Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I dalje ne pusim... samo da se pohvalim... mada bi danas ubila za cigaretu... ne znam sta da kazem da li je nekada bilo lakse ostaviti duvan ili je to do necega drugog, mislim posto samimala dugacak nepusacki staz i kada sam ostavljala cigarete samo sam imala krizu pprvih dana i posle mozda nedelju dana... drugu krizu posle 2 godine(tada sam zapalila jendu) i posle skoro 11 godina kada sam ponovo propusila... sada evo vec duze vreme ne pusim ali imam krize bas bas u cemu je stvar... nadam se da ne gusim mnogo ali stvarno mi je zelja da se resimovog proroka... evo prodjese silna slavlja i uspevan da odlim (ako ne racunam onu jednu za docek) ....

Zokss:
danas je 10-ti dan da nepusim,tesko ali se nedam

само гурај, убеђен сам да ти је јуче било лакше него прекјучем, а да је данас лакше него јуче...

а сутра је сигурно лакше него данас...није тшко видећеш, јер ко прегура 11 дана и има вољу, тај је на више од пола пута до друге обале (чистоће, мириса, дисања...лепшег живота...)

ГУРАЈ, можеш ти то и навијан за тебе ;)

Andreavk:
Moja nana ima knjigu "Doktor bez recepta" ili tako nekako...pisao je jedan nas lekar...tu sam procitala da u zavisnosti od nekog enzima koji nije kod svih ljudi prisutan u istoj kolicini 1 cigareta moze naneti nekom coveku vise stete nego 10 nekom drugom...cuo neko nesto o tome?

у целом твом питању је скривена поента, а то је да једна цигарета ником не може донети више користи него другом десет цигарета.

мислим да ова тема треба бити посвећена КОРИСТИ од дувана...а како исте нема, мислим да је промашено питање...односно промашено место где се такво питање поставља...
...премда нисам против ако има неко ко зна и ко ти је вољан да одговори и да одговори, премда понављам, ја би више волио да ако неко зна и једну јединиу корист од једне једине цигарете да то овде напише и одмах трчим до трафике да купим бокс цигарета и попушим их све ради те користи :(

Harmony:
Izgleda da ti te koje ne racunas srecu kvare... ;)

ово је, у ствари намењено за срећну звезду, али ми згодан шлагворт :)

увек постоји потенцијална могућност повратка поруку, али јачина воље мора бити та која ће то спречити.

покушај да се манеш тих експеримената са по једном које се не броје, јер је то врлоооо клизав терен (проверено у личном искуству, и од тада ми ни не пада на памет да проверавам могу лија ТО ). Једноставно постави пушење као бившу ствар, схвати суштину штетности по ТВОЈЕ здравље ТВОЈЕ пушење дувана и тако се води. оћем-нећем понашање никуда не води.

Чак и ако поклекнеш пред том пошасти, буди уверена, ЈА нећу ;) а ти види како ћеш :)))))

luckystar74:
I dalje ne pusim... samo da se pohvalim... mada bi danas ubila za cigaretu... ne znam sta da kazem da li je nekada bilo lakse ostaviti duvan ili je to do necega drugog, mislim posto samimala dugacak nepusacki staz i kada sam ostavljala cigarete samo sam imala krizu pprvih dana i posle mozda nedelju dana... drugu krizu posle 2 godine(tada sam zapalila jendu) i posle skoro 11 godina kada sam ponovo propusila... sada evo vec duze vreme ne pusim ali imam krize bas bas u cemu je stvar... nadam se da ne gusim mnogo ali stvarno mi je zelja da se resimovog proroka... evo prodjese silna slavlja i uspevan da odlim (ako ne racunam onu jednu za docek) ....
Ne odvikavaš se na pravi način. Naime, da bi zaboravila na duvan treba svemu drugome da posvetiš mnogo više (i ozbiljnije) pažnje. A ti ni ovom postu ne pridavaš važnosti i prilično ga neozbilnjo dočaravaš. Uvijek nađi neku (ozbiljnu) preokupaciju i sve će biti u redu.

