Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drugari, heeelp! :udriglavu: Ne pušim, ne želim da pušim, ali ne znam šta mi se događa. Nikako da ih zaboravim. Uskoro će mesec dana kako ne pušim, a evo već 4-5 dana uvek su mi na pameti, šta god da radim one me bockaju. Čak sam ih i sanjala pre neko veče. Izgleda da sam od onih kojima krize traju mesecima. A tako sam bila happy i motivisana... Nije mi jasno šta se dešava. :think:

Guiraj dalje, sanja se to jako dugo, secam se kako sam i ja sanjala pa me onda kao u snu uzasno grize savest sto pusim.
Ne, mesecima bas ne traju, ali traju dva-tri meseca.

Drugari, heeelp! :udriglavu: Ne pušim, ne želim da pušim, ali ne znam šta mi se događa. Nikako da ih zaboravim. Uskoro će mesec dana kako ne pušim, a evo već 4-5 dana uvek su mi na pameti, šta god da radim one me bockaju. Čak sam ih i sanjala pre neko veče. Izgleda da sam od onih kojima krize traju mesecima. A tako sam bila happy i motivisana... Nije mi jasno šta se dešava. :think:

Najbitnije u celoj ovoj prici sto si napisala je da je ovo sve ocekivano,da prolazis period koji se mora proci,kroz koji je svako od nas prosao..ovo su ti skoro zadnji trzaji onako snazniji koji pokusavaju da te vrate na los put..I ja cu ponoviti kao i Pipi,kako vreme prolazi krize ce se i dalje javljati ali ce biti lakse za podnosenje,bice i krace i slabijeg inteziteta,ali je vrlo bitno da drzis dobar fokus na onom sto zelis,i da ponavljas non stop kad te to spopadne "ne zelim da pusim" i pocni da radis nesto i da razmisljas o necemu drugom..Samo napred,i nema padanja,na korak si da preguras najgori period u celoj ovoj prici..Mada budimo realni,niko nije rekao da je ostavljanje cigareta tako lako i jednostavno..Ali nagrada je velika,i uvek o tome razmisljaj!!

- - - - - - - - - -

Guiraj dalje, sanja se to jako dugo, secam se kako sam i ja sanjala pa me onda kao u snu uzasno grize savest sto pusim.
Ne, mesecima bas ne traju, ali traju dva-tri meseca.

ohhh pozdrav za rayelu,dobro dosla nazad... :)

Pipi, Dejane, Rayela, thanks! A lot! Sinoć ste me spasili. Nisam se javljala ali sam pročitala vaše komentare, malo mi laknulo i zaspala. Danas po starom, drma li - drma. Ne uspevam da ne mislim na njih. Ako ovako nastavi, ima da flipnem. :nisamja: Ne znam sto ne kupih nešto za smirenje; čajevi nešto baš i ne pomažu. Odjednom mi i sve ono što je bilo motivacija izbledelo, nikako da vratim mozak na početak i usmerim misli na pravi put. Prosto me i stid da vas smaram ovim svojim neodređenim stavom i strahom da cu postati slabić i pasti. A opet kad vidim da će Pipi uskoro proslaviti 5. godišnjicu bez cigareta, radujem se, jer vidim da ipak nije nemoguće. So happy for you, Pipi. :) Rayela, kako se ti držiš?

- - - - - - - - - -

Svaka čast, Mirko! :super:

Мадам, валеријана капи или Персен таблете су апстинентов најбољи пријатељ. Биљно, не изазива зависност а среди кризе као од шале. Нема нервозе која је и најгори синдром за истрпети.
Углавном, све те мукице прођу и прођу брзо, а ако поклекнеш мораш све поново. Исплати се издржати. Теже је вадити зуб или трн из стопала или бити прехлађен или пити увин чај.....

Pipi, Dejane, Rayela, thanks! A lot! Sinoć ste me spasili. Nisam se javljala ali sam pročitala vaše komentare, malo mi laknulo i zaspala. Danas po starom, drma li - drma. Ne uspevam da ne mislim na njih. Ako ovako nastavi, ima da flipnem. :nisamja: Ne znam sto ne kupih nešto za smirenje; čajevi nešto baš i ne pomažu. Odjednom mi i sve ono što je bilo motivacija izbledelo, nikako da vratim mozak na početak i usmerim misli na pravi put. Prosto me i stid da vas smaram ovim svojim neodređenim stavom i strahom da cu postati slabić i pasti. A opet kad vidim da će Pipi uskoro proslaviti 5. godišnjicu bez cigareta, radujem se, jer vidim da ipak nije nemoguće. So happy for you, Pipi. :) Rayela, kako se ti držiš?

