Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I u kakvu diskusiju ulaziti kad je nekom voznja kolima gde mozes voziti po svim pravilima, paziti, gledati 360 stepeni, biti oprezan i za sebe i druge al moze se desiti neka pijana budala ili neki neizivljeni manijak naleti na tebe i odvali od zivota pa moraju da te skupljaju, znaci to je stvar procenta kao i kod pusenja jer ne umru svi od raka pluca i neobole od bolesti koje se stampaju na paklici ista kao kad neko digne ruku na sebe, izvrsi samoubistvo i jos to izjednaci sa umiranjem od starosti. Nije ni cudno da kad neki ljudi koji imaju takvo razmisljanje imaju fobiju i traume od duvana. Jeste stetan i nezdrav ali duvan nije strasan, strasno je to sto ljudi ne mogu kontrolisu sami sebe.
Izgleda da smo mi mazohisti u povoljnijem polozaju i kad je ostavljanje duvana u pitanju od ovih normalnih.

Samo da se javim da sam danas nakon dve ipo godine poklekla... Znala sam da je krizni period tako je bilo i prošli put i izdrzala sam... Stres mi se vuče vec đuze vreme i izbegavam cigaretu non stop jer znam da nije rešenje...
Danas sam počela da se tresem i uzela od komšinice dve...
Joj ljudi kako sam besna
Pritisak mi je bio 160/100 momentalno sa, uzela terapiju i nadam se da neće biti ovih ispada vise.l.
Voli vas vas lucky

- - - - - - - - - -

Ko ne pusi pet godina,pa ponovo propusi - glup je ko *****.
zasto?
1. Zna koje su muke ostaviti,prosao je prvi mesec,pola godine,godinu,dve,tri,pet...sve zna,ne treba niko nista da mu prica.
2. Te vase "krize" posle 5 godina su prica za malu decu,nema kriza,ima samo iskusenja,ali ako imas malo mozga to iskusenje samo pljunes i okrenes se dalje,zato sto nisi gloop.
3. Nikad ne moze da dodje takva zelja,iskusenje,kriza...posle 5 godina,kao sto je prava kriza u prvoj godini. Ne moze da bude jaka noi 10% od toga.Ako padnes na te gluposti onda si bas glup.
4. Narocito padaju "mangupi" koji jelte ne puse 5 ili vise godina pa misle da cigareta vise njima nista ne znaci i da mogu da puse kad hoce,i da batale kad hoce,To misli gloop covek,pametan zna da je to droga i da se sa njom ne isplati igrati.Ma necu u ruku da je uzmem ni nezapaljenu,ne zanima meeeeeeeeeee...

Ja sa, ta koja je prvi put propustila posle 10 godina ne pusenja...jbg..

Lucky, sad kreni ponovo u borbu, ne prepustaj slucaju. Navali na jabuke, one imaju neki sastojak koji ubija zelju za cigaretama, miris lavande umiruje i takodje pomaze da ne pozelimo dim, persen ili valerijana da smanjis nervozu i reakciju na stres, i svest u glavu, taj nikotinski napad traje oko dve nedelje ako ne pokleknes, ako pokleknes bori se duze.
Izvuci svoj motivacioni listic sa razlozima zasto si prestala da pusis i podseti se, ako nisi pisala napisi sad, procitaj svoje postove na ovoj temi od prethodnog ostavljanja i drzi se! Nemoj kapitulirati zbog jedne izgubljene bitke...zapamti, da bi bio nepusac samo ne treba pusiti, lako je...
zelim ti uspeh iz sve snage!

Samo da se javim da sam danas nakon dve ipo godine poklekla... Znala sam da je krizni period tako je bilo i prošli put i izdrzala sam... Stres mi se vuče vec đuze vreme i izbegavam cigaretu non stop jer znam da nije rešenje...
Danas sam počela da se tresem i uzela od komšinice dve...
Joj ljudi kako sam besna
Pritisak mi je bio 160/100 momentalno sa, uzela terapiju i nadam se da neće biti ovih ispada vise.l.
Voli vas vas lucky

- - - - - - - - - -

Ja sa, ta koja je prvi put propustila posle 10 godina ne pusenja...jbg..

Sad ces da mi se smejes,ali ovo je 100% efiasan lek

Odmah da kazem da alkohol ne podnosim,muka mi je.Kad si pod najvecim stresom napijes se ko letva,meni to znaci 3-4 zestoka pica i odmah moram da spavam.Sutradan mi je muka i tako nedelju dana ni do cega mi nije,kakav duvan kakvi bakraci. Efikasan i uspesan lek,malo glavobolje i mucnine ali ne bacis godine bez veze.

