sa rezultatima. :D
Inache, teshko da cu ikad zapaliti vishe.
Lagano sam ostavio to zlo...:)

Ja ne pušim (hvala Bogu), ali puši moj momak, na žalost. Sad razmišlja da se skine, ja mu već ispiram mozak s tim, mada vidim da bi i on voleo. E sad, ima jedan problem- prošle godine je ostavio cigare, nije pušio 3 meseca i ugojio se oko 10 kg, pa je opet propušio. To ga je totalno demotivisalo i sad otprilike neće ni da počne opet jer se boji da će se ugojiti (da ne pričam o tome koliko je bio nervozan ili depresivan...). I da konačno dođem do svog pitanja- da li se i sa Zibanom javlja ta želja za hranom kad ostavljaš cigare (pošto prošli put nije glavu iz frižidera vadio), jer, kako sam skontala, ovi drugi simptomi se ne javljaju zato što je u pitanju antidepresiv? Ispravite me ako grešim...Hvala svima na odgovoru unapred.

Pocinje mi famozni treci nepusacki dan !!! :) Za sada je bilo skroz podnosljivo, mislila sam da ce biti mnogo teze. Fizicki simptomi su mi bili vrlo blagi. Jedino sto sam povremeno je**no nervozna... Uspela sam da se posvadjam sa tatom, mamom i momkom. Ali ni to me nije iznenadilo zahvaljujuci vasim iskustvima, tako da stoicki pokusavam da se kontrolisem... Najvise me ubija nedostatak koncentracije, jer bi sve bilo lakse kada bih mogla da radim. Umesto toga moja soba pocinje da se cakli i da sija od kompulzivnog spremanja :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back