- - - - - - - - - -

Svaka čast, Mirko! :super:

Ma sta te je bre strah? Kupi ovaj Tabex, jedino ti to moze pomoci. Pipi nije bas iz prvog cuga postala nepushac, ja sam imala dve duge pauze, pa sam opet propusila, sada ponovo planiram da ne pusim pet godina pa cu posle videti:D Mada sam sigura da vise nikada necu pusiti jer su dola gadna vremena za pusace, a i zdravlje nije vise kao kod omladine.

Juce vesti da je moj omiljeni pevac Do Koker preminuo, od kacimoma pluca, konkretno od cigareta.

Ti rece da ti nije bas dobitna kombinacija to sto ne radis, a stvarno i nije, ali nije i za nepusace. Obuci se, izadji napolje, setaj sat-dva,
vazduh je svez, neces misliti na cigarete.

Ретко ко успе из прве, зато се не треба деморалисати па мислити ако паднем слабић сам и нисам способна да престанем.
Јер борба није готова док не буде крај, а крај је онда када победиш. Јер противник је слаб, не може те натерати. Само је лукав па ти суфлира глупости. Само немој слушати тај пушачки глас у својој глави, игнориши га и нећеш имати чак ни кризе.

Човек мора да зна шта неће.
Нећу да пушим и тачка.Амин.
У ту фазу престанка треба да уђеш,није то лако,треба времена.Имаш времена,припремај се психички,све иде из главе.
Кад си спреман онда немој,
Нећу и тачка,може бомба да падне,ја опет нећу.:deda:

Dragi moji, znate šta? Jes' da je vraški teska ova psihicka kriza ali i nje mi je vise dosta. Mirko i Dejan su u pravu. Ima da se uhvatim u koštac sama sa sobom. Neću i tačka! A, joj, ličim sebi na kuče ono kad se okreće u krug da ugrize svoj rep. :besna: Pošto nije htelo tek tako da me prođe, menjam taktiku. Svađom između dve mene. Oranž, hajde i ti kreni u borbu. z:)

Браво! Него знаш шта, нема две тебе. Ти си само једна и та је решила да неће да пуши. Оно друго што се претвара да си ти је паразит, то ниси ти, и слободно га без милости ликвидирај. Да не би оно тебе.

- - - - - - - - - -

Оранж, чега се највише плашиш код остављања?

Браво! Него знаш шта, нема две тебе. Ти си само једна и та је решила да неће да пуши. Оно друго што се претвара да си ти је паразит, то ниси ти, и слободно га без милости ликвидирај. Да не би оно тебе.

- - - - - - - - - -

Оранж, чега се највише плашиш код остављања?
Ugojiću se kao stoka, a mrzim da budem debela:evil:

Па добро бре жено, да ли си радије мртва или смрто болесна, полу инвалид него да после будеш на дијети мало?
Где је лепота у сивом тену, жутим зубима и прстима, смрдљивој кожи и коси, крвавим беоњачама црном носу? Реално?
Килограми се скину ако поведеш рачуна о исхрани, имаћеш и више енергије и снаге за кретање. Ако одмах почнеш и са дијетом не мораш се ни угојити много. На пример грицкаш јабуке уместо чоколаде и океј си.
Сети се, када си постала непушач можда и јеси јела више у почетку али касније не. Само води рачуна да се не навучеш на храну уместо цигарете.
ја сам искрено да ти кажем радије буцка него пушач.

Ugojiću se kao stoka, a mrzim da budem debela:evil:

Ne. neces se ugojiti. Ja se ne gojim, ali ja skoro nista i ne jedem. Pijem pivo, to me odrzava u zivotu i lepom raspolozenjuz:lol:
Doduse danas je ovde Badnje vece, sutra Bozic pa cu da omrsim brk malo, ali ti je moj savet da recimo jedno 3-4 nedelje od ostavljanja
duvana uzasno smanjih kalorije ( covek bre Oranz sve moze), pöridruzi se nama na dijeti, zaista se neces ugojiti ni gram.

I ja mrzim da b udem debela. Sada nosim broj 40, a moram da se vratim na 38. Medjutim za taj 40 nema veze sto sam ostavila pusenje.
Pre toga sam se onako mic po mic ugojila 5 kg.