Odmah da kazem da alkohol ne podnosim,muka mi je.Kad si pod najvecim stresom napijes se ko letva,meni to znaci 3-4 zestoka pica i odmah moram da spavam.Sutradan mi je muka i tako nedelju dana ni do cega mi nije,kakav duvan kakvi bakraci. Efikasan i uspesan lek,malo glavobolje i mucnine ali ne bacis godine bez veze.

Kakav alkohol?! Ode jetra. Najbolje marihuana, dva tri dima i problem resen a ni cokolada ili sladoled nije lose resenje. Mada ja najvise preferiram u rakvim trenucima solju dobrog caja i muziku neku opustajucu ili setnju sumom i muziku. Ma sta god samo muzika da je ukljucena u sve to.

Meni nije lek :)
Kafa mi je super bez cigare a alkohol nije to mi je uvek bilo iskušenje sve ove godine...
Da se javim dobro sam pijem kafu bez cigarete :)
Ja imam krizu od juna meseca od operacije koju sam imala...
Nervoza se bila nakupila, svašta nesto sam pila od lekova (sto za pritisak, sto za bolove, sto za smirenje) ali kriza je postojala
U kući sam izborila bitku da md pusi u kuhinji jos pre dve godine i smeta mi dim...
A sama sebi sam smrdela posle one cigarete...
A sto mi je bilo muka nakon toga...
Pozzz svima...

Ako je tri pica po 0,003 tesko pijanstvo,onda gresim.
Jednostavno,ako ti je muka,popi nesto i odspavaj,ali ne hvataj se duvana,te drogetine je se tesko odvici posle.
Moje misljenje.
Ako gresim,onda gresim,nisam Bog pa da sve znam.
Bolje 100ml zestokog pica dvaput godisnje,ne samo jednom,nego duvan uvek.Sve je bolje od duvana,drogetine teske. O droZi ne pricam,nema svrhe.

Mirko, mislim da je ipak bolje bez alkohola...od alkohola nam popustaju kocnice a to mozda i nije bas preproucljivo u kriznom trenutku. Isto vazi i za marihuanu, jos gore jer se pusi, pa aktiviramo motoricku zavisnost.
Ali si u pravu sto se tice toga da nekako treba da podignemo nivo dopamina i seratonina u mozgu necim sto nas opusta i usrecuje.
setnje, sport,,..bilo kakva fizicka akticvnost, na svezem vazduhu, na suncu, ugljeni hidrati, muzika, dobra knjiga...sta god da radi na pojedinca...

Mirko, mislim da je ipak bolje bez alkohola...od alkohola nam popustaju kocnice a to mozda i nije bas preproucljivo u kriznom trenutku. Isto vazi i za marihuanu, jos gore jer se pusi, pa aktiviramo motoricku zavisnost.
Ali si u pravu sto se tice toga da nekako treba da podignemo nivo dopamina i seratonina u mozgu necim sto nas opusta i usrecuje.
setnje, sport,,..bilo kakva fizicka akticvnost, na svezem vazduhu, na suncu, ugljeni hidrati, muzika, dobra knjiga...sta god da radi na pojedinca...

Ma kakvo pusenje,sad sam bio u jednom restoranu par sati i morao sam da pobegnem od dima.
Alkohol,ali retko ,pa neka popuste kocnice,onda dobar sex i kome to smeta. Vazno je da se ne duvanise.
A svako ima pravo na svoje misljenje.
Sesta godina mi je i stvarno nemam nikakve krize,nikada,cak mi to toliko smeta da nije normalno,kasljem ko magarac i samo mi curi poplava iz nosa.
Kod mene je tako,kod nekoga drugacije...

Ja ne pusim ima vec 7 meseci...u pocetku je bilo pakleno,ipak nakon 18 godina staza sam prestao. Najteze je bilo izgurati prve 2 nedelje a nakon toga je sve bilo lakse. Da bi covek prestao da pusi treba da zaviri u sebe,pronadje motiv i bude prema sebi iskren. Moj motiv je bila moja porodica,e rekao sam sebi,neces da ih napustis pre vremena....idi i izbori se. Sada se sa smeskom setim neprospavanih noci,preznojavanja,anksioznosti i ponosno svaki put kad pijem kafu bez cigarete slavim pobedu nad zlom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back