Betty:
jao sjajni ste :P
nego samo mi recite, jel to mene neko zeza, ili ljudi STVARNO MASOVNO OSTAVLJAJU CIGARETE?Udjem u kafic, a ono niko ne pushi! Divota! A nije ni zabranjeno, ali ne pushi!
Pa, ovo je prilično tačno.Ova tema sa Krstarice sigurno ima velikog uticaja. Dobar glas daleko se čuje! Pozivam sve na apstinenciju. Ne samo da ćemo biti zdraviji, da će nam odijelo i stan biti čistiji nego će i zagađenost atmosfere (i zagađenost misli) biti manja. Time činimo ogromni globalni doprinos očuvanju života na Zemlji.

ristob:
Ne odvikavaš se na pravi način. Naime, da bi zaboravila na duvan treba svemu drugome da posvetiš mnogo više (i ozbiljnije) pažnje. A ti ni ovom postu ne pridavaš važnosti i prilično ga neozbilnjo dočaravaš. Uvijek nađi neku (ozbiljnu) preokupaciju i sve će biti u redu.

izvini ne razume sta hoces da kazes, da sam neozbiljna ili sta, mislim da imam ovde najduze nepuisackog staza od svih vas i da cu ga opet imati...a nikada nisam rekla da duvan ostavljam za uvek i to niko ne moze reci jer jednom pusac uvek pusac... veruj mi ja sebe posle vise od deset god ne pusenja nisam smatrala ni bivsim puseacem nego NEPUSACEM... smetao mi je dim itd... i nisam verovala da cu ponovo propusiti mada sam sanjala cigarete cesto ali PONAVLJAM NISAM PUSILA VISE OD DESTE GODINA!!!!

neko mi rece da ne upadam u zamku samo jedna...ne boj se necu jer to me je i dovelo do toga da ponovo propusim pre dve godine....

mozda sam ze neke neozbiljna a ko je tako necu vise dolaziti na temu... ja znam da sam nepusac ali da nikada vise necu zapaiti uzivtou to ne mogu da tvrdim a isto to mogu i da kazem sa sve vas koji ste bivsi pusacvi... krize su cudne i javlajaju se kada se najmanje nadate u zivotu....

jJos jednoms e izvinjavam ako sam nekog uvredila ili bilo sta nervozna sam jako jer sam oblesna i sedim kod kuce vec cetvrtu nedeljua napolju je lepo vreme a ja ne mogu nista neko mi rece da nadjem zanimaciju koju majke ti kada lezim bolesna... da inace toliko sam bila bolesna da mi nije padalo napamet da zapalim cigaretu sada kada mi je bolje pocinju krize...

Nemate pojma ljudi koliko zavidim svima vama koji ste prestali da pusite. Pusac sam 17 godina i prvi put u zivotu sam pocela da razmisljam o ostavljanju cigareta. Inace sam strastveni pusac, uzivam u ritualu cigareta+kafa. Medjutim, miris (smrad) duvana je poceo uzasno da mi smeta i zbog toga bih volela da prestanem da pusim, ali uzivanje u ritualu je u ovom trenutku jos uvek jace.
Elem, vec 2 nedelje se lomim, borim, svadjam sama sa sobom...pusim do 5 cigareta dnevno (danas samo jedna) i znam da cu za koji dan prestati PRIVREMENO da pusim. Volela bih da izdrzim sto duze jer je nikotin samo jedna uzasno ruzna navika i nista vise. Znam i da se apsolutno nikada necu zakleti da nikada vise necu zapaliti, ali sada zelim da pokusam da odmorim svoj organizam.

Videla sam "napravu" - cigareta na baterije! Ima žar, ima "dim" (mada nije pravi nego kao neka vodena para, a izgleda kao dim), kao to je ekološka cigareta...
Ne znam kakav je doživljaj "pušiti" je, ali poznanica koja je ima kaže da je OK zamena za pravu, može da služi za odvikavanje, ne zagadjuje okolinu.... Takođe čuh da košta cca. 100 eurića, ali valjda vredi za one koji ne mogu bez "rituala". A i elegantno izgleda, kao da je u nekoj muštikli, povučeš dim, a ono se zažari, sve k'o pravo!
Ja sam najviše tokom pušačkog staža bila vezana za "ritual", ali sve to ipak prodje, pa čak i ta potreba za ritualom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back