Оранж, била је она фина хипи парола па да је сад парафразирам....пуши и буди мршав леш.
Не ваља да гладујеш док остављаш цигарете, али ако пажљиво бираш намирнице које једеш не мораш се угојити пуно. Пар килограма, јер се метаболизам привремено успори. Има система за убрзавање метаболизма, а пушење није један од њих.
Значи доручак пре десет ујутру, доста воде и кретања, мање масноће и шећера и немаш проблема, брзо се враћаш на манекенску линију.
Пушење није начин контроле телесне тежине, доказ за то су ти дебели пушачи широм света. Доказано је да пушење поспешује стварање масног слоја око струка, пушачки појас. Пушење утиче и на желудац неретко стварајући услове за гастритис, па су пушачи надути и склони да једу јачу храну. Која се кад тад залепи.

Pipi, u pravu si. Meni, iskreno, cigarete nisu smetale. Bar za sad. Nista se bolje ne osećam izuzev želuca, njemu jadnicku sada ne dajem toliko otrovi da se naduje naveče kad preteram. Još samo unos kafe da smanjim. I ja sam dobila možda par kilograma, ali taman mi je to falilo da ličim na nešto. Ionako su svi govorili kako sam mrsavica i posle dvoje dece rođenih jedno za drugim.

Па добро бре жено, да ли си радије мртва или смрто болесна, полу инвалид него да после будеш на дијети мало?
Где је лепота у сивом тену, жутим зубима и прстима, смрдљивој кожи и коси, крвавим беоњачама црном носу? Реално?
Килограми се скину ако поведеш рачуна о исхрани, имаћеш и више енергије и снаге за кретање. Ако одмах почнеш и са дијетом не мораш се ни угојити много. На пример грицкаш јабуке уместо чоколаде и океј си.
Сети се, када си постала непушач можда и јеси јела више у почетку али касније не. Само води рачуна да се не навучеш на храну уместо цигарете.
ја сам искрено да ти кажем радије буцка него пушач.
Draga Pipi,nisam ja borac na dva fronta...prvo ide ovaj zahebani sa svim oruzijem, pa posle prsa u prsaz:mrgreen:malo šale naravno...onda ide borba na drugom koji je meni poznat i znam tačno šta za njega treba...ranijih godina praktikovala post iz drugidh razloga a ne tezine, a i za njega se pripremala nedelju dana pre...kad sam letos prestala, ugojila se 5kg za mesec ipo koliko nisam pušila...pazi, nisam jela više ali jesam česće...i eto,prestaneš da pušiš a za nagradu se ugojiš:zblesav:

Наравно, и мени је било лакше једно по једно. Него, свесна си да је пушење самоубиство на рате? И свесна си да је питање тежине само изговор твог пушачког ђавола? Дакле твоја главна препрека да почнеш са престајањем је лаганица. Ти можеш сад да скинеш пар кг унапред, ето таман је пост, па онда имаш форе. Коме си добра витка али мртва болесна?
Мадам, ја сам била убеђена да ми цигарете не сметају. Тек касније сам видела колико ствари се побољшало престанком пушења, од желудац до памћења, да сам остала запањена. Само сам се била навикла на ограничења и непријатности које сам трпела не знајући да је то од пушења нити да могу много боље. Додуше, зависи и од стажа и количине, још боље ако нису стигле ништа озбиљно да ти поремете.
Једна од најбољих ствари коју сам добила престанком пушења је лако буђење без три литре кафе и без тежине у глави.

Па ускоро почни да то доводиш у ред. Ако само једну зависност замениш другом, ниси много постигао на лечењу овисничког типа размишљања. Да ти илуструјем..... Знам девојку која је престала да пуши тако што је почела да дува.
Зато је слаба вајда и од е цигарете, мада и она и храна могу да послуже у првом периоду док је одвикавање од физичке зависности. Имаш форе са храном до месец дана, а онда почни да васпитаваш себе да не можеш увек да добијеш све што хоћеш и да је добро да себи нешто ускратиш па да ти награда за то буде већа.
То је ваљда и питање зрелости, престанак пушења, јер дефиниција зрелости гласи овако:
" Зрелост је када урадиш оно што је добро за тебе иако су ти то и родитељи већ рекли" :)

Jao, Pipi, nadam se da ću i ja te prednosti nepusenja ubrzo poceti da osećam. Prošle godine kad sam ostavila odmah sam počela da se lakše budim. Ovog puta mi nije tako. Baš suprotno. Ali to pripisujem zimi, ista sam ko medo brundo, spavalica. Makar nema one gorčine u ustima kad ustanem. Oranž, ne znam sta da ti kažem, i sama ću, čini mi se, biti u tom problemu sa kilogramima. Ali bolje nego sa nikotinom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back